Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Deutsche Bank: "Βλέπει" ισχυρή πτώση του ευρώ

"H ισοτιμία ευρώ/δολαρίου έχει εξασθενήσει ελαφρώς μετά το Brexit και η πορεία του είναι συνεπής με την εκτίμηση μας ότι οι ευρύτερες πολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις για την Ευρώπη θα πάρουν πολύ χρόνο για να φανούν", σημειώνει η Deutsche Bank σε νέο της note.
Εν τω μεταξύ, οι μειωμένες προσδοκίες για αύξηση επιτοκίων από την Fed, καθώς και το risk-aversion στην Ευρώπη, παρέχουν υποστήριξη για το ευρώ, εμποδίζοντάς το να σημειώσει ισχυρή πτώση, όπως τονίζει.
Σε ότι αφορά το υπόλοιπο του έτους, ωστόσο, σύμφωνα με τον αναλυτή της γερμανικής τράπεζας, George Saravelos, αναμένεται περαιτέρω αποδυνάμωση του ευρώ έναντι του δολαρίου, γεγονός που θα ενισχυθεί από την αύξηση των επιτοκίων της Fed στο τέλος του έτους (το οποίο η αγορά δεν έχει αποτιμήσει πλήρως) καθώς και από την επίμονα ήπια ρητορική της ΕΚΤ που ενθαρρύνει τη συνέχιση των εξαιρετικά μεγάλων ευρωπαϊκών εκροών των χαρτοφυλακίων.
Oι κίνδυνοι γύρω από την ευρωπαϊκή ανάπτυξη και τα έντονα προβλήματα του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου θα είναι επίσης αρνητικά για το ευρώ,όπως τονίζει η Deutsche Bank, σημειώνοντας ότι η εκτίμησή της για την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου είναι το 1,08 έως το τέλος του τρίτου τριμήνου και το 1,05 μέχρι το τέλος του έτους.
Ε.Κ

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.