Κυριακή 29 Μαρτίου 2015

Spiegel προς Α.Μέρκελ: "Άγκελα άλλαξε στάση απέναντι στην Ελλάδα - Διαλύεις την ευρωζώνη"

Σκληρή κριτική ασκεί πλέον μερίδα των γερμανικών ΜΜΕ που έχουν συνειδητοποιήσει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Α.Μέρκελ με την αδιάλλακτη στάση της απέναντι στην Ελλάδα οδηγεί την ευρωζώνη σε διάλυση, και την χώρα μας σε αλλαγή γεωπολιτικής πορείας.

Το επόμενο Εurogoup θα συγκληθεί μετά τις 6 Απριλίου, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα θα είναι μετά τις 8 του ίδιου μήνα, καθώς στην ΕΕ περιμένουν με αγωνία την επίσκεψη Α.Τσίπρα στη Μόσχα όπου θα συναντηθεί για κρίσιμες συνομιλίες με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν, μια συνάντηση που αναμένεται να προσφέρει σημαντικές προτάσεις από τη ρωσική πλευρά, όπως η άρση του εμπάργκο για τα ελληνικά προϊόντας, συμφωνίες στο στρατιωτικό και αμυντικό τομέα, αλλά και πρόταση χρηματοδότησης σε περίπτωση που η Ελλάδα χρειαστεί εναλλακτική βοήθεια από τη στιγμή που οι "Συμμαχοί" της και "Εταίροι" της την θέλουν "γδαρμένη" και "ταπεινωμένη"

Να κάνει βήματα για την ενοποίηση της Ευρώπης και να σταματήσει την παράλογη πολιτική που ακολουθεί στην Ελλάδα καλεί ο Γερμανός Jakob Augstein, εγγονός του ιδρυτή του Spiegel, τη Γερμανίδα καγκελάριο με άρθρο του υπέρ της Ελλάδας στο γερμανικό περιοδικό.

Με άρθρο – ανοιχτή επιστολή προς την Άνγκελα Μέρκελ ο αναλυτής τονίζει ότι η πολιτική του Βερολίνου τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Ελλάδα έχει προκαλέσει ρήγματα κι έχει υπονομεύσει το πνεύμα ειρήνης που διέπνεε την Ε.Ε. από την ίδρυσή της ενώ αποκαλεί ...
"ανοησία" την γερμανική πολιτική που δέχεται μεν τις εξαγωγές και το ευρώ αλλά λέει όχι στην πολιτική ενοποίηση.

Μάλιστα, η ίδια η Μέρκελ έχει επιτρέψει να γίνεται αυτή η υπονόμευση με δηλώσεις της όπως εκείνη του 2011 που έκανε λόγο για τεμπέληδες Έλληνες, λέγοντας ότι «δεν μπορούμε στην Ευρώπη ο ένας να έχει όλη την ώρα διακοπές κι ο άλλος να μην έχει σχεδόν καθόλου».

Όμως, όπως λέει το περιοδικό ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ 2039 ώρες το χρόνο, ενώ οι Αμερικανοί 1786, οι Ιταλοί 1786 και οι Γερμανοί μόλις 1405. Παραδέχεται πλέον και το δημοφιλές γερμανικό περιοδικό ότι οι Γερμανοί δεν είναι μόνο "μπαταχτσήδες" με τη "βούλα" (τους χαρίστηκαν τα χρέη τους τρεις φορές και ενώ αιματοκύλισαν τον πλανήτη δύο φορές) αλλά και επισήμως τεμπέληδες (δουλεύουν λιγότερο απ'όλους ενώ μέσω των πλεονασμάτων τους καρπούνται τον "ιδρώτα" του Νότου)

Οι διαβουλεύσεις του Brussels Group, με αντικείμενο τη λίστα μεταρρυθμίσεων της Αθήνας, συνεχίζονται και σήμερα.

Οι συζητήσεις είναι εποικοδομητικές, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές του ΑΠΕ, και προχωρούν, προκειμένου να μπορέσει να συνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη το Eurogroup Working Group.

Ομως, όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι θα συγκληθεί έκτακτο Eurogroup μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα. Αντίθετα, θεωρούν ότι το πιθανότερο σενάριο είναι να συγκληθεί μετά από τις αργίες του καθολικού Πάσχα, δηλαδή μετά από τις 6 Απριλίου.

Το ταξίδι του Α.Τσίπρα στη Μόσχα αποκτά μέγιστη σημασία. Όσο πιο εποικοδομητικό είναι τόσο πιο πολύ η πίεση θα περνά στην πλευρά των Ευρωπαίων.
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.