Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

kalami.net/USA: 'Εξεστιν τοις ΑΝΕΛ-ίοις ασχημονείν


Γιά ποιά οικονομική κρίση, δυστυχία και πείνα στην Ελλάδα από τα ''μνημόνια'' μιλάτε;


Μπράβο Τέρενς Κουίκ...''Σκίζεις'': Παγκόσμιο ρεκόρ, με 9 ταξίδια στο εξωτερικό σε 13 εβδομάδες θητείας (κι έρχονται και άλλα, αφού ''λεφτά υπάρχουν'')

Σειρά της Αφρικής να υποδεχτεί τον μεγάλο ταξιδευτή, 'Ελληνα υφυπουργό... Μεγάλη η πιθανότητα να τον κρατήσουν εκεί οι ιθαγενείς, ως ''φύλαρχο-βασιλιά''... Να κινδυνεύσει ο υφυπουργός από ανθρωποφάγους, αυτό αποκλείεται. Επειδή, ακόμα και στις ζούγκλες της Αφρικής, γνωρίζουν ότι ''οι 'Ελληνες πολιτικοί δεν τρώγονται με τίποτα'' (και ειδικά ο Τέρενς).

Επιτέλους, η Ελλάδα έχει έναν υφυπουργό Εξωτερικών, που αυτοπροσδιορίζεται ως αρμόδιος γιά τον ''απόδημο Ελληνισμό'', άσχετα αν αυτό δεν αναφέρεται - όπως αναφερόταν σαφέστατα σε αντίστοιχες αποφάσεις γιά προκατόχους του- στην με αριθμό Π23ΥΦΥΠ-52137 πρωθυπουργική απόφαση (ΦΕΚ αρ. φύλλου 3721, 17 Νοεμβρίου 2016, περί ''αρμοδιοτήτων'' του κ. Κουίκ), αλλά δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ο Τέρενς διαπρέπει. Ακούραστος από τα πολλά ταξίδια στο εξωτερικό, αφού η Ελλάδα είναι μία αναπτυγμένη χώρα, με λαό χωρίς οικονομικά προβλήματα και ''λεφτά υπάρχουν'', συνεχίζει ακάθεκτος, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τα τουριστικά ταξίδια, της επίσης ΑΝΕΛ-ικής Ελ. Κουντουρά, γιά να ''γνωρίσει 'Ελληνες'', αυτήν την φορά στην ''υποσαχαρική Αφρική'', στην Μποτσουάνα και στις γύρω χώρες, αφού ''υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων'', όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Συνάντηση ΥΦΥΠΕΞ, Τ. Κουίκ, με τον επίτιμο Πρόξενο της Μποτσουάνα
Επικαιρότητα - Συναντήσεις - Δράσεις - ΣυμμετοχέςΠέμπτη, 16 Φεβρουάριος 2017
O Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς-Νικόλαος Κουίκ, συναντήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον επίτιμο Πρόξενο της Μποτσουάνα στην Ελλάδα, κ. Νεκτάριο Πολυχρονίου και ενημερώθηκε, τόσο για ειδικότερα θέματα που αφορούν στην Μποτσουάνα, όσο και για την ελληνική Ομογένεια, η οποία ζει και επιχειρεί εκεί.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προετοιμασίας των επισκέψεων που προγραμματίζει ο κ. Υφυπουργός σε επιλεγμένες χώρες της Υποσαχαρικής Αφρικής, σε ορισμένες εκ των οποίων δεν έχει πραγματοποιηθεί ξανά επίσκεψη μέλους ελληνικής Κυβέρνησης και εκτιμάται ότι, υπάρχουν περιθώρια ενίσχυσης των διμερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων.
Η ανάπτυξη των διμερών οικονομικών σχέσεων που θα προωθήσει ο υφυπουργός, σίγουρα θα μετατρέψουν την Ελλάδα σε ''Μποτσουάνα των Βαλκανίων'', αν οι Μποτσουανέζοι κάνουν επενδύσεις στην Ελλάδα, από το περίσσευμα του πλούτου τους.
Μπορεί η (φτωχή) Μποτσουάνα να έχει πληθυσμό 2 εκατομ. και 80-100 'Ελληνες, αλλά τι σημασία έχει; Θα είναι μεγάλη της τιμή να δεχτεί έναν κορυφαίο 'Ελληνα πολιτικό, έναν σπουδαίο, που έχει 7 συνεργάτες-υπαλλήλους και 5 αστυνομικούς-σωματοφύλακες (πληρώνονται και υπερωρίες), γεγονός που πιστοποιεί το μεγαλείο του, αν αναλογιστούμε ότι ένας ισόβαθμός του στις ΗΠΑ έχει μόνο 3-4 αστυνομικούς.
Φυσικά στα συχνά δελτία τύπου του υφυπουργού, στα οποία διαπρέπει, με διθύραμβους θα ...
αναφερθούν τα κατορθώματά του στην Μποτσουάνα και στις γύρω χώρες της ''υποσαχαρικής'' Αφρικής, γιά να δακρύζει από συγκίνηση ο Π. Καμμένος και να αισθάνεται υπερήφανος ο Ν. Κοτζιάς.
Μήπως θα έπρεπε να παραχωρηθεί και το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, που ''δεν στοιχίζει πολύ'', γιά το ταξίδι του υφυπουργού, γιά να μην θυμώσουν οι ΑΝΕΛ-ηδες ταξιδευτές και ''πέσει η κυβέρνηση'';
Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να προκύψει είναι αν φυλή ιθαγενών στην Μποτσουάνα ή στις γύρω χώρες, αναζητεί βασιλιά-φύλαρχο. Και -Καμμένος φυλάξει- αν τύχει και βρεθεί στην περιοχή ο υφυπουργός Τέρενς και τον κρατήσουν γιά φύλαρχο-βασιλιά, τι θα γίνει μετά η Ελλάδα, τι θα γίνει η πολιτική, τι θα γίνει και η ελληνική διπλωματία; Να κινδυνεύσει ο υφυπουργός από ανθρωποφάγους, αυτό αποκλείεται. Επειδή, ακόμα και στις ζούγκλες της Αφρικής, γνωρίζουν ότι ''οι 'Ελληνες πολιτικοί δεν τρώγονται με τίποτα''. Ειδικά ο Τέρενς.
Καλό θα ήταν, πιστεύουμε, να πάρει μαζί του ο υφυπουργός στην Αφρική και τον πολυταξιδευτή δήμαρχο Αμαρουσίου, τον άξιο μαθητή του Μήτσου ''Νοvartis'' Αβραμό, τον μεγάλο Γ. Πατούλη, γιά να προωθήσει στην Μποτσουάνα και στις γύρω αφρικανικές χώρες, τον ''ιατρικό τουρισμό'', όπως κάνει συχνά με τα ταξίδια του στις ΗΠΑ. Σίγουρα Κουίκ και Πατούλης, θα κάνουν μαζί ''ισχυρή ομάδα'', επειδή έχουν πολλά κοινά, ίδια νοοτροπία και θα ''σκίσουν''. Αν ήταν μαζί και η υπουργίνα Θεανώ (Φωτίου) γιά να προωθήσει τον ''γαστρονομικό τουρισμό'' με τα γεμιστά της, τότε θα μιλούσαμε γιά ανεπανάληπτο θρίαμβο.
Ο ακούραστος Τέρενς, αφού ''λεφτά υπάρχουν'', θα συνεχίσει τα ταξίδια του, μετά την Αφρική και στην ζούγκλα του Αμαζονίου, όπου μπορεί να υπάρχουν 'Ελληνες και ευκαιρίες γιά επενδύσεις στην Ελλάδα, φτάνοντας μέχρι τον νότιο πόλο. Γιατί, αν δεν ταξιδέψει τώρα ως υφυπουργός, αφού ''λεφτά υπάρχουν'', πότε θα ταξιδέψει; Επίσης, ο υφυπουργός, έχει προγραμματίσει ταξίδια σε Αυστραλία, Κίνα, Ρωσία, Καναδά και σε 7-8 ακόμα χώρες.
Μην ξεχνάμε ότι ο Τέρενς έσπασε ήδη παγκόσμιο ρεκόρ: Στις πρώτες 13 εβδομάδες θητείας του στο υπουργείο Εξωτερικών, έκανε 9 ταξίδια στο εξωτερικό (συμπεριλαμβανόμενων ΗΠΑ και...Ινδονησίας). Μπορεί η Γεν. Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού, της οποίας ηγείται, να είναι γιά τα σκουπίδια, αλλά έχει χρήμα. Και σιγά να μην το αξιοποιούσε ο Τέρενς γιά ταξίδια στο εξωτερικό, αφού ΜΟΝΟ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ αυτό τον ενδιαφέρει. Την Ομογένεια την κοροϊδεύει ξεδιάντροπα και η Ομογένεια το γνωρίζει, γι' αυτό τον ''στολίζει'' ανάλογα.
Εμείς οι απόδημοι 'Ελληνες είμαστε πολύ ευτυΧεσμένοι από τις επιδόσεις του υφυπουργού Εξωτερικών, επειδή ''μιλάει'' γιά λογαριασμό μας, άσχετα αν δεν του δώσαμε την έγκρισή μας και συγκινημένοι αναφωνούμε «ω Ελλάς, ηρώων χώρα, τι γαϊδάρους βγάζεις τώρα;». Και συγχαίρουμε τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών γιά την επιλογή τους (με πρόταση Π. Καμμένου), επειδή μας δείχνουν πόσο πολύ μας... μισούν τους εκτός Ελλάδας, 'Ελληνες. Γιατί, επιλογές τύπου Κουίκ και ειδικά ΠΡΑΞΕΙΣ του κάθε Κουίκ στο όνομα της Ομογένειας, μόνο ΜΙΣΟΣ γιά τον απόδημο Ελληνισμό κρύβουν. Κατά τα υπόλοιπα, ζητούν από την Ομογένεια να ''βοηθήσει'' την Ελλάδα, δηλ. να συντηρεί τον τυχοδιωκτισμό και την ανευθυνότητα.
Το όφελος γιά την Ελλάδα, γιά τον απόδημο Ελληνισμό από τα συχνά ταξίδια του υφυπουργού στο εξωτερικό; ΜΗΔΕΝ. Μόνο ''δελτία τύπου'', γραφικές βαρύγδουπες δηλώσεις και ασοβάρευτες εξαγγελίες, χωρίς αξία, ουσία και αποτέλεσμα. Στο όνομα του απόδημου Ελληνισμού, υφυπουργικά τουριστικά ταξίδια, με μηδενικά αποτελέσματα. Σημειώνουμε ότι σε 3 μήνες έκανε 4 ''βαρύγδουπες'' εξαγγελίες. Ούτε μία υλοποιήθηκε... Ξεχάστηκαν και κατά την συνήθεια των Ελλήνων πολιτικών ''λέμε, ξεχνάμε και πάμε γι' άλλα''. Αλλά η Ομογένεια ακούει, βλέπει, κρίνει και ΔΕΝ ξεχνά.
Ομολογούμε ότι το υπουργείο Εξωτερικών, τα έχει όλα, εκτός από ψυχίατρους, δυστυχώς, επειδή αυτοί του είναι πολύ απαραίτητοι. Γι' αυτό το ζηλεύουν άλλες χώρες. Μην ξεχνάμε ότι κάθε πρωί στο ''Στέητ Ντηπάρτμεντ'' είναι υποχρεωτική η μελέτη της πολιτικής του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών γιά να διδάσκονται οι υπάλληλοί του από τις ικανότητες και την ''ευστροφία'' των Ελλήνων διπλωματών, που το IQ τους είναι σίγουρα ανώτερο από αυτό του... ραδικιού. Και σε όσους στην Ελλάδα και εκτός, το αποκαλούν ''υπουργείο Εξωφρενικών'', τους λέμε να πιούν ξύδι.
Σε ότι αφορά τον απόδημο Ελληνισμό, είναι γεγονός ότι η Ελλάδα ''αδυνατεί'' -γιά 3 δεκαετίες- να έχει εθνική πολιτική γι' αυτόν, επειδή η ανικανότητα και η ασχετοσύνη των τυχοδιωκτών πολιτικών της, είναι εμφανής. Γι' αυτό εσπράττουμε ''άρες, μάρες, σαχλαμάρες'', αφού μόνιμο μέλημά τους είναι πως θα επωφεληθούν -προσωπικά και οικονομικά- από τους Ομογενείς.

Το ''ΚΑΛΑΜΙ'' δηλώνει ''θαυμαστής'' του Τέρενς και ως αναγνώριση του μεγαλείου του, θα του κάνει δώρο το μεγαλύτερο καλάμι από την νέα σοδειά, επειδή ο υφυπουργός είναι αυθεντικός 'Ελληνας πολιτικός-''ρωποπερπερήθρας'': Κάνει συχνά εξαγγελίες που ουδέποτε γίνονται πράξη, επειδή την επόμενη ημέρα τις ''ξεχνά'' και κάνει καινούργιες, γιά λίγη προβολή. Και καταδικάζουμε τους πολιτικούς εκείνους, ακόμα και ΑΝΕΛ-ικούς, που χαραχτηρίζουν τον Τέρενς ως ''γραφικό''. Επίσης, καταδικάζουμε και τον ''Βηματοδότη'' (ΒΗΜΑ) που πρόσφατα έγραψε γιά ''Τέρενς και καραγκιοζιλίκια''. Αυτό είναι απαράδεκτο. Σε τι του έφταιξε ο λαϊκός ήρωας, ο καραγκιόζης γιά να τον ταυτίζει με τον υφυπουργό;;;
Είμαστε σίγουροι ότι η ιστορία έχει κρατήσει μία ''χρυσή σελίδα'' γιά τον πολυταξιδευτή υφυπουργό, που έκανε Ελλάδα και Ομογένεια ''υπερήφανες'' με το ''παγκόσμιο ρεκόρ ταξιδιών'' σε ''μνημονιακές εποχές'' όταν παιδάκια κοιμούνται νηστικά στην Ελλάδα, γιά να καλοπερνάνε ταξιδεύοντας με κρατικό χρήμα (χωρίς ουσία, οφέλη, αποτελέσματα γιά την Ελλάδα), οι ασοβάρευτοι πολιτικοί της.
Γι' αυτό και του υφυπουργού αφιερώνουμε το ποίημα του Κ. Παλαμά (''Γύριζε''):
«Από θαμπούς ντερβίσηδες και στέρφους μανταρίνους / κι από τους χαλκοπράσινους η Πολιτεία πατιέται.
Χαρά στους χασομέρηδες! Χαρά στους αρλεκίνους! / Σκλάβος ξανάσκυψε ο Ρωμιός και δασκαλοκρατιέται.
Και δημοκόποι Κλέωνες και λογοκόποι Ζωίλοι, / και Μαμμωνάδες βάρβαροι, και χαύνοι λεβαντίνοι.
Λύκοι, κοπάδια, οι πιστικοί και ψωριασμένοι οι σκύλοι / κι οι χαροκόποι αδιάντροποι και πόρνη η Ρωμιοσύνη!»

ΖΗΤΩ η ΕΛΛΑΣ (και οι ΑΝΕΛ)

Σημ. 1: Ο Τέρενς είχε προγραμματίσει και προετοιμάσει και άλλο ταξίδι στις ΗΠΑ (το δεύτερο μέσα σε 5 εβδομάδες) στην Καλιφόρνια, 16-19 Φεβρουαρίου 2017, γιά το ελληνικό... φεστιβάλ χορού (!!!), αλλά μετά το ''κράξιμο'' από το ''ΚΑΛΑΜΙ'', ο υπουργός Εξωτερικών, του το ακύρωσε.
Σημ. 2: 'Οταν γράφονταν τα παραπάνω, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τ. Κουίκ, αναχωρούσε γιά το 9ο ταξίδι του στο εξωτερικό. Τα ταξίδια: Τουρκία, Ινδονησία, Αίγυπτος, ΗΠΑ, Κύπρος, Τουρκία, Γεωργία, Ουκρανία, Ουκρανία.

H είδηση: Οι γραφικοί ταξιδιώτες-τουρίστες ΑΝΕΛ-ηδες, μέλη της κυβέρνησης, βρήκαν το... κουτοπόνηρο ''κόλπο''. Σταμάτησαν να αναρτούν στην ''Διαύγεια'' (αν και είναι υποχρεωτικό) τα έξοδα ταξιδιών τους (μαζί και των ''συνεργατών'' τους) στο εξωτερικό
(17 Φεβρουαρίου 2017)

Σχετικό: http://www.politisonline  
Σταθερή στην 81η θέση της παγκόσμιας κατάταξης για την ανταγωνιστικότητα παραμένει η Ελλάδα, σύμφωνα με την έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum) για το 2015-2016 που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.
Τα στοιχεία, ωστόσο, για την Ελλάδα συλλέχθηκαν πριν από τη νέα συμφωνία για τη στήριξη της χώρας που επιτεύχθηκε μεταξύ της Αθήνας και των διεθνών πιστωτών της φέτος το καλοκαίρι, επισημαίνει η έκθεση.
Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, η Ελλάδα κατατάσσεται χαμηλότερα από χώρες όπως η Ρουάντα (58η από 62η πέρυσι), η Μποτσουάνα (71η από 74η πέρυσι) αλλά και το Τατζικιστάν (80η από 91η πέρυσι).
Στην Ευρώπη, η Ισπανία, η Ιταλία, η Πορτογαλία και η Γαλλία έχουν καταγράψει σημαντική πρόοδο στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, σημειώνει η έκθεση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ. Χάρη στα μεταρρυθμιστικά μέτρα, που έχουν ως στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών, η Ισπανία (33η) και η Ιταλία (43η) ανέβηκαν κατά δύο και έξι θέσεις αντίστοιχα. Ανάλογες βελτιώσεις στις αγορές προϊόντων και εργασίας στη Γαλλία (22η) και Πορτογαλία (38η) υπεραντιστάθμισαν τις αδύναμες επιδόσεις σε άλλους τομείς.
Σύμφωνα με την έκθεση, η πρόσβαση στη χρηματοδότηση παραμένει κοινή απειλή σε όλες τις οικονομίες και είναι το βασικότερο εμπόδιο στην Ευρώπη σε ό,τι αφορά την αποδέσμευση των επενδύσεων. 

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.