Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

«Προσπάθησαν να μας ωθήσουν σε Μνημόνιο»: Η φράση όμως του Γιάννη Βαρουφάκη ότι μπορεί μέχρι την Τρίτη να υπάρξει συμφωνία και άρα να εισηγηθεί στο λαό το ΝΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει όλες τις απαντήσεις... Τι_δεν_κατάλαβες; (Ηθικά διλήμματα σε σπονδυλωτή ανάρτηση)

«Γυριστή» Βαρουφάκη! Αν πάρουμε καλή συμφωνία μέχρι την Τρίτη, θα πούμε «ναι» στο δημοψήφισμα
 Τόνισε ότι ήταν απόφαση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να συνεχιστεί η συζήτηση για την Ελλάδα στο Eurogroup χωρίς την παρουσία του ίδιου του Έλληνα ΥΠΟΙΚ

Εμφανώς οργισμένος από το γεγονός ότι αποκλείστηκε από το δεύτερο μέρος της συνεδρίασης του Eurogroup, όπου συζητείται το «plan B» για την ευρωζώνη, παρουσιάστηκε ενώπιον των δημοσιογράφων ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης.

Παρά τον εκνευρισμό του, όμως, άνοιξε ένα παράθυρο για συμφωνία της τελευταίας στιγμής, δίνοντας έναν τόνο αποδραματοποίησης του δημοψηφίσματος: "Δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην υπάρξει συμφωνία έως την Τρίτη. Εάν πάρουμε μία καλή, βελτιωμένη συμφωνία η κυβέρνηση θα πει κι αυτή ναι στο δημοψήφισμα" είπε ο κ. Βαρουφάκης, ανοίγοντας ξανά το δρόμο για διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Η απόρριψη της παράτασης που ζητήσαμε κάνει μόνιμη ζημιά στην αξιοπιστία του Eurogroup, σημείωσε.

Για την πληρωμή του ΔΝΤ στις 30 του μήνα, o κ. Βαρουφάκης είπε οτι όσα χρήματα είναι η δόση, άλλα τόσα είναι και αυτα που μας χρωστάει η ΕΚΤ από τα κέρδη της. "Έχουμε προτείνει να γίνει η πληρωμή από αυτά, εμείς τους προτείνουμε συνέχεια λύσεις, ας μας προσφέρουν κι αυτοί τώρα" τόνισε.

Περιγράφοντας το αδιέξοδο και πώς προκληθηκε, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οι δανειστές μας έδωσαν μία κακή συμφωνία:

- Πρώτον, είναι βαθιά υφεσιακή, αν και μέρος των μέτρων τα αποδεχθήκαμε για λόγους καλής θέλησης, ενώ ήταν και αναδιανεμητική σε βάρος των αδυνάμων.

- Δεύτερον, το χρηματοδοτικό σκέλος ήταν τεχνικά κακό και επιπλέον υπέκρυπτε ένα νέο πρόγραμμα στο τέλος της παράτασης και

- Τρίτον, η συμφωνία ήταν μία συμφωνία μη βιώσιμη, δεν έβγαζε τη χώρα από την κρίση και επιπλέον μας πρότειναν αξιολόγηση κάθε μήνα!

Τους είπαμε, σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης, ότι "αυτή η συμφωνία δεν θα περνούσε από τη Βουλή. Αλλά επειδή δεν έχουμε εντολή να την αποδεχθούμε ούτε να την απορρίψουμε, την απάφαση πρέπει να την πάρει ο λαός".

Ο κ. Βαρουφάκης απέδωσε το ναυάγιο των διαπραγματευσεων στο ό,τι οι...
δανειστές δεν αποδέχθηκαν ποτέ την απόφαση της 20ής Φεβρουαρίου για σύνθεση του παλιού Μνημονίου με τις θέσεις της νέας εληνικής κυβέρνησης και τραβούσαν την όλη διαδικασία προς την πλήρη αποδοχή του πρώτου. "Μπορεί να έχετε όποια συμφωνία θέλετε, αρκεί να ειναι το Μνημόνιο" μας είπαν, επισήμανε ο κ. Βαρουφάκης.

Ο υπουργός Οικονομικών προσπαθούσε να συγκρατήσει τον εκνευρισμό του για το ό,τι βρέθηκε εκτός συνεδρίασης του Eurogroup. Είπε ότι η απόφαση να μην είναι στη συζήτηση ήταν του Γερούν Ντάισελμπλουμ και όχι των εταίρων και της Ευρωπαϊκής ¨Ενωσης.

Αποκάλυψε ότι αντέδρασε, όταν ο Ολλανδός του ζήτησε να φύγει από την αίθουσα, ενώ ζήτησε να μάθει από τη νομική υπηρεσία εάν οι αποφάσεις του Eurogroup χρειάζονται ομοφωνία.

Η γραμματεία του απάντησε ότι το Eurogroup δεν είναι θεσμοθετημένο όργανο της ευρωζώνης, ενώ οι αποφάσεις του λαμβάνονται παραδοσιακά ομόφωνα.


Το σχέδιο πλέον έγινε κατανοητό στην πλειοψηφία του ελληνικού λαού!

1. Τρομοκρατούμε τον ελληνικό λαό με ATM, σούπερ μάρκετ κλπ.

2. Παίζουμε σκληρά το ΟΧΙ για να μη χάσουμε τον μανδύα της “αριστεράς”.

3. Οι κακοί θεσμοί μας τιμωρούν προς στιγμή λέγοντας ότι δεν υπάρχει παράταση!

4. Το κλίμα τρομοκρατίας εντός των συνόρων εντείνεται.

5. Οι δανειστές φοβούμενοι δήθεν το επερχόμενο Grexit κάνουν ένα βήμα πίσω και επιτυγχάνεται συμφωνία!

6. Η ελληνική κυβέρνηση καταγράφει “επιτυχία” αφού αποφεύγει την καταστροφική σύγκρουση και βάζει φρένο στο κλίμα τρομοκρατίας.

7. Η ελληνική κυβέρνηση κάνει κωλοτούμπα και από το φανατικό ΟΧΙ περνά στο πολυπόθητο-για τον ελληνικό λαό-ΝΑΙ που ανακουφίζει τους πάντες καθώς έτσι αποφεύγεται η “έξοδος” και οι συνέπειες αυτής…

8. Στο δημοψήφισμα καταγράφεται πανηγυρικό ποσοστό ΝΑΙ στη συμφωνία και έτσι νομιμοποιείται το νέο μνημόνιο με υπογραφή αριστερής κυβέρνησης!

9. Ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται για τη δήθεν διαπραγμάτευση, δεν αποδύεται τον μανδύα της αριστεράς και ο κόσμος ανακουφίζεται!

10. Η ομαλότητα επανέρχεται… Μαζί ομως με το νέο μνημόνιο και τα σκληρά μέτρα που θα αποτελειώσουν τη μεσαία τάξη.

Mια ακόμα παράμετρος είναι η κατάθεση πρότασης μομφής από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που ουσιαστικά θα φρενάρει την απόφαση για διενέργεια δημοψηφίσματος… Και θα δώσει λίγο χρόνο για την επίτευξη συμφωνίας μέχρι την Τρίτη, όπως σχολιάζει το μπλογκ 24ωρο…

Έχουμε προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να υπάρξει συμφωνία, τόνισε ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στο βρετανικό SkyNews, καθώς όπως είπε τότε ολοκληρώνεται το τρέχον πρόγραμμα με τους δανειστές.

Ο υπουργός Οικονομικών σχετικά με την επίτευξη συμφωνίας, σημείωσε, πως «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα μπορούσαμε να έχουμε μία ολοκληρωμένη συμφωνία η οποία θα είναι θεραπευτική για την Ελλάδα και καλή για την Ευρώπη εν μία νυκτί, η Ευρώπη συνήθως τα κάνει αυτά εν μία νυκτί» και πρόσθεσε: «Δεν έχω κανένα λόγο να αμφιβάλλω ότι μία τέτοια μακρά νύχτα μπορεί να παράξει μία πολύ καλή συμφωνία».

Αναφερόμενος στην κρίση ρευστότητας ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι είναι ένα τίμημα που καλούμαστε να πληρώσουμε «για το δικαίωμά μας να διαπραγματευτούμε» και πως είναι «πολιτικά σχεδιασμένη από τους πιστωτές μας».

Για τις πληρωμές στο ΔΝΤ, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η Ελλάδα καλύπτει τις υποχρεώσεις της αλλά κάποια στιγμή, αν δεν υπάρξει συμφωνία, θα υπάρξει προτεραιότητα στην πληρωμή μισθών και συντάξεων. "Πληρώνουμε ό,τι μπορούμε", σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ελλάδος κατέθεσε χθες βράδυ αίτημα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ζητώντας να αποπληρωθούν οι δόσεις του Ιουνίου όλες μαζί στα τέλη του μήνα, όταν λήγει η τελευταία δόση.

------------------
Τα επικοινωνιακά παιχνίδια των δανειστών…Πέστα ρε Νίκο..!!!

------------------

Ο George Adalis B προβληματισμένος στην τοποθεσία Καλαμαριά

ΑΛΕΞΗ, τον Απρίλιο του '15, είχα μια συζητηση με εναν υπουργό σου! Του είχα πει, θα έπρεπε να είχατε διώξει … ΧΤΕΣ τον Στουρνάρα, γιατί αν δεν το κάνετε θα αποτελέσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην μεταπολεμικη ιστορία της χώρας και θα δημιουργήσει θέμα βιοσιμότητας στην Κυβέρνησή σου!
Επιπρόσθετα του είπα να τον οδηγήσει στην φυλακή με 5 κακουργηματικές κατηγορίες και να αναλάβει την διοίκηση της ΤτΕ, ο υποδιοικητής, μέχρι να οριστεί νέος δ/κτης με απόφαση της ολομέλειας της Βουλής και της ΕΚΤ.
ΓΕΛΑΣΕ τότε ο καθηγητής σου και με αποκάλεσε "ακραιφνή ταλιμπάν της οικονομετρίας που μπορεί να έχω άριστες γνωσεις στην οικονομία της Πληροφοριας αλλά από πολιτική δεν κατέχω ... πράμα" !!!
Σήμερα τον βρήκα στο τηλέφωνο και μου ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας μου το γνωστό "στερνή μου γνώση..."!!!
Τι να το κάνω???
Είναι προφανές Αλέξη, ότι έβλεπα πολλούς μήνες μπροστά και αυτός δεν έβλεπε ούτε πιο πέρα από την υψηλή καθηγητική του μύτη!!!
Λίγο αργότερα, τον μήνα Μάιο, μέσα από το κανάλι Εγνατία, όταν με ρώτησαν τι θα πρότεινα στον Πρωθυπουργό αν ήμουν σύμβουλός του για τις τράπεζες, είπα μόνο δύο πράγματα . Το πρώτο ήταν ΑΜΕΣΗ κατάρτηση του καθεστώτος της ιδιωτικής τράπεζας της Ελλάδας και της μεταβολής της σε Κεντρικό Ελεγκτικό Τραπεζικό ίδρυμα, όπου το Δημόσιο θα κατέχει πάντα το 51%!!! Σε δεύτερη φάση διαχωρισμό των τραπεζών σε λιανικής και χονδρικής!
Ελπίζω μιας και οι αριστεράντζες οι καθηγητάδες-υπουργοί σου Αλέξη, άρχισαν ήδη να καταλαβαίνουν (και να μου ζητάν μέχρι και συγγνώμες) ότι δεν είμαι εγώ ο ακραιφνής ταλιμπάν αλλά οι hit men του Eurogroup, (ελπίζω) να καταλάβατε κι εσείς οι υπόλοιποι στην Κυβέρνηση, αλλά και οι πολίτες που σας ψήφισαν, ότι πρέπει ΑΥΡΙΟ κιόλας , ο Πρωθυπουργός να προχωρήσει στην αμεση εθνικοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών κατά τα πρότυπα των ΗΠΑ την περίοδο 2008-2009.
Κατόπιν, να ιδρύσεις Αλέξη, μια νέα ΔΗΜΟΣΙΑ Κεντρική Τράπεζα γιατί πλέον είναι πολύ πιο δύσκολο να επανακτήσεις τον έλεγχο της γαλέρας του Στουρνάρα, από τον Απρίλιο που στα μετέφερα μέσω των υπουργών σου!
Αυτά που σου λέω γίνονται πανεύκολα, αρκει κάποιος Πρωθυπουργός να θέλει!
Κατά τα άλλα, μετά από έλεγχο των μακροοικονομικων στοιχείων του παρόντος έτους, δεν υπάρχει πουθενά ίχνος , που να δικαιολογει την επιβολή capital controls!
Αντίθετα, capital controls θα έπρεπε να είχαν επιβληθει στην Πορτογαλία του Μπαρόζο από τον Μάρτιο του 2014 !!!
H επιβολή αυτή στην Ελλάδα εγινε ως τιμωρία στην πρόθεση για το δημοψήφισμα με σκοπό να ενισχυθεί το ΝΑΙ, μιας και τώρα Αλέξη, οι πολίτες θα πάνε να ψηφίσουν με τις τράπεζες κλειστές (if you know what i mean)!
Αν θελεις Αλέξη, να μεινεις στην ιστορία, θα πρέπει να αρνηθείς να υπογράψεις την εντολή της ΕΚΤ και της ΤτΕ (Στουρνάρας) και να αφήσεις τις τράπεζες να κλείσουν μόνες τους! Bank Holiday λέγεται αυτό (ask John, με το ένα νί)!
Αν το αποφασίσεις σήμερα το βράδυ, αύριο το πρωί, τα ευρωπαικά χρηματηστήρια
θα καταρεύσουν και την ευθυνη θα εχουν οι Ελληνες Τραπεζίτες και το ... Στουρνάρι. Όχι ο Ελληνας Πρωθυπουργός Αλέξη!!
ΥΓ.
Συγγνώμες μετά τον Σεπτέμβριο δεν δέχομαι Αλέξη από υπουργούς σου… Δεν θα εχει κάποιο νόημα δηλαδή….

George Adalis B Θα με συγχωρέσετε αλλά αυτή η ανάρτηση αφορά μονάχα στον Πρωθυπουργό της χώρας και σε 3 υπουργούς του!
George Adalis B Δυστυχώς (για σένα Αλέξη) προτίμησες να ακούσεις τον Τζακ Λιου, τον Αμερικανό υπ.Οικονομικών! Ο Τζέικομπ Τζόζεφ Λιου , Αλέξη, όπως είναι το πλήρες όνομά του, υπήρξε εκτελεστικός διευθυντής της CityGroup από το 2001 ως το 2006. Απ ότι έμαθα πριν μισή ώρα, δέχτηκες αυτά που σου πρότεινε! Δυστυχώς Αλέξη θα καταλάβεις ότι και το αποκούμπι σου αυτό σε δουλεύει! Εγώ ξέρω γιατί! Εσύ όχι! Για άλλη μια φορά αγνοείς ελληνες οικονομολόγους και ακούς χαρτογιακάδες του Χάρβαρντ που τους δουλεύει ακόμη κι ο ανάπηρος ο Σοιμπλε! Καληνύχτα Αλέξη...

----------------
Σόινμπλε σε κρυφή κάμερα-Πρέπει να δείχνουμε ότι βοηθούμε την Ελλάδα (Ελλ_υπότιτλοι)

Δημοσιεύτηκε στις 27 Φεβ 2015
Σόινμπλε-Αλλά οι συνάδελφοι βουλευτές στο κοινοβούλιο και η κοινή γνώμη στην Γερμανία πρέπει να πιστεύουνε ότι το εννοούμε σοβαρά,
γιατί δεν μας εμπιστεύονται στις αποφάσεις της Ελλάδος.Εδώ το αρχικό βίντεο.https://www.youtube.com/watch?v=cESI_...

Ηθικά διλήμματα σε σπονδυλωτή ανάρτηση για τα 
"Στοχαστικά Γονατογραφήματα".

Νάσος
==========================

ΥΣ: «Τα δημοσιεύματα περί "δημιουργικής ασάφειας" ως "τέχνασμα" της ελληνικής κυβέρνησης για να παραπλανήσει τους εταίρους έρχονται σε πλήρη ρήξη με την πραγματικότητα καθώς και με το πνεύμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup» τονίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών «σχετικά με τα όσα λέγονται και γράφονται για τη δήλωση του Υπουργού Οικονομικών περί "δημιουργικής ασάφειας" της απόφασης του Eurogroup και του καταλόγου μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης» .

-----------------------------------------------------------

Διαβάστε ακόμα: Ο Βαρουφάκης αποκάλυψε τι του είπε στο αυτί ο Ντάισελμπλουμ


«Ο όρος "δημιουργική ασάφεια", που επικαλείται η ελληνική κυβέρνηση, περιγράφει, πιστά, το πνεύμα με το οποίο το Eurogroup, με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου του, πέτυχε να υπερκεράσει τις πρότερες διαφορές ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία παράτασης τεσσάρων μηνών της δανειακής σύμβασης της χώρας στη βάση προκαταρκτικού καταλόγου μεταρρυθμίσεων που συνέταξε η ελληνική κυβέρνηση με την συμβολή εταίρων και θεσμών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται:

«Παραδείγματος χάριν, η φρασεολογία όσον αφορά τους στόχους πρωτογενών πλεονασμάτων (τόσο για το 2015 όσο και για μελλοντικά έτη) επιλέχθηκε προσεκτικά ώστε να σηματοδοτήσει την αναθεώρησή τους ανάλογα με τις οικονομικές εξελίξεις, αλλά και στο πλαίσιο της επανεξέτασης του γενικότερου πλαισίου δημοσιονομικής πολιτικής για τα επόμενα έτη.
Οι δηλώσεις ότι παραμένουν ανέπαφοι οι ίδιοι στόχοι με το παρελθόν (π.χ. 3% για το 2015 και 4,5% για το 2016 και επόμενα έτη) δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα ούτε και με το γράμμα της πρόσφατης απόφασης του Eurogroup»


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.