Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Ο άνθρωπος ο οποίος εντάχθηκε στο ισλαμικό κράτος είχε εκπαιδευτεί στις ΗΠΑ (Η περίπτωση του Col Gulmurod Khalimov) - Τι δεν κατάλαβες;


Ένας μαχητής ISIS που καλεί για τζιχάντ σε ένα νέο διαδικτυακό βίντεο εκπαιδεύτηκε στην τακτική της αντιτρομοκρατικής σε αμερικανικό έδαφος, σε ένα πρόγραμμα που οργανώθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες, σχετικό ρεπορτάζ από το CNN στο παρακάτω video:
Σχετικό: American-Trained Elite Commander Switches Sides to ISIS


Στο βίντεο βλέπουμε έναν πρώην διοικητή της αστυνομίας από το Τατζικιστάν, ονομάζεται  Gulmurod Khalimov και ήταν συνταγματάρχης. Εμφανίζεται σε μαύρο ένδυμα ISIS με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή και μία τελαμώνα των πυρομαχικών. Ο ίδιος λέει στο βίντεο ότι συμμετείχε σε προγράμματα επί αμερικανικού εδάφους τρεις φορές, τουλάχιστον ένα εκ των οποίων ήταν στη Λουιζιάνα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε τον ισχυρισμό αυτό.

"Από το 2003-2014 ο συνταγματάρχης Khalimov συμμετείχε σε πέντε μαθήματα κατάρτισης για την καταπολέμηση των Ηνωμένων Πολιτειών και στο Τατζικιστάν, μέσω του Τμήματος Διπλωματικής Ασφάλειας / Πρόγραμμα Καταπολέμησης της Τρομοκρατίας κρατική ενίσχυση», δήλωσε η εκπρόσωπος Pooja Jhunjhunwala.

Το πρόγραμμα έχει ως στόχο να εκπαιδεύσει τους υποψηφίους από τις συμμετέχουσες χώρες στις ...
τελευταίες τακτικές αντιτρομοκρατίας, έτσι ώστε να μπορεί να παλέψει για το είδος των αγωνιστών που Khalimov έχει πλέον ενταχθεί.

Ένας αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε Khalimov εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση των κρίσεων, τακτική διαχείριση των ειδικών εκδηλώσεων, τακτική εκπαίδευση ηγεσίας και συναφή θέματα.

Στο βίντεο, Khalimov λέει ότι αυτό που είδε κατά τη διάρκεια προπονήσεις του στράφηκε εναντίον των χορηγών του.

"Ακούστε, εσείς αμερικάνικα γουρούνια: Έχω πάει στην Αμερική τρεις φορές, είδα πώς είναι να εκπαιδεύσεις τους στρατιώτες να σκοτώσουν μουσουλμάνους», λέει στα ρωσικά. "Εσείς εκπαιδεύετε  τους στρατιώτες σας στο πώς να συμπεριφέρονται  κατά την επίθεση, με στόχο να εξοντώσουν το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους».

Στη συνέχεια, στην πιο ανατριχιαστική μέρος του βίντεο διάρκειας 10 λεπτών, κοιτάζει απευθείας στην κάμερα και λέει, «Θεού θέλοντος, θα βρούμε τις πόλεις σας, θα έρθουν στα σπίτια σας, και εμείς θα σας σκοτώσουμε."

Στη συνέχεια επιδεικνύει δεξιοτεχνία του με ένα τουφέκι ελεύθερου σκοπευτή με ανατινάζοντας μια ντομάτα από απόσταση, ίσως 25 ναυπηγεία. Η σκηνή παίζεται σε αργή κίνηση ..... "

Διαβάστε περισσότερα: 
Islamic State fighter trained by State Dept.: ‘We will come to your homes and we will kill you’

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.