Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

kalami.net/USA: Δασυρμός της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον: Ο Καμμένος δημιούργησε ''κατά φαντασίαν'' ένα...''προκαθορισμένο ραντεβού'' με τον ομόλογό του των ΗΠΑ και μετά πίεζε γιά να...πραγματοποιηθεί, παραχωρώντας και...ελληνικό νησί (Βλέπε φώτο)

Σχετικό: kalami.net/USA: Την νήσο Κάρπαθο ''παραχωρεί'' -χωρίς να ζητηθεί- ο Π. Καμμένος

Δασυρμός της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον: Ο Καμμένος δημιούργησε ''κατά φαντασίαν''
ένα...''προκαθορισμένο ραντεβού'' με τον ομόλογό του των ΗΠΑ και μετά πίεζε γιά να...πραγματοποιηθεί, παραχωρώντας και...ελληνικό νησί
Μετά την αδιαφορία του Αμερικανού ομολόγου του γιά συνάντηση, τον δέχτηκε τελικά η βοηθός του -την προηγούμενη ημέρα- στο Πεντάγωνο
ΕΡ. ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ: Κύριε Υπουργέ, θα μου επιτρέψετε να επανέλθω στο θέμα της ακυρώσεως του ραντεβού από τον Αμερικανό ομόλογό σας. Οι εξηγήσεις αυτές που σας έδωσε η κ. Wormuth, τις θεωρείτε ικανοποιητικές; Σας εξήγησε μήπως το λόγο, πέραν του προφανούς της συσκέψεως;
Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μου εξήγησε ότι ακυρώθηκαν όλα τα ραντεβού του Υπουργού, δεν έχει να κάνει με την Ελλάδα κάτι. Δεν σας κρύβω ότι έτσι όπως δημιουργήθηκε στην αρχή το θέμα μας απασχόλησε και εμάς. Ήταν ξεκάθαρο ότι είχε να κάνει με την ακύρωση όλων των ραντεβού του Υπουργού και εξάλλου συζητήσαμε μαζί όλη την ατζέντα που είχαμε προγραμματίσει και πέραν αυτού ο Υπουργός ζήτησε πολύ σύντομα να συναντηθούμε. Δεν είχε να κάνει, λοιπόν, με μία αντίδραση, όπως περιγράφηκε.

''Ανεύθυνος τουρίστας'': Ο υπουργός 'Αμυνας Ελλάδας ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΑΛΗΘΕΙΑ γιά την ''ματαίωση της συνάντησης'' με τον Αμερικανό (ομόλογό του) υπουργό Κάρτερ ή τον αναπληρωτή του, στην Ουάσιγκτον

Συνάντηση Π. Καμμένου με τον Αμερικανό υπουργό 'Αμυνας, ουδέποτε είχε οριστικοποιηθεί.
Απλά είχε συζητηθεί και είχε αναγγελθεί MONO από τον 'Ελληνα υπουργό (με δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, 28 Μαρτίου '15), η 21η Μαίου ως ημέρα επίσκεψής του στο Πεντάγωνο ΗΠΑ.  ...
Ο Π. Καμμένος είχε ειδοποιηθεί από αρχές Μαίου ότι ΔΕΝ θα γίνει δεκτός στην Ουάσιγκτον από τον Αμερικανό ομόλογό του στις 21 Μαίου (και το γεγονός αυτό διασταυρώθηκε διπλά στην Ουάσιγκτον). O 'Ελληνας υπουργός ΔΕΝ είπε την αλήθεια, με αποτέλεσμα να διασυρθεί και να διασύρει Ελλάδα και κυβέρνηση. Οι Αμερικανοί ΔΕΝ αναβάλουν προκαθορισμένες συναντήσεις με επισκέπτες υπουργούς άλλων χωρών 3-4 ημέρες πριν (εκτός αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι π.χ. πολέμου, εθνικής καταστροφής κλπ). Τα ''δημοσιεύματα'' στην Ελλάδα που αναφέρουν ότι δήθεν ειδοποιήθηκε γιά την αναβολή πριν λίγες ημέρες (Σαββατοκύριακο), ''μέσω της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον'', είναι παραπληροφόρηση.

Ο κ. Καμμένος είχε ειδοποιηθεί αρμόδια και όχι μόνο μέσω της πρεσβείας μας, αρχές Μαίου. Η δε αναφορά στην ανακοίνωση του υπουργείου του -20 Μαίου- ότι η συνάντηση αναβλήθηκε ''λόγω έκτακτου κωλύματος του υπουργού 'Aμυνας των ΗΠΑ'', είναι ψευδής και κωμική.

Ο υπουργός 'Αμυνας της Ελλάδας, νόμισε ότι με την δουλοπρεπή εξαγγελία πριν μία εβδομάδα γιά ''παραχώρηση ελληνικού νησιού'' (Κάρπαθος), γιά αμερικανο-NATOϊκή βάση στο ΝΑ Αιγαίο, θα κερδίσει τελικά το ''ραντεβού''. Και ως άσχετος με την αμερικάνικη πραγματικότητα, αντί να αναβάλει το ταξίδι, επέλεξε να διασυρθεί, μαζί και η Ελλάδα, εμφανιζόμενος ως ''τουρίστας-υπουργός'' στην Ουάσιγκτον, με πολυμελή συνοδεία.

Αν κρίνουμε και από την πολυήμερη παρουσία του στη Νέα Υόρκη τέλη Μαρτίου 2015, μαζί με ''πολυμελή συνοδεία'', γιά την ελληνική παρέλαση, φαίνεται ότι ο κ. Π. Καμμένος έχει ''τάση'' γιά ''φιγούρες'' και υπουργικά ''τουριστικά'' ταξίδια. Θυμίζουμε το κωμικό της... οκταήμερης επίσκεψης του υπουργού, γιά μιά παρέλαση στη Νέα Υόρκη, που τελικά έγινε τετραήμερη, μετά το ''κράξιμο'' από το ΚΑΛΑΜΙ.

- Τονίζουμε ότι η μεγάλη δυσαρέσκεια των Αμερικανών δεν έχει να κάνει με ''Ξηρούς'' (και χλωρούς), ούτε με τις κατά καιρούς αστείες δηλώσεις του κ. Καμμένου, όπως εσφαλμένα μεταδίδεται και αναφέρεται στην Ελλάδα. 'Αλλοι οι πραγματικοί λόγοι, που θα δημοσιοποιήσουμε σύντομα.

Οι πανάκριβες ''λόξες'' του Καμμένου: Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος συνοδευόταν στις ΗΠΑ από πολυμελή συνοδεία (4 ημέρες σε Νέα Υόρκη γιά μιά ελληνική παρέλαση και 3 ημέρες στην Ουάσιγκτον γιά μία αμφιλεγόμενη, υποτιθέμενη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του), αλλά φροντίζει να διαμένει -μαζί με την συνοδεία του- και σε ακριβά ξενοδοχεία (π.χ. Four Seasons στην Ουάσιγκτον). Φυσικά, πληρώνουν τα ''κορόϊδα'' της χρεοκοπημένης Ελλάδας, τις πανάκριβες-πολυέξοδες ''λόξες'' του κάθε αιθεροβάμονα υπουργού τους.

Σημ.: Το ''think tank'' Atlantic Council, στο οποίο μίλησε ο υπουργός στην Oυάσιγκτον, είναι...ακροδεξιό, σφόδρα αντιρωσικό, υπέρμαχο της με κάθε τρόπο βοήθειας στην Ουκρανία και υπέρ της ένταξης της ''Μακεδονίας'' (όπως αναφέρει-αποδέχεται τα Σκόπια), στο ΝΑΤΟ. Μάλιστα κάνει κριτική στην Ευρ. 'Ενωση που βοηθά οικονομικά την ''μικρή'' Ελλάδα, αλλά δίνει ελάχιστα στην ''μεγάλη φιλοευρωπαϊκή'' Ουκρανία.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.