Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Βιώσιμο χρέος και έξοδος απο τα μνημόνια. Εποχή Μεσαίωνα…


Tου Καθηγητή Δρ. Γ.Ζουγανέλη - zcode-gr

Στη φωτογραφία φαίνεται πως λειτουργεί η Μακροοικονομία σε μια χώρα της Δύσης. Η Ελλάδα παρότι ισχυρίζεται ότι ανήκει στη Δύση δεν λειτουργεί με βάση το παραπάνω σχήμα.
Η χώρα δεν παράγει και δεν εξάγει. Εταιρείες σοβαρές για παραγωγή δεν έχει. Ο τραπεζικός τομέας είναι άρρωστος και τροφοδοτείται με φορολόγηση του πλαστικού χρήματος. Ο τομέας στέγη περνάει σε ξένα χέρια απο τα οποία και θα ελέγχεται. Οι φόροι είναι άνισοι και κράτος δικαίου δεν υφίσταται. Στόλος τεμπέληδων συνεχίζει να εκλογομαγειρεύει και να κυβερνάει τη χώρα.
Βιώσιμο χρέος λέγεται ένα χρέος απο το οποίο δεν προκύπτει έλειμμα στο προυπολογισμό. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το συνολικό χρέος θα γίνει μικρότερο απο το AEΠ,  ώστε να επιτρέψει στην Ελλάδα να βγεί απο τα μνημόνια.
Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι να κάνει όλο της το χρέος Ευρωπαϊκό. Για κάποιο λόγο η κυβέρνηση των ξένων δεν το θέλει ενώ αντί να φορολογεί τα εισοδήματα των εφοπλιστών με εισφορές κάθε χρόνο, επιβάλλει ισοδύναμα στο λαό, δεν αυξάνει τις ...
εξαγωγές, κρατάει ακριβά την ενέργεια, βουλιάζει τη χώρα με το μεταναστευτικό για λόγους δήθεν ανθρωπισμού (πρόκειται για μεγάλη κονόμα με MKO κλπ), ξεπουλάει τον ορυκτό πλούτο, ταίζει τα ΜΜΕ με αγύριστα δάνεια, αφαιρεί τη ρευστότητα απο την αγορά με το πλαστικό χρήμα το οποίο φορολογεί υπέρ των τραπεζών ενώ με την αφαίρεση των capital controls επιδιώκει την έξοδο κεφαλαίων απο “επενδυτές” στο εξωτερικό (όλα εν γνώσει του Μάριο Ντράγκι και της ΕΚΤ).
Γενικά η κυβέρνηση των ξένων στην Ελλάδα, κάνει συνέχεια ότι δεν πρέπει να κάνει και τα χρόνια περνούν. Οαντιρατσιστικός νόμος προεκλήθη μέν απο τη ΧΑ με τις βλακείες που έκανε αλλά ο λόγος που επεβλήθη απο την ΕΕ ήταν άλλος. Να εκφοβήσει το λαό να μιλάει κατά του κύματος μεταναστών που ερχόταν και των αλλαγών στην Ελληνική κοινωνία, που δεν έχουν καμμία σχέση με αυτό που όλα τα ΜΜΕ διαφημίζουν, τον Ελληνικό πολιτισμό. Μέχρι και το Κολοσσό της Ρόδου θυμήθηκαν κάποιοι Λαγουμιτζήδες πρόσφατα να φτειάξουν για να γίνουν πλουσιότεροι οι εφοπλιστές, τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν φτειάχνεται ούτε πινέζα. Μόνη σωστηρία (μετά το κόλπο, “θέλουμε ΑΟΖ” ενώ ξεπουλάμε παράνομα οικόπεδα υδρογονανθράκων σε διεθνή ύδατα και ενώ δεν μιλάει για το θέμα κανένα ΜΜΕ της διαπλοκής) μια “φοβερή” ανακάλυψη που στη πραγματικότητα έχει να κάνει με το  θάψιμο της υπόθεσης “παραγωγή ενέργειας απο νερό”. Κάτι δεν έχουν υπολογίσει όμως… (βλέπετε εδώ).

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.