Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Οι εκλογές του… μουλωχτού Τσίπρα, λοιπόν. Να δούμε αν τούτος ο λαός έχει όρεξη να τον τιμωρήσει. Στα… μουλωχτά, φυσικά.

Το “φαινόμενο” Ζωή Κωνσταντοπούλου θα το μελετάμε για πολλά ακόμη χρόνια. 
Και ακόμη περισσότερα χρόνια θα το μνημονεύουμε…


Η Πρόεδρος της Βουλής ανήκει στην κατηγορία των…. μη συνηθισμένων. Αυτό άλλωστε το χαρακτηριστικό γνώρισμα της προσωπικότητάς της έκανε τον Αλέξη Τσίπρα να τη “λατρέψει”, να την προτείνει για Πρόεδρο της Βουλής, να την επιβάλλει και να τη στηρίξει στις δύσκολες στιγμές.

Μόλις χθες, το… πρώην Μέγαρο Μαξίμου ανακάλυψε ότι η Ζωή ήταν “λάθος”. Μπορεί και να ήταν έτσι. Μεγαλύτερο “λάθος” από την πρωθυπουργία Τσίπρα όμως, δύσκολα ανταμώνει κανείς στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.

Και σε κάθε περίπτωση, το “λάθος” (Ζωή Κωνσταντοπούλου) φρόντισε να μας χαρίσει την ατάκα των εκλογών αυτών, αν όχι της χρονιάς, σε επίπεδο κατανόησης της πολιτικής πραγματικότητας. Μια μουλωχτή κυβέρνηση. Ένας μουλωχτός Πρωθυπουργός.

Οι εκλογές του… μουλωχτού Τσίπρα, λοιπόν. Να δούμε αν τούτος ο λαός έχει όρεξη να τον τιμωρήσει. Στα… μουλωχτά, φυσικά. (ysterografa)

Όπως ανέφερε η κ. Πρόεδρος της Βουλής, για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση οι εκβιαστές δανειστές, αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά την έναρξη της συνάντησή της με τον επικεφαλής της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Λαϊκή Ενότητα» Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Είναι από τις οχληρές παραμέτρους της διαδικασίας ανάθεσης διερευνητικών εντολών, ότι αυτή η διαδικασία ξεκίνησε από μια κυβέρνηση που επέλεξε να παραιτηθεί στα μουλωχτά, μη ενημερώνοντας τη Βουλη και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρασιωπά την εκκίνηση αυτής της διαδικασίας από από τη Βουλή, είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κατά τον διάλογο που είχε με τον κ. Λαφαζάνη μπροστά στις κάμερες.
Όπως ανέφερε η κ. Πρόεδρος της Βουλής, για όλη τη διαδικασία είχαν πλήρη ενημέρωση «οι εκβιαστές δανειστές», αλλά στερήθηκε ενημέρωσης η Βουλη. ...

Η κ. Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη στον κ. Λαφαζάνη είπε θα ενημερώσει τον επικεφαλής της νέας Κ.Ο. για τις επικείμενες εργασίες της Βουλής, επισημαίνοντας ότι έχει προγραμματιστεί διάσκεψη των προέδρων το απόγευμα.
Π. Λαφαζάνης: Έχουν κάνει το Σύνταγμα κουρελόχαρτο
«Είναι θεσμική υποχρέωσή μου να σας συναντήσω» σημείωσε ο κ. Λαφαζάνης, σημειώνοντας ότι η συμβολή της Προέδρου της Βουλής είναι παρα πολύ σημαντική για τη λειτουργία της Βουλής και την τήρηση του Συντάγματος.
Στο σημείο αυτό επανέλαβε ότι «οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν κάνει κουρελόχαρτο το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής, έχουν επιβάλει μια μνημονιακή κατοχή της χώρας και το μόνο δίκαιο που υπάρχει είναι το δίκαιο του μνημονίου».
«Ωστόσο η Ελλάδα δεν είναι και δεν πρέπει να παραμείνει μνημονιακή αποικία» πρόσθεσε.
Απαντώντας η κ. Κωνσταντοπούλου ανέφερε ότι υπάρχει θεσμικό καθήκον να θωρακίσουμε το Σύνταγμα απέναντι στα μνημόνια, που, όπως είπε, αντιστρατεύονται τη δημοκρατία.
Ζ. Κωνσταντοπούλου: Οι θεσμοί δεν είναι τσιφλίκι κανενός
Σε νέες δηλώσεις, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, η κ. Κωνταντοπούλου είπε ότι οι θεσμοί δεν είναι ούτε τσιφλίκι ούτε ιδιοκτησία κανενός, τονίζοντας ότι η Βουλή δεν ανοιγοκλείνει κατά παραγγελία και δεν διαλύεται χάριν σκοπιμοτήτων.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει με επιστολή της στον ΠτΔ ενημέρωση της Ολομέλειας για το διεμείφθη στο συμβουλιο πολιτικών αρχηγών μετά το δημοψήφισμα, συνάντηση, που, όπως είπε, «φαίνεται ότι καθόρισε τις εξελίξεις, με ακύρωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος».
Όπως είπε αυτό θα είναι το αντικείμενο της Διάσκεψης των προέδρων, για να προσθέσει ότι αντίθετα με τους προκατόχους της που αποδέχτηκαν βίαιο κλείσιμο Βουλής, δεν θα αποδεχτεί ως πρόεδρος της Βουλής ούτε τη φίμωση ούτε την παράκαμψη.
Επιπλέον άσκησε κριτική στην Προεδρία της Δημοκρατίας λέγοντας ότι «δεν τιμά κανέναν η τοποθετησή της μέσω κύκλων», για να συμπληρώσει ότι «η Βουλή τοποθετείται μέσω εμού, όχι μέσω κύκλων, όχι μέσω διαρροών. Οι θεσμοί πρέπει να έχουν την ευθύνη να τοποθετούνται ευθέως».
Απευθύνομενη στον κ. Λαφαζάνη του ευχήθηκε καλή ευόδωση της λειτουργίας της ΚΟ τις επόμενες ημέρες.
«Αγωνίστρια η Ζωή Κωνσταντοπούλου»
Ο κ. Λαφαζάνης από την πλευρά του έκανε λόγο για δημοκρατική και θεσμική συνάντηση και τόνισε ότι η νέα ΚΟ είναι πιστή στις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι ήδη έχουν κατατεθεί οι προϋποθέσεις που χρειάζονται στο Άρειο Πάγο για τη συγκρότηση κόμματος.
«Πιστεύουμε ότι η Βουλή πρέπει να λειτουργεί, δεν έχει κλείσει» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης και σημείωσε ότι δημοκρατία υπάρχει μόνο αν είναι αντιμνημονιακή δημοκρατία.
Δεν υπάρχει είπε «όταν η Μέρκελ και ο Γιούνκερ καθορίζουν τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Συμπλήρωσε ότι δεν μπορεί να ανοίγουν και να κλείνουν τη Βουλη αυθαιρετα οι οποιοιδήποτε για το οτιδήποτε, ενώ χαρακτήρισε αντιδημοκρατική πρακτική τις εκλογές-εξπρές, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να κρύψει τις συνέπειες των μνημονίων.
«Θέλουμε χρονική επάρκεια της προεκλογικής περιόδου» είπε.
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει την κ. Κωνσταντοπούλου αγωνίστρια της δημοκρατίας, λέγοντας ότι τους συνδέει «μια μεγάλη κοινή παράδοση και ελπίζω να μας συνδέει και στο μέλλον αυτό το κοινό αγωνιστικό βίωμα και η κοινή αγωνιστική θέληση».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «θα στηρίξουμε τη λειτουργία της Βουλής το επόμενο διάστημα, η Βουλή πρέπει να λειτουργεί μέχρι την τελευταία μέρα».
«Η Λαϊκή Ενότητα θα εξαντλήσει τη διερευνητική εντολή»
Σημειώνεται ότι ο κ. Λαφαζάνης προσερχόμενος στη Βουλή για τη συνάντηση, που γίνεται κατόπιν αιτήματός του, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας της κ. Κωνσταντοπούλου με τον νέο πολιτικό σχηματισμό και συγκεκριμένα αν είναι κοντά του, απάντησε ότι δεν θα συζητηθούν σήμερα τέτοια θέματα.
Σε ερώτημα για τη διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης που αναμένεται να λάβει αφότου την παραδώσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, απάντησε «βεβαίως θα την εξαντλήσουμε»
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.