Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το Παρίσι προειδοποιεί Αθήνα - Τσίπρα! [Το ατόπημα Καμμένου - Τσίπρα]

Ο Καμμένος υπέγραψε με το Ισραήλ την πιο προχωρημένη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο πλην των ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας τη διάρρηξη όλων των ισορροπιών που τήρησε η Αθήνα επί δεκαετίες στο μεσανατολικό. 
Βλέπε σχετικό: Ανήθικη συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ και δαιμονοποίηση του Ιράν από τον Πάνο Καμμένο
του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Ατυχέστατα, η Ελλάδα «επελέγη» ως τόπος μεγάλου οικονομικού πειράματος. Είναι μακροχρόνια ασυμβίβαστο με τη δημοκρατία – κάποια στιγμή όλες οι «εφεδρείες» κινδυνεύουν να εξαντληθούν. Βασικός σκοπός άλλωστε του «πειράματος» είναι να πάει σε πολιτική «αλλαγή καθεστώτος», πλήρη κατάργηση δημοκρατίας, εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας, αρχίζοντας από Ελλάδα και επεκτεινόμενο σε Ευρώπη.
Δεν μπορεί να γίνει δικτατορία με πρόγραμμα να πεθάνουν οι συνταξιούχοι και να μείνουν άνεργοι οι νέοι! Αν έχεις μια εθνική κρίση με την Τουρκία ή μείζονα τρομοκρατική απειλή, τότε όλα μπορεί να δρομολογηθούν/δικαιολογηθούν.
Το 2010 παρουσιάστηκε αίφνης στο προσκήνιο η «ιδέα» ότι η ΑΟΖ, νομική κατηγορία που υπάρχει από το 1982, χωρίς να απασχολήσει κανέναν, θα μας έλυνε όλα τα προβλήματα. Η «ανακήρυξή» της θα επέτρεπε στην Ελλάδα να εκμεταλλευθεί τους «θησαυρούς των πετρελαίων» (που είχε στο μεταξύ υποθηκεύσει!).
Επί πολλά χρόνια, συχνά απελπιστικά μειοψηφών, ο γράφων υποστήριξε την πολύ μαχητικότερη υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και ανάσχεση της τουρκικής επιθετικότητας. Αλλά δεν φιλοδόξησε ρόλο «χρήσιμου ηλίθιου», «ταύρου», που ερεθίζεται από κάθε κόκκινο πανάκι, αλλά δεν βλέπει τον ταυρομάχο. ...
Απλή ανάγνωση της συνθήκης για το δίκαιο της θάλασσας επιτρέπει την διαπίστωση ότι τυχόν ανακήρυξη ΑΟΖ δεν επιφέρει την παραμικρή διαφοροποίηση της ελληνικής νομικής και πραγματικής θέσης ως προς την εκμετάλλευση υποθαλάσσιων ενεργειακών κοιτασμάτων. Η ανακήρυξη θα προσέφερε μια φρούδα «ελπίδα στους χαχόλους», αποπροσανατολίζοντάς τους. Στη χειρότερη περίπτωση, θα προκαλούσε, άνευ λόγου και κέρδους, ελληνοτουρκική κρίση με την Τουρκία, στη χειρότερη στιγμή, με ανοιχτό μέτωπο με Ευρώπη-δανειστές. Εξυπηρετώντας παράλληλα τον ακόμα ασφυκτικότερο «εναγκαλισμό» της με τον άξονα ΗΠΑ-Ισραήλ. Ευτυχώς, και ο κ. Σαμαράς, και ο κ. Τσίπρας, κατάλαβαν ότι επρόκειτο για κάτι μεταξύ αρλούμπας και προβοκάτσιας και έκαναν εγκαίρως πίσω.
Να μη γίνουμε και «γεωπολιτικό πείραμα»!
Διαβάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του ‘Ελληνα Υπουργού ‘Αμυνας, θυμήθηκα μια συζήτηση που είχα με τον κ. Τσίπρα, ανήμερα στις εκλογές του Ιουνίου 2012. Μου ανέφερε την πρόθεσή του να διορίσει, σε περίπτωση εκλογικής νίκης, τον Καμμένο στη θέση Υπουργού ‘Αμυνας.
Νομίζω ήμουν ο πρώτος που υποστήριξε, από το τέλος 2011, την άποψη «ενιαίου αντιμνημονιακού μετώπου, από τον Καμμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ» για την κοινωνική-εθνική σωτηρία της χώρας, εκτιμώντας ότι τίθεται ζήτημα εθνικής-λαϊκής κυριαρχίας και επιβίωσης.
Εντούτοις, η γνώμη μου ήταν, την είπα στον κ. Τσίπρα και την επανέλαβα αργότερα στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έπρεπε να αναλάβει ο ίδιος αυτό το Υπουργείο. Σε περιόδους βαθειάς κρίσης, ο Υπουργός ‘Αμυνας οφείλει να ενσαρκώνει απόλυτα το κυβερνητικό-εθνικό σχέδιο. Αν υπάρχει.
Προ μηνών ο Υπουργός ‘Αμυνας επεσκέφθη το Ισραήλ, χώρα με το οποίο διατηρεί από μακρού στενές σχέσεις. Διακήρυξε την ολόθερμη συμμετοχή της Ελλάδας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» (υιοθετώντας την φρασεολογία τύπου Μπους-Τσένεϊ!), χαρακτηρίζοντας μεγάλη απειλή για την περιοχή τους πυραύλους του Ιράν! (Σημειωτέον, ότι αυτό έγινε προτού συνθηκολογήσει η κυβέρνηση, που διερευνούσε τότε ακόμα τη δυνατότητα να στηριχτεί και στο Ιράν για τις ενεργειακές- χρηματοδοτικές της ανάγκες).
Ο Καμμένος υπέγραψε με το Ισραήλ την πιο προχωρημένη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο πλην των ΗΠΑ. Ολοκληρώνοντας τη διάρρηξη όλων των ισορροπιών που τήρησε η Αθήνα επί δεκαετίες στο μεσανατολικό.
video:  20 Ιουλ 2015
Η Ελλάδα «παραχωρεί» τον εναέριο χώρο της για δοκιμή πολέμων κατά Αράβων και Ιράν, προσφέρει πολύτιμες πληροφορίες ιδιότητες των ρωσικής προέλευσης αντιαεροπορικών συστημάτων και επιτρέπει στο Ισραήλ να μελετήσει από κοντά τις λεπτομέρειες της ελληνικής άμυνας.
Πολλοί αεροπόροι εκτιμούν πολύ τη δυνατότητα συνάσκησης με τους Ισραηλινούς. Οι αεροπόροι είναι από τους πιο μορφωμένους αξιωματικούς. Αποδίδουν μεγάλη σημασία στις τεχνολογικές δυνατότητες. Αλλά ο πόλεμος παραμένει συνέχεια της πολιτικής, όχι της τεχνολογίας.
Ελληνική ταυτότητα ως ισχύς και Ισραήλ
Με τούτα και πολλά άλλα, η Ελλάδα απομειώνει την τεράστια ακτινοβολία και το πολιτικό κεφάλαιο που συγκέντρωσε, τον προηγούμενο αιώνα στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο, χωρίς να κερδίζει τίποτα ιδιαίτερο. Αυτό το πολιτικό κεφάλαιο και η ακτινοβολία υπήρξαν βασική «ασπίδα» που γλύτωσε την Ελλάδα από την τρομοκρατία και τις προβοκάτσιες (αποτρέποντας και την αναγνώριση του ψευδοκράτους), επιτρέποντας την ασφαλή διεξαγωγή των Ολυμπιακών. Είναι η ελληνική «ήπια ισχύς».
Αν το Ισραήλ έθετε την τεράστια επιρροή του στην υπηρεσία διακοπής της μνημονιακής καταστροφής και δραστικής απομείωσης του χρέους, θα μπορούσαμε ίσως να συζητήσουμε τέτοια πολιτική. Επίσης, αν το Ισραήλ μπορούσε/ήθελε να διώξει την Τουρκία από την Κύπρο ή να δώσει αμυντικές εγγυήσεις σε Ελλάδα και Κύπρο.
Οι επιλογές όμως της Αθήνας δεν απορρέουν συνήθως από σοβαρό στρατηγικό σχέδιο, αλλά, συνήθως, από την επιθυμία των πολιτικών της να ταυτιστούν, μονοσημάντως και ανεπιφυλάκτως, προς ίδιον και όχι εθνικό όφελος, με τους «πλούσιους και ισχυρούς», που έχουν συνήθως τεράστιες δυνατότητες εσωτερικής επιρροής στην Ελλάδα.
Η γαλλική εμπειρία είναι εξαιρετικά διδακτική. Χώρα με ιδιαίτερους δεσμούς με τους ‘Αραβες, η Γαλλία εγκατέλειψε τον γκωλισμό ταυτιζόμενη, επί Σαρκοζί και Ολάντ, με νεοσυντηρητικούς-Νετανιάχου, πρωταγωνιστώντας στη λιβυκή καταστροφή, την προσπάθεια ανατροπής του ‘Ασαντ και τορπιλισμού της επιχειρώντας να τορπιλίσει τη συμφωνίας με το Ιράν. Για να πέσει η ίδια θύμα των δυνάμεων που συνέβαλε να παραχθούν, αν όχι εκείνων που τους χειραγωγούν και η ίδια εξυπηρετεί!
Τυχόν ενεργός συμμετοχή της Ελλάδας στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» μόνο ανυπολόγιστες καταστροφές μπορεί να μας επιφέρει, εκθέτοντάς μας σε κινδύνους αντιποίνων και προβοκατσιών. Δεν ξέρουμε γιατί ο κ. Τσίπρας επέλεξε Τουρκία και Ισραήλ για τις πρώτες επισκέψεις μετά τις εκλογές. Ας προσέξει όμως αυτούς που τον συμβουλεύουν κι εμπιστεύεται. Είναι οι ίδιες ακριβώς δυνάμεις που τον οδήγησαν στην πανωλεθρία του Ιουλίου.
Είναι ζωτικής σημασίας για την Ελλάδα και την Κύπρο να μείνουν μακριά από το μεσανατολικό ηφαίστειο.
Αξίζει επίσης να υπενθυμίσουμε τη βασική αλήθεια που σχεδόν όλοι αποφεύγουν. Χωρίς επίλυση του παλαιστινιακού, δεν μπορεί να υπάρξει σταθεροποίηση στη Μέση Ανατολή, ούτε νίκη στον «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».
Η νεώτερη Ελλάδα γεννήθηκε, ως εθνικό σχέδιο, από την αντίσταση στους Σταυροφόρους τον 13ο αιώνα. Δεν υπήρξε τμήμα του δυτικού αποικιακού σχεδίου στην Αραβία. Είμαστε γηγενείς, δεν ήρθαμε να κατακτήσουμε αυτή τη γωνιά του κόσμου. Η δική μας «στρατηγική ενδοχώρα» είναι η ακτινοβολία μας, οι αξίες που οφείλει να ενσαρκώνει η Ελλάδα και στην εξωτερική της πολιτική. (Ούτε βέβαια μπορούν να κερδίσουν διεθνή συμπάθεια οι Κύπριοι, παραβλέποντας την παλαιστινιακή υπόθεση, γιατί έτσι υπονομεύουν οι ίδιοι το ηθικό θεμέλιο των διεκδικήσεων τους).
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παρόν”, στις 22.11.2015 - Παρίσι, 18 Νοεμβρίου 2015
-----------------------------------
Το σχετικό του καλοκαιριού:


Το Ισραήλ και η Ελλάδα υπέγραψαν εχθές Κυριακή ένα καθεστώς στρατιωτικής συμφωνίας στο Τελ Αβίβ που προσφέρει νόμιμη άμυνα στα στρατεύματα των δύο χωρών με εκπαίδευση του ενός στη χώρα του άλλου και διέπει την διαμονή στις δυο χώρες κατά τη διάρκεια μετακίνησης προσωπικού στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων και συνεργασιών. 
Το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ, κάτι το οποίο μαζί και με την αναφορά του Πάνου Καμμένου για απειλή Ιρανικών πυραύλων στη Μεσόγειο, θέτει αυτόματα την Ελλάδα σε μη φιλικό στάτους για το ίδιο το Ιράν αλλά και το καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ στη Συρία, το οποίο οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους πολεμούν από το 2011 με στήριξη ξένων μαχητών και μέχρι τώρα θύματα δεκάδες χιλιάδες νεκρούς.
Η στρατιωτική συμφωνία υπογράφτηκε την ίδια ημέρα που στη Γάζα οι οικογένειες τεσσάρων Παλαιστινίων παιδιών έκλειναν ένα χρόνο θρήνου από τη δολοφονία τους από Ισραηλινές ρουκέτες πέρσι σε παραλία της Γάζας, και περίπου δυο βδομάδες μετά την έκθεση του ΟΗΕ για τα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ στην Παλαιστίνη.
6_big
Ο Πάνος Καμμένος επισκέφτηκε τον Ισραηλινό ομόλογό του Moshe Ya’alon στο Υπουργείο Άμυνας όπου και υπογράφτηκε η συμφωνία. Όπως ήδη επισημάνθηκε το Ισραήλ δεν έχει υπογράψει ποτέ στο παρελθόν ανάλογη συμφωνία με άλλη χώρα εκτός των ΗΠΑ.

«Εκτιμάμε πολύ την επίσκεψή σας εδώ σε αυτήν την δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα. Αυτό υπογραμμίζει την σημασία των σχέσεων μεταξύ των χωρών» είπε ο Ya’alon.
8_big«Ευχόμαστε στον ελληνικό λαό και στην Ελλάδα επιτυχία στις προσπάθειές τους να υπερβούν την οικονομική κρίση. Προσευχόμαστε για αυτό από τη στιγμή που πιστεύουμε ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα πολύ σημαντική με την ιστορία της και τη συμβολή της στην ιστορία της ανθρωπότητας.» 

Ο Ya’alon απέτισε φόρο τιμής στην κοινή εκπαίδευση μεταξύ του Ισραηλινού και του Ελληνικού Στρατού μέσα στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα, και οι δύο ασχολούνται με τις επιπτώσεις της συμφωνίας μεταξύ παγκόσμιων δυνάμεων και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα.
5_big«Αντιλαμβανόμαστε το Ιράν ως γεννήτορα και κεντρικό καταλύτη για την περιφερειακή ανασφάλεια μέσω της υποστήριξής του σε τρομοκρατικά στοιχεία στη Μέση Ανατολή, ιδιαίτερα στην Σιιτική τρομοκρατία, αν και όχι μόνο στην Σιιτική. Και φυσικά, η Ιρανική φιλοδοξία για την περιφερειακή ηγεμονία οδηγεί το καθεστώς της Τεχεράνης να υπονομεύσει τη σταθερότητα των [άλλων] καθεστώτων, το οποίο δημιουργεί μια πρόκληση για όλους μας”, δήλωσε ο Ya’alon.

Η παγκόσμια τρομοκρατία “αναπτύσσεται επίσης στην περιοχή μας, αλλά και επηρεάζει την κατάσταση της ασφάλειας στην Ευρώπη. Η τρομοκρατία είναι τρομοκρατία. Σήμερα στρέφεται ενάντια σε κάποιον άλλο, αύριο θα φτάσει σε σας”, πρόσθεσε.
Ο Καμμένος είπε ότι “ο ελληνικός λαός είναι πολύ κοντά στον λαό του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι οι στρατιωτικές διμερείς σχέσεις είναι καλές, και ότι και οι δύο χώρες θα συνεχίσουν να χτίζουν πάνω τους μέσω της κοινής εκπαίδευσης. Η τρομοκρατία και η τζιχάντ, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν μόνο στη Μέση Ανατολή, είναι επίσης παρούσες στα Βαλκάνια και την Ευρώπη.

Η Ελλάδα είναι στην ακτίνα του βεληνεκούς των Ιρανικών πυραύλων, πρόσθεσε. ”Αν ένας Ιρανικός πύραυλος φύγει προς τη Μεσόγειο, αυτό μπορεί να σημαίνει το τέλος όλων των χωρών της περιοχής”, είπε ο Έλληνας Υπουργός Άμυνας.
Υπενθυμίζεται ότι πριν περίπου δύο εβδομάδες, στις 6 Ιουλίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς είχε επισκεφθεί επίσης το Ισραήλ όπου σε κοινές δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου φωτογραφήθηκε με φόντο την προτομή του ιδρυτή του Σιωνισμού Τέοντορ Χερτσλ.
A38B5BE0F99CD6792673536AD379DC00
Από την επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στο Ισραήλ, 6 Ιουλίου 2015.
Ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, που συνόδευσε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας στην επίσκεψη του, θα υπογράψει συμφωνία με τον Ισραηλινό ομόλογο του για τη συνεργασία των υδρογραφικών υπηρεσιών των δυο χωρών.
Ο Πάνος Καμμένος είχε συνάντηση και με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ (IDF), γνωστή για τις τακτικές δολοφονίας Παλαιστινίων εδώ και πολλά χρόνια, κατά των οποίων διαδήλωνε προεκλογικά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φορώντας χαρακτηριστικά ένα Παλαιστινιακό μαντήλι.

Πηγές πληροφοριών: 

http://www.jpost.com/Israel-News/Israel-Greece-sign-status-of-forces-agreement-409492

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.