Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος: "Προβλήματα ΣΕΓΑΣ, Ημιμαραθώνιος Αθήνας 30-4-2015, έλεγχος οικονομικών εκατομμυρίων ευρώ, έλεγχος διοργάνωσης Μαραθωνίων και Δικαστικές αποφάσεις"

Eκατοντάδες δρομείς από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας, ο οποίος διεξήχθη χωρίς απρόοπτα.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας, ακόμη και γονείς που αποφάσισαν να φέρουν τα μικρά παιδιά τους με καροτσάκια, ακολούθησαν τη διαδρομή του ημιμαραθωνίου.
Οι δρομείς ξεκίνησαν στις 8.00 από το άγαλμα του αγνώστου στρατιώτη στο Σύνταγμα και τερμάτισαν 3 ώρες αργότερα στη λεωφόρο Αμαλίας.
http://www.athinahalfmarathon.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=37&Itemid=13&lang=gr

ΑΜΠΕ - iefimerida.gr


 Γράφει ο Δρ  Αναστάσιος Κουτσούκος


ΑΝΑΦΟΡΑ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΑΙΤΗΜΑ & ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Κατατέθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέας εσόδων με αρ. πρωτ. 891/4-5-2015 και στο Γραφείο της Αν. Υπουργού κ. Βαλαβάνη.

Προς

κ. Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς

Κύριο Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα

Κύριο Υπουργό κ. Μπαλτά Αριστείδη

Κύριο Υπουργό Επικρατείας κατά της Διαφθοράς  κ. Π. Νικολούδη

Κύριο Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουράκη Τάσο

Κύριο Υφυπουργό κ. Σταύρο  Κοντονή

Κύριο Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς

Κυρίες, Κυρίους Βουλευτές, Ευρωπαϊκή Ένωση

Κοιν. Ν.Σ.Κ., ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΑΔΕΔΥ, ΠΟΣΔΕΠ,  ΜΜΕ


Θέμα  "Προβλήματα ΣΕΓΑΣ,  Ημιμαραθώνιος Αθήνας 30-4-2015, έλεγχος οικονομικών εκατομμυρίων ευρώ, έλεγχος διοργάνωσης Μαραθωνίων και Δικαστικές αποφάσεις".

Είναι πολλά τα λεφτά  Άρη!

Ελληνική ταινία

Κυρίες, Κύριοι,


Σον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς, αφού είχαν πληρώσει!. Ποιός πήρε τα χρήματα αυτά, με ποιο ΑΦΜ, αν πληρώθηκαν φόροι, αν κόπηκαν αποδείξεις ή όχι  και να εκλεχτεί αν  φαίνονται στον απολογισμό του ΣΕΓΑΣ.

Είναι η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της.

Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. ...

ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ατομικές Αιτήσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αλλά και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Παρακαλώ επιλέξτε παρακάτω το πακέτο συμμετοχής σας:


Ημιμαραθώνιος - Βασικό (Κόστος 15 Eur)

Ημιμαραθώνιος - Ενισχυμένο (Κόστος 30 Eur)

Ημιμαραθώνιος - Πλήρες (Κόστος 60 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Βασικό (Κόστος 10 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Ενισχυμένο (Κόστος 25 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Πλήρες (Κόστος 35 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Βασικό (Κόστος 5 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Ενισχυμένο (Κόστος 20 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Πλήρες (Κόστος 30 Eur)

Κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΕΓΑΣ

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 076/470829-60

ΙΒΑΝ: GR8501100760000007647082960)


Κυρίες, Κύριοι,

Σας  ενημερώνουμε, ότι υπάρχουν  τρεις  (3) Αποφάσεις Ανωτάτων Δικαστηρίων σχετικά με τον ΣΕΓΑΣ. Και ειδικότερα οι εξής:

Α. Του Ελεγκτικού  Συνεδρίου για το Αθήνα ’97, όπου καταλόγισε ευθύνες στην Οργανωτική επιτροπή για 35 εκατομμύρια ευρώ από αναθέσεις. 

Αυτήν την απόφαση η προηγούμενη Κυβέρνηση προσπάθησε να την ακυρώσει.  Ψήφισαν όλοι πλην του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε, ότι θα επαναφέρει το θέμα όταν γίνει Κυβέρνηση.

Β. Της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίου  Συμβάσεων για αναθέσεις στους Διεθνείς Μαραθωνίους όπου τους ακύρωσε και κοινοποίησε στον κ. Υπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό, γα να επιβάλει τον Νόμο.                                                                                                                                                                                        

Γ. Πρόσφατα βγήκε και Τρίτη απόφαση από το Συμβούλιο Εφετών, όπου παραπέμπει σε τακτική Δικάσιμο τον Έφορο του ΣΕΓΑΣ και επικεφαλής Δημοπρασιών κ. Θεόδωρο Βόσσο.


Όλα αυτά, οδηγούν στον έλεγχο των οικονομικών του ΣΕΓΑΣ, για τον Μαραθώνιο και τις προμήθειες που δεν αναγράφονται  ούτε στον προϋπολογισμό, ούτε στον απολογισμό και ουδείς γνωρίζει πού πάνε τα κέρδη από τον Μαραθώνιο, την στιγμή  που οι προπονητές και τα Σωματεία δεν πληρώνονται τα 3 τελευταία χρόνια  και αναγκάζονται οι γονείς να πληρώνουν τα έξοδα των παιδιών τους. Να ερευνηθούν οι αμοιβές των δικηγόρων του ΣΕΓΑΣ σε μια περίοδο που οι μαθητές λιποθυμάνε από την πείνα και οι αθλητές λένε ότι δεν είχαν ούτε ακόντια στην Ολυμπιάδα καθώς και οι σπατάλες που γίνανε σε ξενοδοχεία διαμονής παραγόντων.

Επίσης, πρόσωπα του ΣΕΓΑΣ έχουν εταιρίες και λέγεται ότι  ‘πουλάνε‘ αγώνες , εσωτερικού και εξωτερικού με παραχώρηση τηλεοπτικού χρόνου που τον εκμεταλλεύονται.

Τέλος Προγράμματα της Ευρωπαϊκής  Ένωσης στο Υπουργείο Παιδείας και Αθλητισμού για το "κοινωνικό σχολείο" και τα Πρότυπα Πειραματικά, όπου συμμετέχει και  ο νυν Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Παναγόπουλος και κατά την άποψή μας, πρέπει να ερευνηθούν γιατί υπάρχουν ενδείξεις και επιστολές ότι εταιρείες συμφερόντων του κ. Παναγόπουλου τα αξιοποιούν.

Ήδη έχει η νέα κυβέρνηση έχει εξαγγείλει "κάθαρση" και "εξυγίανση" και εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε προς την κατεύθυνση αυτή. Η παρούσα υπέχει θέση μήνυσης έγκλησης κατά παντός και αιτούμαστε προστασία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.

Ας δούμε τι λέει το ίδιο το σατι του ΣΕΓΑΣ.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 2015


Ξεκινάει σήμερα, Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, η διανομή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες δρομείς στη διοργάνωση του 4ου ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ.


Η διανομή/παραλαβή των αριθμών συμμετοχής γίνεται από τον προαύλιο χώρο του Ζαππείου Μεγάρου τις παρακάτω μέρες και ώρες:


Πέμπτη 30 Απριλίου 2015: 13.00 – 20.00


Παρασκευή 01 Μαΐου 2015: 10.00 – 20.00


Σάββατο 02 Μαΐου 2015: 10.00 – 20.00


Σημειώνεται ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ δεν δίνεται την ημέρα του Αγώνα (Κυριακή 03 Μαίου 2015).





ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η περίοδος εγγραφών για τη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2015) που περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αλλά και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ ξεκινάει στις 17 Φεβρουαρίου 2015.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 19 Απριλίου 2015. Ωστόσο, εάν τα όρια συμμετοχής στον αγώνα συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 19 Απριλίου, τότε οι εγγραφές θα σταματήσουν άμεσα.

Για τους δρομείς που έχουν εγκαίρως και εγκύρως εγγραφεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2015 τυπώνεται ονομαστικός αριθμός συμμετοχής (αριθμός συμμετοχής με το όνομα του δρομέα τυπωμένο επάνω), όχι όμως και για όσους εγγράφονται μετά την ημερομηνία αυτή.

ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 7.000 δρομείς

Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 7.000 δρομείς

Αγώνας Δρόμου 3χλμ: 4.000 δρομείς

ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα προσφερόμενα Πακέτα Συμμετοχής για τους κατοίκους Ελλάδας είναι δύο και αφορούν τόσο στον Ημιμαραθώνο Δρόμο όσο και στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ:

Βασικό Πακέτο Συμμετοχής:

Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:

• Αριθμός Συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

• Οnline ανακοίνωση αποτελεσμάτων

• Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό

• Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σταθμοί τροφοδοσίας)

• Μετάλλιο Τερματισμού

• Πιστοποιητικό Συμμετοχής με χρόνους τερματισμού

Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής:

Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

• Επίσημο T-shirt του Αγώνα

Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής:

Το Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

• Κάρτα δωρεάν μετακινήσεων με όλα τα ΜΜΕ στην περιοχή της Αθήνας για διάστημα τριών ημερών πριν και δύο ημερών μετά το αγώνα (6 ημέρες)


ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ατομικές Αιτήσεις συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αλλά και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ υποβάλλονται ηλεκτρονικά. Παρακαλώ επιλέξτε παρακάτω το πακέτο συμμετοχής σας:


Ημιμαραθώνιος - Βασικό (Κόστος 15 Eur)

Ημιμαραθώνιος - Ενισχυμένο (Κόστος 30 Eur)

Ημιμαραθώνιος - Πλήρες (Κόστος 60 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Βασικό (Κόστος 10 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Ενισχυμένο (Κόστος 25 Eur)

Αγώνας δρόμου 5 χλμ - Πλήρες (Κόστος 35 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Βασικό (Κόστος 5 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Ενισχυμένο (Κόστος 20 Eur)

Αγώνας δρόμου 3 χλμ - Πλήρες (Κόστος 30 Eur)





ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΔΡΟΜΕΑ (ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ)


Βασικό Πακέτο Συμμετοχής

Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής

Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής

Ημιμαραθώνιος

15€

30€

60€

Αγώνας Δρόμου 5χλμ

10€

25€

35€

Αγώνας Δρόμου 3χλμ

5€

20€

30€

Σε περίπτωση υποβολής έντυπης αίτησης στο Γραφείο Μαραθωνίου/Ημιμαραθωνίου του ΣΕΓΑΣ υπάρχει επιπλέον επιβάρυνση 5 Ευρώ.

ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

a) Με πιστωτική κάρτα

b) Με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΕΓΑΣ

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 076/470829-60

ΙΒΑΝ: GR8501100760000007647082960)

c) Με μετρητά στο Λογιστήριο του ΣΕΓΑΣ (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 14.00)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η εγγραφή σας θα πρέπει να καταβάλλετε τη συνδρομή συμμετοχής το αργότερο δύο (2) ημέρες μετά την υποβολή της αίτησης συμμετοχής σας.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ως τρόπο καταβολής, θα πρέπει το ονοματεπώνυμό σας να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλλεί άμεσα (2 ημέρες μετά την υποβολή της online εγγραφής) με φαξ ή email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (Εγγραφές Ημιμαραθωνίου – Fax210 9331152registrations@athinahalfmarathon.gr This e-mail address isbeing protected from spambotsYou need JavaScript enabled to view it ).

Παρακαλείσθε όπως διαβάσετε τους Όρους Εγγραφής και Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής σας πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο.


Ομαδικές Εγγραφές

Η περίοδος εγγραφών για τη φετινή διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου Αθήνας (ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ 2015) που περιλαμβάνει τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο αλλά και τους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ ξεκινάει στις 10 Φεβρουαρίου 2015.

Οι εγγραφές θα ολοκληρωθούν το αργότερο μέχρι τις 19 Απριλίου 2015. Ωστόσο, εάν τα όρια συμμετοχής στον αγώνα συμπληρωθούν νωρίτερα από τις 19 Απριλίου, τότε οι εγγραφές θα σταματήσουν άμεσα.

Για τους δρομείς που έχουν εγκαίρως και εγκύρως εγγραφεί μέχρι τις 30 Μαρτίου 2015 τυπώνεται ονομαστικός αριθμός συμμετοχής (αριθμός συμμετοχής με το όνομα του δρομέα τυπωμένο επάνω), όχι όμως και για όσους εγγράφονται μετά την ημερομηνία αυτή.

ΟΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Ημιμαραθώνιος Δρόμος: 7.000 δρομείς

Αγώνας Δρόμου 5χλμ: 7.500 δρομείς

Αγώνας Δρόμου 3χλμ: 4.000 δρομείς

ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η Ομαδική Εγγραφή αφορά στην εγγραφή τουλάχιστον 10 ατόμων, ανεξαρτήτως του αγώνα στον οποίο επιλέγει να συμμετάσχει το κάθε μέλος της ομάδας (Ημιμαραθώνιος, Αγώνας Δρόμου 5χλμ ή Αγώνας Δρόμου 3χλμ).

Για να υποβάλλετε ομαδική εγγραφή για τουλάχιστον 10 συμμετέχοντες θα πρέπει να κατεβάσετε (download) και να χρησιμοποιήσετε αποκλειστικά το παρακάτω αρχείο excel, στο οποίο θα πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για όλα τα μέλη της ομάδας σας, και το οποίο θα πρέπει να αποστείλετε μετά με email στο αρμόδιο γραφείου του ΣΕΓΑΣ ( groups@athinahalfmarathon.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it )

Για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο excel, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Στην περίπτωση ομαδικής εγγραφής Σχολείου (μαθητών) και εφόσον έχετε επικοινωνήσει ήδη με την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα, πατήσετε εδώ για να κατεβάσετε το σχετικό αρχείο excel που αφορά σε μαθητές.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Θα πρέπει να γίνει σεβαστό και απολύτως κατανοητό από όλους τους ενδιαφερόμενους ομαδικών εγγραφών ότι η υποβολή ομαδικής εγγραφής θα πρέπει να ακολουθεί πιστά τις οδηγίες της Οργανωτικής Επιτροπής και να χρησιμοποιείται αποκλειστικά και μόνο το παραπάνω αρχείο (excel) υποβολής ομαδικής εγγραφής. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να υπάρξει έλεγχος στοιχείων και ομοιομορφία επί των δεδομένων.

Κατά την υποβολή ομαδικής εγγραφής, υποβάλλονται υποχρεωτικά τα προσωπικά στοιχεία επικοινωνίας κάθε συμμετέχοντα ώστε να υπάρχει δυνατότητα απευθείας επικοινωνία με όλα τα μέλη της ομάδας και όχι μόνο μέσω του επικεφαλής της ομάδας.

ΠΑΚΕΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Τα προσφερόμενα Πακέτα Συμμετοχής για τους κατοίκους Ελλάδας είναι δύο και αφορούν τόσο στον Ημιμαραθώνο Δρόμο όσο και στους Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ:

Βασικό Πακέτο Συμμετοχής:

Το Βασικό Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει:

• Αριθμός Συμμετοχής με ενσωματωμένο chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης

• Οnline ανακοίνωση αποτελεσμάτων

• Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό

• Υπηρεσίες κατά τη διάρκεια του αγώνα (σταθμοί τροφοδοσίας)

• Μετάλλιο Τερματισμού

• Πιστοποιητικό Συμμετοχής με χρόνους τερματισμού

Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής:

Το Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω και επιπλέον:

• Επίσημο T-shirt του Αγώνα

ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΑΝΑ ΔΡΟΜΕΑ (ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ)


Βασικό Πακέτο Συμμετοχής

Ενισχυμένο Πακέτο Συμμετοχής

Ημιμαραθώνιος

12€

27€

Αγώνας Δρόμου 5χλμ

8€

23€

Αγώνας Δρόμου 3χλμ

5€

20€


ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

a) Με πιστωτική κάρτα (χρησιμοποιώντας τον σχετικό σύνδεσμο στο αρχειο excel της ομαδικής εγγραφής, μετά την συμπλήρωσή του)

b) Με κατάθεση στον παρακάτω τραπεζικό λογαριασμό

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ: ΣΕΓΑΣ

ΑΡ. ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ: 076/470829-60

ΙΒΑΝ: GR8501100760000007647082960)


c) Με μετρητά στο Λογιστήριο του ΣΕΓΑΣ (Δευτέρα έως Παρασκευή, 09.00 – 14.00)

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να θεωρηθεί έγκυρη η ομαδική εγγραφή σας θα πρέπει να καταβάλλετε τη συνδρομή συμμετοχής το αργότερο δύο (2) ημέρες μετά την υποβολή της σχετικής ομαδικής αίτησης συμμετοχής σας.

Σε περίπτωση που επιλέξετε την κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ως τρόπο καταβολής, θα πρέπει το όνομα της ομάδας σας να αναγράφεται στην αιτιολογία κατάθεσης, ενώ αντίγραφο της απόδειξης κατάθεσης θα πρέπει να αποσταλλεί άμεσα (2 ημέρες μετά την υποβολή της online εγγραφής) με φαξ ή email στο αρμόδιο γραφείο του ΣΕΓΑΣ (Εγγραφές Ημιμαραθωνίου – Fax210 9331152<!-- var prefix = 'm&#97;&#105;lt&#111;:'; var suffix = ''; var attribs = ''; var path = 'hr' + 'ef' + '='; var addy5742 = 'gr&#111;&#117;ps' + '&#64;'; addy5742 = addy5742 + '&#97;th&#105;n&#97;h&#97;lfm&#97;r&#97;th&#111;n' + '&#46;' + 'gr'; document.write( '<a ' + path + '\'' + prefix + addy5742 + suffix + '\'' + attribs + '>' ); document.write( addy5742 ); document.write( '<\/a>' ); //--> groups@athinahalfmarathon.gr <!-- document.write( '<span style=\'display: none;\'>' ); //--> This e-mail address is being protectedfrom spambotsYou need JavaScript enabled to view it <!-- document.write( '</' ); document.write( 'span>' ); //--> ).

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην περίπτωση ομαδικής εγγραφής, γίνεται μία και μόνο καταβολή που αφορά στο συνόλο της συνδρομής συμμετοχής για όλα τα μέλη της ομάδας.

Παρακαλείσθε όπως διαβάσετε και μελετήσετε τους Γενικούς Όρους Εγγραφής και Παραλαβής Αριθμών Συμμετοχής πατώντας στον παρακάτω σύνδεσμο:


ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ: Δίνεται η δυνατότητα αλλαγών στις ομαδικές εγγραφές ως ακολούθως:

1. Μπορούν να υποβάλλονται αιτήματα αλλαγών επί ήδη υποβληθέντων εγγραφών μια ομάδας όσο αφορά στα στοιχεία του συμμετέχοντα ή στην επιλογή του αγώνα (πάντα εντός των ορίων ανά ομάδα του αριθμού εγγραφών ανά αγώνα που έχει στη διάθεσή της) μέχρι και τις 30 Μαρτίου 2015.

2.  Μετά τις 30 Μαρτίου 2015 δεν θα γίνεται δεκτό κανένα αίτημα αλλαγής (στοιχεία συμμετέχοντα ή αγώνα δρόμου) σε υποβληθείσες εγγραφές μιας ομάδας.


ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΟΥ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ


ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΑΘΗΝΑΣ 2015

Γενικοί Όροι:

• Στον αγώνα Ημιμαραθωνίου Δρόμου μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 18 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 1997) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners).

• Στον Αγώνα Δρόμου 5χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2003) ικανά να συμμετάσχουν στον αγώνα (able-bodied runners).

• Στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 9 ετών (γεννημένοι τουλάχιστον το 2006)

• Στην περίπτωση συμμετεχόντων κάτω των 18 ετών (ανήλικοι) σε έναν από τους παραπάνω αγώνες (Αγώνες Δρόμου 5χλμ & 3χλμ) η αίτηση συμμετοχής υποβάλλεται από τον ασκούντα τη γονική μέριμνα και επιμέλεια γονέα. Με την υποβολή της αντίστοιχης αίτησης συμμετοχής θεωρείται ότι έχει δοθεί συναίνεση του γονέα για τη συμμετοχή στον Αγώνα.

• Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ γνωρίζουν και αντιλαμβάνονται πλήρους τους κινδύνους που εμπεριέχει η συμμετοχή τους στη διοργάνωση, όσον αφορά σε πιθανές ζημιές ή φθορά στην υγεία τους.

• Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ελεύθερη βούληση.

• Κάθε δρομέας συμμετέχει στη διοργάνωση με δική του ευθύνη και φέρει την πλήρη ευθύνη της συμμετοχής του όσον αφορά στη φυσική του κατάσταση και την ικανότητά του να συμμετάσχει.

• Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημίας ή άλλου είδους φθοράς που μπορεί να υποστεί συμμετέχοντας στη διοργάνωση ή θεατής αυτής.

• Στους αγώνες της διοργάνωσης του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εγκύρως και εγκαίρως εγγεγραμμένοι δρομείς.

• Οι συμμετέχοντες δρομείς οφείλουν να φέρουν τον αριθμό συμμετοχής τους που τους έχει δοθεί από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα στο μπροστινό μέρος του στήθους τους. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση είναι ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τον αγώνα.

• Όλοι οι συμμετέχοντες οφείλουν να σέβονται και να τηρούν τους κανονισμούς του αγώνα καθ’όλη τη διάρκεια διεξαγωγής του, καθώς πριν και μετά.

• Ο ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΘΗΝΑΣ πραγματοποιείται την ήμερα που έχει οριστεί ως ημέρα διεξαγωγής του ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Μόνο σε περίπτωση εξαιρετικών συνθηκών έχει το δικαίωμα ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα να αποφασίσουν την αναβολή εκκίνησης ή την ακύρωση του αγώνα ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες. Σε μια τέτοια περίπτωση, το αντίτιμο συμμετοχής στον αγώνα δεν επιστρέφεται στους εγγεγραμμένους δρομείς.

• Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή της διοργάνωσης διατηρούν το δικαίωμα αλλαγής του προγράμματος του αγώνα, των όρων και κανονισμών συμμετοχής και διεξαγωγής του αγώνα χωρίς πρότερη ειδοποίηση.

• Οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση συναινούν στη χρήση της εικόνας τους κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους διοργανωτές, χορηγούς ή άλλους συνεργάτες της διοργάνωσης για σκοπούς προβολής αυτής, χωρίς κανένα δικαίωμα σε ολική ή μερική αποζημίωση για το λόγο αυτό.

• Οι αποφάσεις του ΣΕΓΑΣ και της Οργανωτικής Επιτροπής του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αποτελέσουν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης.

Όροι Εγγραφής:

• Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ έχουν το δικαίωμα να αναστείλουν ή να κλείσουν τις εγγραφές χωρίς πρότερη ενημέρωση.

• Η εγγραφή σε έναν από τους αγώνες της διοργάνωσης του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ είναι δυνατή μόνο μέσω της online πλατφόρμας εγγραφών που υπάρχει διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης ή με άλλους τρόπους που θα υποδειχθούν από την Οργανωτική Επιτροπή.

• Η εγγραφή είναι έγκυρη μόνο με την προϋπόθεση ότι έχει γίνει και η σχετική πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής, όπως αυτό έχει προσδιοριστεί την ημέρα της εγγραφής και το σχετικό ποσό έχει πιστωθεί στους λογαριασμούς των διοργανωτών.

• Εγγραφές στη διοργάνωση του ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ, για τις οποίες δεν έχει πραγματοποιηθεί πλήρης καταβολή του αντιτίμου συμμετοχής εντός δύο (2) εργάσιμων ημερών από την υποβολή της αίτησης συμμετοχής, ακυρώνονται χωρίς πρότερη ενημέρωση.

• Αλλαγές επί επιβεβαιωμένων εγγραφών (αντικατάσταση δρομέα, αλλαγή αγώνα) δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση μετά το κλείσιμο της περιόδου εγγραφών για κάθε έναν αγώνα δρόμου της διοργάνωσης χωριστά, ή μετά από συγκεκριμένη ημερομηνία που θα ανακοινώσει η Οργανωτική Επιτροπή.

• Ακυρώσεις επιβεβαιωμένων εγγραφών είναι δυνατές μόνο σύμφωνα με την πολιτική ακυρώσεων του αγώνα όπως αυτή αναγράφεται στην αντίστοιχη ενότητα της ιστοσελίδας της διοργάνωσης.

• Μετά την επιβεβαίωση της εγγραφής δεν είναι δυνατή καμία αλλαγή στο επιλεγέν μέγεθος t-shirt εκ μέρους του δρομέα (σε περίπτωση που έχει επιβεβαιωθεί η εγγραφή του/της στο Ενισχυμένο ή Πλήρες Πακέτο Συμμετοχής)

Όροι Παραλαβής Αριθμού και Πακέτου Συμμετοχής:

• Οι αριθμοί και τα πακέτα συμμετοχής παραλαμβάνονται αυτοπροσώπως από τους εγγεγραμμένους δρομείς αποκλειστικά και μόνο από το Κέντρο Εγγραφών του αγώνα (ΕΧΡΟ) τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του, με την επίδειξη ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης). Ο εγγεγραμμένος δρομέας μπορεί να εξουσιοδοτήσει άλλο άτομο να παραλάβει τον προσωπικό αριθμό και το πακέτο συμμετοχής του από το Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης ως άνω, είτε με εξουσιοδότηση που θα φέρει βεβαίωση γνήσιου υπογραφής είτε με απλή εξουσιοδότηση, με δική του ευθύνη και εφόσον ο εκπρόσωπός του/της φέρει μαζί του την ταυτότητα ή άλλο νόμιμο έγγραφο ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) του εγγεγραμμένου δρομέα.

• Για την παραλαβή του αριθμού και του πακέτου συμμετοχής εγγεγραμμένου δρομέα απαιτείται πέραν της επίδειξης ταυτότητας ή άλλου νόμιμου εγγράφου ταυτοποίησης (π.χ. διαβατήριο, άδεια οδήγησης) και η προσκόμιση του ηλεκτρονικού μηνύματός επιβεβαίωσης συμμετοχής στο οποίο αναγράφεται σαφώς ο αριθμός συμμετοχής του συμμετέχοντα.

• Αντικατάσταση δρομέων και/ή αλλαγή του αγώνα που έχει επιλέξει ο εκάστοτε συμμετέχων δεν είναι δυνατές σε καμία περίπτωση κατά την παραλαβή των αριθμών και πακέτων συμμετοχής στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης. Στο Κέντρο Εγγραφών της διοργάνωσης είναι δυνατή μόνο επικαιροποίηση των στοιχείων του ήδη εγγεγραμμένου δρομέα και διόρθωση επιμέρους προσωπικών του στοιχείων.

• Αριθμοί συμμετοχής και/ή πακέτα συμμετοχής δεν αποστέλλονται σε καμία περίπτωση ταχυδρομικώς ή με οποιονδήποτε άλλο τρόπο στους δικαιούχους, πριν, κατά τη διάρκεια ή και μετά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης.

• Αριθμοί και Πακέτα Συμμετοχής που δεν παρελήφθησαν αρμοδίως τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Κέντρου Εγγραφών της διοργάνωσης (ΕΧΡΟ) δεν δύναται να παραληφθούν σε καμία περίπτωση μεταγενέστερα.

Όροι Συμμετοχής την ημέρα του Αγώνα:

• Οι συμμετέχοντες οφείλουν να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των διοργανωτών, των εθελοντών και του προσωπικού της διοργάνωσης, συμπεριλαμβανομένων και των κλήσεων να εγκαταλείψουν τη διαδρομή και να διακόψουν τον αγώνα.

• Οποιαδήποτε παράβαση ή μη τήρηση των κανονισμών του αγώνα, του ΣΕΓΑΣ αλλά και των διεθνών κανονισμών της AIMS και της IAAF έχει ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό του συμμετέχοντα από τον αγώνα και τη διαγραφή του από τα αποτελέσματα του αγώνα χωρίς κανενός είδους αποζημίωσης.

• Ο αριθμός συμμετοχής είναι προσωπικός και δεν μεταφέρεται ούτε δίνεται σε άλλο δρομέα σε καμία περίπτωση.

• Οι συμμετέχοντες οφείλουν να έχουν διαβάσει και να σέβονται τις οδηγίες που έχουν λάβει από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα κατά την παραλαβή του αριθμού και του πακέτου συμμετοχής τους (έντυπο Τεχνικών Οδηγιών) και οι οποίες έχουν αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης τουλάχιστον ένα μήνα πριν τη διεξαγωγή του αγώνα.

• Η πρόσβαση στη διαδρομή του αγώνα, την περιοχή εκκίνησης και τερματισμού δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση σε μη εγκύρως εγγεγραμμένους δρομείς (άτομα χωρίς εμφανή έγκυρο αριθμό συμμετοχής).

• Κάθε συμμετέχοντων οφείλει να συμπληρώσει με δική του ευθύνη τα στοιχεία που απαιτούνται στο πίσω μέρος του αριθμού συμμετοχής του, είτε αφορούν σε ζητούμενα στοιχεία επικοινωνίας είτε σε προσωπικά ιατρικά δεδομένα.

• Η χρήση ποδηλάτου ή άλλου είδους τροχήλατου μέσου δεν επιτρέπεται κατά τη διάρκεια του αγώνα επί της διαδρομής είτε πρόκειται για δρομέα είτε άλλο συνοδεύον άτομο. Σε μια τέτοια περίπτωση, ο άμεσα εμπλεκόμενος συμμετέχων αποκλείεται από τον αγώνα και καλείται να αποχωρήσει άμεσα από τη διοργάνωση.

• Το όριο ολοκλήρωσης του Ημιμαραθωνίου Δρόμου έχει οριστεί στις τρεις (3) ώρες από την εκκίνηση του αγώνα (08.00πμ).

• Το όριο ολοκλήρωσης του Αγώνα Δρόμου 5χλμ έχει οριστεί στα 60 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (10.45πμ).

• Το όριο ολοκλήρωσης του Αγώνα Δρόμου 3χλμ έχει οριστεί στα 40 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (08.20πμ).

• Το όριο ολοκλήρωσης του Αγώνα Δρόμου 1000μ Special Olympics έχει οριστεί στα 10 λεπτά από την εκκίνηση του αγώνα (08.50πμ).

• Ο επίσημος χρόνος είναι ο χρόνος από την πιστολιά εκκίνησης. Ο καθαρός χρόνος είναι ο χρόνος από τη στιγμή που ο συμμετέχοντας περνάει τον τάπητα εκκίνησης μέχρι και τον τερματισμό του.

• Η κατάταξη του αγώνα προκύπτει από τους επίσημους χρόνους τερματισμού. Ο καθαρός χρόνος και οι ενδιάμεσοι χρόνοι κοινοποιούνται μόνο για την ενημέρωση του δρομέα.


Από νωρίς το πρωί οι δρόμοι στο Σύνταγμα γέμισαν χαρούμενα πρόσωπα. Χιλιάδες δρομείς που δεν δυσκολεύτηκαν να αφήσουν το κρεβάτι τους, προκειμένου να πάρουν μέρος στο κορυφαίο γεγονός της Ανοιξης, τον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας. Δρομείς που στην διαδρομή τους από το σπίτι έως το Σύνταγμα είχαν μονάχα μια σκέψη: να χαρούν την συμμετοχή και να φτάσουν στον τερματισμό.

Η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της.

Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση. Ο Μιχάλης Παρμάκης ήταν ο νικητής στην γενική κατάταξη με 1ώρα 11.58 και έδειξε ανεπηρέαστος από τον πυρετό των τελευταίων ημερών.




Κυρίες Κύριοι,


Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ.  (ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ & ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, Σωματείο Μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, αλλά επιχορηγείται από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων – Πολιτισμού , Αθλητισμού με εκατομμύρια ευρώ και κάθε φορολογούμενος πολίτης ή και Σωματείο, έχει έννομο συμφέρον να προσφύγει εναντίο του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για τα οικονομικά του και της ενέργειες της Διοίκησης για όλα τα θέματα που είναι θέματα «μεγάλου κοινωνικού ενδιαφέροντος» (Νόμος 4022/11).

Ο ΣΕΓΑΣ μαζί με άλλες ελληνικές αθλητικές ομοσπονδίες υπάγεται διοκητικά στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ενώ αποτελεί μέλος της Διεθνούς Αθλητικής Ομοσπονδίας. Την Κυριακή 12 και μέχρι στις 15 Ιανουαρίου 1897 συνήλθε επίσημα το συνέδριο στην αίθουσα του φιλολογικού συλλόγου " Παρνασσός" και αποφασίστηκε η ίδρυση του ΣΕΓΑΣ και το καταστατικό του. Η απόφαση δημοσιεύθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 1897 στην εφημερίδα της Κυβέρνησης. Όμως σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει, ειδικά μετά την  αποτυχία στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου και η Ελλάδα έχει εκτεθεί διεθνώς... Ήδη το θέμα έχει απασχολήσει μεγάλες εφημερίδες, κανάλια και τα ΜΜΕ.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε επειγόντως, σύμφωνα με το Νόμο 2725/1999, ΆΡΘΡΟ 3. Ζητάμε την προσωρινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για τους ανωτέρω λόγους.

Οι προπονητές των σωματείων είναι απλήρωτοι επί 15 μήνες. Οι αθλητές καταγγέλλουν ότι δεν είχαν την απαραίτητη οικονομική στήριξη. Πρέπει να ελεγχθούν που πήγαν τα χρήματα σύμφωνα με το νόμο 4022/11, περί διαφθοράς στο δημόσιο τομέα και το Νόμο 3849/2010. Επίσης, να γίνει έλεγχος στην επιτροπή Μαραθωνίου, που είναι 10χρόνια εκτός των ταμείων του ΣΕΓΑΣ. Να ερευνηθεί αν αποσπώνται χωρίς λόγο γυμναστές από δημόσια σχολεία στο ΣΕΓΑΣ και αν είναι νόμιμη η παραχώρησή τους στον ΣΕΓΑΣ. Η προσωρινή διοίκηση να ελέγξει τα παραστατικά του Μαραθωνίου, συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες και την πρόσληψη προσωπικού χωρίς ΑΣΕΠ σε εποχή λιτότητας. Να ελεγχθούν τα πρακτικά των διοικητικών επιτροπών και του διοικητικού συμβουλίου αν είναι σύννομα.

Παρακαλούμε να ενεργήσετε επειγόντως, σύμφωνα με το Νόμο 2725/1999, ΆΡΘΡΟ 3. Ζητάμε την προσωρινή διοίκηση του ΣΕΓΑΣ για τους ανωτέρω λόγους.

Επίσης, πρέπει να ελεγχθεί η νομιμότητα των σωματείων που συμμετέχουν και ψηφίζουν στις συνελεύσεις, γιατί υπάρχει άγνωστος αριθμός δήθεν Σωματείων που δεν έχουν την απαιτούμενη νομιμότητα αν και συμμετέχουν σε εκλογές και ψηφίζουν. Λίγα είναι τα σωματεία που έχουν εφαρμόσει το νόμο, σύμφωνα με την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Να ελεγχθούν τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ από το 2008 έως σήμερα και να προκηρυχθούν εκλογές, όπου θα απαλλάξουν το ΣΕΓΑΣ από καταπατητές και σφετεριστές της ιστορίας του. Να δοθεί τέλος στους επαγγελματίες παράγοντες όπου με κρατικά χρήματα παριστάνουν τη διοίκηση. Τέλος, πρέπει να επανέλθει ο θεσμός του φιλάθλου χορηγού, όπως αρμόζει στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Ως Πολιτευτής, φορολογούμενος πολίτης, φίλαθλος, και Πρόεδρος της «Ελληνοδιεθής » που έχει στους σκοπούς της και πέραν των άλλων  την καταπολέμηση της διαφθοράς στον χώρο της Παιδείας Πολιτισμού και Αθλητισμού και έχοντας και ένα θετικό φαξ από Α.Σ. ΑΧΙΛΕΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (οδός Αγνώστου Στρατιώτου 5 Αγ. Παύλος Θεσσαλονίκης με ημερομηνία 19-9-2012, οι οποίοι θέλουν να σταματήσουν οι αρχαιρεσίες και διορισμό νέας διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ, νομιμοποιούμαι να ζητήσω όσα ορίζουν οι νόμοι.

Πρέπει αυτή η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ να φύγει και να αντιμετωπίσει το Νόμο και τις επιπτώσεις του (όπως έγινε το 2008με άλλη Ομοσπονδία).


Τα Σωματεία να πάρουν θέση και να μιλήσουν αντικειμενικά, διότι τα απειλούν, τα φοβερίζουν, τα εκβιάζουν και προσπαθούν να τα εξαγοράσουν για να μην υπογράψουν την αίτηση προς το Πρωτοδικείο Αθηνών, για την προσφυγή μας για διορισμό προσωρινής διοίκησης στον ΣΕΓΑΣ, να ελεγχτούν τα «Σωματεία - σφραγίδα», να ελεγχτούν τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ, τα κρούσματα «νόπινγκ».

Παρακαλούμε να λάβετε υπόψιν, ότι ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης, ο Πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. κ. Σπύρος Καπράλος καθώς Αθλητές αι Προπονητές κατήγγειλαν ήδη από τα ΜΜΕ πού πήγαν τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ, που πήραν από το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων– Πολιτισμού Αθλητισμού. Ο Υφυπουργός κ. Ιωαννίδης, δήλωσε ότι ο ΣΕΓΑΣ έχει πάρει 7,5 εκατομμύρια Ευρώ (4,5 από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και τα υπόλοιπα από τον ΟΠΑΠ) και αναρωτιέται πού πήγαν τα χρήματα, αφού δεν διατέθηκαν για την σωστή προετοιμασία των Αθλητών. Τότε μένει το ερώτημα γιατί είναι απλήρωτοι οι Προπονητές επί 15 μήνες και οι Αθλητές δεν είχαν τα απαραίτητα. Ο κ. Καπράλος κατήγγειλε ότι τα χρήματα δεν διατέθηκαν από τον ΣΕΓΑΣ για τους Αθλητικούς σκοπούς, αλλά σκορπίστηκαν σε «λειτουργικά έξοδα» του ιδίου του ΣΕΓΑΣ Ερώτημα είναι, επίσης, πού πάνε τα χρήματα του Μαραθώνιου. Ο Μαραθώνιος, δεν υπάρχει στον οικονομικό απολογισμό της Διοίκησης του ΣΕΓΑΣ και πρέπει άμεσα να ερευνηθεί.


Σεβόμενοι πλήρως το Ολυμπιακό Ιδεώδες και τον ιστορικό μας ρόλο, ως Ολυμπιονίκες, Αθλητές, Μέλη Σωματείων, Προπονητές, Κριτές, αλλά και ως πολίτες, Καθηγητές  για  τα πρότυπα της νέας γενιάς, είμαστε υποχρεωμένοι, να αναλάβουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες, προκειμένου να επέλθει βελτίωση και κάθαρση στον χώρο του κλασικού αθλητισμού και παράλληλα, να σταματήσει η διασπάθιση των κονδυλίων της χώρας. Υπάρχει αδιαφάνεια στα οικονομικά και υπάρχει κλίμα «σήψης» και «διάβρωσης των ηθικών αξιών των νέων».

Σε μια χρονική περίοδο όπου η χώρα, προχωρά σε περικοπές μισθών, συντάξεων επιδομάτων πολυτέκνων, δεν μπορεί οι επιχορηγήσεις προς την Ομοσπονδία του ΣΕΓΑΣ, να σπαταλούνται, χωρίς διαφάνεια, σε “παρελάσεις παραγόντων”, φιέστες και λοιπές αδιαφανείς δαπάνες και να μην καταλήγουν στον πραγματικό σκοπό και να μην δίδονται για την πραγματική σωστή προετοιμασία των Αθλητών, ώστε Αθλητές, Προπονητές και Σωματεία, να ανταποκριθούν επαρκώς στις υποχρεώσεις τους. Οι υποχρεώσεις τους, δεν είναι άλλες από την καταξίωσή τους στα πλαίσια του Αθλητικού Ιδεώδους.


Για τον λόγο αυτόν και αντιλαμβανόμενοι το βάρος των στιγμών, προτείνουμε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού  και Αθλητισμού και στην πολιτική του ηγεσία, να παρέμβει ακόμα και με νομοθετική παρέμβαση, με δημιουργία μηχανισμού ελέγχου, των επιχορηγήσεων, που δίνονται για τον αθλητισμό στον ΣΕΓΑΣ και σε άλλες Ομοσπονδίες, ώστε τα χρήματα του Ελληνικού λαού, να πιάσουν πράγματι τόπο.

Για τον λόγο αυτό, προτείνουμε ακόμα και τον διορισμό Δικαστικού στις Διοικήσεις των Ομοσπονδιών, ώστε οι Διοικήσεις των Ομοσπονδιών, κατ'έτος να αποδεικνύουν με παραστατικά τα χρήματα, που διατέθηκαν από το Ελληνικό Δημόσιο, χορηγούς, σπόνσορες κλπ... Σε περιπτώσεις κακοδιαχείρισης οι Διοικήσεις πρέπει να εγκαλούνται, ώστε να ορίζεται εκτάκτως νέα Διοίκηση, για να υπηρετήσει την χρηστή Διοίκηση.

Είμαστε δε υποχρεωμένοι, υπηρετώντας την χρηστή διοίκηση να δεχτούμε ακόμα και την δραστική μείωση των κονδυλίων προς τον ΣΕΓΑΣ, εφόσον αυτά τα κονδύλια δεν εξυπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες του Ελληνικού αθλητισμού. Είμαστε ακόμα, υποχρεωμένοι, - αν χρειαστεί - να δηλώσουμε ότι θα απόσχουμε από μεγάλες διοργανώσεις (πρωταθλήματα, Ολυμπιάδες, Βαλκανικούς κλπ...) και αγώνες προκειμένου με τον τρόπο αυτόν, να υποχρεώσουμε τον ΣΕΓΑΣ, να αναλάβει τις ευθύνες του και να προχωρήσει σε αυτοκάθαρση και στην απαραίτητη αλλαγή αυτών των προσώπων, που οδήγησαν σε αυτό το ολισθηρό κατάντημα τον αθλητισμό, με τα πενιχρά αποτελέσματα στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου... Σήμερα,  «βοά η κοινωνία», για τα τεκταινόμενα στον ΣΕΓΑΣ.


Τέλος, επιθυμούμε με τις ενέργειές μας αυτές, να προστατεύσουμε το Ιδεώδες του Αθλητισμού. Έχουμε καταθέσει και μηνυτήριες αναφορές στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου κλπ... Παρακαλούμε, για τις δικές σας ενέργειες .

Μάρτυρες,  θα καλέσω τον Βαλκανιονίκη  κ. Παύλο Κατωπόδη, την κ. Πρωταθλήτρια Ελλάδας Παναγιωτοπούλου Βασιλική που ήδη έχουν κάνει καταγγελίες στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης για το ίδιο Θέμα.

Επίσης θα παραστεί ως μάρτυρας ο κ. Νικόλαος Βαρσάμης Πρόεδρος του Α.Σ. «Αχιλλέας Θεσσαλονίκης» και  κ. Μολυβάς Ευστράτιος τέως Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο οποίος θα καταθέσει συντριπτικά στοιχεία για τα οικονομικά του ΣΕΓΑΣ, για την αδιαφάνεια, για το «ντόπιγκ» κλπ… Επίσης ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Κοντοπάνος θα καταθέσει αποκαλυπτικά στοιχεί για την υπόθεση.

Η εφημερίδες έχουν γράψει για το θέμα του ΣΕΓΑΣ και επικρατεί κοινωνική αναταραχή. Η εφημερίδα «Η Ελλάδα αύριο» στις 21-9-2012 έχει εκτενές άρθρο, για την διαφθορά στην Ολυμπιάδα 2004 και στον Αθλητισμό, η οποία συνεχίζεται. Η εφημερίδα Αυγή έχει ολοσέλιδο άρθρο για τα χρήματα του δημοσίου προς τον αθλητισμό. Δεκάδες άλλες ηλεκτρονικές σελίδες έχουν ασχοληθεί με τα θέμα αυτό.

Η κ. Παναγιωτοπούλου Βάσω πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας, έχει καταθέσει μηνυτήριο αναφορά για την υπόθεση ΣΕΓΑΣ στην Εισαγγελία Αρείου Πάγουυ, στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη Γρηγόριο, στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον Υπουργό Παιδειας και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, στον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη κλπ...

Νέες μηνυτήριες αναφορές έχουν κατατεθεί για την υπόθεση ΣΕΓΓΑΣ στην Εισαγγελία Αρείου Πάγου(19-9-2012), στον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Πεπόνη Γρηγόριο (αρ. Πρωτ. 296/19-9-2012) στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στον Υπουργό Παιδειας και Αθλητισμού κ. Αρβανιτόπουλο Κωνσταντίνο, στον Υφυπουργό κ. Ιωαννίδη, στο ΣΔΔΟΕ κλπ..

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Μιχελογιανάκης Μ. έχει  καταθέσει σχετική αναφορά στην Βουλή και ο Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Κουίκ ζητάει να ελεγχτούν τα οικονομικά των Μ.Κ.Ο. και Σωματείων που επιχορηγούνται αό το κράτος.


Καταθέτω σχετικά έγγραφα και «αποδείξεις», προς διευκόλυνση της απόφασής σα, γιατί το θέμα είναι επείγον, έχει μεγάλο κοινωνικό ενδιαφέρον  και πολύ σοβαρό...

Με αφορμή την επικείμενη Γενική Συνέλευση του ΣΕΓΑΣ 28/29 - 9-2012 που θα πραγματοποιηθεί καταστατικά το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου του 2012 και των όσων έχουν συμβεί και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη διοίκηση της ομοσπονδίας και έχουν βγει το φως της δημοσιότητας (κακοδιαχείριση, ντόπινγκ, εκμετάλλευση της αθλητικής ιδέας για ιδίους σκοπούς), καλείστε να εκδώσετε διαταγή, για αίτημα διορισμού Προσωρινής Διοίκησης στο ΣΕΓΑΣ πριν τις εκλογές με σκοπό να διαλευκανθούν ζητήματα που αφορούν:


1. Τον έλεγχο οικονομικών και στη διαφάνειά τους από ανεξάρτητη αρχή,

2. Τη νομιμοποίηση των σωματείων που μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις από ΓΓΑ, γιατί μερικά Σωματεία, δεν έχουν τα εκ του Νόμου προσόντα ψήφισης,

3. Την κακοδιαχείριση και τα κρούσματα ντόπινγκ,  την ηθική σήψη και τα κακά πρότυπα που προβάλλεται στους μαθητές και στην νέα γενιά,

ώστε η Προσωρινή Διοίκηση να οδηγήσει στην εκλογή Δ.Σ. με κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας, αθλητικής και μόνο ιδεολογίας και σκοπού.

4.   Τα λανθασμένα πρότυπα που δίνουν στην νέα γενιά και στους μαθητές,



ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ ΠΑΝΤΟΣ ΝΟΜΙΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΟΥ

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

Να εξεταστούν τα εξής:

 Σον 4o Ημιμαραθώνιο της Αθήνας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, συμμετείχαν χιλιάδες δρομείς, αφού είχαν πληρώσει!. Ποιός πήρε τα χρήματα αυτά, με ποιο ΑΦΜ, αν κόπηκαν ή όχι αποδείξεις, αν πληρώθηκαν φόροι,  και να ελεχτεί αν  φαίνονται στον απολογισμό του ΣΕΓΑΣ.

Πόσους λογαριασμούς στις τράπεζες και σε πόσες τράπεζες  έχει ο ΣΕΓΑΣ και γιατί.

Αν μέλη του ΣΕΓΑΣ είχαν ή έχουν ελεγχτεί για άλλες υποθέσεις διαφθοράς.

Είναι η τέταρτη στάση του θεσμού, την οποία διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, την Περιφέρεια Αττικής και κύριους χορηγούς την ΒΜW και την Aegean ήταν μια γιορτή για την Αθήνα και τους πολίτες της.

Στην εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο δρόμο και μαζί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήραν μέρος περισσότεροι από 4.000 δρομείς, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την διοργάνωση.


Να εξεταστούν τα καταγγελόμενα και  η Νο  152 απόφαση της ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ που αφορά το περιεχόμενο το αναθέσεων διεξαγωγής Μαραθώνιου κλπ. σε ιδιωτική εταιρεία χωρίς διαγωνισμό και να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου.

Να ερευνήσετε την υπόθεση Μαραθώνιος και ποιοι τον διαχειρίζονται με ποιο ΑΦΜ και με ποιες αποδείξεις και αν αναγράφονται στον οικονομικό απολογισμό του ΣΕΓΑΣ..



Επιπρόσθετα :

1. Να εκδώσετε προσωρινή διαταγή, να ακυρωθούν οι αρχαιρεσίες στον ΣΕΓΑΣ (28 – 29 Σεπτεμβρίου 2012) και οι λοιπές διαδικασίες μέχρι της τακτικής συζήτησης.

2. Να ορίσετε Προσωρινή Διοίκηση να οδηγήσει στην εκλογή Δ.Σ. με κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας, αθλητικής και μόνο ιδεολογίας και σκοπού.

3. Να ερευνήσετε τον έλεγχο οικονομικών και στη διαφάνειά τους από ανεξάρτητη αρχή, την παράνομη πρόσληψη υπαλλήλων στον ΣΕΓΑΣ,

4. Να ερευνήσετε την νομιμοποίηση των σωματείων που μετέχουν στις Γενικές Συνελεύσεις από ΓΓΑ. Να ορίσετε  Προσωρινή Διοίκηση ώστε  να οδηγήσει στην εκλογή Δ.Σ. με κανόνες διαφάνειας, αξιοκρατίας, αθλητικής και μόνο ιδεολογίας και σκοπού.

5. Να ερευνήσετε την κακοδιαχείριση και τα κρούσματα «ντόπινγκ» και την νομιμότητα των «αποσπάσεων εκπαιδευτικών» (Γυμναστών) από τα Δημόσια Σχολεία στον ΣΕΓΑΣ, ποια είναι η συνολική τους αμοιβή και αν είναι σύννομη).

6. Να ερευνήσετε την υπόθεση Μαραθώνιος και ποιοι τον διαχειρίζονται με ποιο ΑΦΜ και με ποιες αποδείξεις.

7. Να διωχτούν ποινικά και πειθαρχικά οι εμπλεκόμενοι σε υποθέσεις κακοδιαχείρισης, διαφθοράς, ντόπινγκ, παράνομων σωματείων, η συμπεριφορά των δικηγόρων του ΣΕΓΑΣ,  κλπ…

Επισυνάπτω, ενσωματώνω τα δημοσιεύματα και τις αποδείξεις.


Μάρτυρες (οι οποίοι θα καταθέσουν, μετά από παροχή προστασίας Μάρτυρα Δημοσίου Συμφέροντος)


Μολυβάς Στράτος, πρώην πρόεδρος ΣΕΓΑΣ, Ζωοδόχου Πηγής 3, Ν. Ηράκλειο Αττικής, τηλ. 6987028026

Κοντοπάνος Αλέξανδρος, Νάξου 27  Αθήνα, τηλ. 694 0699330

Ράικος Δημήτριος Πρόεδρος της Απόφαση της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων,  με αριθμ. 152/2014. Κηφισίας 7 Αμπελόκηποι Αθήνα, τηλ. 213-2124700,

Η παρούσα αποτελεί μήνυση έγκληση και πολιτική αγωγή κατά παντός 43 ευρώ.


Ο ενάγων μηνυτής,       Αθήνα, 4-5-2015


 Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος

Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σορβόννης

Πρόεδρος «Ελληνοδιεθνής»

Φορολογούμενος Πολίτης και Καθηγητής

Επιλαχών Νομαρχιακός Σύμβουλος Αθήνας

Υποψήφιος Βουλευτής Β΄ Αθήνας (2007)

Πολιτευτής Κολοκοτρώνη 7  Πεύκη  Τ.Κ. 15121 Αθήνα τηλ. 6980 203968 



Υ.Γ. Κατατέθηκε παρόμοια αναφορά στον Εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, με αρ. πρωτ. 360/23-3-2015.

Υ.Γ. Κατατέθηκε στο γραφείο του Κύριου Υφυπουργού κ. Σταύρου  Κοντονή

με αρ. πρωτ.  567/24-3-2015

Υ.Γ. Κατατέθηκε στο γραφείο του Κύριου Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη Τάσου

με αρ. πρωτ.  1219/24-3-2015

Υ.Γ. Κατατέθηκε στο γραφείο της Γενικής Γραμματέας εσόδων με αρ. πρωτ. 891/4-5-2015 και στο Γραφείο της Αν. Υπουργού κ. Βαλαβάνη.


3 συνημμένα αρχεία — Λήψη όλων των συνημμένων αρχείων
μηνυση ημιμαραθωνιος  σεγας 4 5  2015  οκ.pdf
753K Προβολή ως HTML Λήψη
μηνυση ημιμαραθωνιος  σεγας 4 5  2015  οκ.doc
154K Προβολή ως HTML Λήψη
segas.pdf
51K Προβολή ως HTML Λήψη

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.