Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

ΚΙΝΗΜΑ ΛΑΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ/SUPPORT GROUP OF GREEK GOVERMENT!


Διαδωσέ το στους πάντες!


Θέλω τη πατρίδα μου ελεύθερη, την αξιοπρέπειά μου ακέραια και σεβαστή και τέλος να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των μνημονίων παραδειγματικά

Νάσος Ζαγγογιάννης

https://secure.avaaz.org/el/petition/STON_ELLINIKO_LAO_NA_STIRIXOYN_AYTI_TIN_PROSPAThEIA_POY_AMESOS_XEKINISAN_ME_TO_POY_ANELAVAN/?sNlJPeb



Σ'ευχαριστώ που υπέγραψες το ψήφισμα μου με τίτλο:

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ (ΑΡΘΡΑ ΜΕΛΩΝ) ΔΗΜ. ΚΑΡΑΜΗΤΣΑΣ: Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ


Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ

 Άρθρα του Δημήτρη Καραμήτσα

Η διαπραγμάτευση με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο ξεκίνησε. Χαίρομαι για την στάση της κυβέρνησής μας, που δείχνει να τιμά τον λόγο της προς τον ελληνικό λαό. Στο πλαίσιο αυτό επιδιώκω με το άρθρο μου, όχι μόνο μία ανάλυση των θεμάτων, αλλά και να προσθέσω στην φαρέτρα της πατρίδας μας, ένα ακόμα όπλο: αυτό του “παράλληλου εσωτερικού χρήματος”, ως μέσου λύσης, αλλά και διαπραγμάτευσης, ως μέσου που βγάζει από το λαιμό της Ελλάδας το μαχαίρι των Ευρωπαίων νεοφιλελεύθερων. Παραθέτω προς το τέλος του άρθρου την πρόταση. Νομίζω όμως, ότι αξίζει να διαβαστεί ολόκληρο γιατί δίνει μία συνοπτική και μεστή εικόνα πολλών πραγμάτων.

Ο κόσμος του χρέους και η αποτυχία και εξάρτηση των “αναπτυγμένων”
Ανατρέχοντας στον δείκτη παγκόσμιου χρέους του Economist μπορεί κάποιος να ανακαλύψει την ασφυκτική διάσταση του δημόσιου χρέους για τις χώρες τις “ευρωζώνης”, όπως και για μία ακόμα σειρά κρατών που έχουν επιλέξει να κινούνται με τους ρυθμούς και τα ιδεολογήματα της αποκαλούμενης “οικονομίας της αγοράς”, δηλ. με το σύνολο της κοινωνικής λειτουργίας, των ζωών των ανθρώπων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών τους να είναι προσανατολισμένα αποκλειστικά στην εξυπηρέτηση των “αγορών” . Οι “αγορές” δεν είναι σήμερα τίποτε άλλο από παγκόσμιες ομάδες συμφερόντων, που ξεκινούν από την οικονομία και καταλήγουν στην συνολική δέσμευση λαών και χωρών με βάση τα δόγματα του σύγχρονου καπιταλιστικού εγκλήματος του παγκοσμιοποιημένου νεοφιλελευθερισμού.
Τα νήματα των αγορών κινούν στην πραγματικότητα ελάχιστοι άνθρωποι σε πολύ συγκεκριμένα κέντρα αποφάσεων. Η παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση είναι πολύ κοντά στην πραγματοποίησή της, αν δεν έχει επιτευχθεί και απλώς δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί. Φυσικά αυτό δεν τρομάζει όποιον στοχάζεται, διότι πίσω από τις συστημικές επιτυχίες υποβόσκουν τόσο ισχυρές αντιθέσεις και αντιφάσεις που το σύστημα μπορεί να καταστραφεί σε λιγότερο από μισή ημέρα.

Η Ελλάδα στην θηλιά του χρέους:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Ο Διάλογος Τσίπρα-Πούτιν! Η Αποκάλυψη Πούτιν, που άφησε άφωνο τον Τσίπρα! Πάμε για ΠΟΛΕΜΟ;

Σε ύψιστο Συναγερμό ήταν το Μαξίμου απο την Τετάρτη, μετά την ενημέρωση από τον Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ότι επίκειται τηλεφώνημα του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, την Πέμπτη στον Έλληνα Πρωθυπουργό Α.Τσίπρα!
Ρώσοι Αξιωματούχοι είχαν ενημερώσει για την επικείμενη τηλεφωνική επαφή Πουτιν-Τσίπρα, από τις αρχές της εβδομάδας, με τον Πάνο Καμμένο, να δίνει άμεση εντολή στην ΕΥΠ και σε ειδικά τεχνικά κλιμάκια, να πάνε στο Μαξίμου και να το κάνουν φύλλο και φτερό, ώστε να προστατέψουν την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν -Τσίπρα, από ξένα συστήματα υποκλοπής και προσπάθειας παρακολούθησης!
Προς μεγαλη εκπληξη ο Π. Καμμενος ακουσε τα εξης απο τους Ρωσους Αξιωματούχους «Γνωριζουμε πολυ καλα, και ειναι επισης ενημερος και ο Προεδρος Μας, οτι η τηλεφωνικη επαφη θα υποκλαπεί! Ξερουμε και ποιοι θα ειναι πισω απο αυτην την υποκλοπη, κατονομαζοντας ΗΠΑ-Γερμανια!».
Και εδω σκαει η βομβα «Δεν τον απασχολεί ιδιαίτερα αυτο το Προεδρο μας! Διότι ειπε τα εξής…..Καλυτερα, αφηστε τους να τα ακουσουν!»
Την πεμπτη το μεσημερι χτυπα το τηλεφωνο στο Πρωθυπουργικο Γραφειο του Α.Τσιπρα. ...

TA NOMIKA OΡΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΕΠΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ

 
Στέλιος Γρηγορίου, Δικηγόρος LLM - οικονομολόγος

Η συζήτηση για την άμεση επαναδιαπραγμάτευση του Ελληνικού Δημόσιου χρέους, μετά τις υπερβολές και, κύρια, τις ανακρίβειες της προεκλογικής περιόδου, άρχισε με μία συμβολική αντιπαράθεση σήμερα, μετά την συνάντηση του επικεφαλής του Eurogroup με τους Ελληνες ιθύνοντες.

Μία σοβαρή διαπραγμάτευση επιβάλλει να είμαστε προσεκτικοί κατά την έναρξη του θεσμικού διαλόγου μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης και των οργάνων της Ευρωζώνης, ώστε να μην υποβάλλουμε ανεδαφικές ή μαξιμαλιστικές προτάσεις, έστω και για λόγους εντυπώσεων ή διαπραγματευτικής τακτικής, και τούτο για την διασφάλιση της εθνικής μας εικόνας και την επίτευξη ρεαλιστικών πολιτικών στόχων στα πλαίσια της επαναδιαπραγμάτευσης του Ελληνικού χρέους.

Η διαπραγμάτευση πρέπει αναγκαστικά να προσγειωθεί στις νομικές δυνατότητες, που επιτρέπουν την πλέον αποτελεσματική διαπραγμάτευση, χωρίς να διακυβεύεται μία, τουλάχιστον άμεση, ρήξη με τις δανείστριες χώρες της Ευρωζώνης ή μία αναγκαστική αποχώρηση από την ζώνη του Ευρώ.

Τουλάχιστον, αυτή είναι η προφανής πολιτική μέθοδος διαπραγμάτευσης, που πρέπει να επιλεγεί και, πιστεύω, αυτό θα πιστοποιηθεί από τις επικείμενες προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης.

Σκοπός της επαναδιαπραγμάτευσης είναι η αναδιάρθρωση του Ελληνικού Δημόσιου χρέους, ώστε να αποπληρωθεί υπό όρους άρσης της καταθλιπτικής λιτότητας εις βάρος του Ελληνικού λαού. Η επαναδιαπραγμάτευση ως προς την διατύπωση του Προγράμματος εφαρμογής των όρων της ...

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!! ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Ο Δημήτρης Καραμήτσας εκθέτει τις αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να στηρίζεται η λειτουργία μιάς νέας ανθρώπινης Πολιτείας

 

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙ !!!
ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 
http://laikometopo.blogspot.com/ , http://laikokinima.forumgreek.com/  , 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002558583334&sk=wall
Σχετικά κείμενα και αναφορές του ιδίου



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Τα λόγια του Βαρουφάκη που έκαναν όλο τον κόσμο να λυγίσει!

Ένα συγκινητικό κείμενο, αλλά και μια αποκάλυψη από τον Γιάννη Βαρουφάκη στον προσωπικό του ιστότοπο με τίτλο: Αντί υπόσχεσης, αντί ευχαριστιών..
«Πριν μερικές μέρες μου πήρε συνέντευξη δημοσιογράφος από την Ισπανία συνοδευόμενη, ως συνηθίζεται, από έλληνα βοηθό.
Εκείνος σε όλη την διάρκεια της συνέντευξης δεν είπε κουβέντα αλλά πρόσεχε όλο ένταση και ενδιαφέρον. Στο τέλος, όταν χαιρετιόμασταν με την δημοσιογράφο, ο βοηθός της της ζήτησε στα ισπανικά συγγνώμη που θα μου μιλούσε στα ελληνικά. Τότε με πλησίασε, μου έπιασε και τα δύο χέρια.
Τα μάτια του κοκκίνισαν πρώτα αρκετά πριν κυλήσει το πρώτο δάκρυ. Η φωνή του έτρεμε καθώς μου εξηγούσε ότι ήταν άστεγος, πρώην καθηγητής ξένων γλωσσών που τα έχασε όλα και που πασχίζει νύχτα-μέρα να μην δείχνει άστεγος. Που βλέπει το παιδί του μια φορά το μήνα αλλά μόνο όταν έχει καταφέρει να πλυθεί και να φαίνεται «κανονικός», κάνοντας δουλειές του ποδαριού όπως το να συνοδεύει ξένους ανταποκριτές.
Έκλεισε με τα εξής λόγια:

Να "αποκαλυφθούν" ΤΏΡΑ οι "ύποπτες" και "σκοτεινές γωνίες" του χρέους

Σχετικό: Η «παρέα» (dream team) της ΟΝΕ - Συγκλίνουσες πορείες: Τα εύσημα των Γερμανών «Η υποτίμηση ήταν ένα αριστούργημα»!

"Καθαρές δουλειές"... τα άλλα είναι απλώς λόγια
 [Φώτο: Φίδια κολοβά εξ Εσπερίας... αρμέγουν την ΑγΕλλάδα και πνίγουν τους Έλληνες]

- Οι κ.κ. Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμος, Α. Σαμαράς, Ε. Βενιζέλος ....και οι "Συν Αυτών" Υπεύθυνοι ....πρέπει να "λογοδοτήσουν" ΤΏΡΑ για το επονείδιστο χρέος!

Να καθαρίσουμε δηλαδή πρώτα με την "αυλή μας και το πεζοδρόμιο" ....και μετά με τους ξένους και τους Σωτήρες εξ Εσπερίας!
-Πως(;) ....δεν γνωρίζω(!) ....φταίει το ρημάδι το άρθρο 86 του Συντάγματος ....των Σημίτη-Βενιζέλου ....ας λογοδοτήσουν -τουλάχιστον- "οικονομικοπολιτικά" και "λογιστικά" στον Ελληνικό Λαό οι ως άνω.
Επιτέλους ας μιλήσουν -αντί να "τηρούν σιγήν ιχθύος" και να "παριστάνουν τις σφίγγες"- η αλαλία δεν είναι δικαίωμά τους ....διαχειρίσθηκαν δημόσιο χρήμα ....με καταστροφικά για τον Ελληνικό λαό και το Έθνος αποτελέσματα ....έχουν υποχρέωση να πουν την αλήθεια για τις "σκοτεινές γωνίες" του χρέους ....μήπως και "μαζέψουμε" τα ασυμμάζευτα και καταφέρουμε -έστω και υπό την "επαπειλούμενη" πτώχευση -του κ. Αδ. Γεωργιαδ- να συρρικνώσουμε το επονείδιστο και τοκογλυφικό χρέος.
....έχουν δε ηθική υποχρέωση -οι πρώην και οι νυν ως άνω πολιτικοί- να λύσουν την σιωπή τους ....

Η «παρέα» (dream team) της ΟΝΕ - Συγκλίνουσες πορείες: Τα εύσημα των Γερμανών «Η υποτίμηση ήταν ένα αριστούργημα»!

Η «δεξαμενή των τεχνοκρατών» που προμηθεύει από τα τέλη της δεκαετίας του ’80 ως σήμερα τα πρόσωπα που καλούνται να υπηρετήσουν τη χώρα σε κρίσιμες θέσεις
Από τα τέλη της δεκαετίας του '80, επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου, ως τα μέσα της δεκαετίας του '90 επέστρεψαν στην Ελλάδα κάποια λαμπρά μυαλά εγκαταλείποντας ακόμη πιο λαμπρές καριέρες σε πανεπιστήμια της Αμερικής και της Αγγλίας. Την περίοδο πριν από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ ο πρωθυπουργός Κ. Σημίτης επιστράτευσε ό,τι καλύτερο υπήρχε στη χώρα, αναζητώντας ικανά στελέχη, παραβλέποντας την κομματική και συνδικαλιστική επετηρίδα, ακόμη και τις διαφορετικές πολιτικές καταβολές όσων εντάσσονταν στο επιτελείο του. Η «δεξαμενή» που δημιουργήθηκε τότε προμηθεύει και σήμερα τα πρόσωπα που καλούνται να υπηρετήσουν τη χώρα σε κρίσιμες θέσεις: Λουκάς Παπαδήμος, Γιάννης Στουρνάρας, Γκίκας Χαρδούβελης, Βασίλης Ράπανος διάγουν επί τριάντα συναπτά έτη βίους διασταυρούμενους γράφοντας τη σύγχρονη πολιτική και οικονομική ιστορία. Δεν είναι καθόλου τυχαίο που και ένας «γαλάζιος» πρωθυπουργός, ο Αντ. Σαμαράς, στην αποκαλούμενη «dream team της ΟΝΕ» προστρέχει για να διασφαλίσει σε αυτή την καθοριστική περίοδο κρίσιμα πόστα, όπως είναι η θέση του υπουργού Οικονομίας και αυτή του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.   

Τι συνέβη και αποξηράνθηκε τα τελευταία χρόνια η δεξαμενή των έμπειρων και ικανών τεχνοκρατών; Την απάντηση δίνει ο Αλ. Παπαδόπουλος στο βιβλίο του:

Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναστείλει άμεσα την απαράδεκτη αυτή Υπ. Απόφαση των παρελθόντων μνημουνιων (μνημονιακών)


Υπουργική απόφαση Βορίδη – Γρηγοράκου ανάβει φωτιές στα νοσοκομεία

Μια Υπουργική Απόφαση που υπογράφουν οι Βορίδης – Γρηγοράκος κοινοποιήθηκε πρόσφατα στα νοσοκομεία προκαλώντας την έντονη αντίδραση των γιατρών.  
 
«Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ με έκπληξη διαπίστωσε ότι από χθες κοινοποιήθηκε στα νοσοκομεία Υπουργική Απόφαση με υπογραφές των πρώην Υπουργών κ.κ. Βορίδη – Γρηγοράκου (ΦΕΚ 27/14-01-15) με το οποίο:
  1. Απολύονται οι ειδικευόμενοι που βρίσκονται σε παράταση θητείας από την ημερομηνία που λαμβάνουν τίτλο ειδικότητας και
  2. Υπάρχει πλήθος άλλων σοβαρών διατάξεων που αφορούν θέματα ιατρικής εκπαίδευσης και ιατρικών ειδικοτήτων, χωρίς να έχει προηγηθεί κανένας διάλογος ούτε καν στοιχειώδης ενημέρωση των αρμόδιων φορέων.
Μάλιστα, οι υπηρεσίες πολλών νοσοκομείων επιδεικνύουν ήδη «υπερβάλλοντα ζήλο» για την εφαρμογή των ανωτέρω.
Επισημαίνουμε πως άμεση συνέπεια αυτής της εφαρμογής θα είναι πρακτικά η αναστολή της λειτουργίας πολλών τμημάτων, ακόμα δε και ολόκληρων νοσοκομείων (π.χ. Γ.Ο.Ν.Κ.).
Καλούμε τη νέα πολιτική ηγεσία του Υπουργείου να αναστείλει άμεσα την απαράδεκτη αυτή Υπουργική Απόφαση και, ταυτόχρονα, να αρχίσει διάλογο με τους αρμόδιους φορείς για όλα τα σχετικά θέματα. Καλούμε τους Διοικητές των νοσοκομείων να δώσουν εντολή στις υπηρεσίες τους να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια μέχρι να λάβουν σχετικές οδηγίες από τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΕΙΝΑΠ.
Στο ίδιο κλίμα κινείται και η ανακοίνωση της...

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ένα δικαστήριο που έχασε η ΑΕΠΙ δημιουργεί δεδικασμένο - VIDEO

Η ΑΕΠΙ ζητούσε από τους παρόχους internet να σταματήσουν την πρόσβαση των πολιτών σε συγκεκριμένα site [

Πίσω στο όχι και πολύ μακρινό 2013 η ΑΕΠΙ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον  των ελληνικών ISPs  τα οποία και έχασε με ένα ομολογούμενος για τα ελληνικά δεδομένα σκεπτικό, που δεν μας έχει συνηθίσει η ελληνική δικαιοσύνη. Συνοπτικά το δικαστήριο έκρινε πως αν οι ISPs έκοβαν την πρόσβαση στα site που ήθελε η ΑΕΠΙ (ελληνικά και ξένα Torrent-site) θα παραβιάζονταν τα εξής δικαιώματα των πολιτών:

Α) της ελευθερίας της πληροφόρησης
Β) του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας
Γ) του δικαιώματος προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων
Δ) του απορρήτου της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας

Για όσους δεν ξέρουν την ΑΕΠΙ και την προσφορά της, μπορούν να δουν το ειδικό αφιέρωμα της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ) την επιμέλεια του οποίου είχε ο Κώστας Βαξεβάνης:

Οι Σταυροί προτίμησης υποψηφίων βουλευτών Εθνικών Εκλογών 2015

 Πατήστε στο όνομα της κάθε Περιφέρειας, για να δείτε αναλυτικά τους σταυρούς προτίμησης των Υποψηφίων βουλευτών για κάθε κόμμα, καθώς και ποιοι έχουν εκλεγεί, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις βουλευτικές εκλογές 2015 (ενημερώνεται μετά τις επίσημες ανακοινώσεις σταυροδοσίας):

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Κωνσταντοπούλου - Μεϊμαράκης : Την υποδέχθηκε με λουλούδια - Πολιτικός_πολιτισμός;

Με ένα μπουκέτο άσπρες και κόκκινες τουλίπες υποδέχθηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία προτείνει για τη θέση αυτή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
"Τα λουλούδια στην κυρία από μένα"

Η διάδοχός του προσήλθε στο προγραμματισμένο ραντεβού, το οποίο οργανώθηκε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη για να την ενημερώσει ατύπως- με μισή ώρα καθυστέρηση συνοδευόμενη από τον στενό συνεργάτη της Ανδ. Γκουγκουλή.

Η υποδοχή πάντως που της επιφύλαξε ο κ. Μεϊμαράκης ήταν ιδιαιτέρως θερμή αφού την περίμενε στην είσοδο του γραφείου του και ενώπιον των δημοσιογράφων της προσέφερε την εντυπωσιακή ανθοδέσμη και την φίλησε.

Ήταν μία καλή αρχή από το απερχόμενο προεδρείο και μας έδωσε μία ευχάριστη νότα από εκείνη του στενού περιβάλλοντος του ακροδεξιού περιβάλλοντος Σαμαρά  για μια νέα περίοδο ...

Όμορφες και παράνομες εκλογές


@Λοιπόν, φροντίστε να μην σχηματιστεί κυβέρνηση ώστε να έχουμε επαναληπτικές εκλογές, πέρασε γρήγορα η προεκλογική περίοδος και δεν την ευχαριστήθηκα καθόλου.
@Κατά τον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή η κυβέρνηση της Νέας Πασοκρατίας ήταν καταστροφική...
για τον τόπο αλλά αυτός ψήφισε τα πάντα και την στήριξε μέχρι την τελευταία στιγμή.
Γιατί ένας Παπανδρέου δεν ρίχνει μια κυβέρνηση.  Προτιμά να ρίξει την χώρα.
Μην ταράζεσαι. Λειτούργησε σαν αυθεντικός σωτήρας.
@Αναρωτιόταν ο Αντωνάκης για το ποια ήταν η καλύτερη ώρα για σεξ. Και επειδή ο σκηνοθέτης δεν του απάντησε πηδούσε τον λαό συνεχώς για 2,5 χρόνια.
Δεν μπορούσε και αυτός να του πει ότι η καλύτερη ώρα ήταν η χθεσινή; Να γλιτώναμε από δαύτον;
@Το ζητούμενο πλέον είναι σε πόσες ώρες θα έχουν πετάξει από την νδ τον Αντωνάκη μετά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων;
Ήδη η οικογένεια επίτιμου τον έχει αδειάσει, ο Μεϊμαράκης τον έχει αδειάσει, ο Αντώναρος αδειάζει την κεντρική του ιδεολογία που εκφράζει μαζί με Χρύσανθο και Βορίδη…

Ηλίας Παναγιώταρος: Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων της τρίτης πολιτικής δύναμης της Χώρας

Την απελευθέρωση των φυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ ζητά ο Παναγιώταρος


Ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Ηλίας Παναγιώταρος δήλωσε:

Χτυπάει το σαμάρι ο Σαμαράς ή βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης;

 O Αντώνης Σαμαράς «κλέβει» την έδρα του πρώτου σε σταυρούς στη Μεσσηνία. Δεν του βγήκε το άθλιο φοβικό προεκλογικό σενάριο και αυτό τον χαλάει… "Δε μπορεί να χτυπήσει τον γάιδαρο και χτυπάει το σαμάρι"…Συνεπώς πήγε κι έκανε τον τσαμπουκά, τον "κάπως" αλλά τώρα εκδικείται αρχίζοντας από τους συμπατριώτες τους!!


Το ρεπορτάζ από το kontranews:


Έντονες αντιδράσεις τοπικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

Ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μεσσηνίας, ευχαρίστησε τους Μεσσήνιους για τον αγώνα και τη στήριξη που του παρείχαν.

Παράλληλα, εξήρε και την προσφορά του πρώτου σε ψήφους και πρώην υφυπουργού Γιάννη Λαμπρόπουλου, που όμως δεν εκλέγεται, αφού η Νέα Δημοκρατία στη συγκεκριμένη περιφέρεια καταλαμβάνει μόνο μία έδρα, την οποία «κράτησε» ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Ο δήμαρχος της Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας με δήλωσή του ζητά, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος να συνεχίσει να εκπροσωπεί τη Μεσσηνία ως βουλευτής της στο Κοινοβούλιο.

Ακόμα, επισημαίνει ότι ο Γιάννης Λαμπρόπουλος τιμήθηκε από τους Μεσσήνιους λαμβάνοντας πάνω από το 50% των ψήφων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως, «η Μεσσηνία δεν μπορεί να μείνει χωρίς φιλελεύθερη εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο, αφού ο πρώην Πρωθυπουργός έχει σοβαρά θεσμικά καθήκοντα ως αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης».

Επιπλέον τονίζει πως, «η συμμετοχή του Γιάννη Λαμπρόπουλου στο Κοινοβούλιο είναι θέμα που συνδέεται με την παρουσία, την προβολή και τα συμφέροντα της Μεσσηνίας σε κεντρικό επίπεδο και γι' αυτό πρέπει να υποστηριχθεί σθεναρά απ' όλους, όσοι έχουν ρόλο και λόγο σ' αυτό τον τόπο».

Στο μεταξύ, με ανοικτή επιστολή του στους Μεσσήνιους, ο πρώην υφυπουργός Γιάννης ...

Άλλαξε το «πρωθυπουργικό» Twitter-Δείτε το πρώτο μήνυμα του Αλέξη Τσίπρα

Δύο ημέρες μετά τις εκλογές και μία ημέρα μετά την ορκωμοσία του Αλέξη Τσίπρα, στη θέση του Πρωθυπουργού έγινε τελικά η αλλαγή και στο… Twitter.

Μετά από τη σχετική «παρατήρηση» από τα ξένα μέσα ενημέρωσης, η φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά αντικαταστάθηκε από αυτή του Αλέξη Τσίπρα σε κόκκινο φόντο.

Το πρώτο tweet του νέου πρωθυπουργού ήταν η πολιτική διαβεβαίωση που έδωσε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αντί θρησκευτικού όρκου, και είχε αμέσως δεκάδες retweets.
   
Σχόλια Αναγνώστη μας: 

Ο Ιερός πόλεμος για τον όρκο των πολιτικών συνεχίζεται... και διαιωνίζεται!!!



Από χθες άρχισαν και πάλι τα γνωστά "περί όρκου" που είχαμε ζήσει και το 2009
Ένα σχετικό απόσπασμα από άρθρο της εποχής από τον Νικο Χασάποπουλο:

« Εγώ θα συνεχίσω να κάνω τον σταυρό μου, είτε καταργήσουν είτε όχι τον θρησκευτικό όρκο» λέει η κυρία Λιάνα Κανέλλη, η μοναδική βουλευτής του ΚΚΕ η οποία την περασμένη Τετάρτη, στην τελετή της ορκωμοσίας των νέων βουλευτών, αδιαφορώντας για τη στάση και τη γνώμη των συντρόφων της στο ΚΚΕ, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και ορισμένων βουλευτών του ΠαΣοΚ, ύψωσε το χέρι της με ενωμένα τα τρία δάχτυλα ως συμβολική πράξη επίκλησης της Αγίας Τριάδας και ορκίστηκε βουλευτής στο Ιερό Ευαγγέλιο «εις το όνομα της Αγίας,Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος».

Οσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, το πρώτο κόμμα που αρνείται συντεταγμένα να συμμετάσχει στη θρησκευτική λειτουργία στη Βουλή, η κυρία Κανέλλη απλώς σχολιάζει με νόημα:

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας του Αλέξη Τσίπρα (Βίντεο)


Στις 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Θα ακολουθήσουν οι τελετές παράδοσης-παραλαβής στα υπουργεία.

Παράλληλα, εντός της ημέρας αναμένεται να ορκιστούν τα τέσσερα μέλη του νέου κυβερνητικού σχήματος που δεν ορκίστηκαν την Τρίτη, λόγω διαδικαστικών θεμάτων.

Εξάλλου, στη 1 το μεσημέρι η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα έχει συνάντηση με τον απερχόμενο πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, προκειμένου να ενημερωθεί και να αναλάβει τα καθήκοντά της.

Τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς.
Η σύνθεση της νεάς κυβέρνησης έχει ως εξής:

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη νέα Βουλή και στις 56 εκλογικές περιφέρειες

Σχετικό: Εκλογές 2015: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη νέα Βουλή
Εκλογές 2015: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη νέα Βουλή
Δείτε αναλυτικά όλους τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών ανά περιφέρεια

ενεργό link




Στη νέα Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ εκλέγει 149 βουλευτές, 76 η ΝΔ, από 17 η Χρυσή Αυγή και το Ποτάμι, 15 το ΚΚΕ, και από 13 οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ.
   Σε 14 από τις 56 εκλογικές περιφέρειες, η ΝΔ αναδείχθηκε 1η δύναμη παρά την ήττα της κατά 8,53% από τον ΣΥΡΙΖΑ.
   Ακολουθεί ο πλήρης πίνακας των βουλευτών που εκλέγονται στις 56 εκλογικές Περιφέρειες:
Α' Αθηνών
Ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 5 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν οι: Αλέξης Τσίπρας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης, Νικόλας Φίλης. Σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν πάρει την έδρα στη συγκεκριμένη περιφέρεια, εκλέγεται και η Μαρία Μπόλαρη.
Η ΝΔ λαμβάνει 4 έδρες, τις οποίες καταλαμβάνουν οι: Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης.
Τρίτο κόμμα έρχεται το Ποτάμι με 1 έδρα: Σπύρος Λυκούδης.
Τέταρτο κόμμα η ΧΑ με 1 έδρα: Νίκος Μιχαλολιάκος.
Πέμπτο κόμμα το ΚΚΕ με 1 έδρα: Λιάνα Κανέλλη.
Έκτο κόμμα οι ΑνΕλ με 1 έδρα: Έλενα Κουντουρά.
Έβδομο κόμμα το ΠΑΣΟΚ με 1 έδρα: Κώστας Σκανδαλίδης.
Β΄Αθηνών ...

Η "επίθεση" του Ζαραλίκου στους μονομάχους της κάλπης - ΒΙΝΤΕΟ

Απολαυστικός ήταν ο Χριστόφορος Ζαραλίκος στον χθεσινό τηλεοπτικό, εκλογικό μαραθώνιο του Star. Ο γνωστός κωμικός με τον ιδιαίτερο καυστικό του τρόπο σχολίασε τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης σκορπώντας το γέλιο στους καλεσμένους του πάνελ και στον Νίκο Χατζηνικολάου που συντόνιζε τη συζήτηση.

Δείτε το βίντεο του Star:

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : 1η ημέρα μετά τις εκλογές



 
Είναι μεγάλη η χαρά για την ανατροπή.
Είναι μεγάλη η χαρά για τη νίκη και για το γεγονός ότι αυτή ήλθε κυρίως από κόσμο και δυνάμεις της “αριστεράς”.
Το στίγμα είναι σαφές, όπως και οι προσδοκίες που τελικά μας γεμίζουν άγχος.
Στον βαθμό που ως πολιτική συλλογικότητα συμβάλλαμε τις τελευταίες ημέρες στην συγκρότηση διαμόρφωση της βούλησης των αναποφάσιστων συμπολιτών μας, αλλά και ως αυτόνομη πολιτική συλλογικότητα οφείλουμε να αναφερθούμε σε όσα αντιλαμβανόμαστε σήμερα, 1η ημέρα μετά τις εκλογές.

1.     Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

            Η νίκη ήταν καθαρή και η ψήφος ήταν “σοφή” ... .
            Παραταύτα είδαμε περίεργα χαμόγελα, ακούσαμε περίεργες δηλώσεις και διαγνώσαμε διάφορες σκέψεις, όσο η αυτοδυναμία (έστω και ισχνή) ήταν στο τραπέζι και μέσα στην πρόγνωση.
            Τελικά το ”149” είναι πολύ σαφές και ακόμα και εάν είναι αποτέλεσμα του εκλογικού νόμου, εκφράζει με πολύ εύγλωττο τρόπο την διάθεση του εκλογικού σώματος και της κοινωνίας που ελπίζει, αλλά δεν είναι και βέβαιη για τον ΣΥΡΙΖΑ.
            Στον ΣΥΡΙΖΑ και στις δυνάμεις της κοινωνίας που θα τον στηρίξουν...

Αυτοί που Φεύγουν... και αυτοί που έρχονται...

Αυτοί που Φεύγουν...

"Αυτοί που φεύγουν σφίγγουν τα χείλια πνίγουν τα δάκρυα να μη φανούν
κι αυτοί που μένουν κουνούν μαντήλια κι αναστενάζουν γιατί πονούν.

Κι αυτούς που φεύγουν κι αυτούς που μένουν οι μοίρες μ’ απονιά πάντα τους δέρνουν.

Αυτοί που φεύγουν κάποιο λυγμό τους παίρνουν μαζί τους και μιαν ευχή
κι αυτοί που μένουν στο σπαραγμό τους κάνουν κουράγιο και προσευχή..."

ekloges.ypes.gr: Δείτε live τα αποτελέσματα των Εκλογών 2015

Δείτε λεπτό προς λεπτό την αλλαγή στο χρώμα του χάρτη των Εκλογών, όπως προκύπτει από την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων.

ενεργό link


ΔΕΙΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ "ΧΡΩΜΑ" ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Εκλογές 2015: Ποιοι βουλευτές εκλέγονται στη νέα Βουλή
Δείτε αναλυτικά όλους τους σταυρούς των υποψηφίων βουλευτών ανά περιφέρεια

ενεργό link

Το vima.gr σας δίνει αναλυτικά τους σταυρούς όλων των υποψήφιων βουλευτών των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου καθώς και ποιοι εκλέγονται στις περιφέρειες της χώρας.

Δείτε τους βουλευτές που εκλέγονται

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Ξημερώνει Κυριακή μη μου λυπάσαι... Είναι όμορφη η ζωή να το θυμάσαι...



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Καλή Νέα Αρχή με την Δεύτερη Περίοδο του "Στοχασμός-Πολιτική"



Θα ήθελα να αρχίσω αντί πρόλογου με ένα ποίημα του Αλεξανδρινού μας στοχαστή  K.Π. Kαβάφη, με τίτλο:
 "Από την σχολήν του περιωνύμου φιλοσόφου" το οποίο καταγράφει όλα όσα θα ήθελα να περιγράψω για αυτή την προαναγγελθείσα απόφαση:
"Έμεινε μαθητής του Aμμωνίου Σακκά δυο χρόνια·
αλλά βαρέθηκε και την φιλοσοφία και τον Σακκά.

Κατόπι μπήκε στα πολιτικά. Μα τα παραίτησεν. Ήταν ο Έπαρχος μωρός·
κ’ οι πέριξ του ξόανα επίσημα και σοβαροφανή·
τρισβάρβαρα τα ελληνικά των, οι άθλιοι."
και καταλήγει ο ποιητής:
"Έπειτα — ίσως εκ νέου στον Σακκά να πήγαινε.
Κι αν εν τω μεταξύ απέθνησκεν ο γέρος,

πήγαινε σ’ άλλου φιλοσόφου ή σοφιστού· πάντοτε βρίσκεται κατάλληλος κανείς.
Ή τέλος, δυνατόν και στα πολιτικά να επέστρεφεν
—αξιεπαίνως ενθυμούμενος τες οικογενειακές του παραδόσεις,
το χρέος προς την πατρίδα, κι άλλα ηχηρά παρόμοια."
Θα αναρωτηθείς τίμιε αναγνώστη μου τι σχέση έχουν όλα αυτά με μία απόφαση  να ρίξεις τίτλους τέλους σε ένα ιστολόγιο που μετράει σχεδόν έξι χρόνια έντονης αρθρογραφίας αγώνων με το πολιτικό κατεστημένο το οποίο συνεχώς άλλαζε και θα έπρεπε την κάθε φορά να το πολεμάς με την νέα τους μορφή ως ανεμόμυλου, βρωμερού γυμνοσάλιαγκα, επιρρεπή σαλαμάνδρα, αμετροεπή εγκάθετο , φιλοχρήματο δωσίλογο, επικίνδυνο και τελικά μία ολόκληρη συμμορία προδοτών από αδίστακτους  νεό- Νενέκους και ευμετάβλητους νεό-Τσολάκογλους...

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή και να κάνουμε κάποιες παραδοχές και να ξεπεράσουμε κάποιους μύθους ούτως ώστε να προσγειώσουμε τα πράγματα σε γήινες συνθήκες.

Ήρθε λοιπόν η ώρα της αυτοκριτικής, της δημόσιας συγγνώμης και του επαναπροσδιορισμού της αυριανής ημέρας. Αλλά πρώτα προέχει το σκεπτικό της ύπαρξης του παρόντος ιστολογίου.

Το παρόν ιστολόγιο άρχισε ως αναγκαιότητα ατομικής έκφρασης μίας νέας αλλά με πολλές φιλοδοξίες ελεύθερης πολιτικής φωνής η οποία θα έδινε ένα διαφορετικό τόνο -μη επαγγελματία δημοσιογράφου- σε αυτό που έλλειπε τότε και δυστυχώς παραμένει ως ανάγκη και σήμερα του φιλοσοφικού στοχασμού, της ελεύθερης πατριωτικής σκέψης με  γνώμονα και μέτρο τις βιοτικές ανάγκες και  μέτρο ως  κέντρο τον άνθρωπο σε μία κοινωνία ευημερίας, αξιοκρατίας, υλικής και ψυχικής επάρκειας αποδεσμευμένης από το κυνήγι της καθημερινής επιβίωσης και του φόβου της κοινωνικής αποξένωσης και εγκατάλειψης.

Ο χώρος αυτός το 2008 ήταν σχετικά "παρθένος" χωρίς τους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τα εκδοτικά...

Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Τίτλοι Τέλους για το ιστολογιό μας 24-1-2015

Τελευταία αποχαιρετιστήρια δημοσίευση αναμένεται 
την 24-1-2015 λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες... 

Η Συντακτική Ομάδα

ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ : ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ
   Καλό βόλι σε όλους τους πραγματικά επαναστατικούς 
και ριζοσπαστικούς συνδυασμούς και σχήματα


           ΕΚΛΟΓΕΣ 

            Οι επιλογές μας για τις εκλογές είναι καθαρά και πριν από όλα αντίθετες με  τα μνημόνια και τις πολιτικές τους.
            Οπως είχαμε διαπιστώσει και το 2012, ο λαός αυτός δεν κατάφερε να συγκροτήσει κάτι πραγματικά νέο σε επίπεδο πολιτικών σχηματισμών. Οι επιλογές  ήλθαν “εκ των ενόντων” και ίσως στις εκλογές της Κυριακής να έλθει το τέλος της μεταπολίτευσης και ακόμα περισσότερο : η 1η αριστερή κυβέρνηση της Ελλάδας.
            Το μεγαλύτερο ζήτημα για αυτόν τον λαό είναι όμως, όχι μόνο να ηττηθούν οι κανίβαλοι του νεοφιλελευθερισμού και να παύσουν οι ανθρωποθυσίες υπέρ των κερδών των αγορών, αλλά να υπάρξουν οι πραγματικές πολιτικές εκείνες που θα δώσουν αξία στον άνθρωπο, θα τον απελευθερώσουν καλύπτοντας τις ανάγκες του, θα χτίσουν νέους θεσμούς και δομές δημοκρατίας και κυρίως συλλογικότητας. Μόνο με τον τρόπο αυτό θα απελευθερωθούν οι άνθρωποι και η Ελλάδα.
            Χωρίς να θέλουμε να αδικήσουμε άλλους, αναφερόμαστε σε τρεις πολιτικούς σχηματισμούς που είναι αντίθετοι στις μνημονιακές πολιτικές και μάλλον θα βρίσκονται στην Βουλή:

Κίνηση ΜΑΤ Λαφαζάνη με αποχώρηση από το ΣΚΑΪ - Άκαπνοι έμειναν οι λοιποί της Σία με εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και ευχαριστίες...

Με μια κενή θέση στο πάνελ βγήκε στον αέρα η εκπομπή της Σίας Κοσιώνη "ΣΚΑΪ Θέμα". 
Όπως αποκάλυψε η δημοσιογράφος λίγο πριν ξεκινήσει η εκπομπή, αποχώρησε από το στούντιο ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η Σία Κοσιώνη περιέγραψε τι συνέβη: "Ήταν προγραμματισμένο να είναι μαζί μας και ο κ. Λαφαζάνης ο οποίος είναι υποψήφιος στην Β' Πειραιά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συνέβη κάτι περίεργο με τον κ. Λαφαζάνη. Ήρθε, έφτασε ως το στούντιο, μου ζήτησε να τον προστατεύσω απέναντι σε ένα εχθρικό όπως το χαρακτήρισε πάνελ αλλά και από εμένα την ίδια, μια εχθρική προφανώς δημοσιογράφο. Μου είπε ότι μεροληπτώ εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και αυτό το γνωρίζει και διάφορες άλλες πολύ προσβλητικές εκφράσεις προς το πρόσωπό μου".

"Του είπα ότι θα τηρήσω την τάξη σε αυτή τη συζήτηση, του διασφάλισα ότι θα γίνει μια ομαλή συζήτηση έτσι όπως πρέπει και όπως πάντα κάνουμε στον ΣΚΑΙ, το αμφισβήτησε εντόνως και στη συνέχεια -και είχα και μάρτυρες σε αυτό το περιστατικό- τον ρώτησα γιατί ήρθε εάν πιστεύει ότι είμαστε όπως μας χαρακτηρίζει και μου ανακοίνωσε ότι φεύγει. Κατόπιν τούτου δεν μπορούσα να κρατήσω δια της βίας τον κ. Λαφαζάνη" συνέχισε η δημοσιογράφος, λέγοντας ότι θα συνεχίσει την εκπομπή χωρίς εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ "με όλο το σεβασμό στις προτάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης".
Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΙ, μέσω του enikos:

Αυτοί σου κατέστρεψαν την ζωή. Θα τους ξαναψηφίσεις ; Ειλικρινά, Πάει η καρδιά σου να ρίξεις ψήφο στους Μνημονιακούς;


==========================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Από φιάσκο σε φιάσκο οι συγκεντρώσεις της ΝΔ. - Πάντως υπάρχει δικαιοσύνη. Στην ΝΔ κάνουν τις συγκεντρώσεις που τους αξίζουν.!!!

 
Γράφει ο mitsos175.

"...και γράφουν τ' ανακοινωθέντα:
φταίει ο κακός μας ο καιρός..." (Από το Κορόιδο Μουσολίνι)

Πού να τολμήσει να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση ο Σαμαράς. Δεν τον παίρνει. Αντίθετα μια χαρά χώρεσαν τα γίδια στο κλειστό γυμναστήριο του Φαλήρου. Είχαν και άπλα. Είπαν ότι τάχα έφταιγε ο καιρός και δεν βγήκαν έξω. Καιρό λέμε τώρα τη νίλα στις εκλογές; Ούτε η βροχή δε σώζει τη ΝΔ.

Αν είχε κόσμο, θα έκανε ανοιχτή συγκέντρωση, όπως έκανε στο παρελθόν αμέτρητες φορές, δεν θα κρύβονταν από τη ντροπή τους. Ήταν κατάλληλη επιλογή το Ταε Κβο Ντο. Με τόσο "ξύλο" που θα πέσει στις εκλογές... Κρίμα όμως, θα είχε πλάκα να έκανε συγκέντρωση στο Σύνταγμα που είναι 361 Χ 242 μ. μόνο η πλατεία χωρίς τους δρόμους. Πάνω από 20 φορές μεγαλύτερο από το χώρο της γαλάζιας συγκέντρωσης. Είναι σίγουρο ότι θα βγει δεύτερη η ΝΔ; Γιατί το ΚΚΕ είχε πολλαπλάσιους χθες. ...

Σκέψου II "Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ.."


Τζανάκης Μιχάλης
Του Μιχάλη Τζανάκη
Όλοι μου συνιστούσαν να «κλείσω» την τηλεόραση και να μη διαβάζω τα «εργολαβικά» έντυπα με την πληρωμένη(;) αρθρογραφία καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο. Κι όμως ήταν εξαιρετικά χρήσιμο να επιβεβαιώσω την άποψη πως το κόμμα που έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πολιτική ζωή της μεταπολίτευσης, μετατράπηκε σε έναν εσμό αφρόνων, που αφού κατέβασαν τα «βρακιά» τους στις «βουλές» των εταίρων, θεώρησαν πως με τον κοινωνικό τραμπουκισμό της «ολόμαυρης» διαφήμισης θα «τσιμπούσαν» μερικά κατατρομαγμένα «ανθρωπάκια» που θεωρούν το πλιάτσικο «σταθερότητα» και την ωμή ληστεία των πολιτών «νοικοκύρεμα».
Για πλήθος πολιτών, που δεν έχουμε κανένα «βαρίδι», που δε «χρωστάμε» σε κανένα και που στο παρελθόν βρεθήκαμε κοντά στην –πάλαι ποτέ- «φιλελεύθερη» παράταξη, είναι μέγιστη προσβολή να παρακολουθούμε τις τσιρίδες του Άδωνη, της Βούλτεψη και το μπλαζέ υφάκι της … Μισέλ να προσπαθούν να μαντρώσουν κάμποσους πρώην «γαλάζιους», για να μην έρθουν οι «κομμουνιστές»!!!
Θλιβερά και άκρως αντιαισθητικά προσπάθησαν να παίξουν το τελευταίο τους χαρτί οι ...

Σαμαράς και Παπανδρέου έπαιζαν μαζί σε ροκ συγκρότημα


Το συγκρότημα το έλεγαν "Τα τζάκια" (The Fireplaces), στα ντραμς ήταν ο Αντώνης Σαμαράς και στην ηλεκτρική κιθάρα ο Γιώργος Παπανδρέου. Θα μπορούσε να είναι ένα από τα αστεία... που κυκλοφορούν στο ίντερνετ όμως το βέβαιο είναι ότι η σχέση των δύο ηγετών που σήμερα βρίσκονται
στη συγκυβέρνηση έρχεται από το παρελθόν.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, που σήμερα συμφώνησαν στη συγκυβέρνηση ήταν κάποτε συγκάτοικοι, κολλητοί φίλοι και σύμφωνα με το ίντερνετ έπαιζαν μουσική στο ίδιο συγκρότημα.

Αυτά έγιναν στις ΗΠΑ μετά το 1970, όπου έφτασαν από διαφορετική αφετηρία, αλλά έτυχε να βρεθούν μαζί στο ίδιο πανεπιστήμιο, όπως νωρίτερα είχαν βρεθεί - με έναν χρόνο διαφορά - και στο Κολλέγιο Αθηνών.

Ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ποτέ τη στενή φιλία του με τον Παπανδρέου από τα χρόνια του πανεπιστημίου. Σε συνέντευξη του στους «Νew York Times», τον Απρίλη του 1985, έλεγε στον δημοσιογράφο Χένρι Καμ: «Όταν οι συνάδελφοι μας βουλευτές μάς βλέπουν να καθόμαστε και να κρυφογελάμε με τον Γιώργο, δεν μπορούν να διανοηθούν ότι δεν μιλάμε για πολιτικά, αλλά για τις παλιές φιλενάδες μας από το Holyoke και το Smith».

Ο Γιώργος και Αντώνης ήταν μάλιστα συγκάτοικοι, αν και η παρέα μονίμως εναλλασσόταν στα δωμάτια, σχεδόν κάθε φοιτητική σεζόν. ...

Βαρβιτσιώτης: "Είναι πολύ πιο σημαντικό το επιτόκιο του PSI" από τις αυτοκτονίες!



==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Πέντε χρόνια κρίσης σε τρία ντοκιμαντέρ (3 VIDEO)

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την στιγμή που το ΠΑΣΟΚ παρέδωσε τη χώρα στην τρόικα για να ακολουθήσει η ΝΔ, το ΛΑΟΣ και η ΔΗΜΑΡ.

Μέσα σε αυτά τα πέντε χρόνια προβλέψαμε απλώς τα αυτονόητα. Ότι η ακολουθούμενη πολιτική θα αυξήσει το χρέος, τις αυτοκτονίες και τη θνησιμότητα του πληθυσμού. Ότι η χώρα θα ξεπουληθεί σε ξένους και ντόπιους ολιγάρχες και πως μόλις το οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο αισθανθούν ότι απειλούνται θα παίξουν το χαρτί του φασισμού.

Τρία ντοκιμαντέρ σε πέντε χρόνια, που δημιουργήθηκαν αποκλειστικά χάρη στη δική σας οικονομική συνεισφορά και ταξίδεψαν σε όλο τον κόσμο με περισσότερα από 5.5 εκατομμύρια views στο Ιντερνετ και χιλιάδες προβολές σε εκδηλώσεις και τηλεοπτικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο..

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες σας καλούμε να θυμηθείτε την ιστορία της κρίσης χρέους και να κρίνετε τους κυβερνώντες αλλά και εμάς… που σας ιστορούμε

DEBTOCRACY OFFICIAL ΕΛΛΗΝΙΚΑ:

Θεία Δίκη: Πως οι πιθηκομούρηδες εμπνευστές του νέου εκλογικού νόμου θα φάνε οι ίδιοι το αλάτι που έριξαν στη θάλασσα


On Line: Εκλογές 2015 - Online Υπολογισμός. Εδρες, ποσοστά, αυτοδυναμία

Εκλογικοί Νόμοι

Οι παραπάνω νόμοι φτιάχτηκαν με ιδιοτελείς κομματικούς σκοπούς όταν και όποτε η εκάστοτε συγκυρία απαιτούσε ένα εκλογικό μέτρο με ποσοστά και μέτρα στα δικά τους μέτρα.
Αυτή είναι η κακοδαιμονία που οδήγησε το μεταπολιτευτικό σύστημα στην χλεύη και την απαξίωση.
Βέβαια σε ένα κράτος τύπου και ουσίας προτεκτοράτου που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν πρόθυμοι ηλίθιοι που θα υπηρετούν όχι την πατρίδα τους αλλά τα ξένα συμφέροντα οι εκλογικοί νόμοι θα αλλάζουν κατά το πιο αισχρό και ιδιοτελές δοκούν.
Εκλογομάγειρας και εμπνευστής, μετά τον Κουτσούγιωργα και Σκανδαλίδης ο περίφημος Πάκης ή πιθηκομούρης, γνωστός συνταγματολόγος και μάλιστα καθηγητής που διδάσκει στα παιδιά μας συνταγματικό δίκαιο (ομού με Λοβέρδο και Βενιζέλο) μηχανεύτηκε ένα νέο εκλογικό σύστημα που τέθηκε για πρώτη φορά το 2012 και ισχύει και σήμερα αλλά δυστυχώς για αυτόν με νέα δεδομένα.
Το σκεπτικό ήταν απλό. Πρώτο κόμμα τότε η ΝΔ επί Καραμανλή, πρόσθεσε άλλες 10 στις 40 έδρες bonus του νόμου Σκανδαλίδη και τις έκανε 50 και στη συνέχεια ενίσχυε το πρώτο και το τρίτο κόμμα εις βάρος του δεύτερου και των υπόλοιπων κομμάτων παίρνοντας όλα τα αδιάθετα των ψήφων των μικρών κομμάτων που δεν είχαν περάσει το εκλογικό όριο του 3%.
Σατανικό μεν αλλά συγκυριακό.
Αυτή η μικρότητα ξεχωρίζει τους μεταπολιτευτικούς ηγήτορες των αστικών κομμάτων. Μικροπολιτική και κοντόφθαλμη αντίληψη για το μέλλον. Έτσι νομοθετούνε έτσι πολιτεύονται χωρίς όραμα, αξιοκρατία και  προοπτική για την χώρα, πάντα το κομματικό και κυρίως το ατομικό τους συμφέρον για ένα έδρανο στη βουλή.
Ο Χαρίλαος Φλωράκης, σε τέτοιες περιπτώσεις έλεγε με το δικό του μοναδικό τρόπο τη λαϊκή παροιμία: