Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Διαστάσεις παίρνει το θέμα των καταγγελιών της ΠΟΕΔΗΝ που πρώτο ανέδειξε το YgeiaPress.gr για το Νοσοκομείο της Αρτας και το κυβερνητικό στέλεχος στην περιοχή...

Ιδιοκτησίας κυβερνητικού στελέχους είναι το ακτινοδιαγνωστικό κέντρο στην Άρτα, όπου προωθούνται οι ασθενείς από το δημόσιο νοσοκομείο για αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες, κατήγγειλε στον Αlpha 989 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.


«Ο Υπουργός Υγείας μας είπε πως θα κάνει ό,τι μπορεί για να πατάξει τη διαφθορά και τη διαπλοκή στο σύστημα υγείας. Ας ξεκινήσει από την αυλή του πρώτα. Στην περιοχή της Πρέβεζας και της Άρτας τα δυο νοσοκομεία έχουν πεπαλαιωμένους αξονικούς τομογράφους, που είναι εκτός λειτουργίας. Ζητάνε οι εργαζόμενοι την αντικατάστασή τους αλλά έχει απορριφθεί το αίτημα. Δεν διαθέτουν επίσης μαγνητικό τομογράφο. Πηγαίνουν στον ιδιωτικό τομέα οι 200 χιλιάδες κάτοικοι. Στην Άρτα, από τα δυο ιδιωτικά διαγνωστικά το ένα έχει αξονικό, μαγνητικό και τα δυο. Κυβερνητικό στέλεχος είναι ιδιοκτήτης του ιδιωτικού διαγνωστικού που έχει αξονικό τομογράφο. Δεν θα έπρεπε ο εκπρόσωπος του λαού να αγωνίζεται να ενισχυθεί το δημόσιο σύστημα υγείας; Εάν πράγματι έχουμε δίκιο στην καταγγελία μας, σημαίνει ότι υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Δεν είναι μόνο όσο πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ, πολλές μαγνητικές και αξονικές πληρώνονται από τους πολίτες», είπε χαρακτηριστικά.

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας είπε στον Alpha 989 ότι
«είναι πολύ σοβαρή η καταγγελία. Το πρώτιστο δεν είναι η παρέμβαση εισαγγελέα αλλά το πολιτικό σκέλος. Αυτά τα θέματα εμείς δεν τα μασάμε».

Ακούστε τη συνέντευξη: alpha989
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.