Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

Τραμπ: Η εκλογική διαδικασία είναι στημένη από διεφθαρμένα ΜΜΕ

Ο ρεπουμπλικανός προεδρικός υποψήφιος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε σήμερα κατά τη διάρκεια μίας ιδιαιτέρως οξείας προεκλογικής ομιλίας του μία «στημένη από διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης» εκλογική διαδικασία.

«Η εκλογική διαδικασία είναι στημένη από διεφθαρμένα μέσα ενημέρωσης που προβάλλουν τελείως ψεύτικους ισχυρισμούς και επαίσχυντα ψέματα για να εκλέξουν αυτήν», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Πόρτσμουθ του Νιού Χαμσάιρ.

Σε δυσχερή θέση στις δημοσκοπήσεις, αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα που του επέτρεψε να είναι ο προεδρικός του υποψήφιος, εξαιτίας των σεξιστικών του σχολίων για τις γυναίκες, ο 70χρονος επιχειρηματίας έχει γίνει πλέον στόχος καταιγισμού κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση και σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών, καταγγελίες που απορρίπτει με κατηγορηματικότητα.

«Πρόκειται για μία στημένη εκλογική διαδικασία. Δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», επέμεινε, δίνοντας της διαβεβαίωση ότι οι μαρτυρίες γυναικών εναντίον του δεν είναι αξιόπιστες.

Τέσσερις ημέρες πριν από την τρίτη και τελευταία τηλεμαχία, ο δισεκατομμυριούχος εξαπέλυσε ...
επίθεση κατά της αντιπάλου του αφήνοντας να εννοηθεί ότι κατά τη διάρκεια του προηγούμενου ντιμπέιτ η Χίλαρι Κλίντον δεν ήταν σε φυσιολογική κατάσταση.

«Δεν ξέρω τι έγινε μ΄αυτήν: στην αρχή του τελευταίου ντιμπέιτ, ήταν σε πλήρη φόρμα. Στο τέλος, με το ζόρι έφθασε στο αυτοκίνητό της», είπε.

«Οι αθλητές πρέπει να περνούν από τεστ αντιντόπινγκ. Νομίζω κι εμείς έπρεπε να περνάμε από τεστ αντιντόπινγκ πριν από την τηλεμαχία. Γιατί όχι;», πρόσθεσε. (http://tinyurl.com/h3o2ct4
Μία ακόμη γυναίκα, η Ελληνοαμερικανίδα Σάμερ Ζέρβος, προστέθηκε στη λίστα εκείνων που καταγγέλλουν τον Ντόναλντ Τραμπ για σεξουαλική παρενόχληση.
Η Ζέρβος, που είχε μετάσχει στο ριάλιτι «The Apprentice», το οποίο παρουσίαζε ο μεγιστάνας, έδωσε συνέντευξη Τύπου, στην οποία κατηγόρησε τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο ότι την θώπευσε και την φίλησε επιθετικά, σε δύο διαφορετικά περιστατικά, το 2007, όταν συναντήθηκαν κατ' ιδίαν, με εκείνη να πιστεύει ότι επρόκειτο να συζητήσουν για εργασιακές ευκαιρίες.
Μιλώντας πολλές στιγμές δακρυσμένη η Ζερβός- που σύμφωνα με την National Herald είναι Ελληνοαμερικανίδα- διάβασε τη γραπτή δήλωσή της μπροστά στους δημοσιογράφους, στα γραφεία της δικηγόρου της, Γκλόρια Αλρεντ, στο Λος Αντζελες. Λίγες ώρες νωρίτερα μία ακόμη γυναίκα, η Κριστίν Αντερσον, είχε πει στην Washington Post, ότι ο Τραμπ την είχε θωπεύσει σε κλαμπ στη Ν. Υόρκη, στις αρχές της δεκαετίας του '90.
Ο Τραμπ απέρριψε τις κατηγορίες, αναφέροντας σε δηλώσεις του ότι θυμόταν αόριστα την Ζερβός, ενώ ισχυρίστηκε ότι ποτέ δεν τη συνάντησε σε ξενοδοχείο, ή τη χαιρέτισε με ανάρμοστο τρόπο.
Η καταγγελία της Ζερβός
Η Ζερβός κατήγγειλε ότι το 2007 ο Τραμπ την υποδέχθηκε και την αποχαιρέτισε στη συνάντησή τους στο γραφείο του στη Ν. Υόρκη με ένα φιλί στα χείλη. Προσπερνώντας το, καθώς το θεώρησε τον δικό του τρόπο χαιρετισμού όπως είπε, συμφώνησε να τον συναντήσει για δείπνο αργότερα την ίδια χρονιά, όταν εκείνος ταξίδεψε στο Λος Αντζελες.
Σε ξενοδοχείο στο Μπέβερλι Χιλς, ο σωματοφύλακας του Τραμπ την οδήγησε στο μπάνγκαλοου στο οποίο έμενε ο μεγιστάνας. Εκεί, σύμφωνα με την ίδια, ο Τραμπ την υποδέχθηκε με ένα επιθετικό φιλί στο στόμα ενώ την είχε αρπάξει από τον ώμο και είχε βάλει το χέρι του στο στήθος της. Πολλές φορές, δήλωσε εκείνη, τον απώθησε, δείχνοντας ότι πρέπει να σταματήσει.
Εκείνος, σύμφωνα με την καταγγελία της, προσπάθησε να την οδηγήσει στην κρεβατοκάμαρα, λέγοντάς της «Ας ξαπλώσουμε και ας δούμε τηλεόραση». Οταν εκείνη του είπε «Σοβαρέψου», ο Τραμπ της απάντησε με την ίδια λέξη και ωθώντας τα γεννητικά του όργανα προς τα εκείνη.
Η Ζερβός δήλωσε ότι αποφάσισε να καταγγείλει δημόσια αυτά τα περιστατικά, μετά από τις δηλώσεις του Τραμπ στις οποίες υποστήριξε ότι ποτέ δεν άγγιξε γυναίκα χωρίς τη συγκατάθεσή της.
«Θέλω να μπορώ να κοιμάμαι τις νύχτες όταν θα είμαι 70 ετών», είπε κλαίγοντας για να εξηγήσει την απόφασή της να μιλήσει δημόσια τώρα. «Κύριε Τραμπ, όταν σας γνώρισα ήμουν τόσο εντυπωσιασμένη από τα ταλέντα σας και ήθελα να σας μοιάσω. Αντί για αυτό, μου φερθήκατε σαν αντικείμενο... Σήμερα νιώθω ότι ενδιαφερόσασταν για εμένα γιατί θέλατε να έχετε μαζί μου σεξουαλική σχέση και για κανέναν άλλο λόγο. Δεν έχετε το δικαίωμα να αντιμετωπίζετε τις γυναίκες σαν σεξουαλικά αντικείμενα επειδή είστε σταρ», ανέφερε η γραπτή δήλωση που διάβασε.
Η απάντηση του Τραμπ
«Αόριστα θυμάμαι την κ. Ζερβός ως μία από τους πολλούς διαγωνιζόμενους στο The Apprentice», απάντησε ο Τραμπ. «Για να είμαι ξεκάθαρος, ποτέ δεν τη συνάντησα σε ξενοδοχείο, ούτε τη χαιρέτισα με ανάρμοστο τρόπο πριν από μία δεκαετία. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος και δεν ζω έτσι. Στην πραγματικότητα, η κ. Ζερβός συνέχισε να επικοινωνεί μαζί μου για βοήθεια, στέλνοντας email στο γραφείο μου φέτος στις 14 Απριλίου, ρωτώντας με αν θα επισκεφθώ το εστιατόριό της στην Καλιφόρνια», υποστήριξε ακόμη.
Ακόμη, ο Τραμπ επιτέθηκε στα ΜΜΕ, κατηγορώντας τα ότι δημιουργούν ένα θέατρο παραλόγου, που απειλεί να καταστρέψει τη δημοκρατική διαδικασία και να δηλητηριάσει τα μυαλά του αμερικανικού κοινού. «Τις επόμενες ημέρες θα απευθυνθώ στο έθνος μας με πιο προσωπικό τρόπο, παρακάμπτοντας τον ανήθικο Τύπο που θέλει να δει τον δικό του υποψήφιο να εκλέγεται», δήλωσε ακόμη.
Ακόμη, η καμπάνια του Τραμπ δημοσίευσε δήλωση του εξαδέλφου της Ζερβός, Τζον Μπάρι, ο οποίος ανέφερε ότι είναι απόλυτα σοκαρισμένος και πρόσθεσε «Νομίζω ότι η Σάμερ εύχεται να μπορούσε να είναι ακόμη σε ριάλιτι και σε μία προσπάθεια να το πετύχει αυτό, λέει όλα αυτά τα αρνητικά πράγματα για τον κ. Τραμπ». Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν έχει μιλήσει έτσι στο παρελθόν η Ζερβός για τον μεγιστάνα, προσθέτοντας ότι η προσπάθειά της δεν είναι τίποτα παραπάνω από το να στρέψει επάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, σε βάρος του Τραμπ. (iefimerida)
Ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με νέες κατηγορίες περί σεξουαλικής παρενόχλησης καθώς η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε μία γυναίκας που υποστηρίζει ότι ο μεγιστάνας έβαλε το χέρι του κάτω από την φούστα της.
Στο άρθρο που δημοσίευσε η εφημερίδα στη διαδικτυακή της έκδοση, η Κρίστιν Aντερσον περιέγραψε πως καθόταν σε έναν καναπέ με φίλους στο κλαμπ όταν ξαφνικά ένα χέρι βρέθηκε κάτω από την φούστα της και την άγγιζε στα γεννητικά της όργανα.
«Aγγιξε το αιδοίο μου μέσα από το εσώρουχό μου, μετά βεβαιότητας» δήλωσε η Κρίστιν Aντερσον σε μια βιντεοσκοπημένη συνέντευξη που προβλήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Η Aντερσον, περίπου 20 ετών εκείνη την εποχή, βρισκόταν σε νυχτερινό κέντρο στη Νέα Υόρκη και δεν τον είχε προκαλέσει. Η ίδια επισήμανε ότι έσπρωξε το χέρι του μακριά, γύρισε και αναγνώρισε τον Τραμπ ως τον άνδρα που την άγγιξε. Εκείνος είχε πρόσφατα πάρει διαζύγιο και το πρόσωπό του δέσποζε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ. Επιπλέον ήταν γνωστός θαμώνας της νυχτερινής ζωής του Μανχάταν.
«Το παρουσιαστικό του ήταν χαρακτηριστικό– με εκείνα τα μαλλιά και τα φρύδια» είπε η Aντερσον στην εφημερίδα. Η ίδια τόνισε ότι η επίθεση ήταν τυχαία και δεν είχε προηγηθεί η παραμικρή συζήτηση μεταξύ τους.
«Δεν επρόκειτο για ένα σεξουαλικό φλερτ. Δεν γνωρίζω γιατί το έκανε. Hταν σαν να θέλει να αποδείξει ότι απλά μπορούσε να το κάνει» είπε η γυναίκα στην εφημερίδα.
Όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, δεν έχει καταφέρει να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα προς το παρόν και οι εκπρόσωποι Τύπου του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχουν ανταποκριθεί στα αιτήματα να σχολιάσουν.
Η Washington Post επισήμανε ότι η εκπρόσωπος τύπου του δισεκατομμυριούχου Χόουπ Χικς δήλωσε ότι ο υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου «διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την ψευδή κατηγορία από κάποια που αναζητά δωρεάν δημοσιότητα. Είναι απόλυτα γελοία».
Η μαρτυρία της Aντερσον βλέπει το φως της δημοσιότητας μετά τις αποκαλύψεις άλλων γυναικών που κατήγγειλαν τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Επρόκειτο για μια σεξουαλική επίθεση και ήταν κάτι για το οποίο σιώπησα» σημείωσε η καταγγέλλουσα στην Ποστ.
«Και δεν μιλούσα. Και γιατί να μην μιλήσω; Στην πραγματικότητα όλες οι γυναίκες πρέπει να μιλάνε εάν τις αγγίξουν προσβλητικά, να το πουν σε κάποιον και να μιλήσουν για αυτό. Να πάνε στις αρχές και να καταθέσουν μήνυση. Δεν είναι σωστό».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.