Σάββατο 4 Απριλίου 2015

Τουσέν: Τα δάνεια δεν είχαν σκοπό να σώσουν την Ελλάδα αλλά τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες

Ο Βέλγος καθηγητής Ερίκ Τουσέν, που στηρίζει την πρωτοβουλία της Βουλής για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, τόνισε από το βήμα του κοινοβουλίου, πως, στόχος της επιτροπής είναι να εξεταστεί ποιο από το τμήμα του ελληνικού χρέους είναι απεχθές και μη βιώσιμο.

Αθέμιτο χρέος, είπε ο καθηγητής, είναι αυτό το κομμάτι του χρέους που δημιουργήθηκε χωρίς να λάβει υπόψη το δημόσιο συμφέρον αλλά για να στηρίξει μία μικρή προνομιούχα μειοψηφία. Το παράνομο χρέος είναι το χρέος που δημιουργήθηκε κατά παράβαση του συνταγματικού συστήματος. Το απεχθές είναι το χρέος που παραχωρήθηκε με όρους που παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα των πολιτών. Το μη βιώσιμο χρέος είναι το χρέος που μπορεί να πληρωθεί μόνο με δραματικές συνέπειες για τους πολίτες, όπως η υποβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης, παιδείας, υγειονομικής περίθαλψης και αύξηση της ανεργίας.

Το ελληνικό χρέος πριν την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο το 2009 ήταν 113% του ΑΕΠ και με την παρέμβαση του ΔΝΤ και της Ευρώπης το χρέος έφθασε στο 175% του ΑΕΠ το 2014, είπε ο Βέλγος καθηγητής. Ο λογιστικός έλεγχος θα αναλύσει τη νομιμότητα της διαδικασίας του μνηνονίου, τόνισε ο καθηγητής. Θα ερευνηθούν μεταξύ άλλων και οι όροι των δανείων είπε ο καθηγητής.

«Όλα τα μέλη του ΔΝΤ γνώριζαν πως το δάνειο προς την Ελλάδα είχε σκοπό να σώσει τις Γαλλικές και Γερμανικές τράπεζες και όχι την Ελλάδα, είπε ο Ερίκ Τουσέν.

Δείτε την ομιλία του Ερίκ Τουσέν:


Τουσέν: Το ΑΕΠ αυξήθηκε από 113% σε 175% μέσα σε 5 χρόνια

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.