Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Κωνσταντοπούλου: Πολύ ισχυρή παρακαταθήκη και για τον δικό μας λαό η υποψηφιότητα Μελανσόν - ΒΙΝΤΕΟ

Με εμφανή δυσαρέσκεια ο Ζαν Λικ Μελανσόν δήλωσε στους οπαδούς του ότι « το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που περίμεναν».
Κατηγόρησε τους δύο υποψηφίους που πέρασαν στο δεύτερο γύρο « για τους οποίους χαίρονται οι ολιγάρχες» όπως είπε, ότι έχουν προγράμματα «που δεν εκφράζουν καμία ανησυχία για την οικολογική απειλή, η την απειλή που βαραίνει στον ανθρώπινο πολιτισμό».
Και πρόσθεσε: « όποιο και εάν είναι το επίσημο αποτέλεσμα όταν θα γίνει επίσημα γνωστό, θα το σεβαστούμε. Αυτήν την ώρα όμως δεν θα μπορούσα να πω ή να κάνω κάτι περισσότερο και ο καθένας από εσάς ας αποφασίσει με τη συνείδησή του».
Κάλεσε τα 450.000 άτομα του κινήματος που αποφάσισαν να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα του, να εκφρασθούν μέσω της πλατφόρμας του ιστότοπου όπου έχουν δραστηριοποιηθεί, οι δε θέσεις τους θα ανακοινωθούν στη συνέχεια.
«Σας ζητώ να παραμείνετε συσπειρωμένοι να παραμείνετε εν κινήσει και να κινηθείτε διότι οι προκλήσεις που έχουμε ορίσει, παρά τις δυσκολίες, απομένει να επιτευχθούν» κατέληξε.
Αρχηγός της διαμαρτυρόμενης αριστεράς
Σύμφωνα με τους Γάλλους σχολιαστές, με το ύφος και τον τρόπο του ο Ζαν Λικ Μελανσόν, παρέμεινε «ανυπότακτος» μέχρι τέλους, όπως το σύνθημα της καμπάνιάς του.
Αποδέχεται μεν το αποτέλεσμα και την ήττα του, αρνείται όμως να διαλέξει για το δεύτερο γύρο και καλεί τα 450.000 άτομα που είναι στη βάση του κινήματός του να εκφράσουν την άποψή τους.
Έχοντας πετύχει το τριπλάσιο ποσοστό (19,3%) από αυτό του υποψηφίου του σοσιαλιστικού κόμματος του Μπενουά Αμόν (6,2%) είναι πλέον εκ των πραγμάτων ο επικεφαλής της διαμαρτυρόμενης αριστεράς.
Σε δεδομένη στιγμή επομένως θα πρέπει να εξηγήσει ποια θα είναι η πορεία του και ποιες οι επιλογές του για αυτήν την αριστερά.
Βγαίνουν διάφοροι καλοθελητές που κατηγορούν τον Μελανσόν για τις χθεσινές δηλώσεις του, λέγοντας ότι όφειλε να πάρει θέση στο δίλημμα Μακρόν – Λε Πεν. Φαίνεται πρέπει να χτυπηθεί ακόμα και μετά την απώλεια του δεύτερου γύρου, γιατί ψήλωσε πολύ και παραμένει επικίνδυνος…
Κατ’ αρχάς, είναι ξεκάθαρο ότι ο γάλλος Στουρνάρας (ή Παπαδήμος...) δεν είναι καθόλου καλύτερη επιλογή από τη Λε Πεν αλλά αποτελεί τον απόλυτο εκφραστή του νέου ολοκληρωτισμού, που έχει επιβληθεί στην Ευρώπη και είναι εξίσου φασιστικός με την πολιτική των εγνωσμένων φασιστών όπως η Λε Πεν…

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι επιλογή εκείνη. Για κάθε αριστερό και για κάθε δημοκράτη η Ναζί Λε Πεν όχι απλώς δεν αποτελεί επιλογή αλλά αποτελεί εχθρό. Δεν χρειάζεται καν να το πει ο Μελανσόν (ή οποιοσδήποτε άλλος) αυτό και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται ως αυτονόητο, προφανώς δεν είναι ούτε αριστερός ούτε δημοκράτης…
Μπορεί να θεωρεί κανείς τυχαίο το γεγονός ότι η Γαλλία (από τις πλέον προοδευτικές χώρες) «επιλέγεται» τον τελευταίο χρόνο (και πλέον) ως κύριος στόχος των «τρομοκρατών» του ISIS και μάλιστα πολλές φορές με στρατιωτικά οργανωμένα χτυπήματα και όχι μόνο με «μοναχικούς τρομοκράτες». Πάντα, βέβαια, από κακούς μουσουλμάνους. Ευκόλως εννοούμενο παραλείπεται το ποιον ευνοεί αυτό το τυχαίο γεγονός…
Μπορεί να θεωρεί επίσης κανείς τυχαία την επιλογή της θεωρίας των δύο άκρων, που παίχτηκε κατά κόρον στις γαλλικές εκλογές. Όποιος την ασπάζεται, θα με συγχωρήσει, στην ουσία λέει ότι θεωρεί εμένα και τον Κασιδιάρη το ίδιο πράγμα… Όποιος το θεωρεί δεν έχει νόημα να συζητά μαζί μου. Κι εγώ μαζί του…
Μπορεί ακόμα και να μην προβληματίζει το γεγονός ότι η ΕΚΤ παρεμβαίνει σε εκλογές και δημοψηφίσματα με στυγνό τρόπο, φτάνοντας να απειλεί μέσω δημοσιευμάτων με επιβολή capital controls στη Γαλλία, αν επικρατήσουν Λε Πεν ή Μελανσόν (βλ. ξανά και τη θεωρία των δύο άκρων). Σχετ. δημοσίευμα : https://goo.gl/uOhAxv
Με αυτά τα δεδομένα η επιλογή μεταξύ Στουρνάρα και Κασιδιάρη (Μακρόν και Λε Πεν) είναι το δίλημμα που επέλεξε το καθεστώς ως το μόνο ικανό να περιβάλει με δημοκρατικό ένδυμα το μονόδρομο που έχει επιβάλει. Η επικράτηση αυτού του διδύμου είναι η απόδειξη πως το πανευρωπαϊκό πλέον καθεστώς δείχνει τα δόντια του ακόμα και στους υπηρέτες του, τα πρώην κόμματα εξουσίας. Κι αυτό το έργο δεν θα κατέβει μετά τις γαλλικές εκλογές… Βρίσκεται σε περιοδεία ανά την Ευρώπη με μεγάλο χορηγό την ΕΚΤ και χορηγούς επικοινωνίας τα ΜΜΕ. Αυτά που έλεγαν ότι «δεν φταίνε που όλες οι κοινωνικές ομάδες είναι με το ΝΑΙ» και κατόπιν παραδέχονταν (on air) ότι πήραν το ΝΑΙ από το 25% και το πήγαν σχεδόν στο 40%…
Γι’ αυτό ο Μελανσόν, πολύ λογικά και πολύ σωστά, είπε το αυτονόητο. Ενώ ξεπέρασε τις προσδοκίες η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, γιατί πολύ απλά οδηγεί στο μονόδρομο του νέου ολοκληρωτισμού. Δεν θα ήταν λογικό να κλείσει τα μάτια στην αλήθεια που διατράνωσε σε όλη την εκστρατεία του.
Επαναλαμβάνω:
Ο μόνος τρόπος να κερδίσει ο νέος ολοκληρωτισμός είναι να έχει σαν αντίπαλο τον παλιό.
Αυτό δεν καθιστά επιλογή τον δεύτερο.
Κάνει μόνο πιο αναγκαία τη συνέχιση του αγώνα για την αντιμετώπιση και των δύο.

http://www.enikos.gr/…/konstantopoulou-poly-isxyri-parakata…
Kostas Zikogiannis

Παρίσι, της Μαρίας Δεναξά
Στο στρατηγείο του Ζαν-Λικ Μελανσόν βρέθηκε το βράδυ του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών η Ζωή Κωνσταντοπούλου, η οποία μίλησε στο Real.gr για το αποτέλεσμα της κάλπης.
«Δόθηκε μία ιστορική ευκαιρία να αλλάξει ο ρους της ιστορίας, δόθηκε άλλη μια ευκαιρία να ανατραπεί αυτό το σάπιο κατεστημένο που καταδυναστεύει τους ευρωπαϊκούς λαούς. Αυτή η ευκαιρία ακόμα και αν δεν κερδήθηκε, απέδειξε ότι είναι ζωντανή και ότι εμπνέει τους ευρωπαϊκούς λαούς να παλέψουν, να σηκωθούν στα πόδια τους και να νικήσουν», είπε, μεταξύ άλλων, η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας.
Αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Μελανσόν, η ίδια τόνισε ότι «ακόμη και αν δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια, έβαλε μια παρακαταθήκη πάρα πολύ ισχυρή και για τον δικό μας λαό».

===================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.