Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Η ΣΥΣΧΕΤΙΣΗ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Γράφει ο Γιώργος Φλωράς
Παρότι οργανωμένα η προηγούμενη κυβέρνηση με την παρέα της προσπαθούν να μου κλείσουν το στόμα, δυστυχώς για αυτούς είμαι εδώ και θυμάμαι.
Η υπόθεση Μπύρα έχει πολύ βάθος και η νυν Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει άπλετο φως. Να αποκαλυφθούν οι ευθύνες των 16 χρόνων καθυστερήσεις. Διαβάζω τις δικαιολογίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού. αυτό που μου κάνει εντύπωση, ανάμεσα στα άλλα, είναι ότι η αυτεπάγγελτη για την Μπύρα ξεκίνησε το 2001 και συνέλεξε σωρεία στοιχείων. Τόσα πολλά ώστε το 2006 να υπάρχουν αποδείξεις περί της κατάχρησης δεσπόζουσας θέσης της πολυεθνικής. Και ξαφνικά το 2009 η τότε Επιτροπή Ανταγωνισμού (Ζησιμοπουλος, Καμπερίδου, Ταραμπίκου κλπ) αποφάσισε να συσχετίσει την αυτεπάγγελτη με την καταγγελία της Μύθος (που είχε γίνει 3 χρόνια πριν!!).

Στα ξενόγλωσσα οι ίδιοι άνθρωποι (και όσοι τους συνεπικουρούσαν, μην ξεχνιόμαστε) είχαν αυτεπάγγελτη έρευνα από το 2001, η οποία είχε συλλέξει σωρεία στοιχείων και φυσικά τα παράνομα συμβόλαια των εκδοτών με τους χονδρέμπορους. ...
Ουδέποτε όμως την συσχέτισαν με την καταγγελία Φλωράς, λέγοντας δικαιολογίες της μορφής «δεν είχε κανένα στοιχείο η αυτεπάγγελτη», ψευδές προφανέστατα αφού πλέον έχει αποδειχθεί περίτρανα.
Αν ρωτήσω την Επιτροπή Ανταγωνισμού γιατί εφήρμοζε 2 μέτρα και 2 σταθμά, απλά θα μου κάνει αγωγή 4-5 εκ. ευρώ, έτσι για να περνάει η ώρα. Άλλωστε λεφτά υπάρχουν και γνώσεις νομικές άριστες…
http://adagonismos.blogspot.gr/

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.