Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

Ο νομικός Στέλιος Γρηγορίου, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο, κατά Σώρρα, για...

...λογαριασμό του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου

Η πλήρης ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ, Eνώπιον του κου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου:
Eνώπιον του κου Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου
ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου, κατοίκου Πειραιώς,
ΚΑΤΑ
 1) Του Αρτέμιου Σώρρα, κατοίκου Πατρών, οδός Θεοδότου 24-26
2) Του Εμμανούηλ Λαμπράκη, κάτοικος Νέας Υόρκης ΗΠΑ
ως και κατά παντός ποινικώς ενεχομένου προσώπου υπό οιανδήποτε μορφή ποινικής συμμετοχής
ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ:
Σύσταση εγκληματικής οργανώσεως (187 ΠΚ), Απάτη...
κατ’ εξακολούθησιν (386 ΠΚ), Aπάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου (386 ΠΚ), Διασπορά ψευδών ειδήσεων (191 ΠΚ), Διέγερση των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια (192 ΠΚ), Παράβαση καθήκοντος (259 ΠΚ), Εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα και ιδία οι διατάξεις 214-215 ΠΚ.
-------------------------------
Είμαι ερευνητής δημοσιογράφος, κατοικώ μόνιμα εις ΗΠΑ εις την Πολιτεία της Νέας Υόρκης και διαμένω προσωρινώς εις την Ελλάδα γιά τις ανάγκες δημοσιογραφικών ερευνών ενδιαφέροντος της Ελληνικής κοινότητας εις τις ΗΠΑ. Εις τα πλαίσια αυτά διατηρώ την διαδικτυακή σελίδα «Greek American Νews Agency» και την ηλεκτρονική έκδοση της ιστορικής εφημερίδας ΠΡΩΙΝΗ, όπου προβάλλω θέματα ενδιαφέροντος της ελληνικής κοινότητας των ΗΠΑ γιά την Ελλάδα .
Eις τα πλαίσια της δημοσιογραφικής μου δραστηριότητος επισήμανα από το έτος 2009 και με μεγαλύτερη έμφαση κατά τα έτη 2011 και 2013 την ανάπτυξη ενός παράδοξου φαινομένου κραυγαλέας εξαπατήσεως των πολιτών στην ελληνική επικράτεια με βασικό εμπνευστή και ενορχηστρωτή της τον καταμηνυόμενο Αρτέμιο Σώρρα, τουλάχιστον ως προς την δημόσια λειτουργία του και τις προς τα έξω σχέσεις του, χωρίς εκ παραλλήλου να αναπτύσσεται η στοιχειώδης αυτοάμυνα της οργανωμένης Πολιτείας και των αρμοδίων αρχών αυτής.
Η βασική απατηλή συμπεριφορά του εν λόγω καταμηνυομένου συνοδεύεται και από πλήθος άλλων παράπλευρων αξιοποίνων πράξεων, οι οποίες έχουν ήδη αναλυτικώς καταγραφεί εις τον ημερήσιο τύπο και άλλες διαδικτυακές σελίδες.
Ασφαλώς ζητούμενο αποτελεί η συνολική οργάνωση, οι διεθνείς διασυνδέσεις και η δομή του δικτύου των ανθρώπων, οι οποίοι υποκρύπτονται όπισθεν του καταμηνυομένου, παρέχουν προς αυτόν την αναγκαία οικονομική στήριξη, την απαραίτητη προστασία, σε πολιτικό και ενδεχομένως δικαστικό επίπεδο, καθώς χωρίς την υποστήριξη αυτή δεν είναι βέβαιον ότι θα είχε καταστεί εφικτόν εις αυτόν να αναπτύξει αυτού του είδους την ασυδοσία και την περιφρόνηση προς κάθε έννοια οργανωμένης πολιτείας.
Επισημαίνω με δημοσιεύματα προσωπικά από το έτος 2011, την επικινδυνότητα της όλης υπόθεσης, καθώς τυγχάνει να γνωρίζω άριστα από το ρεπορτάζ και την έρευνά μου άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην όλη υπόθεση από άλλες παράλληλες δραστηρίοτηές τους στην ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ γιά τις οποίες σε αρκετές εξ αυτών έχουν παρέμβει οι Αμερικανικές Αρχές (Εισαγγελία της Πολιτείας Νέας Υόρκης γιά τον ιατρό Εμμανουήλ Λαμπράκη και άλλα πρόσωπα, τα οποία εν τω μεταξύ ανεμείχθησαν εις την υπόθεση Σώρρα). Ενδεικτικά επισυνάπτω στην παρούσα ορισμένα εξ αυτών των δημοσιευμάτων, όπου επισταμένως και επίμονα ζητούσα την παρέμβαση των αρμοδίων Εισαγγελικών Αρχών της πατρίδας μας.
ΤΑ ΚΑΤΑΜΗΝΥΟΜΕΝΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ
Ειδικώτερον, η εγκληματική δραστηριότητα του καταμηνυομένου έχει αναπτυχθεί ως ακολούθως:
Με βάση την Μηνυτήρια Αναφορα του Ελευθερίου Ρήνου, ο οποίος ομοίως διεξήγαγε σχετική έρευνα για την ένδικη περίπτωση, ο καταμηνυόμενος απεύθυνε πρόταση εξαγοράς των μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος. Στη σελίδα 3 της Πρότασης επισυνάπτεται αντίγραφο του χρεογράφου, με το οποίο επιθυμεί να προβεί στη συναλλαγή αυτή, το οποίο χαρακτηρίζει σαν «International Bill of Exchange (IBOENo 2012-1000-SLW-0010-0524 / UCC DOCUMENT Nos 20000422643063.
Στη σελίδα 4 της πρότασης αυτής το χρεόγραφο αυτό συνοδεύεται από την απόδειξη κατάθεσης αυτής «Custodial Deposit Receipt Federal Transfer & Custody Agents Inc Certificate NoELGATE 12182012001».
Εν τούτοις, το χρεόγραφο αυτό, το οποίο βρίσκεται στη σελίδα 3 της συγκεκριμένης εξωδίκου προτάσεως, είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία.
Στην διαπίστωση αυτή κατέληξε ο Ελευθέριος Ρήνος, κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του έρευνας, μετά από επιβεβαίωση από το Γραφείο του Ειδικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αφού απέστειλε αντίγραφο του χρεογράφου).
Η επικοινωνία του Ελευθερίου Ρήνου έγινε με τον κ. Rich Delmar, Ειδικό σύμβουλο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Οικονομικών (Counsel to the Inspector GeneralDepartment of the Treasury), με στοιχεία επικοινωνίας τηλέφωνο 001-202-927-3973, κινητό 001-202-528-8997 και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου delmarr@oig.treas.gov προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών του.
Η απόδειξη κατάθεσης στην σελίδα 4 της πρότασης αποτελεί μια υποτιθέμενη απόδειξη κατάθεσης σε ανύπαρκτη εταιρεία – «φάντασμα» στο Τορόντο του Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν. Τα διεθνή κυκλώματα που εμπορεύονται άχρηστους τίτλους χρησιμοποιούν αυτό το κόλπο για να καταθέτουν ανύπαρκτα ποσά και στη συνέχεια να βγάζουν εγγυητικές επιστολές μυθικών διαστάσεων, βασισμένες στα κατατεθειμένα πλαστά χρεόγραφα (όπως έκανε ο Αρτέμιος Σώρρας στην προσπάθεια του να συμμετάσχει στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας, όπου απέστειλε εγγυητική επιστολή της «DDMBG») .
Ο τίτλος των 100 δις δολαρίων που έχει σταλεί στο Τ.Χ.Σ. υποτίθεται ότι έχει κατατεθεί εκεί, μαζί με 600 δισεκατομμύρια σε ίδιας προέλευσης πλαστούς τίτλους με άλλους σειριακούς αριθμούς, τα οποία τάχα έχει καταθέσει ο Αρτέμιος Σώρρας υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας και από τα οποία υπόσχεται είκοσι χιλιάδες (20.000) ευρώ σε κάθε Έλληνα ψηφοφόρο, εφόσον κατακτήσει την εξουσία! Ο δε τραπεζίτης – διαχειριστής (Anthony Diamond ή Αντώνης Διαμαντόπουλος) των ποσών αυτών, ως ο νόμιμος εκπρόσωπος της «DDMBG» (Diamond + Diamond Merchant Banking Group), εταιρείας φάντασμα, που δεν είναι φυσικά τράπεζα και για την οποία οι τραπεζικές αρχές του Καναδά έχουν εκδώσει προειδοποίηση αποφυγής συναλλαγών λόγω απάτης έχει καταδικαστεί στον Καναδά για παρόμοιας φύσης οικονομικά εγκλήματα, ωστόσο στην Ελλάδα έχει εμφανιστεί ως μάρτυρας σε ποινική δίκη και με τη ψευδομαρτυρία του, αλλά και τη χρήση πλαστών εγγράφων, αθωώθηκε ο Αρτέμιος Σώρρας και ο Εμμανουήλ Λαμπράκης από την κατηγορία της διασποράς ψευδών ειδήσεων (απόφαση 67650/2013 του Η’ Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών).
Η Τράπεζα της Ελλάδος με το από 4 Οκτωβρίου 2012 και με Αριθμό Πρωτοκόλλου 177 εσωτερικό έγγραφο της Διεύθυνσης Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων κατέληξε στο ίδιο συμπέρασμα ότι η κατάθεση των χρεογράφων Σώρρα στη Federal Stock Transfer & Custody Agents Inc (δήθεν «αμερικάνικα ομόλογα αξίας 600 δις δολαρίων») είναι απάτη, το οποίο έγγραφο διέρρευσε στον τύπο. Η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την εφημερίδα Έθνος μηνύθηκαν για το έγγραφο αυτό από τον Αρτέμιο Σώρρα, ωστόσο απαλλάχθηκαν με Βούλευμα της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Αθηνών που σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου αποφάνθηκε πως τα συμπεράσματα του εσωτερικού πορίσματος της Τράπεζας της Ελλάδος δεν είναι ψευδή.
Το πλαστό χρεόγραφο έχει κοινοποιηθεί μαζί με την εξώδικη πρόταση: α) Στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12081 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. β) Στον πρώην πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12078 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. γ) Στον νυν πρωθυπουργό και πρώην αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12083 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. δ) Στον Υπουργό Οικονομικών την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12080 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. ε) Στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12082 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. στ) Στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12079 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. ζ) Τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου προς γνώση όλων των μελών του ελληνικού Κοινοβουλίου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12077 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. η) Τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου προς γνώση αυτού και προς γνώση όλων των μελών της ολομέλειας του Αρείου Πάγου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12075 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. θ) Την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς γνώση της και προς γνώση όλων των μελών/Αντιεισαγγελέων του Αρείου Πάγου την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12074 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου. Το συγκεκριμένο έγγραφο παρέλαβε την 19η Ιουνίου 2014 ο Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Μιλτιάδης Ανδρειωτέλλης, ι) Στην «Ένωση Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)» προς ενημέρωση όλων των μελών, όλων των ΜΜΕ και δια αυτών όλων των Ελλήνων Πολιτών την 19η Ιουνίου 2014, σύμφωνα με την έκθεση με αριθμό 12076 του Δικαστικού Επιμελητή Αθηνών Ιωάννη Παπαθανασίου.
Πράγματι, αποτελεί την πρώτη παγκοσμίως απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η μέχρι σήμερα ορατή αντίδραση εκ μέρους της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της εκτάσεως και της βαρύτητας των διαπραχθέντων ποινικών αδικημάτων.
Με το εν λόγω πλαστό χρεόγραφο, ο καταμηνυόμενος με απίστευτη θρασύτητα επεχείρησε να εξαγοράσει τις μετοχές των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών Τραπεζών, θέτοντας εν κινδύνω το Τραπεζικό σύστημα και τις καταθέσεις των Ελλήνων Πολιτών.
Σύμφωνα με τη δημοσιογραφική έρευνα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητος έχει προωθήσει τον εν λόγω πλαστό τίτλο προς την Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία έχει στείλει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη, χωρίς όμως να υπάρξουν τα ακαριαία αποτελέσματα, τα οποία επιβάλλει η τοσούτον κραυγαλέα προσβολή του εννόμου αγαθού της προστασίας του εθνικού νομίσματος και εν ταυτώ ευρωπαικού νομίσματος (214-215 ΠΚ).
Η επέκταση και γιγάντωση αυτής της εγκληματικής δραστηριότητας δεν θα είχε ποτέ καταστεί εφικτή, εάν δεν είχε υπάρξει η αθωωτική απόφαση υπ’ αριθμ. 67650/13 του Η’ Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών (ΠροεδροςΑικατερίνη Τσέλιου, ΕισαγγελεαςΔημήτριος Νομικός), με την οποία αθωώθηκαν οι κατηγορούμενοι: α) Αρτέμης Σώρρας και β) Εμμανουήλ Λαμπράκης, του εγκλήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από κοινού, αφού το δικαστήριο, παρά προσδοκίαν, εδέχθη ότι είναι αληθές γεγονός ότι ".... ο πρώτος κατηγορούμενος (Αρτέμης Σώρρας) τυγχάνει διαχειριστής χρηματικού ποσού ύψους εξακοσίων δισεκατομμυρίων δολαρίων (600.000.000.000), που ανήκει σε αλλοδαπή εταιρεία επενδύσεων με την επωνυμία Red Panther Limited, που εδρεύει στο Λονδίνο. Το ποσό αυτό έχει ενσωματωθεί σε έξι (6) διεθνή γραμμάτια του αμερικανικού ταμείου, ονομαστικής αξίας εκάστου εκατό δισεκατομμυρίων δολαρίων (100.000.000.000) λήξεως το μήνα Αύγουστο του έτους 2014, τα οποία έχουν κατατεθεί σε λογαριασμό καταπιστεύματος και φυλάσσονται προς πίστωση και χορηγία της Ελληνικής Δημοκρατίας...", όπως επίσης έκρινε ότι είναι αληθές γεγονός ότι ο κατηγορούμενος Αρτέμης Σώρρας "...προτίθεται να χορηγήσει το ανωτέρω χρηματικό ποσό στο Ελληνικό κράτος υπό μορφή δανείου...".
Η εν λόγω απόφαση κατέληξε εις την αιτιολογική της σκέψη ότι "... ενόψει της αλήθειας των διαδιδομένων, ταύτα ουδόλως καθίστανται ικανά να δημιουργήσουν ανησυχία στους πολίτες της χώρας ...".
Η απόφαση τούτη, πέραν του γεγονότος ότι υιοθέτησε αβασάνιστα το σύνολον των ισχυρισμών των κατηγορουμένων, παρότι αυτοί προσκρούουν εις τους κανόνες της κοινής λογικής, ότι δηλαδή ο αθωωθείς κατηγορούμενος Αρτέμης Σώρρας διαθέτει πράγματι (!) το υπέρογκο και εξωπραγματικό ποσό των 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο, μάλιστα, θα δανείσει στο Ελληνικό Κράτος, εν τούτοις, δεν έλαβε όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μία τοσούτον σοβαρή υπόθεση, όπως επί παραδείγματι την διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης, εφόσον συνεδέετο με την προστασία του εθνικού και εν ταυτώ ευρωπαικού νομίσματος, της πίστης και της εθνικής οικονομίας της χώρας διεθνώς, ώστε να διασκεδασθεί η ανησυχία στους πολίτες της χώρας ευλόγως και βασίμως.
Αντίθετα, η αθωωτική απόφαση αυτή έχει αποτελέσει το εφαλτήριο για την ανάπτυξη και συγκρότηση μίας εγκληματικής οργανώσεως, της ΜΚΟ με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, οι ιθύνοντες της οποίας χρησιμοποιούν την απόφαση τούτη απροκάλυπτα ως την αδιαμφισβήτητη απόδειξη των ισχυρισμών τους και της οικονομικής τους ισχύος.
Εις την πραγματικότητα, η ΜΚΟ αναπτύχθηκε με γραφεία σε όλη την χώρα και με άγνωστο αριθμό μελών (κατ’ εκτίμηση 6-7.000), τα οποία στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή», και έκαστος καταβάλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής από 5-50 ΕΥΡΩ, με βάση τα εισοδήματά του.
Επιπλέον, η ΜΚΟ εισπράττει ένα ποσόν 50 ΕΥΡΩ γιά το κόστος κοινοποιήσεως του Εξωδίκου προς τις Αρχές, με βάση το οποίο τα μέλη ή ενδιαφερόμενοι δηλώνουν άρνηση πληρωμής των οφειλομένων χρεών τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, Τράπεζες κλπ
Τα μέλη αυτά υποχρεούνται αμέσως να υπογράψουν ένα εκχωρητήριο κάθε κινητής και ακινήτου περιουσίας τους προς τη ΜΚΟ ώστε να τύχουν του απατηλού συμψηφισμού του χρέους τους προς το Ελληνικό Δημόσιο, Eφορία, ΙΚΑ με το αντίστοιχο μέρος των ανύπαρκτων χρημάτων των πλαστών ομολόγων του Σώρρα.
Κατ’ αυτόν τον τρόπο η εν λόγω ΜΚΟ καθίσταται ο πραγματικός διαχειριστής όλης της κινητής και ακινήτου περιουσίας ενός εκάστου μέλους, ενώ τα θύματα - μέλη συνεισφέρουν οικονομικά στους σκοπούς της οργάνωσης, αφού έχουν πειστεί με απατηλές υποσχέσεις ότι θα λάβουν χιλιάδες ευρώ στο μέλλον και θα απαλλαγούν από τα χρέη τους προς το Δημόσιο και ίσως και προς ιδιώτες.
Συνεπώς, ο αρχικός μηχανισμός της απάτης των ανύπαρκτων χρεογράφων των 600 δις καθίσταται η οικονομική βάση για την ανάπτυξη μίας διεθνικής εγκληματικής οργάνωσης, υπό την έννοια του άρθρου 187 ΠΚ και της ΔΣ του Παλέρμο (Ν 3875/2010, άρθρα 2, 5, 6), εις την οποία το στοιχείο του προσπορισμού οικονομικού οφέλους από τον καταμηνυόμενο και τους συνεργούς του καθίσταται κυρίαρχο.
Είναι πρόδηλο ότι η όλη κατασκευή του μυθεύματος των 600 δις είχε ως αποκλειστικό σκοπό την κατ’ εξακολούθηση εξαπάτηση ενός εκάστου των μελών της οργάνωσης, οι οποίοι μάλιστα αναπτύσσουν σχέση μεσσιανισμού με τον καταμηνυόμενο, ο οποίος για να ενισχύσει αυτή την απατηλή μορφή εξάρτησης καταφεύγει εις άλλα μυθεύματα προς ενίσχυση του «ιδεολογικού μηχανισμού» της οργάνωσης, όπως την πώληση Απολλώνειας τεχνολογίας στις ΗΠΑ, την σχέση του με την CIA, την κατοχή εκ μέρους του συνολικώς ποσού 3 τρις και πολλών άλλων φληναφημάτων, τα οποία εμπεδώνουν την ενότητα των αφελών θυμάτων με τον αρχηγό.
ΚΑΤΟΠΙΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ
Επειδή σύμφωνα με την Συνθήκη του Παλέρμο (2000) [Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κατά του Διεθνικού Οργανωμένου Εγκλήματος, η οποία κυρώθηκε από τη χώρα μας με το Ν.3875/2010 (Α’ 158)], συντρεχόντως προς το άρθρο 187 ΠΚ, προβλέπονται τα εξής:
Αρθρο 2
«Για τους σκοπούς της Σύμβασης αυτής: (α) “Οργανωμένη εγκληματική ομάδα” νοείται δο­μημένη ομάδα τριών ή περισσότερων προσώπων που υπάρχει για κάποια χρονική περίοδο και ενεργεί με κοινό σκοπό τέλεσης ενός ή περισσότερων σοβαρών εγκλημάτων ή εγκλημάτων που θεσπίζονται σύμφωνα με τη Σύμβαση αυτή, προκειμένου να ποριστεί αμέσως ή εμμέσως οικονομικό ή άλλο υλικό όφελος».
Άρθρο 5
Ποινικοποίηση της συμμετοχής σε οργανωμένη εγκληματική ομάδα
1. Κάθε Κράτος Μέρος οφείλει να υιοθετήσει τα νομοθετικά και άλλα μέσα που μπορεί να είναι απαραίτητα για να θεσπιστούν τα εξής ως ποινικά αδικήματα, όταν τελούνται με πρόθεση:
(α) Οποιοδήποτε από τα ακόλουθα δύο ή και τα δύο ως ποινικά αδικήματα, ξεχωριστά από αυτά που αφορούν την απόπειρα ή ολοκλήρωση της αξιόποινης δραστηριότητας:
ι. Συμφωνία με ένα ή περισσότερα άλλα πρόσωπα τέλεσης σοβαρού εγκλήματος, για σκοπό που αφορά άμεσα ή έμμεσα την απόκτηση οικονομικού ή άλλου υλικού οφέλους και, εφόσον απαιτείται από την εσωτερική νομοθεσία, συνεπάγεται πράξη που επιχειρήθηκε από συμμέτοχο για την προαγωγή της συμφωνίας ή αφορά οργανωμένη εγκληματική ομάδα
ιι. Συμπεριφορά από πρόσωπο το οποίο, γνωρίζοντας είτε το σκοπό και τη γενική εγκληματική δραστηριότητα μιας οργανωμένης εγκληματικής ομάδας ή την πρόθεση της να τελέσει τα εν λόγω αδικήματα, συμμετέχει ενεργά:
α. σε εγκληματικές δραστηριότητες της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας
β. σε άλλες δραστηριότητες της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας γνωρίζοντας ότι η συμμετοχή του θα συνεισφέρει στην επίτευξη του εγκληματικού σκοπού που περιγράφεται πιο πάνω.
(β) Οργάνωση, διεύθυνση, συνδρομή, υποκίνηση, διευκόλυνση ή παροχή συμβουλών για την τέλεση σοβαρού εγκλήματος από οργανωμένη εγκληματική ομάδα.
2. Η γνώση, η πρόθεση, οι επιδιώξεις, ο σκοπός, ή η συμφωνία που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου τούτου, μπορεί να συνάγεται από αντικειμενικές πραγματικές περιστάσεις.
Άρθρο 6
Ποινικοποίηση της νομιμοποίησης προϊόντων εγκλήματος
1. Κάθε Κράτος Μέρος υιοθετεί, σύμφωνα με τις θεμελιώδεις αρχές της εσωτερικής νομοθεσίας του, τα νομοθετικά και άλλα μέτρα που είναι αναγκαία για να θεσπιστούν ως εγκλήματα, όταν τελούνται από πρόθεση:
(α) (ι) Η μετατροπή ή μεταβίβαση περιουσίας, εν γνώσει του ότι η εν λόγω περιουσία είναι προϊόν εγκλήματος, με σκοπό να αποκρύβει ή να συγκαλυφθεί η παράνομη προέλευση της περιουσίας ή να παρασχεθεί βοήθεια σε οποιοδήποτε πρόσωπο που εμπλέκεται στην τέλεση του βασικού εγκλήματος να αποφύγει τις έννομες συνέπειες των πράξεων του,
(ιι) Η απόκρυψη ή συγκάλυψη της πραγματικής φύσης, πηγής, τοποθεσίας, διάθεσης, μετακίνησης ή ιδιοκτησίας ή δικαιωμάτων σχετικών με περιουσία, εν γνώσει του ότι η περιουσία αυτή είναι προϊόν εγκλήματος.
(β) Με την επιφύλαξη των βασικών εννοιών του νομικού του συστήματος:
(ι) Η κτήση, κατοχή ή χρήση περιουσίας, εν γνώσει, κατά το χρόνο λήψης, ότι η εν λόγω περιουσία είναι προϊόν εγκλήματος
(ιι) Η συμμετοχή, ένωση ή συμφωνία για τέλεση, απόπειρα τέλεσης και συνδρομή, υποκίνηση, διευκόλυνση και παροχή συμβουλών για την τέλεση οποιωνδήποτε εγκλημάτων που θεσπίζονται σύμφωνα με άρθρο αυτό.
Επειδή εις την προκειμένη περίπτωση συντρέχει περίπτωση να διερευνηθεί η εφαρμογή της εν λόγω νομοθεσίας, καθόσον με βάση τις υπάρχουσες ενδείξεις και τους ισχυρισμούς και τα επικαλούμενα πλαστά έγγραφα του ιδίου του καταμηνυομένου και των συνεργατών του, πρόκειται περί διεθνικού οργανωμένου εγκλήματος, το οποίο φέρεται να αφετηριάζεται από τις ΗΠΑ και τον Καναδά και εφαρμόζεται εις την Ελλάδα, διαπραττόμενο από πλέον των τριών προσώπων.
Επειδή η ολιγωρία των αρμοδίων οργάνων της Ελληνικής Πολιτείας επέτρεψε την άνθιση και διόγκωση ενός αντικοινωνικού φαινομένου, το οποίο θα ήτο δυνατόν να χαρακτηρισθεί ότι εμπίπτει εις τα όρια της αιρέσεως, αλλά εις πάσαν περίπτωσιν αποτελεί απειλή γιά την περιουσία και την υπόσταση αρκετών χιλιάδων ανυποψίαστων Ελλήνων πολιτών.
Επειδή το Υπουργείο Δικαιοσύνης ήδη από το έτος 2012 δεν εζήτησε εγκαίρως την δικαστική συνδρομή των Πολιτειακών Αρχών των ΗΠΑ και Καναδά, ως ώφειλε, ώστε να διερευνηθεί η όλη υπόθεση πρίν ή λάβει διαστάσεις κοινωνικού φαινομένου, με συμπτώματα που επαπειλούν την ήδη διαταραγμνένη κοινωνική και πολιτική συνοχή.
Επειδή ως προς την αθωωτική απόφαση γιά το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων δέον να διερευνηθεί η περίπτωσις παραβάσεως καθήκοντος εκ μέρους της δικαστικής λειτουργού, η οποία εξέδωσε την σχετική απόφαση.
Επειδή ο αρμόδιος Εισαγγελέας ουδέποτε ήσκησε εμπροθέσμως τα ένδικα μέσα κατά της εν λόγω αποφάσεως, με αποτέλεσμα αυτή να καταστεί αμετάκλητος και να αποτελεί την σημαία ευκαιρίας του νεόκοπου "κινήματος Σώρρα" μέσω της ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις». Μάλιστα, ήτο τόσον κραυγαλέα η ανάγκη ασκήσεως Εφέσεως, όταν η απόφαση κυκλοφορούσε ως φειγ βολάν και τοιχοκολλείτο ως πλήρης απόδειξις των αγαθών σκοπών μίας εγκληματικής ομάδος.
Επειδή το Υπουργείο Οικονομικών και Εθνικής Οικονομίας και η Τράπεζα της Ελλάδος δεν έσπευσαν να ενημερωθούν αρμοδίως από τα αντίστοιχα Ομοσπονδιακά Υπουργεία και Αρχές των ΗΠΑ (Attorney GeneralFBIIRS) περί της εγκληματικής δραστηριότητος του καταμηνυομένου και των συνεργών του εις τις ΗΠΑ, ώστε να εξουδετερωθεί και κατασταλεί εν τη γενέσει του το εκκολαπτόμενο φαινόμενο της εγκληματικής δραστηριότητας αυτού αφενός και αφετέρου να προληφθεί η μη περαιτέρω διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης, η οποία ούτως ή άλλως έχει τρωθεί από αλλεπάλληλα πλήγματα, λόγω και της οικονομικής κρίσης, η οποία πλήττει τα ασθενέστερα λαικά στρώματα - κοινό στο οποίο κατά κύριο λόγο απευθύνεται ο εν λόγω καταμηνυόμενος, εξαπατώντας τους ανηλεώς εμπορευόμενος ελπίδα και σωτηρία στο προσωπικό δράμα εκάστης ελληνικής οικογένειας.
Επειδή η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος κατ' επέκτασιν και η Τράπεζα της Ελλάδος, δεν διερεύνησαν εγκαίρως τους ισχυρισμούς του καταμηνυομένου και των συνεργατών (συνεργών-συναυτουργών) του ως προς το ζήτημα της πανελληνίως γνωστής υποθέσεως της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ (υπόθεση πολύ σοβαρή με εθνικές διαστάσεις), και στον επακολουθήσαντα σχετικό θόρυβο.
Διευκρινίζεται ότι η υπόθεση της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ δεν σχετίζεται επ' ουδενί με τους ισχυρισμούς και τις φαιδρότητες που προβάλουν οι καταμηνυόμενοι δημιουργώντας με ασύστολα ψεύδη, πλαστογραφίες και απάτες, τον μύθο των Αμερικανικών ομολόγων και της υπεραξίας αυτών σε δυσθεώρητα ποσά, που αποτιμώνται από τους καταμηνυόμενους σε περισσότερα από 13 τρισεκατομμύρια (δηλαδή πλέον του 1/2 του Αμερικανικού Εξωτερικού Δημοσίου χρέους, το οποίο ανέχεται εις 19 τρισεκατομμύρια).
Επειδή με πρόσχημα την συμψηφιστική εξόφληση των χρεών των μελών - θυμάτων της οργάνωσης (ΔΟΥ, ΙΚΑ, Τράπεζες) συντάσσονται εκχωρητήρια, με βάση τα οποία τα θύματα - μέλη της οργάνωσης αναθέτουν την διαχείριση της περιουσίας τους εις τον καταμηνυόμενο και εν τέλει εις τους ιθύνοντες αυτής, πρέπει να διερευνηθεί η νομιμότης και η παραγωγή εννόμων αποτελεσμάτων των εν λόγω εγγράφων, διερεύνησις, η οποία εμπίπτει εις την αρμοδιότητα της Εισαγγελίας Οικονομικού Εγκλήματος και, προδήλως, συντρέχει περίπτωσις αρχής τελέσεως του εγκλήματος της κακουργηματικής εκβίασης, καθόσον εις το άμεσο μέλλον ο καταμηνυόμενος και οι συνεργοί του (φερόμενοι ως νόμιμοι εκπρόσωποι και αντίκλητοι αυτού) ενδέχεται κατά πάσαν πιθανότητα να διεκδικήσουν τα εκχωρηθέντα περιουσιακά στοιχεία υπό την επίκληση της δήθεν "εξοφλήσεως των χρεών τους" .
Επειδή με την παρουσία και την λειτουργία μίας ΜΚΟ αυτού του χαρακτήρα και σκοπού διακυβεύεται η υπόσταση αυτού τούτου του κράτους δικαίου και εκτίθεται εις άμεσο κίνδυνο το δημόσιο συμφέρον και η κοινωνική γαλήνη.
Επειδή απαιτείται η άμεση και κατεπείγουσα διερεύνηση της υποθέσεως πρέπει να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός της υποθέσεως ως κατεπείγουσας ζητώ την επίσπευση της διερεύνησης αυτής της ειδεχθούς υποθέσεως και την απονομή της δικαιοσύνης, για την προάσπιση του κοινωνικού συμφέροντος, την διασφάλιση της κοινωνικής ειρήνης και την πρόληψη τυχόν ανεξέλεγκτων κοινωνικών καταστάσεων (κίνδυνος κοινωνικής εξέγερσης των θυμάτων, τα οποία θα διαμαρτύρονται τότε γιά την μη συντεταγμένη εκπλήρωση των νομίμων καθηκόντων της Ελληνικής πολιτείας), καθώς ο Αρτέμης Σώρρας αφενός μεν έχει προσδώσει στοιχεία μεσσιανικού χαρακτήρα στο όλο "εγχείρημά" του, σε βαθμό εσφαλμένης προσωπολατρείας, ταυτοποιημένης δε με "θεικά" στοιχεία και επίκληση αόρατων δυνάμεων του σύμπαντος, μέσω αυτού και δι' αυτού εις τους πιστούς και φανατικούς λάτρεις του, που προσδοκούν την εκπλήρωση των ελπίδων τους ο καθένας με βάση το προσωπικό και κοινωνικό του δράμα.
Επειδή έχει προκύψει σωρεία νεωτέρων στοιχείων δεν υφίσταται δέσμευση ως προς την άσκηση νεωτέρας ποινικής διώξεως εκ του δεδικασμένου της κριθείσης αποφάσεως υπ’ αριθμ. 67650/13 του Η’ Μονομελούς Πλημ/κείου Αθηνών και επομένως ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ η εκ νέου άσκησις ποινικής διώξεως γιά την κατ' επάγγελμα και κατ' εξακολούθησιν διάπραξη του αδικήματος της διασποράς ψευδών ειδήσεων από τον καταμηνυόμενο και τους συνεργούς του, τρίτους φίλα προσκείμενους προς αυτούς ή και ενδεχομένως μέσω αναδημοσιεύσεων εις το ελληνικό και πασγκόσμιο διαδίκτυο.
Επειδή η πλήρης αποκάλυψη της αλήθειας επιβάλλει την υποβολή αιτήματος Δικαστικής Συνδρομής προς το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών, την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία των ΗΠΑ (Attorney General USA) και την Εισαγγελία της Πολιτείας της Νέας Υόρκης και της Εισαγγελίας του Οντάριο και Μόντρεαλ Καναδά και την Γενική Εισαγγελία Κύπρου.
Επειδή ο καταμηνυόμενος έχει ανακοινώσει την ίδρυση πολιτικού κόμματος, με σκοπό την συμμετοχή τους εις τις εθνικές/περιφερειακές ή δημοτικές/ Ευρωπαικές εκλογές, δέον να διερευνηθεί εάν, με βάση την εκλογική νομοθεσία, ο Αρειος Πάγος δύναται να επιτρέψει την ίδρυση οιουδήποτε πολιτικού σχηματισμού ή κόμματος είτε σε συνεργασία με υφιστάμενους ή μελλοντικούς σχηματισμούς, με δεδομένο το γεγονός ότι διαθέτει ύποπτους οικονομικούς πόρους και πολιτικό πρόγραμμα, το οποίο βασίζεται στην εξαπάτηση των Ελλήνων πολιτών, ήτοι στην παρουσίαση του ψευδούς γεγονότος το οποίο παρουσιάζεται ως αληθές ότι θα διαγράψει τα χρέη των Ελλήνων πολιτών και συνολικώς το ελληνικό δημόσιο χρέος .
Τέλος, να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, φορέων ή κομμάτων, τα οποία διά των πράξεων ή παραλείψεών τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους από τις υπεύθυνες θέσεις τις οποίες κατείχαν, απείχαν συνειδητά από την νόμιμη καταστολή του φαινομένου από το έτος 2012 μέχρι σήμερα, με ενδεχόμενο σκοπό τον προσπορισμό πολιτικών ωφελημάτων και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος .
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Με την επιφύλαξη περισσοτέρων αποδείξεων εις τα επόμενα Υπομνήματα, τα οποία θα καταθέσω ενώπιον των Εισαγγελικών αρχών και μόνον, υπό την ρητή διασφάλιση του απορρήτου αυτών, διά ευνοήτους λόγους.
ΑΙΤΟΥΜΑΙ

- Να ασκηθεί αρμοδίως ποινική δίωξις γιά τα ως άνω καταγγελόμενα αδικήματα και να χαρακτηρισθεί η δικογραφία ως κατεπείγουσα.
- Να κινηθεί η αυτόφωρος διαδικασία γιά τα αυτεπαγγέλτως διωκόμενα διαρκή αδικήματα, τα οποία συντελούνται ανά πάσαν στιγμή από της διαπράξεώς των μέχρι σήμερα.
- Να συνενωθεί η παρούσα Μηνυτήρια Αναφορά μου με την ήδη εκκρεμούσα ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης της Τράπεζας της Ελλάδος ως και με κάθε άλλη συναφή δικογραφία, η οποία εξετάζει συναφή αδικήματα, όπως αυτές του Ελευθερίου Ρήνα.

Μάρτυρες προτείνω τους:
1) Ελευθέριο Ρήνο, κάτοικος Ρόδου, Οφθαλμίατρος - δημοσιογραφών
2) Θεόδωρο Καρυώτη, κάτοικος Μέρυλαντ ΗΠΑ, Καθηγητής Οικονομικών
3) Νικόλαο Γεωργαντζά, Κάτοικος Νέας Υόρκης ΗΠΑ, Καθηγητής Συστημικής Δυναμικής
Πληρεξούσιο δικηγόρο και αντίκλητο μου διορίζω τον Στυλιανό Γρηγορίου, Λεωφ. Αλεξάνδρας 6, τηλ. 210-8221411/8238051.
Αθήνα, 18.1.2017
Ο ΑΝΑΦΕΡΩΝ
Αλέξανδρος Στεφανόπουλος

Σημ. (δική μας): Ο Στέλιος Γρηγορίου είναι έμπειρος νομικός με διεθνή εμπειρία και θα έχει θετικά αποτελέσματα για την υπόθεση που είναι μόνιμο ζήτημα στην Ελλάδα...

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.