Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Ένα δικαστήριο που έχασε η ΑΕΠΙ δημιουργεί δεδικασμένο - VIDEO

Η ΑΕΠΙ ζητούσε από τους παρόχους internet να σταματήσουν την πρόσβαση των πολιτών σε συγκεκριμένα site [

Πίσω στο όχι και πολύ μακρινό 2013 η ΑΕΠΙ είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον  των ελληνικών ISPs  τα οποία και έχασε με ένα ομολογούμενος για τα ελληνικά δεδομένα σκεπτικό, που δεν μας έχει συνηθίσει η ελληνική δικαιοσύνη. Συνοπτικά το δικαστήριο έκρινε πως αν οι ISPs έκοβαν την πρόσβαση στα site που ήθελε η ΑΕΠΙ (ελληνικά και ξένα Torrent-site) θα παραβιάζονταν τα εξής δικαιώματα των πολιτών:

Α) της ελευθερίας της πληροφόρησης
Β) του δικαιώματος συμμετοχής στην κοινωνία της πληροφορίας
Γ) του δικαιώματος προστασίας από τη συλλογή, επεξεργασία και χρήση των προσωπικών δεδομένων
Δ) του απορρήτου της ελεύθερης ανταπόκρισης και επικοινωνίας

Για όσους δεν ξέρουν την ΑΕΠΙ και την προσφορά της, μπορούν να δουν το ειδικό αφιέρωμα της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ) την επιμέλεια του οποίου είχε ο Κώστας Βαξεβάνης:



ΑΕΠΙ: Όταν μια ΑΕ εισπράττει στο όνομα των πνευματικών δικαιωμάτων"

Μια αποκαλυπτική εκπομπή έρευνας, ένα σκληρό δημοσιογραφικό ντοκιμαντέρ.
Ο Κώστας Βαξεβάνης και η ομάδα του ανοίγουν το δικό τους «Κουτί της Πανδώρας» και παραθέτουν όσα έγιναν στην κοινωνία και στον κόσμο.
Πίσω από τα φώτα της επικαιρότητας, κάτω από τη σκόνη της Ιστορίας υπάρχουν πάντα οι αιτίες. Αυτοί που κάποια στιγμή άνοιξαν το Κουτί της Πανδώρας. Επειδή τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται...

Μήνες τώρα γινόμαστε αποδέκτες καταγγελιών για είσπραξη δικαιωμάτων δημόσιας εκτέλεσης από περίπτερα που ακούνε ραδιοφωνάκι, από σουβλατζίδικα χωρίς τραπέζια, από καφενεία σε χωριά 10 κατοίκων.
Η ΑΕΠΙ μια ανώνυμη εταιρεία, χρησιμοποιεί το ίδιο το κράτος και την Ελληνική Αστυνομία, για να εισπράττει αυτό που η ίδια ορίζει αυθαίρετα.

Πάνω από 6.000 μηνύσεις έχουν εξακοντίσει από τα πολυτελή γραφεία τους οι άνθρωποι της ΑΕΠΙ σε έλληνες επαγγελματίες. Όποιος θεωρήσει ότι το αντίτιμο είναι υπερβολικό ή άδικο, μπορεί να συρθεί στο αυτόφωρο, παρότι πρόκειται για μια ιδιωτική διαφορά. Και βέβαια η επωδός είναι πως κανένας δεν γνωρίζει με ποιο τρόπο αποδίδει η ΑΕΠΙ τα έσοδα από τις εισπράξεις.

Το «Κουτί της Πανδώρας» ανοίγει για την Ανώνυμη Εταιρεία Πνευματικής Ιδιοκτησίας και τη δράση της.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.