Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Τα «πόθεν έσχες» των δικαστών πρέπει να δημοσιοποιούνται «Δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων» - Αντιδρούν οι δικαστικές ενώσεις στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες»

Στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» των ανώτατων και ανώτερων δικαστικών λειτουργών, εμμένει ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, επικαλούμενος λόγους ισονομίας

«Η διαφάνεια και η ανάρτηση των δηλώσεων των ‘300’ του Κοινοβουλίου, αποτελεί κατάκτηση για το πολιτικό σύστημα, και δεν πρέπει να υπάρχει ανισότητα ως προς την αντιμετώπιση των υπόχρεων σε δήλωση «πόθεν έσχες» δήλωσε ο στην Ολομέλεια κατά την συνεδρίαση ψήφισης του Προϋπολογισμού της Βουλής.
Ο κ. Βούτσης, διευκρίνισε πάντως πως «σε καμία περίπτωση η πρότασή του αυτή για δημοσιοποίηση των ‘πόθεν έσχες’ των δικαστών, δεν αφορά στους Πρωτοδίκες.
Σημειώνεται ότι με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εξέφρασαν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» τους, προειδοποιώντας ότι στην αντίθετη περίπτωση διατρέχουν τον κίνδυνο εγκληματικών ή άλλων πράξεων εναντίον τους.
Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών
Με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο, έξι δικαστικές Ενώσεις εκφράζουν την...
αντίθεση τους στη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» (δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης) των δικαστικών λειτουργών.

Ειδικότερα, οι δικαστικές Ενώσεις αναφέρουν στην επιστολή τους, ότι για τη μη δημοσιοποίηση των δηλώσεων «πόθεν έσχες» των δικαστικών λειτουργών συντρέχουν ιδιαίτεροι λόγοι, «για τους οποίους μια τέτοια δημοσιοποίηση δεν ενδείκνυται, ενόψει των κινδύνων, που ενέχει η πρόσβαση οιουδήποτε πέραν των αρμόδιων προς έλεγχο οργάνων στα στοιχεία αυτά, καθώς διατρέχουν τον κίνδυνο εγκληματικών ή άλλων πράξεων εναντίον τους, εκ μέρους διαδίκων ή προσώπων των οποίων υποθέσεις εκδίκασαν - είναι δε γνωστά περιστατικά εγκληματικών επιθέσεων που έλαβαν χώρα εναντίον δικαστών και εισαγγελέων που χειρίστηκαν διάφορες υποθέσεις».

Κατά συνέπεια, συνεχίζουν οι δικαστικές Ενώσεις, «απαιτείται να εξαιρεθούν οι δικαστικοί λειτουργοί και τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από μια τέτοια δημοσιοποίηση των στοιχείων».

Αντί Σχολίου: Αυτή η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ξηλωθεί εκ βάθρων

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.