Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τράπεζα Πειραιώς: Διαγράφει το 100% των οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ για κάρτες και καταναλωτικά δάνεια

Σε μια πρωτοφανή πρωτοβουλία προχωρεί η Τράπεζα Πειραιώς με στόχο ανακούφιση των οφειλετών-πελατών της που διαθέτουν πλέον πολύ χαμηλό εισόδημα εξαιτίας της κρίσης. Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της.






Για τους δικαιούχους του Ν. 4320/2015 προχωράμε σε:
  • 100% διαγραφή των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000€ για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Κάρτες.
  • Πάγωμα των Στεγαστικών Δανείων και διαγραφή των τόκων τους, για όσο διάστημα υπάγονται στα κριτήρια του νόμου.

Συγκεκριμένα:

1. Διαγράφει το 100% των συνολικών οφειλών μέχρι 20.000 ευρώ, για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Πιστωτικές Κάρτες.
2. Παγώνει τα Στεγαστικά Δάνεια και διαγράφει τους τόκους για όσο διάστημα οι δικαιούχοι υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου 4320/2015.
Στο πρόγραμμα αυτό της Τράπεζας Πειραιώς εντάσσονται όσοι έχουν ενταχθεί στοΝόμο 4320/2015, τον νόμο της παρούσας κυβέρνησης για την ανθρωπιστική κρίση. Όσοι δηλαδή πληρούν τα σχετικά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για την ένταξή τους στο Νόμο. Πληροφορίες για τους ενδιαφερόμενους θα δίδονται και από τα 803 καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς στην Ελλάδα και στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.piraeusbank.gr.
Ποιους αφορά η διαγραφή χρεών
Ο νόμος 4320/2015 ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και είναι ο νόμος για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης με τις διατάξεις του οποίου δίδεται δωρεάν ρεύμα, κουπόνια σίτισης και επίδομα ενοικίου σε όσους ζουν κάτω από το όριο της ακραίας φτώχειας.
Για την υπαγωγή στο συγκεκριμένο νόμο υπάρχει όριο ετήσιου εισοδήματος. Αυτό ανέρχεται στα 2.400 ευρώ για τα μεμονωμένα άτομα και στα 3.600 ευρώ για οικογένεια χωρίς εξαρτώμενα άτομα ή με ένα εξαρτώμενο άτομο (παιδί, γονιό κλπ). Το όριο αυξάνεται κατά 600 ευρώ για κάθε επιπλέον εξαρτώμενο άτομο και φτάνει τα 6.000 ευρώ για πέντε ή περισσότερα εξαρτώμενα μέλη.
Επίσης η συνολική φορολογητέα αξία ακινήτων εκείνων που θέλουν να ενταχθούν στον νόμο δεν πρέπει να ξεπερνά τα 90.000 ευρώ, πλέον 15.000 ευρώ για κάθε ενήλικο μέλος της οικογένειας και 10.000 ευρώ για κάθε ανήλικο. Τέλος υπάρχει ανώτατο όριο της τάξης των 200.000 ευρώ. 

Πρωτοβουλία της Τράπεζας για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης

 
 
Η Τράπεζα Πειραιώς αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.
Στο πλαίσιο του Ν. 4320/2015 με τον οποίο ανακοινώθηκαν οι ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η Τράπεζα Πειραιώς παρέχει σε όσους πελάτες της υπάγονται στα κριτήρια του Νόμου*, τα εξής:
  • Ολική διαγραφή των συνολικών οφειλών τους για όλα τα Καταναλωτικά Δάνεια και τις Κάρτες έως το ποσό των 20.000€.
  • Πάγωμα των στεγαστικών δανείων τους και διαγραφή των τόκων τους, για όσο διάστημα υπάγονται στις διατάξεις του Νόμου.
*Επί του παρόντος οι παροχές του Νόμου ισχύουν μέχρι 31/12/2015

Μπορείτε να αιτηθείτε την ένταξη σας στο πρόγραμμα της Τράπεζας μόνο εφόσον έχετε ήδη υπαχθεί στο Νόμο, ακολουθώντας τη σχετική διαδικασία. Για να δείτε αναλυτικότερα τη διαδικασία υπαγωγής στο Νόμο, πατήστε εδώ.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.