Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Πλάκωσαν στο ξύλο την τοπική κοινωνία οι άγνωστοι γνωστοί του συστήματος "Τοτόμη του ΠΑΣΟΚ" σε νέα επανέκδοση κ. Τόσκα

Την αναίτια, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση των ΜΑΤ κατά κατοίκων της περιοχής Ταμπάκικα Χίου, καταδίκασε με δηλώσεις του – αργά το βράδυ της Κυριακής, 3 Απριλίου 2016 – ο δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς.
Ο δήμαρχος απέδωσε το περιστατικό στην γενικότερη έλλειψη συντονισμού από την πλευρά της κυβέρνησης σε όσα συμβαίνουν στη Χίο τις τελευταίες ημέρες και κατήγγειλε ότι «δεν είναι δυνατόν η τοπική κοινωνία να είναι έρμαιο μιας ασχεδίαστης και αδιευκρίνιστης κατάστασης».

Άγριες συμπλοκές, μεταξύ κατοίκων των Ταμπάκικων και διμοιρίας των ΜΑΤ, σημειώθηκαν λίγο μετά τις 21:30 της Κυριακής στη Χίο.

Όλα ξεκίνησαν όταν οι κάτοικοι αρνήθηκαν τη μεταφορά των προς απέλαση μεταναστών στην περιοχή τους, και συγκεκριμένα στο κτίριο όπου μέχρι πρότινος πραγματοποιούταν η διαδικασία της ταυτοποίησης και της καταγραφής προσφύγων και μεταναστών.

Χωρίς καμία αιτία κι ενώ οι κάτοικοι αρνούταν ειρηνικά τη διέλευση της κλούβας της Αστυνομίας, τα ΜΑΤ τους επιτέθηκαν τραυματίζοντάς τους, στέλνοντας μάλιστα τρεις από αυτούς στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο.

50 μετανάστες παραμένουν φρουρούμενοι στο κτίριο των Ταμπάκικων, ενώ παραμένει άγνωστο το πώς τελικά θα επιτευχθεί η μεταφορά τους στο λιμάνι της Χίου και από κει στο Δικελί της Τουρκίας.

Δείτε παρακάτω τα στιγμιότυπα από την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους:



Καταγγέλει τα επεισόδια στα Ταμπάκικα η Λαϊκή Συσπείρωση
Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί και κομματικοί φορείς καταγγέλουν τα επεισόδια που προκλήθηκαν στα Ταμπάκικα από τα ΜΑΤ και είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό κατοίκων.

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση αναφέρει:

"Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταγγέλλει την άνανδρη επίθεση των ΜΑΤ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ εναντίον των κατοίκων που διαμαρτυρήθηκαν για τη μετατροπή της περιοχής τους ξανά σε φυλακή-γκέτο για τους πρόσφυγες.

Διαφωνούμε φυσικά κάθετα με τον ρατσιστικό, διχαστικό τόνο που έδιναν κάποιοι ελάχιστοι στη διαμαρτυρία, ωστόσο η βία των ΜΑΤ ήταν απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και κατακριτέα. Τεράστιες ευθύνες έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η οποία αυτές τις εντολές έχει δώσει στους πραιτοριανούς της, προκειμένου να προωθήσουν την άθλια αντιπροσφυγική πολιτική της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Σοβαρές ευθύνες έχει και η αστυνομική δ/νση Χίου υπό τις διαταγές της οποίας έγινε η κατάπτυστη επιχείρηση των ΜΑΤ, αλλά και η τοπικοί άρχοντες της Περιφέρειας και του Δήμου που σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου παρακολουθούν αμέτοχοι τα όσα γίνονται, βάζοντας πλάτη στην ουσία στην άθλια κυβερνητική πολιτική.

Απαιτούμε να διωχθούν οι υπεύθυνοι της επίθεσης και να λογοδοτήσουν οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι.
Ο χιώτικος λαός να μην αφήσει το ρατσιστικό και φασιστικό δηλητήριο να μολύνει την ψυχή του.
Καμιά απέλαση προσφυγα.
Να φύγουν άμεσα για τις χώρες προορισμού που επιθυμούν.
Κατάργηση των Συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο που μετατρέπουν τη χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.
Ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα με προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους σύμφωνα και με τις συμβάσεις του ΟΗΕ".
==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.