Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Μετά τον Γιάννη Πρετεντέρη... και η Μαρία Σπυράκη γνώριζε ότι σημειώθηκε Bank-Run στην Ελλάδα αλλά δεν μπορούσε να το...πει! (βίντεο)

 Στο βιβλίο του ο «Ψυχρός Εμφύλιος» (Εκδόσεις Πατάκη) ο Γιάννης Πρετεντέρης, αφού
εξιστορεί την αντιπαράθεση των μετόχων με τον πρώην Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παραδέχθηκε πως στο κανάλι δεν είπαν την αλήθεια για το κεντρικό ζήτημα του  χρέους. “Όλοι ξέραμε από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι βιώσιμο, αλλά μας έλεγαν μην το πείτε τώρα, δεν είναι σωστό. Το αποτέλεσμα είναι ότι μέχρι το 2010 έλεγαν όλοι ότι το χρέος είναι βιώσιμο και εμείς δεν τους απαντούσαμε <<όχι, δεν είναι!>>», δήλωσε, πριν από καιρό, στο site iefimerida.gr. “Φωνάξαμε «λύκος» περισσότερες φορές απ’ όσες έπρεπε τα Μέσα Ενημέρωσης” είχε πει, σημειώνοντας “ότι δεν τα είπαμε όλα, μέσα από μια ηλίθια αίσθηση εθνικού, δημόσιου συμφέροντος”.
Βασίλης Κουφόπουλος: media-industry
Μετά τον Γιάννη Πρετεντέρη, που από το 2010, ήξερε ότι το χρέος μας δεν ήταν βιώσιμο, αλλά δεν το έλεγε, αν και ήταν δημοσιογράφος και έπρεπε να ενημερώνει την κοινή γνώμη, δεύτερη βόμβα έσκασε τον Απρίλιο του 2014 από τη Μαρία Σπυράκη που είναι, πλέον, εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

 Συγκεκριμένα, η Μαρία Σπυράκη, αποκάλυψε, ότι τον Ιούνιο του 2012, στην Ελλάδα σημειώθηκε Bank-Run, μαζική απόσυρση καταθάσεων, από τις τράπεζες στην χώρα, με αποτέλεσμα, να ξεμείνουν οι δεύτερες από μετρητό. Βέβαια, οι τράπεζες είχαν προ πολλού χρεοκοπήσεις, όπως και τώρα είναι κατ' ουσίαν χρεοκοπημένες, και με τα λίγα λεφτά που σήκωναν οι Έλληνες ξέμειναν, αφού στην πραγματικότητα, οι τράπεζες σε ρευστό έχουν ένα μικρό μέρος των καταθέσεων μας.
Μας εξήγησε, ότι δεν μπορούσε να το πει δημόσια, ούτε καν στις φίλες της μαμάς της, αν και ξαναλέμε, ότι ήταν δημοσιογράφος, και όχι πολιτικός. Μας ενημερώνει, για εφοδιασμό μετρητών των ελληνικών τραπεζών από την Ευρώπη!
Μας ξεκαθάρισε, ευτυχώς, ότι ως δημοσιογράφος δεν ήταν ποτέ αντικειμενική, αλλά είναι έντιμη...

Μεγάλη εντιμότητα, να παραπληροφορείς έναν ολόκληρο λαό, αφού τότε και αυτή έλεγε, ότι  Παπαδήμος έσωσε την χώρα, και το PSI του Βενιζέλου μας γλίτωσε από την χρεοκοπία!


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.