Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών, «γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία», Eurogroup και Σύνοδος Κορυφής την Τρίτη (δείτε βίντεο)

Σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών ζητά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου -όπως είπε- να τους ενημερώσει και να ακούσει και τις δικές τους απόψεις. Αποφασίστηκε σύγκληση του Eurogroup το απόγευμα της Τρίτης και Σύνοδος Κορυφής την ίδια ημέρα.

«Αποδείξαμε ότι όταν ένας λαός έχει πίστη και συλλογική συνείδηση μπορεί να αντέξει και να ξεπεράσει ακόμη και τις μεγαλύτερες δυσκολίες», ανέφερε για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στη σύγχρονη ευρωπαϊκή ιστορία», σημείωσε.

«Από τώρα και στο εξής είμαστε όλοι ένα», πρόσθεσε. χρειάζεται ενότητα ομοψυχία

Ο κ. Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι από αύριο η Ελλάδα θα προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με αμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση του τραπεζικού συστήματος.

Αυτήν τη φορά, συνέχισε, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το πρόβλημα του χρέους. ...


«Όλοι μαζί γράψαμε μια λαμπρή σελίδα στην ευρωπαϊκή ιστορία - Αποδείξαμε ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται - Από τώρα και στο εξής ειμαστε όλοι ένα, ανεξάρτητα τι ψηφίσατε - Χρέος μας η αποκατάσταση της κοινωνικής συνοχής και της οικονομικής σταθερότητας - Πολύ γενναία η επιλογή των πολιτών - Eχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή σας δεν είναι εντολή ρήξης με την Ευρώπη - Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως δίκαιες και βιώσιμες λύσεις - O λαός απάντησε στο σωστό ερώτημα - Ο ελληνικός λαός απάντησε στο ερώτημα ποια Ευρώπη θέλουμε και απάντησε ότι θέλουμε την Ευρώπη της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας - Από αύριο η Ελλάδα επανέρχεται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης - Άμεση προτεραιότητά μας η αποκατάσταση της λειτουργίας του τραπεζικού μας συστήματος - Αυτή τη φορά στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης θα βρίσκεται και το θέμα του χρέους - Κoινωνική δικαιοσύνη & μεταφορά των βαρών στους ισχυρούς τα κριτήριά μας - Τούτη την ώρα ο τόπος χρειάζεται ενότητα, συνοχή και ομοψυχία - Θα ζητήσω αύριο το πρωί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών».


Δήλωση μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος


Διάγγελμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος


Ομιλία κατά τη συζήτηση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος


Ομιλία στη συγκέντρωση υπέρ του ΟΧΙ


Συνέντευξη στην ΕΡΤ: Συνέντευξη στην ΕΡΤ και στους δημοσιογράφους Πάνο Χαρίτο και Αντώνη Αλαφογιώργο.
29 Ιουνίου 2015


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.