Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα για την Προεδρική εκλογή - Εξόφληση γραμματίων;

Προειδοποίηση για τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας απηύθυνε ο διοικητής της ΤτΕ. Για «θεσμική εκτροπή» μιλούν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια πολιτική παρέμβαση που προκάλεσε αίσθηση- το Reuters εξέδωσε alert- o ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας  απηύθυνε προειδοποίηση για «τον κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβη της ελληνικής οικονομίας»μιλώντας σε εκδήλωση προς τιμήν του Ξ. Ζολώτα.
«Η κρίση των τελευταίων ημερών λαμβάνει σοβαρές διαστάσεις», σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, «η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μίας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος», σημείωσε.
«Η ρευστότητα στην αγορά μειώνεται με ταχύ ρυθμό και ο κίνδυνος ανακοπής της αναπτυξιακής πορείας που μόλις ξεκίνησε, αλλά και ο κίνδυνος μιας ανεπανόρθωτης βλάβης της ελληνικής οικονομίας είναι μεγάλος», σημείωσε ο διοικητής της ΤτΕ
Ο κ. Στουρνάρας προχώρησε και σε μια «έκκληση» με έντονα πολιτικό χαρακτήρα, ζητώντας από τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου να αναλογιστούν και να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο και άμεσο κίνδυνο που διατρέχει η χώρα, στην απόφαση που θα λάβουν κατά την ψήφο τους για εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. ...
«Με το θάρρος της προσωπικής γνωριμίας με κάθε ένα εξ αυτών, αλλά και της στήριξης που μου παρείχαν στη Βουλή τα προηγούμενα χρόνια, θα ήθελα να προχωρήσω ένα βήμα παραπάνω και να τους ζητήσω να συνεκτιμήσουν τον μεγάλο αυτό και άμεσο κίνδυνο στις αποφάσεις τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, ο διοικητής της ΤτΕ κάλεσε τα πολιτικά κόμματα που πιστεύουν ότι η Ελλάδα «θα ευημερήσει μόνο ως μέλος της Ευρωζώνης», να συννενοηθούν για να προχωρήσουν οι λίγες ακόμη μεταρρυθμίσεις που απομένουν, έτσι ώστε να «αφοπλίσουν με τρόπο οριστικό και αμετάκλητο εκείνους τους αμετανόητους παράγοντες που ουδέποτε παραιτήθηκαν από την ιδέα να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα είτε ως αποδιοπομπαίο τράγο είτε ως Ιφιγένεια για τον παραδειγματισμό των κρατών μελών της περιφέρειας της ζώνης του ευρώ».

ΣΥΡΙΖΑ: «Θεσμική εκτροπή..» 

Άμεση ήταν η αντίδραση του γραφείου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. «Προφανώς ο κ. Στουρνάρας», αναφέρει στο σύντομο σχόλιο του το γραφείο τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «έχοντας την ευθύνη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδας, όταν προβαίνει σε τέτοιου είδους δηλώσεις, έχει στο νου του τις κινήσεις και τους σχεδιασμούς του πρωθυπουργού». Η παρέμβαση Στουρνάρα συνιστά «θεσμική εκτροπή» σχολίαζαν εξάλλου κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, προφανώς δε, «σε συνεννόηση με την κυβέρνηση», συμπλήρωναν.


==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.