Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Πελετίδου Ανάβασις ή και η "Κάθοδος" των Μυρίων Πατρέων - Υποδεχόμαστε σήμερα την πορεία για την ανεργία του Δήμου Πάτρας


Γέμισαν 18 πούλμαν οι Πατρινοί για το συλλαλητήριο απόψε στο Σύνταγμα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ- Ολοκληρώνεται η πορεία 220 χλμ του Δήμου Πατρέων-Αποστολή του THE BEST.GR στο Σύνταγμα

Με κεντρικό σύνθημα «Δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα» ξεκίνησε την Κυριακή 3 Απρίλη στις 9 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου η πορεία αγώνα ενάντια στην ανεργία από την Πάτρα στην Αθήνα, την οποία διοργανώνει ο Δήμος Πάτρας. Η πορεία θα διασχίσει τα 220 χιλιόμετρα και θα φτάσει στην Αθήνα στις 10 Απρίλη όπου στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στο Σύνταγμα και θα γίνει μεγάλο συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και άλλων φορέων του κινήματος από την Αττική.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους νέους και τις νέες, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους να πάρουμε την υπόθεση της υπεράσπισης της ζωής μας και τo μέλλον των παιδιών μας στα δικά μας χέρια.! Να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας, την ενότητά μας, την αλληλεγγύη.

Tα συνδικάτα της Αθήνας, υποδεχόμαστε μαζικά, μαχητικά, τη ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ στις 10 Απρίλη, στις 6μμ στο Σύνταγμα.

Περπατάμε την ίδια μέρα το πρωί από την Ελευσίνα, τον Ασπρόπυργο, το Χαιδάρι!

Απαιτούμε - διεκδικούμε:


-Να παρθούν άμεσα μέτρα προστασίας των ανέργων.
-Μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.
-Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όσο καιρό διαρκεί η ανεργία.
-Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ.
- Πλήρη κάλυψη με ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για όλους τους ανέργους και τις οικογένειές τους.
- Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης».

 Κορυφώνεται απόψε, με τη μεγάλη εκδήλωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, η Πορεία Αγώνα Πάτρα – Αθήνα κατά της ανεργίας η οποία ξεκίνησε από την Πάτρα την περασμένη Κυριακή 3 Απριλίου.
Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας καλεί όλο το λαό να συμμετέχει στην Πορεία και στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα.
Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των Πατρινων που επιθυμούν να μετάσχουν στην αποψινή εκδήλωση, αναχώρησαν το πρωί 18 λεωφορεία από το σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας (Ζαΐμη και Οθωνος Αμαλίας) στις 7 το πρωί, με προορισμό το Χαϊδάρι.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του thebest επειδή ο επίτροπος δεν ενέκρινε το κόστος για τη ναύλωση και τη μεταφορά των διαδηλωτών, σωματεία έκαναν έρανο προκειμενου να καλυφθεί το ποσό και να μπορέσουν να μεταφερθούν όσοι το επιθυμούν στην Αθήνα.
Εκεί οι διαδηλωτές θα ενωθούν με τη μεγάλη Πορεία για να καταλήξουν στο Σύνταγμα όπου θα γίνει και η κεντρική εκδήλωση.
Το thebest καλύπτει από το πρωί την κορύφωση των εκδηλώσεων με αποστολή στην Αθήνα από τον δημοσιογράφο Φάνη Βγενόπουλο και τον φωτογράφο Δημήτρη Χριστοδουλόπουλο μεταφέροντας τον παλμό και τις λεπτομέρειες της διοργάνωσης.

Και ο Δ. Κουτσούμπας στο Συλλαλητήριο
Ομοσπονδίες, συνδικάτα και Επιτροπές ανέργων, μαζί με δεκάδες ακόμα φορείς του κινήματος, ετοιμάζονταισήμερα Κυριακή να υποδεχτούν με ένα μεγάλο συλλαλητήριο τους οδοιπόρους από την Πάτρα, στις 6 π.μ. στο Σύνταγμα.
Στο συλλαλητήριο θα παραβρεθεί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
Νωρίτερα το πρωί, στις 11 π.μ., οι Λαϊκές Επιτροπές από τη Δυτική Αθήνα θα υποδεχτούν την πορεία στις 11 π.μ. στο Παλατάκι, στην εκδήλωση υποδοχής που οργανώνει ο δήμος Χαϊδαρίου, για να πορευτούν μαζί τους ως το Σύνταγμα.
Οι προσυγκεντρώσεις
Για το συλλαλητήριο έχουν οριστεί οι παρακάτω προσυγκεντρώσεις, όλες στις 5 μ.μ.:

  • Πλατεία Κάνιγγος: Συνδικάτα δημόσιου - ιδιωτικού τομέα και ΕΒΕ.
  • Σταθμός ΗΣΑΠ Θησείο: Φοιτητικοί και Σπουδαστικοί Σύλλογοι
  • Σταθμός ΗΣΑΠ Μοναστηράκι: Λαϊκές Επιτροπές του Πειραιά
  • Σταθμός ΜΕΤΡΟ Ακρόπολη: Λαϊκές Επιτροπές Νότιου τομέα Αθήνας
  • Σταθμός ΜΕΤΡΟ «Ευαγγελισμός»: Λαϊκές Επιτροπές Ανατολικών συνοικιών της Αθήνας
  • Πλατεία Ομονοίας: Λαϊκές Επιτροπές Βόρειου Τομέα, Α΄ Αθήνας - Γαλατσίου, Μεσογείων - Λαυρεωτικής, ΟΓΕ
  • Πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρ. Κοτζιά): Συνταξιουχικά σωματεία

Ανάμεσα σε άλλα, το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει συναυλία του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, στην οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή οι παρακάτω καλλιτέχνες: Αντωνοπούλου Ρίτα, Κουρούση Ντένια, Λέκκας Βασίλης, Λεμπέσης Γιάννης, Μανωλοπούλου Σταυρούλα, Μεράντζας Γιώργος, Μουσάδη Νατάσσα, Μπούσαλης Πάνος, Παπάζογλου Σοφία, Σαρρής Γιώργος και τα συγκροτήματα των Καραντωνίου Χρυσόστομου και Παπαϊωάννου Πάνου, Kollektiva, «Υπεραστικών».
Καπνογόνα και συνθήματα στην υποδοχή της πορείας του Δήμου Πατρέων για την ανεργία στην Ελευσίνα-Τελικός προορισμός σήμερα το Σύνταγμα-ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ &BINTEO
Με καπνογόνα, συνθήματα, χειροκροτήματα, υποδέχτηκε χθες βράδυ η Ελευσίνα την πορεία για την ανεργία των 220 που ξεκίνησε την προηγούμενη Κυριακή από τη πλατεία Γεωργίου ο Δήμος Πατρέων και η οποία ολοκληρώνεται απόψε στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.
Τους οδοιπόρους υποδέχτηκαν ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γ. Τσουκαλάς που αφού χαιρέτισε την «ιδιαίτερα σημαντική αυτή πρωτοβουλία» είπε ότι «ελπίζουμε ως δήμος να ανταποκριθούμε στο καθήκον μας, τη φιλοξενία» και ο Άκης Δουλόπουλος, πρόεδρος του παραρτήματος Ελευσίνας του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης τόνισε: «Αυτός ο αγώνας είναι δίκαιος. Τις τύχες αυτής της υπόθεσης θα τις πάρουμε εμείς οι ίδιοι, οι εργαζόμενοι στα χέρια μας. Μπορούμε να χτίσουμε, μπορούμε να κάνουμε κουμάντο. Δεν είναι εξυπνότεροι. Γιατί; Δεν είναι εργάτες. Ο εργάτης είναι μεγαλείο ξέρει να κάνει κουμάντο και ξέρει να κάνει τα πάντα. Να σπάσουμε αυτήν την αδικία. Δεν μπορεί να υπάρχουν οι δυνατότητες να δουλεύουμε όλοι και για το κέρδος κάποιων αυτό να μη γίνεται. Μπορούμε να νικήσουμε, μπορούμε να κάνουμε βήματα μπροστά», τόνισε.
Η βραδιά ολοκληρώθηκε με λαϊκά τραγούδια κι ένα μικρό γλέντι.
*πηγή φωτο και βιντεο:902.gr

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.