Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο "Άγγελος της κάθαρσης"; > Σόιμπλε: «Αναγνώρισε ότι εψεύσθη, όταν αρνήθηκε ότι είχε δεχθεί παράνομη δωρεά και ζήτησε συγγνώμη.»

 *Αυτοκτόνησε κομματικό στέλεχος των Χριστιανοδημοκρατών 
....ο υπεύθυνος οικονομικών  ....σαν να λέμε ο Ταμίας.
ΦΩΤΟ - Η "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ"

* Που τέτοια "πολυτέλεια" εδώ ....στο Ελλαδιστάν!


Το σκάνδαλο Κολ συμπαρασύρει και τον Σόιμπλε
Ο γερμανικός Τύπος βάλλει σύσσωμος κατά του ηγέτη των Χριστιανοδημοκρατών για τις παράνομες εισφορές
Ο αγορητής ήταν σίγουρος για τη μνήμη του. «Συνάντησα τον κ. Σράιμπερ το 1994 σε ένα ξενοδοχείο στη Βόννη. Μιλήσαμε για τη χρηματοδότηση του προεκλογικού μας αγώνα» έλεγε στη Βουλή τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρόεδρος των γερμανών Χριστιανοδημοκρατών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. «Με βαλίτσα ή χωρίς;» τον διέκοψε ο βουλευτής των Πρασίνων κ. Κρίστιαν Στρόμπελε, υπαινισσόμενος το γεγονός ότι το 1991 ο ίδιος κ. Σράιμπερ είχε παραδώσει μια βαλίτσα με ένα εκατομμύριο «άπλυτα» μάρκα στον τότε ταμία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Λάισλερ Κιπ. «Χωρίς» ήταν η απάντηση. «Αυτό ήταν όλο».
Ολο; Ούτε το μισό. «Την άλλη ημέρα ο κ. Σράιμπερ μου έφερε στο γραφείο μου 100.000 μάρκα»...
συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε την περασμένη Δευτέρα μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι WDR. «Δηλαδή, είχατε δύο συναντήσεις;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. «Οπως το πάρετε, εμένα μου φάνηκε μία, επειδή έγιναν διαδοχικά» επεξήγησε ο κ. Σόιμπλε, βελτιώνοντας παρεμπιπτόντως και τη θεωρία των ποσοτήτων.
Δεν επρόκειτο βέβαια για διάλειψη μνήμης. Απλώς, είπε ο κ. Σόιμπλε, τον Δεκέμβριο του '99 δεν ήξερε ακόμη πού είχε καταλήξει η εισφορά του '94. «Δεν μιλάω ποτέ δημόσια για πράγματα για τα οποία δεν είμαι εντελώς σίγουρος» εξήγησε ο ίδιος. Ενδιαμέσως όμως ξέρει ότι η τότε ταμίας του κόμματος κυρία Μπριγκίτε Μπαουμάιστερ καταχώρισε τα χρήματα στα λογιστικά βιβλία της οργάνωσης με τρόπο που παραβίαζε τον νόμο περί χρηματοδότησης των κομμάτων. «Το λάθος ήταν αποκλειστικά της κυρίας Μπαουμάιστερ» διαβεβαίωσε ο κ. Σόιμπλε. «Εγώ δεν φέρω την παραμικρή ευθύνη».
* Ο «νονός» και ο συνεργός
«Χάος, δράμα, συμφορά» ήταν ο τίτλος της έγκυρης εβδομαδιαίας εφημερίδας του Αμβούργου «Die Zeit» την περασμένη Πέμπτη. «Οι υποκρισίες του Σόιμπλε προκαλούν συμπόνια». Ο πολιτικός, που είχε υποσχεθεί την πλήρη διαλεύκανση του «σκανδάλου Κολ», ήτοι της παράνομης συλλογής χρημάτων και του λαδώματος κομματικών στελεχών από τον προκάτοχό του στην προεδρία του κόμματος κ. Χέλμουτ Κολ, συνελήφθη κλέπτων ­ και ο ίδιος ­ οπώρας. Και όχι μόνο αυτό. «Την ίδια "διαφώτιση" μας υπόσχεται και τώρα, παρά το γεγονός ότι παραπλάνησε τη Βουλή και αγγίζει με βελούδινα γάντια τον πρωταγωνιστή των παρανομιών, τον Κολ».
«Ο Σόιμπλε είναι ο άνθρωπος των τακτικών ελιγμών» συμφώνησε και επηύξησε η συντηρητική εφημερίδα «Die Welt». «Αυτό τον ευνοούσε όσο κυριαρχούσε γαλήνη στο κόμμα. Μόλις όμως άρχισαν οι τρικυμίες, έχασε τον έλεγχο». Μη έχοντας το ένστικτο του «killer» ο σημερινός πρόεδρος των Χριστιανοδημοκρατών δεν μπόρεσε να γίνει πατροκτόνος και να απαλλαγεί οριστικά από τον κ. Κολ. Και την επιμονή του στον ρόλο του «αιώνιου Αμλετ» την πληρώνει τώρα με την πλήρη εσωκομματική απομόνωσή του.
«Ο Σόιμπλε, ο άνθρωπος χωρίς ιδιότητες» συμπληρώνει ένας άλλος σχολιαστής. Ηταν όμως πράγματι στο χέρι του κ. Σόιμπλε να καθαρίσει τον στάβλο του Αυγεία που του κληροδότησε ο κ. Κολ; Σύμφωνα με το περιοδικό «Der Stern», ναι, και με το παραπάνω. Μόνο που δεν ήθελε, αφού ανέκαθεν ήταν «συνεργός» του «νονού» του κ. Κολ. Η εκκαθάριση θα έβλαπτε επομένως και τον ίδιο. Γι' αυτό και η εντολή που έδωσε στο γραφείο «Ernst & Jung» να διερευνήσει τις οικονομικές ατασθαλίες στο κόμμα του ήταν έτσι διατυπωμένη που να μείνει αναπάντητη στον αιώνα τον άπαντα. Η εντολή στηρίζεται στην υπόθεση ότι ο κ. Κολ θα κατονόμαζε τους «δωρητές» του. Ο τελευταίος όμως έχει αποκλείσει εκ των προτέρων κάτι τέτοιο. Αν λοιπόν ο κ. Σόιμπλε ήθελε πραγματικά διαφώτιση, θα έπρεπε να ζητήσει το άνοιγμα των λογαριασμών στην τράπεζα Hauck Bank της Φραγκφούρτης, στην οποία διακινούνταν από δεκαετίες οι παράνομοι λογαριασμοί των Χριστιανοδημοκρατών. Αυτή την εντολή όμως δεν την έδωσε ποτέ ­ εξ ου και η εκτίμηση ότι ο κ. Σόιμπλε χάνεται τώρα σε ένα σκοτάδι που δημιούργησε ο ίδιος.
* Οι νέοι δελφίνοι
Η θέση του πάντως φαίνεται να έχει κλονισθεί ανεπανόρθωτα. Μια δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη πιστοποιεί ότι, αν γίνονταν σήμερα εκλογές και ήταν αυτός ο υποψήφιος καγκελάριος, η Χριστιανοδημοκρατία θα έπεφτε στο 34% ­ στις εκλογές του 1998 είχε πάρει 36%, ενώ οι δημοσκοπήσεις του περασμένου Οκτωβρίου της έδιναν 46%. Τα μέσα ενημέρωσης επιδίδονται καθημερινά στη διακρίβωση του πιο δημοφιλούς δελφίνου, με προεξέχοντα προσωρινά τον πρωθυπουργό της Σαξονίας κ. Κουρτ Μπίτενκοπφ. Ολα δείχνουν πάντως ότι στο συνέδριο του κόμματος τον προσεχή Απρίλιο θα υπάρξουν περισσότεροι υποψήφιοι πρόεδροι. Η καμπάνα χτυπάει έτσι βουερά για τον κ. Σόιμπλε. Και ο μόνος που δεν φαίνεται να την ακούει είναι ο ίδιος. «Θα είστε και εσείς υποψήφιος;» ρωτήθηκε πρόσφατα. «Βεβαίως» ήταν η απάντηση. Που σημαίνει, κατά παράδοξο τρόπο, ότι για να ξαναγίνει πρόεδρος πρέπει να γίνει και ο ίδιος δελφίνος στη θέση του δελφίνου.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.