Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τραγωδίας συνέχεια στο Αιγαίο: Στη νησίδα Κίναρο εντοπίστηκαν το πρωί της Πέμπτης τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού το στίγμα του οποίου είχε χαθεί από τα ραντάρ στις 2:45 τα ξημερώματα


Η ανακοίνωση:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στις 02:45, απωλέσθη το ίχνος ελικοπτέρου ΠΝ στην περιοχή της Κινάρου. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16. Στο ελικόπτερο επιβαίνουν τρία άτομα. Είναι σε εξέλιξη έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.
Τα συντρίμμια εντοπίστηκαν από αέρος. Του ελικοπτέρου επέβαιναν δύο πιλότοι και ένας ναυτίλος ή μηχανικός.
Επίσημα τα ονόματα των τριών αγνοούμενων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αυτά δόθηκαν επίσημα από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, μετά την πτώση του ελικοπτέρου:
Πρόκειται για τον Υποπλοίαρχο, Αναστάσιο Τουλίτση, τον Υποπλοίαρχο Κωνσταντίνο Πανανά και τον Ναυτίλο Ελευθέριο Ευαγγέλου.
Βρέθηκαν λίγο πριν τις 8 το πρωί της Πέμπτης (11/02/2016),
τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού, το στίγμα του οποίου χάθηκε γύρω στις 3 τα ξημερώματα στην περιοχή μεταξύ Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, στην Κίναρο.

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού αγνοείται, από τις 02:45 τα ξημερώματα, όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού. Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από φρεγάτα, στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16 και το ίχνος του χάθηκε στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου.

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα στην περιοχή από πλοία της άσκησης, οργανικά ελικόπτερα πλοίων, ένα C-130 και ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κατέπεσε το ελικόπτερο δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές. Σύμφωνα με έμπειρους αξιωματικούς ο εντοπισμός είναι εξαιρετικά δύσκολος τη νύχτα καθώς το ελικόπτερο δίνει πολύ μικρό στίγμα στα ραντάρ, εφόσον βέβαια, βρίσκεται ακόμη στην επιφάνεια της θάλασσας. ...



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.