Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Να γιατί Γιούγκερ και Μοσκοβισί στηρίζουν την καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά (Βίντεο)

Αντιδράσεις προκάλεσαν οι  πρόσφατες δηλώσεις του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ  και του Πιερ Μοσκοβισί που θεωρήθηκαν  ότι συνιστούν επέμβαση στην εσωτερική πολιτική της χώρας μας. Όμως έπρεπε να θεωρηθούν αναμενόμενες και λογικό –για τους ίδιους- να στηρίξουν μια κυβέρνηση που τώρα καταρρέει και που ήταν αυτή που συνέβαλε τα μέγιστα να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα που εκπροσωπούν.

Όπως ακούμε να μας λέει –στο βίντεο που παραθέτουμε- ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μηλάκας, στα τελευταία 14 χρόνια που κυβερνούν Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ το ελληνικό κράτος, οι ξένοι δανειστές είναι απόλυτα ευχαριστημένοι από το αστικό πολιτικό της Ελλάδας. Α’ αυτό το χρονικό διάστημα έχουμε πληρώσει σε τόκους και χρεολύσια 800 δισεκατομμύρια ευρώ. Ταυτόχρονα για να εξυπηρετήσουμε και να ανακυκλώσουμε αυτό το χρέος   έχουμε δανειστεί 943 δις. Ετσι φτάσαμε το χρέος στο 175% του ΑΕΠ από 120% που ήταν όταν μπήκαμε στο Μνημόνιο.

Συμπέρασμα:
«Δικαιολογείται απόλυτα η συμπάθεια του Γιούνκερ και του Μοσκοβισί προς μια κυβέρνηση που ζητάει να συνεχίσει αυτή την πολιτική για να ανακυκλώνεται αυτή η ιστορία», τόνισε ο δημοσιογράφος. «Ενας ό οποίος που δανείζει λεφτά είναι πάρα πολύ ικανοποιημένος εάν κάποιος τον πληρώνει, και δανείζεται για να τον ξαναπληρώσει. Αυτό που ζητάει σήμερα η κυβέρνηση είναι να συγκεντρωθούν οι 180 για να συνεχιστεί αυτή η πολιτική», κατέληξε ο Δ. Μηλιάκας.


==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.