Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε απόλυτα το θέμα: "Όποιος σπερμολογεί και κοπρολογεί να έχει το θάρρος της γνώμης του, ο κ. Μητσοτάκης κοπρολογεί και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις" (VIDEO)

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ξεκαθάρισε απόλυτα το θέμα με τις υπόνοιες της αντιπολίτευσης και μάλιστα στρεφόμενη προσωπικά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τον οποίο είπε ότι «όποιος σπερμολογεί και κοπρολογεί να έχει το θάρρος της γνώμης του»

Σχετικό: Ζωή Κωνσταντοπούλου: "Οι δανειστές μας ζητούν να σκοτώσουμε την κοινωνία" (VIDEO)

Με σκληρή γλώσσα αναφέρθηκε η κ. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην «αντρική γραμμή» που ακολούθησε ο αρχηγός της αντιπολίτευσης , Αντώνης Σαμαράς, κατά την κοινοβουλευτική συνεδρίαση της Δευτέρας, όταν μετά την ομιλία του και τις παρατηρήσεις της προέδρου περί «σεξιστικών και ρατσιστικών διατυπώσεων» διευκρίνισε πως δεν θα δεχτεί λογοκρισία και αποχώρησε μαζί με την υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα από την συνεδρίαση.
Η παρατήρηση έγινε, όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου σε συνέντευξη της στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha, Ιντριγκα και την δημοσιογραφο Έλλη Στάη, επειδή ως λαϊκοί εκπρόσωποι είμαστε επιφορτισμένοι με το να προσέχουμε τα πρότυπα που αναπαράγουμε μέσα από το δημόσιο διάλογό μας. Δεν επιτρέπεται να καταφερόμαστε με άκρως ρατσιστικό τρόπο κατά των μεταναστών καταστρατηγώντας τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Αναφορικά με τα αρνητικά σχόλια που δέχεται για τις παρατηρήσεις που κάνει στους...
βουλευτές κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων, διευκρίνισε πως «η πρόεδρος της βουλής έχει υποχρέωση να διαφυλάσσει την ελευθερία έκφρασης όλων αλλά και να θέτει μέτρο. Ειδικά σε σχέση με τις σεξιστικές διατυπώσεις υπάρχουν πλείστες αποφάσεις ακόμα και της επιτροπής της βουλής για τα όρια και πρέπει να γίνονται σεβαστές».
Υπογράμμισε μάλιστα πως «οι παρατηρήσεις που γίνονται είναι μέσα στα πλαίσια του θεσμικού της ρόλου, και περιγράφονται στο άρθρο 11 και σε όσα άλλα ακόμα αναφέρονται στον τρόπο διεξαγωγής της κοινοβουλευτικής συζήτησης».
Στη συνέχεια της τηλεοπτικής συνέντευξης αναφέρθηκε και στον κύριο Μητσοτάκη και στο σχόλιό του για «πελάτες της κ. Κωνσταντοπούλου» λέγοντας πως «ο κ. Μητσοτάκης κοπρολογεί και θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις σε ποιους πελάτες μου αναφερόταν».

Όπως συμπλήρωσε η ίδια δεν διεκδικεί το αλάθητο για τον τρόπο διεύθυνσης των συνεδριάσεων,  «αλλά είναι γνωστό πως σε προηγούμενες περιόδους οι ομιλούντες μετέρχονταν αδιανόητες και προσβλητικές εκφράσεις. Εγώ δεν θεωρώ ότι προσβάλλω τους ομιλούντες, δεν θεωρώ ότι τους βαθμολογώ , και δεν με στενεύει καθόλου ο ρόλος μου όπως δεν είμαι και προσκολλημένη σε αυτόν».
Όσο για την πρόταση μομφής την οποία μερικοί ανέφεραν ως το επόμενο βήμα σε περίπτωση που τέτοιου είδους καταστάσεις επαναληφθούν, η απάντηση ήταν δεικτική και απόλυτη. «Πεδίον δόξης λαμπρόν! Ας προχωρήσουν σε πρόταση μομφής. Δεν υπάρχει λόγος για προκαταρκτικές και διαφημιστικές ενέργειες εκ των προτέρων».
Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο σχόλιο της κ. Μπακογιάννη που την χαρακτήρισε ανασφαλή. Όπως είπε χαρακτηριστικά «δεν μπορώ να διαγνώσω ποιο είδος ασφάλειας μπορεί να οδηγήσει έναν άνθρωπο στο να κάνει τέτοιου είδους διατύπωση. Εγώ δεν θα το έκανα, αλλά ο καθένας κρίνεται».
Όσο για την παρέμβαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ώστε να αποσυρθεί η πρόταση της ονομαστική ψηφοφορίας στη συνεδρίαση για το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η κ. Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε τα όσα κυκλοφόρησαν φημολογίες με μυθιστορηματικό χαρακτήρα ενώ διευκρίνισε πως «δεν υπήρξε καμία αντιπαράθεση, ούτε εντάσεις. Έκρινα και εγώ και ο πρωθυπουργός ότι η εκμετάλλευση που επιχειρήθηκε σκόπευε στο να αντιμετατεθεί το βάρος και να ευνοηθεί μια κοινοβουλευτική ομάδα γι' αυτό και η ονομαστική ψηφοφορία απεσύρθει».
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.