Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

Η ΕΕ θα έπρεπε να ντρέπεται και να απολογείται. 60 χρόνια μετά, δεν υπάρ- χει τίποτε για να γιορταστεί. Η Ομιλία μου στη Ρώμη, στη Διάσκεψη Plan B


Η Ζωή για τα 60 χρόνια από την ίδρυση της ΕΕ:

«Δεν υπάρχει τίποτε για να γιορτάζουμε ή για να είναι κανείς περήφανος.

Η ΕΕ θα έπρεπε να ντρέπεται και να απολογείται.

Δεν διαπραγματευόμαστε
με τους δυνάστες του ελληνικού λαού»




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 28 Μαρτίου 2017

Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί που γιορτάζουν και καμαρώνουν για τα 60 χρόνια της ΕΕ, την ώρα που αυτή τρώει τους λαούς της.
Υπάρχουν κι αυτοί που αντιστέκονται και ετοιμάζουν το Σχέδιο για την απόκρουση της Ευρωπαϊκής Δεσποτείας.
Στη Ρώμη πριν λίγες ημέρες έγινε η 4η Διάσκεψη του Plan B, ως Αντισύνοδος στους εορτασμούς.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άνοιξε τις εργασίες μαζί με τον Ζαν Λυκ Μελανσόν και τον Στέφανο Φασίνα. Οι τρεις τους και ο Οσκαρ Λαφοντέν είναι οι ιδρυτές της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας. Στην ομιλία της η Ζωή μίλησε για την Ανυπακοή ως τη νέα Αντίσταση για τους Ευρωπαϊκούς λαούς και κάλεσε τους συμμετέχοντες να στηρίξουν την ανυπακοή του ελληνικού λαού.
Σε ειδικό πάνελ για την Ανυπακοή μίλησε ο Διαμαντής Καραναστάσης, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας και κάλεσε τους συμμετέχοντες να απελευθερώσουν την ανυπακοή που είναι εγγενής σε όλους μας, ως το υπέρτατο όπλο διεκδίκησης.
Η Διάσκεψη υιοθέτησε Διακήρυξη με την πρόταση της Ζωής για απόκρουση των διαπραγματεύσεων με τους δυνάστες του ελληνικού λαού και στήριξη της ανυπακοής και της αντίστασης.
-Επισυνάπτονται φωτογραφίες
-Ακολουθεί η πλήρης ομιλία της Ζωής, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ:



https://www.facebook.com/zoe.konstantopoulou.official/videos/1765764030406393/

Η Ομιλία της Ζωής στην 4η Διεθνή Διάσκεψη του Plan B στη Ρώμη
11 Μαρτίου 2017

Κυρίες και κύριοι,
αγαπητοί φίλοι,
είναι πολύ εμψυχωτικό να βρίσκομαι εδώ, μαζί σας.
Κι επιτρέψτε μου να ξεκινήσω ευχαριστώντας ολόψυχα τους οικοδεσπότες μας για τη διοργάνωση αυτής της 4ηςΔιάσκεψης του Plan B.
Κυρίες και κύριοι,
Αγαπητοί φίλοι, να ’μαστε πάλι εδώ, σε αυτήν την 4ηΔιάσκεψη του Plan B, μετά το Παρίσι, τη Μαδρίτη, την Κοπεγχάγη.
Να ’μαστε πάλι εδώ, για να επιβεβαιώσουμε την απόφαση και την ετοιμότητά μας να παλέψουμε. Να παλέψουμε για να αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία στην Ευρώπη και στις ευρωπαϊκές χώρες.
Να παλέψουμε ενάντια στην αδικία, την επιβολή, τους εκβιασμούς και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Να παλέψουμε για να ανακτήσουμε την κυριαρχία για τους λαούς, για όλους τους ευρωπαϊκούς λαούς: τη λαϊκή κυριαρχία, τη δημοκρατική κυριαρχία και τη νομισματική κυριαρχία, δηλώνοντας ότι η έλλειψη της τελευταίας εντός του ευρωπαϊκού συστήματος, εντός του συστήματος της ΕΕ, μετατρέπεται στο μέσο για την αποστέρηση των λαών από τις πρώτες, τη δημοκρατική και τη λαϊκή κυριαρχία∙ ότι το κοινό νόμισμα, το ευρώ, έχει μετατραπεί σε όπλο εναντίον της δημοκρατίας.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να γιορτάσει, εδώ, στη Ρώμη, τα 60 χρόνια από την υπογραφή των ιδρυτικών Συνθηκών, εδώ, στη Ρώμη. Αυτή τη στιγμή, που οι μηχανισμοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης λειτουργούν κυρίως και ευθέως εναντίον των ευρωπαϊκών λαών, εναντίον των ευρωπαϊκών κοινωνιών, εναντίον της ευημερίας των ευρωπαϊκών λαών και κοινωνιών, πρέπει να θέσουμε το εξής ερώτημα και να απαντήσουμε σε αυτό:
Υπάρχει πραγματικά κάτι για να γιορταστεί; Όχι.
Υπάρχει κάτι για να είναι κανείς υπερήφανος; Όχι.
Αντιθέτως, υπάρχουν πολλά για τα οποία η ΕΕ πρέπει να ντρέπεται και πολλά για τα οποία πρέπει να απολογηθεί.
Θα μιλήσω για την Ελλάδα. Και πάλι. Θα μιλήσω για τη χώρα μου και τον λαό μου, υπέρ της χώρας μου και του λαού μου, που υφίστανται την επιβολή ενός πραξικοπήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ, που χρησιμοποιούν μια Κυβέρνηση προδοτών για να επιβάλλουν τις αντιδημοκρατικές τους επιταγές.
Το πραξικόπημα εναντίον της Ελλάδας συνίσταται στην κατάφωρη και διαρκή παραβίαση μιας καθαρής λαϊκής εντολής:
της εντολής του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015.
Ο λαός ψήφισε ΟΧΙ.
Ένα λαμπρό ΟΧΙ, σε ποσοστό 61,3% και οι δανειστές… Θα σας πω πώς νιώθω: κάθε φορά που αναφέρω αυτό το ΟΧΙ, ο κόσμος είναι αλληλέγγυος, χειροκροτεί, ταυτίζεται με αυτό. Αυτό δεν είναι αρκετό. Πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό το ΟΧΙ και πρέπει να το κάνουμε πραγματικότητα.
Γιατί αυτή τη στιγμή, αυτό που εφαρμόζεται είναι το «Ναι».
Αυτή τη στιγμή, οι δανειστές, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί και τα κράτη-μέλη έχουν επιβάλει το «Ναι».
Χρησιμοποίησαν την άρνηση ρευστότητας και το κλείσιμο των τραπεζών ως πραγματικό όπλο εναντίον του λαού, απειλώντας και επιβάλλοντας οικονομική και χρηματοπιστωτική ασφυξία, χρησιμοποιώντας το παράνομο Χρέος, που επιβλήθηκε στη χώρα και τον λαό, ως εργαλείο για να επιτύχουν την υποδούλωση του πληθυσμού.
Και, παρ’ όλα’ αυτά, ο λαός είπε ΟΧΙ.
Παρ’ όλα’ αυτά, ο λαός αντιστάθηκε.
Ο λαός είπε ΟΧΙ σε νέα μέτρα λιτότητας, με περαιτέρω περικοπή των μισθών και των συντάξεων, που πια δεν επαρκούν ούτε για να καλύψουν την επιβίωση μιας εβδομάδας, ούτε για τις ανάγκες μιας εβδομάδας.
Ο λαός είπε ΟΧΙ στην υπεξαίρεση των δημόσιων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας, που τώρα ρευστοποιούνται και μεταβιβάζονται σε ένα ταμείο με έδρα το Λουξεμβούργο για τα επόμενα 99 χρόνια – αυτό σημαίνει περισσότερο από τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου, περισσότερο από τη διάρκεια της ζωής του λαού.
Ο λαός είπε ΟΧΙ στην αποσάθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων, που οδηγεί – και έχει οδηγήσει – στην πλήρη διάλυση των συνθηκών εργασίας και των εργασιακών σχέσεων.
Είπε ΟΧΙ στην παράδοση του τραπεζικού συστήματος σε funds, σε σκανδαλωδώς χαμηλές τιμές.
Είπε ΟΧΙ στην επιβολή εξουθενωτικής φορολογίας, που οδήγησε στο να ζητείται από τους ανθρώπους να παραδώσουν όλα τους τα εισοδήματα ως λύτρα, για να συνεχίσουν να αναπνέουν.
Αυτή τη στιγμή, ζητούν από τους ανθρώπους στην Ελλάδα να πληρώνουν μέχρι και το ενενήντα τοις εκατό -ενενήντα τοις εκατό!- των εισοδημάτων τους σε φόρους, εισφορές και άλλα είδη υποχρεωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων, που έχουν επιβληθεί κατά τον ίδιο τρόπο, που ζητείται από τη χώρα να δίνει το 92% των αποκαλούμενων “δανείων”, των αποκαλούμενων “πακέτων διάσωσης” στους δανειστές, προκειμένου να συνεχίσει να έχει – τι; – το ευρώ.
Ο λαός είπε, δυνατά και καθαρά, ΟΧΙ στην κοινωνική γενοκτονία που συνιστούν τα Μνημόνια, τα οποία έχουν οδηγήσει σε καταβαράθρωση του πληθυσμού, μαζική μετανάστευση των νέων και των μορφωμένων, φτώχεια, δυστυχία, απελπισία και περιθωριοποίηση της πλειοψηφίας, θανάτους σχετιζόμενους με την επιδείνωση των συνθηκών ζωής στη χώρα και αυτοκτονίες που συνδέονται με τα μνημονιακά μέτρα.
Το δημοκρατικό ΟΧΙ του λαού, αυτό το ΟΧΙ που μας κάνει υπερήφανους, αυτό το ΟΧΙ που σας εμπνέει, παραβιάζεται ακόμα. Παραβιάζεται έκτοτε, παραβιάζεται σήμερα.
Όλοι οι νόμοι που ψηφίζονται στη χώρα, όλες οι αποκαλούμενες “διαπραγματεύσεις” μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των δανειστών στοχεύουν στην παραβίαση αυτού του δημοκρατικού, αυτού του κυρίαρχου ΟΧΙ.
Οπότε, το ερώτημα για εμάς, το ερώτημα για εσάς, το ερώτημα για όλους μας, είναι ξεκάθαρο:
Οι Έλληνες είναι μόνοι τους απέναντι σε αυτό;
Είναι μόνοι τους;
Οι ευρωπαϊκοί λαοί είναι ανυπεράσπιστοι απέναντι σε αυτό;
Είναι μόνοι τους;
Έχουν απομείνει χωρίς άλλη εναλλακτική από το να υποκύψουν και να παραδοθούν;
Έχουν απομείνει χωρίς άλλη επιλογή παρά να υπακούσουν και να υπομείνουν;
Η απάντηση, που εμείς καλούμαστε να αρθρώσουμε, η απάντηση που καλούμαστε να σφυρηλατήσουμε και να θέσουμε σε εφαρμογή ως πρωτοβουλία για το Plan B, είναι: ΟΧΙ.
ΟΧΙ, ο ελληνικός λαός και οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν είναι ανυπεράσπιστοι και δεν είναι μόνοι τους. Δεν απέμειναν χωρίς εναλλακτική.
Είμαστε ο σύμμαχός τους για να επιλέξουν, να χτίσουν, να θέσουν σε εφαρμογή περισσότερες από μία εναλλακτικές, με αξιοπρέπεια και δημοκρατία.
Οι εναλλακτικές δεν είναι απλώς συζητήσεις.
Οι εναλλακτικές είναι πράξεις.
Είναι ώρα να πούμε ξεκάθαρα ότι, όταν καταλύεται η δημοκρατία, όταν τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες καταπατώνται, δεν υπάρχει απλώς η εναλλακτική, δεν υπάρχει απλώς το δικαίωμα, αλλά και το δημοκρατικό καθήκον να αντισταθούμε.
Και η σημερινή Αντίσταση, η σημερινή ιστορική δημοκρατική μάχη για τους ευρωπαϊκούς λαούς και για τον ελληνικό λαό, για τον λαό μου, έχει όνομα: Ανυπακοή.
Όχι απλώς κυβερνητική ανυπακοή, ως το πολιτικό μας σχέδιο και η πολιτική μας δέσμευση για όταν έρθουμε στην εξουσία, αλλά πολιτική, λαϊκή ανυπακοή, μέχρι να αποκατασταθεί η λαϊκή κυριαρχία:
Άνθρωποι που υπερασπίζονται την εντολή τους, αρνούμενοι να υποβληθούν σε ο,τιδήποτε την παραβιάζει.
Άνθρωποι που εξεγείρονται εναντίον της επιβολής φόρων, εισφορών και άλλων φορολογικών ή χρηματικών υποχρεώσεων που τους επιβάλλονται ενάντια στη βούλησή τους, για να αποπληρωθεί ένα Χρέος που δεν είναι δικό τους, ένα Χρέος που έχει αποδειχθεί ότι είναι παράνομο, αθέμιτο, επονείδιστο και μη βιώσιμο, μέσα από τις εργασίες της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.
Είναι ώρα να πούμε δυνατά και καθαρά ότι στις περιπτώσεις όπου η δημοκρατία καταλύεται από εκείνους που οφείλουν να την υπηρετούν και να την προστατεύουν, δηλαδή από τις Κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ΕΕ και τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, οι ευρωπαϊκοί λαοί έχουν το δικαίωμα να αυτοπροστατευτούν και να υπερασπιστούν τη δημοκρατία μέσα από την ενεργό ανυπακοή τους.
Είναι ώρα να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη να καλέσουμε σε ανυπακοή και να τη στηρίξουμε.
Και, πράγματι, αυτή είναι μια εκστρατεία που ξεκινάμε στην Ελλάδα, με το κόμμα μου, την Πλεύση Ελευθερίας, μαζί και με πολλά κοινωνικά κινήματα και ενεργούς πολίτες: μια εκστρατεία ανυπακοής, που θα στηρίζει τους ανθρώπους για να αντιστέκονται, να σταματήσουν να αισθάνονται ανίσχυροι και ανυπεράσπιστοι και να ενεργοποιήσουν την πραγματική τους δύναμη, να αναστρέψουν τη θυματοποίησή τους.
Σας καλώ να δεσμευτούμε ότι θα ενθαρρύνουμε, θα στηρίξουμε και θα υπερασπιστούμε αυτή την ανυπακοή και τις πρωτοβουλίες για ανυπακοή.
Ότι θα εργαστούμε μαζί για να δώσουμε φωνή και να δώσουμε κοινωνική δύναμη σε αυτή την ανυπακοή.
Το Plan Β μας δεν έχει να κάνει απλώς με το να δείξουμε το δρόμο, το Plan B μας έχει να κάνει με το να ανοίξουμε τον δρόμο, να χτίσουμε τον δρόμο μαζί με τους πολίτες.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, αγαπητοί σύντροφοι,
Αυτό που συνέβη στην Ελλάδα δεν αφήνει περιθώρια για αυταπάτες.
Η ΕΕ του κοινού Άρθρου 3, η ΕΕ που χτίστηκε για να υπερασπιστεί την κοινωνική ευημερία, την ευημερία των λαών και των κοινωνιών, δεν είναι η σημερινή ΕΕ.
Η σημερινή ΕΕ είναι, αντίθετα, η ΕΕ των στενών αντικοινωνικών συμφερόντων των ολιγαρχιών και των λόμπι του χρηματοοικονομικού, τραπεζικού και πολιτικού συστήματος.
Η σημερινή ΕΕ δεν υπηρετεί τη δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία, αλλά, αντίθετα, την κατάλυσή τους.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Είναι όργανο επιβολής, είναι όργανο αντιδημοκρατικής επέμβασης στα κράτη-μέλη και, ως τέτοιο, πρέπει να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη. Και, ως τέτοιο, πρέπει να υποχρεωθεί να παραδώσει όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι είχε γνώση για τις εγκληματικές συνέπειες των ενεργειών της το 2015.
Κυρίες και κύριοι, αγαπητοί φίλοι, είναι καθήκον μας να χτίσουμε μια εναλλακτική για τους ευρωπαϊκούς λαούς, θέτοντας τη δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες και την κοινωνική ευημερία πάλι στην κορυφή της ιεραρχίας των πολιτικών στρατηγικών και των πολιτικών προτεραιοτήτων.
Είναι καθήκον μας να προσφέρουμε στους ευρωπαϊκούς λαούς ένα συγκεκριμένο σχέδιο για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους απέναντι στην καταπίεση του νέο-ολοκληρωτισμού, που εφαρμόζεται με τις πολιτικές της ΕΕ, οι οποίες χρησιμοποιούν το Χρέος και την τραπεζική ρευστότητα ως όπλα τους.
Είναι καθήκον μας να χτίσουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο, το δικό μας Plan Β, ως καθαρό μονοπάτι προς την αποκατάσταση της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για τους λαούς της Ευρώπης. Για να προστατεύσουμε, να υπερασπιστούμε και να αποκαταστήσουμε ό,τι έχει κατακτηθεί με τους δημοκρατικούς, κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες μέσα στους αιώνες, ό,τι έχει κατακτηθεί με αίμα και με τη στέρηση της ελευθερίας, και που τώρα αφαιρείται βίαια.
Το δικό μας Plan Β διαψεύδει το νεοφιλελεύθερο δόγμα TINA (There Is No Alternative – Δεν Υπάρχει Εναλλακτική) και αποδεικνύει αυτό που γνωρίζουμε βαθιά μέσα μας, στη συνείδησή μας: ότι οι λαοί είναι αυτοί που καθορίζουν τη μοίρα τους και το περιεχόμενο της ζωής τους.
Επιτρέψτε μου να κάνω ένα σχόλιο για εκείνους που ακόμα υπερασπίζονται ένα Plan Α ως Σχέδιο Διαπραγμάτευσης:
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με τους δυνάστες!
Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση με εκείνους που καταδυναστεύουν τους λαούς!
Ως Ελληνίδα, δεν θα διαπραγματευτώ με εκείνους που αφαίρεσαν τη δημοκρατία από τη χώρα μου, είτε είναι Έλληνες είτε όχι.
Και σας ζητώ να μη διαπραγματευτείτε ούτε εσείς μαζί τους. Σας ζητώ να μην τους νομιμοποιήσετε.
Το δικό μας Plan Β αφορά δύσκολες επιλογές.
Το δικό μας Plan Β είναι για τα δύσκολα, αλλά και για τα αδιαπραγμάτευτα: η Ελευθερία, η Δημοκρατία, η Δικαιοσύνη, η Ειρήνη είναι δύσκολες, αλλά και αδιαπραγμάτευτες – και είναι ο λόγος ύπαρξής μας.
Είμαι έτοιμη να κάνω αυτές τις δύσκολες επιλογές. Και ξέρω ότι πολλοί από εσάς, οι περισσότεροι από εσάς, είστε εξίσου έτοιμοι, να κάνετε δύσκολες επιλογές, και πολλοί πολλοί από εμάς στην Ελλάδα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις δύσκολες επιλογές.
Γιατί οι δύσκολες επιλογές είναι που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας μέσα στους αιώνες, και εμείς είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας.
Σας ευχαριστώ πολύ.

=====================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.