Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

Καιρός LIVE: Χιόνια και πολικό ψύχος σε όλη τη χώρα - Το έστρωσε και στην Αθήνα

Καιρός: Στο έλεος του χιονιά η χώρα μέχρι την Πέμπτη – Επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες – Ποιες περιοχές θα «θαφτούν» στο χιόνι, σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο καιρού που εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (09/01/2017), η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Τι λένε οι μετεωρολόγοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες - Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη
Σύμφωνα με το νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, τα φαινόμενα που επηρεάζουν το μεγαλύτερο μέρος της χώρας θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση μέχρι και τις βραδινές ώρες της Τρίτης (10/01/2017), ενώ νέα επιδείνωση αναμένεται από την Τέταρτη (11/01/2017) και από τα δυτικά.
Το απόγευμα της Δευτέρας ξεκίνησε να χιονίζει στο κέντρο της Αθήνας ενώ το θερμόμετρο δείχνει στους Αμπελόκηπους μηδέν βαθμούς. Στα βόρεια προάστια η χιονόπτωση είναι πυκνή ενώ από την Κηφισιά και βορειότερα το έχει στρώσει σε αυτοκίνητα και δέντρα. ...

Σημειώνεται ότι στις 20:50, ύστερα από ανακοίνωση της Αστυνομίας διακόπηκε λόγω χιονόπτωσης η κυκλοφορία των οχημάτων:
  • α. Στην περιφερειακή οδό Πεντέλης – Ν. Μάκρης από το ύψος της Λ. Διονύσου και
  • β. από το 40ο χλμ. Π.Ε. Αθηνών – Θήβας στο ρεύμα προς Θήβα για φορτηγά οχήματα ενώ η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων γίνεται μόνο με τη χρήση αντιολησθητικών αλυσίδων.
Επίσης, η κίνηση των οχημάτων στην Ιπποκράτειο Πολιτεία καθώς και στην οδό Αγίου Μερκουρίου γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ:
Αναλυτικά:
1. Σήμερα Δευτέρα (09/01/2017) και αύριο Τρίτη (10/01/2017):
  • α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Στην Αττική παροδικές χιονοπτώσεις από απόψε το βράδυ, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα βόρεια.
  • β. Παγετός κατά τόπους ισχυρός, ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
  • γ. Τοπικές καταιγίδες από απόψε το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
  • δ. Τοπικά θυελλώδεις άνεμοι από απόψε το βράδυ στο Αιγαίο.
Πού θα σαρώσει ο χιονιάς την Τετάρτη (11/1) και την Πέμπτη (12/1)
  • α. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.
  • β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα θαλάσσια - παραθαλάσσια τμήματα του Ιονίου, της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου, του Αιγαίου και πιθανόν της Κρήτης.
  • γ. Θυελλώδεις νότιοι άνεμοι.
Την Πέμπτη τα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.
Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον καιρό

Τι λένε οι μετεωρολόγοι για τη νέα επιδείνωση

Όπως ανέφερε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, η μετεωρολόγος, Χριστίνα Σούζη, από το απόγευμα ο καιρός θα παρουσιάσει νέα επιδείνωση. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι δήλωσε η Χριστίνα Σούζη)
Για βίαιη επιδείνωση του καιρού από τις επόμενες ώρες σχεδόν σε όλη τη χώρα έκανε λόγο και ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος.
«Αν δεν χιονίσει και στην τελευταία γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας, αυτή η κακοκαιρία δεν πρόκειται να μας αποχαιρετήσει» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο μετεωρολόγος. Μάλιστα με σημερινή (09/01/2017) ανάρτηση στο Facebook προειδοποίησε για πολύ ισχυρές κατά τόπους χιονοπτώσεις ακόμη και στα παραθαλάσσια τμήματα της Αθήνας. (Δείτε ΕΔΩ την ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου)
Στο ίδιο μήκος κύματος και οι προγνώσεις του μετεωρολόγου Τάσου  Αρνιακού, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τόπους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και στις ακτές της Αττικής, όπως η Ραφήνα και ο Μαραθώνας. (Δείτε ΕΔΩ τι ανέφερε ο Τάσος Αρνιακός για το νέο κύμα κακοκαιρίας).
Δείτε στο παρακάτω βίντεο τι ανέφερε ο υποδιοικητής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς για το νέο κύμα κακοκαιρίας:
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τι ανέφερε ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ:

Πού χιονίζει τώρα

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) νέο βαρομετρικό χαμηλό κυκλώνει μεγάλο μέρος της χώρας.
Η ανατολική Πελοπόννησος, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Σποράδες, η ανατολική Θεσσαλία, η κεντρική Μακεδονία και αργότερα η ανατολική Μακεδονία και η Θράκη θα είναι οι περιοχές που βρίσκονται στο «επίκεντρο» της κακοκαιρίας με αποτέλεσμα οι χιονοπτώσεις εκεί, κατά περιόδους, να είναι πολύ έντονες.
Αυτή την ώρα χιονίζει στην Αττική. Χιονόπτωση έχουμε σε Βίλια και Δερβενοχώρια, Μέγαρα, Κινέττα και στις γύρω περιοχές. Επίσης χιονίζει στο Διόνυσο και την Ιπποκράτειο Πολιτεία. Χιονόστρωση έχουμε σε περιοχές της Αργολίδας και της Κορινθίας. 
Από την Κηφισιά και πάνω σημειώνεται χιονόπτωση ενώ η θερμοκρασία είναι στον ένα βαθμό υπό του μηδενός.
Πυκνή χιονόπτωση σημειώνεται σε Πάρνηθα και Πεντέλη, ενώ έχει αρχίσει να το στρώνει ξανά σε Διόνυσο, Ιπποκράτειο Πολιτεία, Βίλια και Δερβενοχώρια. Χιονόπτωση σημειώνεται επίσης στην περιοχή των Μεγάρων.
Επίσης, αυτή την ώρα χιονίζει πάλι στην Εύβοια και τις Σποράδες ενώ ισχυρή χιονόπτωση έχουμε στο βόρειο Αιγαίο.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί πού θα χιονίζει τις επόμενες ώρες σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του STAR Μανώλη Ανανδρανιστάκη:

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας

Και ενώ ο χιονιάς «Αριάδνη» συνεχίζει την επέλασή του, πολλά είναι τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στο οδικό δίκτυο της χώρας. (Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά ποια οδικά δίκτυα αντιμετωπίζουν προβλήματα και σε ποιους δρόμους η μετακίνηση γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες)

Πού θα χιονίζει την Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ

Πυκνές κατά τόπους χιονοπτώσεις θα σημειωθούν την Τρίτη, 10 Ιανουαρίου στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στη Χαλκιδική), την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, την ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και κατά περιόδους στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Σποραδικές καταιγίδες αναμένονται στη νότια Πελοπόννησο, την Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και σταδιακά στις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά θυελλώδεις στο Αιγαίο. Παγετός κατά τόπους ισχυρός ο οποίος στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αθήνα με παροδικές χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνότερες στα βόρεια. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 4 βαθμούς κελσίου ενώ στα βόρεια του νομού θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στη Θεσσαλονίκη με πυκνές κατά περιόδους χιονοπτώσεις με βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -6 έως -2 βαθμούς κελσίου.
Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 και πιθανώς 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -11 έως -02 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές τις πρωινές ώρες στην Πελοπόννησο. Στις νοτιότερες θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές τοπικές βροχές η χιονόνερο και τις πρωινές ώρες στη νότια Πελοπόννησο σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από -4 έως 7 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά, την Εύβοια και την Πελοπόννησο. Σποραδικές καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα νότια. Εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά και νότια από το απόγευμα και βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα έως 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί βορειοδυτικοί και θα εξασθενήσουν.
Θερμοκρασία: από -5 έως 4 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με τοπικές χιονοπτώσεις κατά περιόδους πυκνές. Σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και σταδιακά και στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία από τα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -1 έως 7 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές και σταδιακά και σποραδικές καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές η χιονόνερο και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Στα υπόλοιπα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ που βαθμιαία θα γίνουν δυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 2 έως 8 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 5 με 7 βαθμούς χαμηλότερη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καιρός: Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά

Καιρός: Δείτε ποια σχολεία θα παραμείνουν και την Τρίτη κλειστά

Στο έλεος του χιονιά Κύμη, Αλόνησσος και Σκόπελος

Ολέθριο είναι το πέρασμα του χιονιά από τη χώρα, καθώς έχει αφήσει πίσω του δύο νεκρούς και μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, την υδροδότηση αλλά και την κυκλοφορία των οχημάτων σε πολλές περιοχές απ' άκρη σ' άκρη της επικράτειας.
Εν τω μεταξύ, συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς δύο άνθρωποι αγνοούνται σε χωριά της Κύμης.
Πρόκειται για έναν άνδρα από το χωριό Ταξιάρχες κι έναν κτηνοτρόφο από το χωριό Ενορία.
Διαβάστε περισσότερα για τους αγνοούμενους ΕΔΩ
kairos2

Το κύμα κακοκαιρίας αποδείχθηκε φονικό για δύο συνανθρώπους μας σε Ναύπακτο και Κομοτηνή. Ένας 77χρονος, που για ώρες είχε χαθεί στην περιοχή Πιτσιναίικα Ναυπακτίας, αν και εντοπίστηκε ζωντανός, κατέληξε τελικά στο Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου, πιθανότατα από υποθερμία.
Στην Κομοτηνή, μία 78χρονη διακομίσθηκε νεκρή, αργά το απόγευμα του Σαββάτου στο νοσοκομείο της πόλης, από εισπνοή αναθυμιάσεων, σύμφωνα με τον διοικητή του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής, Γιώργο Φιλιππίδη. Η 78χρονη είχε ανάψει μαγκάλι για να ζεσταθεί, καθώς στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά αποκοιμήθηκε, με αποτέλεσμα να εισπνεύσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις αναθυμιάσεις, γεγονός που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της.

Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους σε Εύβοια και Σποράδες

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται η Σκόπελος και το ίδιο αναμένεται να γίνει και για την Αλόννησο, μετά την σφοδρή χιονόπτωση που έπληξε τα δύο νησιά των Σποράδων, όπου το χιόνι στην μεν Σκόπελο έφθασε το 1 μέτρο, ακόμα και μέσα στην Χώρα, στην δε Αλόννησο, στο Πατητήρι, έχει ξεπεράσει και το 1,5 μέτρο.
Αλόννησος
Πρωτόγνωρες εικόνες αντικρίζει κάποιος που θα φτάσει στην Αλόννησο με το πλοίο της γραμμής. Χιόνι που σκέπασε τα πάντα και έχει παραλύσει την καθημερινότητα στο νησί και κάνει εξαιρετικά δύσκολη τη ζωή στους κατοίκους.
Στα προβλήματα του νησιού το μεγαλύτερο είναι η διακοπή της ηλεκτροδότησης λόγω βλαβών, από το περασμένο Σάββατο, με αποτέλεσμα να παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα οι περιοχές Βότση, Ρουσούμ Γιαλός, Στενή Βάλλα και η Παλιά Αλόννησος.
Ηλεκτροδοτήθηκε σήμερα ένα τμήμα της πρωτεύουσας Πατητήρι, αλλά οι διακοπές είναι συνεχείς.
Σήμερα επαναλειτούργησαν και οι τηλεφωνικές συνδέσεις και ανεφοδιάστηκε το νησί, με την προσέγγιση του οχηματαγωγού «Πρωτεύς».
Μεγάλο πρόβλημα υπάρχει με το οδικό δίκτυο του νησιού, όπου ελάχιστοι δρόμοι έχουν ανοίξει. Μόνο μέχρι του Βότση μπορεί να φθάσει αυτοκίνητο και μόνο με αλυσίδες. Σε πολλά σημεία οι δρόμοι είναι αδιάβατοι και από πτώσεις μεγάλων δένδρων που δεν μπορούν να μετακινηθούν.
Στο Πατητήρι, το ύψος του χιονιού φθάνει μέχρι και το 1.5 μέτρο, μέσα στα σοκάκια, ενώ στο λιμάνι και στην προκυμαία αγγίζει και το 1 μέτρο.
Στην Παλιά Αλόννησο το χιόνι, λόγω υψομέτρου, ξεπερνά τα 2 μέτρα.
Οι κάτοικοι στο νησί δεν θυμούνται σφοδρότερη χιονόπτωση στην Αλόννησο από το 1987, δηλαδή πριν από 30 χρόνια.
Ο δήμαρχος Αλοννήσου, Πέτρος Βαφίνης, ζήτησε την συνδρομή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά στο νησί δεν απεστάλησαν εκχιονιστικά από τον Βόλο.
Η ανησυχία είναι έκδηλη στους φορείς και στους κατοίκους της Αλοννήσου, λόγω της νέας κακοκαιρίας με σφοδρή χιονόπτωση, όπως προβλέπει η Μετεωρολογική Υπηρεσία, που εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση.
Σκόπελος
Στην Σκόπελο οι συνθήκες είναι επίσης εξαιρετικά δύσκολες, αφού στην Χώρα το χιόνι έχει σκεπάσει τα πάντα, ακόμα και στην παραλία.
Σήμερα με το οχηματαγωγό «Πρωτεύς», που υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες προσέγγισε την Σκόπελο, εστάλη γκρέιντερ από τον Βόλο για να βοηθήσει στην διάνοιξη του κεντρικού άξονα του νησιού, από την Χώρα Σκοπέλου μέχρι και την Γλώσσα, αφού ο δρόμος παραμένει κλειστός από το Σάββατο.
kairos skopelos
Ο δήμαρχος Σκοπέλου Χρήστος Βασιλούδης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, χαρακτήρισε ως πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο την σφοδρή χιονόπτωση και τόνισε ότι πρωταρχικό μέλημα ήταν το άνοιγμα του δρόμου προς το Κέντρο Υγείας της Χώρας.
Η διάνοιξη των δρόμων στην Σκόπελο είναι σχεδόν αδύνατη μέσα στην Χώρα, λόγω των πολλών σκαλοπατιών και της στενότητας στα σοκάκια και ζητήθηκε η συμβολή των κατοίκων στον καθαρισμό.

Δραματική η κατάσταση στην Εύβοια

Η Κύμη παραμένει αποκλεισμένη από τα χιόνια που έχουν φτάσει τα δύο μέτρα. Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Κυριακής ο δήμος Κύμης - Αλιβερίου τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, μηχανήματα του στρατού έσπευσαν στην περιοχή.
Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, το χιόνι έχει ξεπεράσει τα δύο μέτρα και έχουν κοπεί το ρεύμα, το νερό και το τηλέφωνο.
kairos evoia
Δύο άνδρες απεγκλωβίστηκαν από τη Μουρτερή και αρκετοί νεφροπαθείς και νοσηλευτές χρειάστηκαν την παρέμβαση της Πυροσβεστική για να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.
Στο Πήλιο το χιόνι είναι άφθονο, αλλά ο πάγος δυσκολεύει τις μετακινήσεις με αυτοκίνητα. Στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου στο Πήλιο χρειάζονται αλυσίδες αφού η θερμοκρασία στα Χάνια είναι στους -13 βαθμούς, ενώ στον Βόλο μόλις και άγγιξε το μηδέν.

Νέες χιονοπτώσεις στη Μυτιλήνη

Ισχυρή νέα χιονόπτωση σημειώνεται σήμερα (09/01) από τις πρώτες πρωινές ώρες, στο μεγαλύτερο μέρος του νησιού. Ιδιαίτερα έντονη είναι η χιονόπτωση σε όλη τη δυτική μεριά του νησιού όπου έχει φτάσει μέχρι τις ακτές της Ερεσού και του Σιγρίου, ενώ στις περιοχές Φίλιας και Σκαλοχωρίου φτάνει ήδη το μισό μέτρο!
Σε όλο το κεντρικό οδικό δίκτυο του νησιού, μόλις λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Μυτιλήνης, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες. Τα συνεργεία με μηχανήματα του δήμου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου επιχειρούν ξανά από τα χαράματα παρά την καταπόνηση των περασμένων ημερών, προκειμένου να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία στους παγωμένους δρόμους.
Ισχυρή χιονόπτωση από τα ξημερώματα πλήττει και τον Άη Στράτη όπου έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις ακόμα και μέσα στον οικισμό του νησιού.
Παράλληλα, από τα χαράματα χιονίζει και σε όλη τη βόρεια Χίο.
Σύμφωνα με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου σημαντικά προβλήματα παρουσιάζονται στις οδούς:
   - Χίου - Καρδαμύλων, από το ύψος του Θόλους και βορειότερα.
   - Χίου - Βολισσού, μετά από το από το Αίπος.
   - Χίου - Αυγωνύμων, από το ύψος των Καρυών μέχρι και τα Αυγώνυμα.
Ήδη συνεργεία του δήμου Χίου και της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου προσπαθούν προκειμένου οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. 
Διαβάστε ΕΔΩ τη νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας για το ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Η επιστροφή στα σχολεία... θ΄αργήσει κι άλλο

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά είναι τα σχολεία που εξαιτίας της κακοκαιρίας και κυρίως λόγω του παγετού έμειναν κλειστά σήμερα, Δευτέρα. (Δείτε ΕΔΩ ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά και την Τρίτη)

Προβλήματα και στην Κρήτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό στο Οροπέδιο Λασιθίου το θερμόμετρο δείχνει - 14 , θερμοκρασία που καταγράφει ιστορικό ρεκόρ ψύχους για την Κρήτη, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και σε άλλες ορεινές περιοχές με τον υδράργυρο να πέφτει ακόμα και 10 βαθμούς υπό το μηδέν.
Χαμηλές θερμοκρασίες καταγράφηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στα Ανώγεια, καθώς επίσης στην Αγία Βαρβάρα, στο Αρκαλοχώρι, στην Επισκοπή Πεδιάδος και άλλες περιοχές.
Εν τω μεταξύ στα Χανιάδεν πραγματοποιήθηκαν σήμερα λόγω παγετού οι δύο προγραμματισμένες πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» προς την Αθήνα. Ωστόσο, τις επόμενες ώρες αναμένεται να βελτιωθούν οι συνθήκες, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι επόμενες πτήσεις.
Οι επιβάτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τις αεροπορικές εταιρείες ή με το αεροδρόμιο Χανίων (2821083800) ώστε να ενημερωθούν για τις ώρες των πτήσεων και τυχόν αλλαγές, που πιθανόν θα υπάρξουν.
Δείτε βίντεο από τη διαδρομή Ηράκλειο - Αρχάνες:
(Πηγή: cretalive.gr)
Σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των χιονοπτώσεων σημειώνονται και στις Οινούσσες.
Το νησί παραμένει χωρίς σταθερή τηλεφωνία για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Οινουσσών, Στέφανο Βογιατζή.



========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.