Τετάρτη 25 Μαρτίου 2015

Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα (Φωτογραφίες - Βίντεο)

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στο παραδοσιακό γλέντι
Με τη μεγαλειώδη στρατιωτική παρέλαση ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου κορυφώθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Την παρέλαση παρακολούθησαν, επίσης, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου. ...




Μάλιστα, για πρώτη φορά φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου δεν θα ολοκληρωθούν με το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης, καθώς μετά τα εμβατήρια το πρόγραμμα περιλαμβάνει... γλέντι.


Στον χώρο της παρέλασης θα παραμείνει μια διακλαδική 90μελής μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά η σκυτάλη ως προς την οργάνωση των δρώμενων θα έχει περάσει ήδη από το ΥΠΕΘΑ στην Περιφέρεια Αττικής, δηλαδή από τον κ. Πάνο Καμμένο στην κυρία Ρένα Δούρου.




Η περιφερειάρχης έχει προσκαλέσει λαογραφικά σωματεία, χορευτικούς συλλόγους κ.ά. από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να σύρουν τον χορό, παρακινώντας ταυτόχρονα το παριστάμενο πλήθος να συμμετάσχει στο γλέντι.



Παυλόπουλος: «Σήμερα, ο ελληνισμός ενωμένος δίνει το δικό του αγώνα. Η 25η Μαρτίου 1821 δεν είναι επέτειος, είναι βίωμα»
«Η σημερινή παρέλαση απέδειξε ότι για ολόκληρο τον ελληνισμό η 25η Μαρτίου 1821 δεν είναι επέτειος, είναι βίωμα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης.
Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Σήμερα, ο ελληνισμός ενωμένος δίνει το δικό του αγώνα και στέλνει το μήνυμα για βασικές αξίες διαχρονικές, όπως είναι ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η κοινωνική δικαιοσύνη. Και αυτό το μήνυμα το εκπέμπει όχι μόνος του, αλλά με όλους τους λαούς της Ευρώπης, της ενωμένης Ευρώπης. Εύχομαι του χρόνου ο λαός μας να ζει κάτω από καλύτερες συνθήκες και μακριά από τον εφιάλτη που τον θίγει βαθύτατα».

 Αλέξης Τσίπρας: «Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας όλα κατακτήθηκαν με αγώνες»

«Θα διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού»
«Τίποτα δεν χαρίστηκε στον λαό μας όλα κατακτήθηκαν με αγώνες», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την 25 Μαρτίου.
Ο κ. Τσίπρας έστειλε το μήνυμα ότι όταν ένας λαός διεκδικεί, όση δύναμη και αν έχουν οι αντίπαλοι, αν είναι αποφασισμένος και έχει το δίκιο με το μέρος του τότε όλα μπορεί να τα καταφέρει.
Επίσης, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η Ελληνική επανάσταση όρισε το αξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο συγκροτήθηκε το ελληνικό κράτος και το οποίο «μας προστάζει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού την ελευθερία, την κυριαρχία, την ανεξαρτησία και την αξιοπρέπεια του λαού»

Καμμένος: «Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας που παρέλασαν»
«Θα μας βρουν ενωμένους»
Την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων, όσους οργάνωσαν και συμμετείχαν στην στρατιωτική παρέλαση και τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ευχαρίστησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.
Επίσης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ευχαρίστησε τους πολίτες που παρά τη βροχή παρακολούθησαν την στρατιωτική παρέλαση.
«Είναι ένα μήνυμα εκ μέρους του έθνους, ένα μήνυμα ενότητας κι ένα μήνυμα πως όποιος προσβάλλει την εθνική κυριαρχία της χώρας ή την εδαφική ακεραιότητα θα μας βρει τους Έλληνες ενωμένους», δήλωσε ο Πάνος Καμμένος.
«Είμαστε περήφανοι για τα παιδιά μας που παρέλασαν, είμαστε περήφανοι και γι' αυτούς που δεν παρέλασαν αλλά φυλάνε την πατρίδα μας στον Έβρο, στα νησιά, στην παραμεθόριο, στις Ένοπλες Δυνάμεις», πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Κωνσταντοπούλου: «Η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά»
«Το πάθος για την λευτεριά είναι αυτό που κινητοποιεί και εμψυχώνει τους αγώνες»
«Η επέτειος του 1821 μας υπενθυμίζει ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά. Mας θυμίζει ότι όσοι αιώνες και αν περάσουν το πάθος για την λευτεριά είναι αυτό που κινητοποιεί και εμψυχώνει τους αγώνες και την επαναστατική δημοκρατική διεκδίκηση», δήλωσε η Πρόεδρος της βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα.
«Σε μέρες όπως η σημερινή και σε περιόδους όπως η τωρινή είναι ζωτικό να θυμόμαστε εκείνους που έδωσαν την ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι. Nα θυμόμαστε ότι η ελευθερία έχει περιεχόμενο ζωής, αξιοπρέπειας, δικαιωμάτων και δημοκρατίας. Οτιδήποτε λιγότερο είναι κατώτερο της κληρονομιάς που μας άφησαν εκείνοι που θυσιάστηκαν», ανέφερε ακόμα η Πρόεδρος της βουλής.

Οι χοροί για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα
Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στο Σύνταγμα παραδοσιακό γλέντι για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Ο βροχερός καιρός δεν εμπόδισε στα χορευτικά σύνολα να επιδοθούν στους χορούς που έχουν προετοιμάσει στο δεύτερο σκέλος του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου.



<strong>Ποιοι συμμετείχαν στην παρέλαση</strong><br />Την παρέλαση άνοιξαν οι ανάπηροι πολέμου, οι νοσοκόμες και οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ενώ ακολούθησε η επιβλητική μηχανοκίνητη φάλαγγα.






Τα αντιαρματικά κατευθυνόμενων βλημάτων MILAN, KORNET, TOW και τη διμοιρία όλμων των 4,2'' ακολούθησαν οι δύο Ίλες μέσων αρμάτων μάχης ΛΕΟΠΑΡΝΤ (LEO 2 HEL και LEO 1), οι αυτοκινούμενες πυροβολαρχίες των 105 και 155 χιλιοστών, μία πυροβολαρχία P2ΖH 2000 GR, μία πυροβολαρχία MLRS, μία πυροβολαρχία κατευθυνόμενων βλημάτων ΧΩΚ και μία πυροβολαρχία STINGER ASRAD.



Τη σκυτάλη πήρε τα ειδικά οχήματα του Μηχανικού για την άρση πάσης φύσεως κωλυμάτων στην ξηρά και τη θάλασσα και την εκκαθάριση ναρκοπεδίων, των Διαβιβάσεων με τα κινητά συστήματα επικοινωνιών (κλωβοί ΕΡΜΗΣ κινητός επικοινωνιακός κόμβος) της διμοιρίας πυρηνικής βιολογικής χημικής άμυνας, καθώς και τα ειδικά οχήματα του Υγειονομικού και τα οχήματα και οι μηχανές της αστυνομίας των Ενόπλων Δυνάμεων.



Η Πολεμική Αεροπορία με ένα σμήνος κατευθυνόμενων βλημάτων PATRIOT, ένα σμήνος βλημάτων CROTALLE, ένα σμήνος ΒΕΛΟΣ και το σμήνος RHIEMENTAL, που έκλεισε τη μηχανοκίνητη φάλαγγα.


Η φάλαγγα των πεζοπόρων τμημάτων άνοιξε με τους οι Εύζωνους και ακολούθησαν το τμήμα πολεμικών σημαιών του Στρατού, το τμήμα των ιστορικών λαβάρων και ο λόχος απόδοσης τιμών.

Παρήλασαν, επίσης, τα τμήματα των παραγωγικών σχολών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (Ευελπίδων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, Ναυτικών Δοκίμων, Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού, Ικάρων, Σχολή Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας και Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Το ιδιαίτερο χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν για άλλη μία χρονιά τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων- πεζοναύτες, καταδρομείς, υποβρύχιοι καταστροφείς, αλεξιπτωτιστές- και της 71ης αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας με το εντυπωσιακό παράστημα τους.

Με μία διμοιρία από το Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών, μία από τη Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών καθώς και μία ομάδα από τους διασώστες των ελικοπτέρων super puma συμμετείχαν στην παρέλαση οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής. Τη μηχανοκίνητη φάλαγγα αποτελούσαν μηχανές και οχήματα του Σώματος.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ελικόπτερα APACHE, CHINOOK, NH-90, SIKORSKY, AB-212 και αεροσκάφη F-16, MIRAGE-2000-5 και F-4E πέταγαν στον αττικό ουρανό, σε άψογους σχηματισμούς.

Ειδικότερα, από το Πυροσβεστικό Σώμα έλαβαν μέρος στην στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου:

Μηχανοκίνητο τμήμα αποτελούμενο από:

-ένα όχημα jeep

-δώδεκα μοτοσικλέτες σε τετράδες

-οκτώ υδροφόρα οχήματα

-δύο ερπυστριοφόρα

-δύο διασωστικά

-δύο οχήματα διυλιστηρίων

-δύο κλιμακοφόρα με κλίμακα 30 μέτρων

Πεζοπόρο τμήμα αποτελούμενο από:

-τη μουσική μπάντα του Σώματος

-τη σημαία (έξι δόκιμοι ανθυποπυραγοί)

-το επιτελείο (επικεφαλής και τρεις αξιωματικοί)

-ένα τμήμα δόκιμων ανθυποπυραγών σε εννιάδες με τον επικεφαλής του τμήματος και τρεις διμοιρίτες (συνολικά 85)

-ένα τμήμα της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΕΜΑΚ) σε εννιάδες με τον επικεφαλής και τρεις αξιωματικούς

Από την Ελληνική Αστυνομία συμμετείχαν:

Μηχανοκίνητο Τμήμα με:

-περιπολικά, δίκυκλα της ομάδας ΔΙ.ΑΣ και ΖΗΤΑ

-2 ελικόπτερα

Πεζοπόρο Τμήμα με Δόκιμους Υπαστυνόμους της Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ

Προπορευόταν η Φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στρατιώτες μοιράζουν πλαστικά σημαιάκια στο Σύνταγμα
Με εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, τα Γενικά Επιτελεία μοιράζουν στους πολίτες γαλανόλευκα σημαιάκια.
Οι στρατιώτες έχουν σταθεί έξω από το μετρό του Συντάγματος στην έξοδο προς την πλατεία και προσφέρουν τα πλαστικά σημαιάκια που κρατούν.


Μεγάλη συμμετοχή στην παρέλαση
Στην παρέλαση θα συμμετάσχουν επίλεκτα τμήματα από στρατιωτικές μονάδες της Αττικής και της Βοιωτίας, καθώς και δύο ακόμη από τάγματα Εθνοφυλακής του Εβρου και των Δωδεκανήσων.



Αντίστοιχη θα είναι η παρουσία των μηχανοκίνητων μέσων όλων των σωμάτων του Στρατού και της Αεροπορίας, από τα μικρότερα οχήματα μέχρι τα τεθωρακισμένα και τα αυτοκινούμενα πυροβόλα.
Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος αναμένεται να κάνουν σχηματισμοί όλων των κύριων μαχητικών και άλλων αεροσκαφών και ελικοπτέρων της Πολεμικής Αεροπορίας και της Αεροπορίας Στρατού.







kontranews
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.