Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

Οι κρυφές ρήτρες της αμαρτωλής σύμβασης του ΟΠΑΠ (Πολλά τα λεφτά!!!)

Σχετικό: ΟΠΑΠ πουλήθηκε σε εξευτελιστική τιμή στην Emma Delta Εσπευσμένα

Συντάκτης: Κώστας Ζαφειρόπουλος, Αντα Ψαρρά

Ηταν καλοκαίρι του 2013, όταν με φωτογραφίες, χαμόγελα και ηχηρές ανακοινώσεις περί ανάπτυξης, έπεσαν οι υπογραφές για την πώληση του 33% του ΟΠΑΠ, κάτω από ένα κείμενο «περίκλειστο», εμπιστευτικό και επτασφράγιστο!

Το ελληνικό Δημόσιο πουλάει τον Αύγουστο του 2013 ίσως το καλύτερο φιλέτο του.

Η μεγαλύτερη λοταρία στην Ευρώπη, μια από τις 5 μεγαλύτερες σε κερδοφορία στοιχηματικές εταιρείες (operators) παγκοσμίως, μια υγιής κρατική εταιρεία με μηδενικό έως τότε τραπεζικό δανεισμό, πωλείται από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μέσω ΤΑΙΠΕΔ και με υπουργό Οικονομίας τον Γιάννη Στουρνάρα σε εξευτελιστική τιμή στο εταιρικό σχήμα Emma Delta.

Στην τελευταία συμμετέχουν Τσέχοι επενδυτές μαζί με τους επιχειρηματίες Δημήτρη Μελισσανίδη και Δημήτρη Κοπελούζο, οι οποίοι υποστήριζαν σθεναρά τον Α. Σαμαρά, ενώ είναι γνωστό ότι διατηρούσαν φιλικές σχέσεις με πολλά από τα τότε στελέχη της κυβέρνησης.

Το τίμημα:


Η διεθνής εμπειρία, σε όποια χώρα του κόσμου έχει πραγματοποιηθεί αντίστοιχη αγοραπωλησία, δείχνει πως ο μέσος όρος του τιμήματος υπερβαίνει ένα ποσό 5-7 φορές μεγαλύτερο από τα μεικτά ετήσια έσοδα της εταιρείας προ φόρων.

Το 2012 ο ΟΠΑΠ είχε μεικτά έσοδα προ φόρων 1,2 δισ. ευρώ. Το ΤΑΙΠΕΔ, με πρόεδρο τότε τον Στέλιο Σταυρίδη, ανακοινώνει την υπογραφή της σύμβασης πώλησης (όχι παραχώρησης) του 33% του κερδοφόρου ΟΠΑΠ έναντι τιμήματος 652 εκατ. ευρώ (622 εκατ. ευρώ μετρητοίς και 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις).

Μαζί με τα μερίσματα της χρήσης του 2012 το συνολικό ποσό ανήλθε στα 712 εκατ. ευρώ.

Ενδεικτικό είναι πως το τίμημα για την πώληση ήταν μικρότερο από όσο είχε δώσει δύο χρόνια νωρίτερα η ίδια η ΟΠΑΠ Α.Ε. για την άδεια εγκατάστασης μόνο των VLT’S (ηλεκτρονικά φρουτάκια).

Λίγες ώρες μετά τις υπογραφές «διαρρέει» η είδηση σε μέσο της Κεφαλλονιάς πως ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ «πέταξε» στο νησί με το προσωπικό αεροσκάφος του Δ. Μελισσανίδη.

Η είδηση επιβεβαιώθηκε και λίγο αργότερα ο Στ. Σταυρίδης αποπέμφθηκε.

Το δάνειο

Ενα από τα σημαντικά στοιχεία αυτής της αποκρατικοποίησης ήταν το γεγονός πως, για να καλύψει μεγάλο μέρος του τιμήματος η ανάδοχος Emma Delta, πήρε ομολογιακά δάνεια 400 εκατ. ευρώ.

Το πρώτο ήταν ύψους 250 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 8% (καλυμμένο με μετοχές ΟΠΑΠ ως ενέχυρο) και το δεύτερο 150 εκατ. με επιτόκιο 12% (ακάλυπτο).

Τα δάνεια αυτά, έστω και με τα υψηλά επιτόκια, χορηγήθηκαν σε μια περίοδο που ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχεδόν απαγορευτικός.

Λίγο καιρό μετά τις ανακεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών, η είδηση για τη χορήγηση τόσο υψηλών δανείων με σκοπό την αγορά κρατικής περιουσίας θα αποτελούσε σκάνδαλο τόσο για την κοινωνία όσο και για τον επιχειρηματικό κόσμο.

Η είδηση πέρασε τότε στα «ψιλά».
http://www.efsyn.gr/arthro/oi-kryfes-ritres-tis-amartolis-symvasis-toy-opap
================================================

Σχετικά: Ο χρήστης Παραπληροφόρηση Παραπληροφόρηση έχει μεταφορτώσει το βίντεο Φάκελος ΟΠΑΠ -

Υπάρχει μία σειρά από video του παραπάνω χρήστη τα οποία καταγράφουν αξιόλογες (ίσως αξιόποινες) πράξεις που τα αρμόδια όργανα της πολιτείας οφείλουν να εξετάσουν, εάν και κατά πόσον, τα καταγγελλόμενα ως φερόμενα ποινικά αδικήματα ευσταθούν ή όχι.

Σε μια πρώτη ανάγνωση τα παραπάνω αναφερόμενα στοιχεία δημιουργούν μία εντύπωση σκανδάλου χωρίς βέβαια να υπάρχει η απόλυτη τεκμηρίωση αλλά κάποια εύλογη συλλογιστική που ο καθένας μας μπορεί να υποθέσει.

Δείτε εδώ για παράδειγμα τις κληρώσεις του 2014 με τα 14 συνεχόμενα Τζακ Ποτ και πείτε μου εάν βλέπετε κάτι πολύ περίεργο.... (Βλέπε "Εμπλοκή"

Δεν νομίζω να παρατηρήσατε κάτι, πάρα μονό εάν κάνατε άπλες προσθέσεις.
Βλέπουμε ότι παίχτηκαν 82 εκατομμύρια στήλες σε σύνολο 14 κληρώσεων , με 0.50 η στήλη βγάζουμε το ποσό τον 41 εκατομμυρίων ευρώ.
41 εκατομμύρια ευρώ από τα οποία μοιράστηκαν 3,590,000 στα 5άρια - 1,850,000 στα 4άρια - 665,000 στα 3+1 -1,000,000 στα 6αρια - 700,000 στα 2+1 και 2,500,000 στα 1+1
Ας προσθέσουμε όλα αυτά που απλόχερα μοίρασε ο οπαπ στον ελληνικό λαό ,είναι σύνολο 10,300,000 ευρώ.
Και στο τέλος έδωσε και τα 4,081,000 ευρώ σε 2 τυχερούς δηλαδή άλλα 8,162,000 ευρώ!
Δηλαδή έδωσε 18,462,000 ευρώ από τα 41.000.000 ευρώ, εάν βγάλουμε και το 8% των πρακτόρων που είναι άλλα 3,200,000 περίπου τότε το ποσό που μένει στον καημένο τον ΟΠΑΠ των Τσεχων πλέον, γιατί έπρεπε να κάνουμε αποκρατικοποίηση στις ζημιογονες δημοσιές επιχειρήσεις, μένει μόνο 20.000.000 ευρώ μέσα σε 14 εβδομάδες. Τα ποσοστά είναι δηλαδή 50-50. Αυτά δεν γίνονται ούτε στα καζίνο στα φρουτακια, και από που να αρχίσω να κράζω από τα ποσοστό η από την αποκρατικοποίηση που έγινε σε τέτοια επιχείρηση;
Επίσης: Μετά την αναστάτωση που προκάλεσε το πρώτο βίντεο της "Παραπληροφόρησης" σχετικά με τις κληρώσεις του Τζόκερ το νέο βίντεο δίνει την χαριστική βολή σε όλους αυτούς που στηρίζουν αυτού του είδους πρακτικές εξαπάτησης των πολιτών.

Μια έρευνα που αποδεικνύει περίτρανα ποσό μεγάλη κοροϊδία είναι...
τα δήθεν τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ .



Η συνέχεια και άλλα πολλά video - Πατώντας εδώ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.