Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Θα μας πεθάνουν! Οι βρικόλακες του ΔΝΤ ζητούν να μας πιουν αίμα αξίας 12 δις ευρώ!

Διαρροές από κύκλους του κουαρτέτου, εκπέμπουν το δυσοίωνο μήνυμα ότι η χώρα και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός, βρίσκονται κολλημένοι στον τοίχο και το μεσομακροπρόθεσμο μέλλον του ελληνισμού προδιαγράφεται ομιχλώδες και αβέβαιο. Σαφές είναι ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει έτοιμη την πυράγρα του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής (ΜΠΔΣ) 2016-2020, που αναμένεται να ψηφιστεί από τη Βουλή των Ελλήνων τους πρώτους μήνες του 2017, ανεξαρτήτως ποια κόμματα θα είναι στην κυβερνητική εξουσία. Το ΜΠΔΣ 2016-2020 συνοδεύει την δανειακή σύμβαση του τρίτου μνημονίου, στα πλαίσια της οποίας για την διάσωση των Δημοσίων Οικονομικών και την επιβίωση των τραπεζών, η χώρα μας θα λάβει επιπρόσθετα δάνεια από τους ξένους πιστωτές της τάξης των 86 δις ευρώ (€).

Ως γνωστόν, η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2015. Το κόστος εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, με τα βάναυσα μέτρα λιτότητας για την ελληνική κοινωνία που το συνοδεύουν, εκτιμώνται τουλάχιστον σε 8 δις €. Σύμφωνα με τον πίνακα 3.32 της Εισηγητικής Έκθεσης του Γενικού Κρατικού Προϋπολογισμού (ΓΚΠ) του 2017, τα μέτρα λιτότητας για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις εκτιμώνται σε 1,4 δις € το 2016 και προβλέπονται σε 4 δις € το 2017. Διαρροές από κύκλους του κουαρτέτου αναφέρουν, ότι, την τριετία 2018-2020 η ελληνική κοινωνία θα επιβαρυνθεί με άλλα τρία δις €, σε χαράτσια, πετσοκόμματα μισθών και ιδίως συντάξεων, αυξήσεις εργοδοτικών εισφορών, κ.λπ., ανεβάζοντας έτσι το συνολικό κόστος των βάρβαρων μνημονιακών μέτρων άνω των 8 δις € (1,4+4+3=8,4).

Και εκεί που όλοι νομίζαμε ότι την περίοδο 2016-2020, η πρέσα για τον ελληνικό λαό θα κόστιζε περίπου 8 δις €, έρχεται την Παρασκευή 2.12.2016 το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και ζητάει περισσότερο αίμα. Οι βρικόλακες του ΔΝΤ θεωρούν ότι για να βγουν οι αριθμοί, έτσι ώστε ο...
λόγος πρωτογενή κρατικά πλεονάσματα/ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν), να σταθεροποιηθεί τα επόμενα χρόνια γύρω στο 3,5% και άρα το δημόσιο χρέος να αρχίσει να αξιολογείται ως βιώσιμο, θα πρέπει να συμβούν δύο τινά. Από τη μια μεριά, το ΜΠΔΣ 2017-2020 να επεκταθεί κατά τέσσερα χρόνια, και από την άλλη, ο ελληνικός λαός να επιβαρυνθεί με επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας άλλων τεσσάρων δις €. Δηλαδή, οι δράκουλες του ΔΝΤ και του κουαρτέτου ζητούν την περίοδο 2017-2024, ο ελληνικός λαός να κάτσει στο κρεβάτι του Προκρούστη και να τον κοντύνουν κατά 12 δις €, πίνοντας κυρίως αίμα και τσακίζοντας τα κόκαλά του.

Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Αυτές οι φήμες αξιολογούνται σε μεγάλο βαθμό βάσιμες. Όταν στο πρόσφατο παρελθόν, οι υπουργοί Οικονομικών Στουρνάρας και Χαρδούβελης με τον αναπληρωτή τους Σταϊκούρα, έλεγαν ότι ο κρατικός προϋπολογισμός εμφανίζει αυξανόμενα πρωτογενή πλεονάσματα και το ίδιο τροπάρι συνεχίζουν οι Τσακαλώτος με τον Χουλιαράκης, λέγοντας ότι το δεκάμηνο Ιανουαρίου-Οκτωβρίου 2016 το πρωτογενές πλεόνασμα έφτασε τα 6 δις €, λογικό δεν είναι οι βρικόλακες του κουαρτέτου να ζητούν περισσότερο αίμα; Πλεονάσματα αυτοί, αίμα εμείς. Εφόσον τα μνημονιακά κυβερνητικά οικονομικά επιτελεία ισχυρίζονται ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα αυγαταίνουν, σημαίνει ότι οι έλληνες είναι κονομημένοι και άρα αντέχουν να πληρώσουν πολλά χαράτσια. Δεν έχουν τα λεφτά τους στις τράπεζες και άρα τα έχουν στο πάπλωμα. Οι βρικόλακες βλέπουν τα βράδια τις ταβέρνες γεμάτες και σου λένε. Όσα χαράτσια και αν τους βάλουμε, τα πληρώνουν από το πάπλωμα και μετά πάνε στις ταβέρνες και το γλεντάνε. Αυτή είναι η ιλαροτραγική διάσταση των μνημονίων. Η αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα όμως είναι ότι τα μνημόνια έχουν εξοντώσει την ελληνική κοινωνία, ολοένα και περισσότεροι πολίτες περνούν στη στρατιά των εξαθλιωμένων και ουδείς γνωρίζει την χρονική στιγμή που το μαρτύριο των μνημονίων θα σταματήσει.

Γιώργος Βάμβουκας - kontranews.gr

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.