Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Ρελάνς Τσίπρα- Προβόπουλου σε Στουρνάρα: Τί είπαν στη Βουλή

 Σχετικό: Πολιτική παρέμβαση Στουρνάρα για την Προεδρική εκλογή - Εξόφληση γραμματίων;
Ο Αλέξης Τσίπρας «απάντησε» στον Γιάννη Στουρνάρα με μια συνάντηση με τον προκάτοχό του Γ. Προβόπουλο, ο οποίος «έσφαξε με τον βαμβάκι» τον νυν διοικητή της ΤτΕ.

Aίσθηση προκάλεσε η αιφνίδια συνάντηση Τσίπρα- Προβόπουλου,την επομένη των δηλώσεων Στουρνάρα υπέρ της εκλογης Προέδρου, δηλώσεων που προκάλεσαν την εντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.  Οπως μάλιστα έγινε γνωστό ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας είχε επαφές με την ΕΚΤ για τις δηλώσεις Στουρνάρα.
Η συνάντηση Τσίπρα- Προβόπουλου έγινε στη Βουλή έπειτα από πρωτοβουλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με τον τέως διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος να επιφυλάσσει έναν φαρμακερό υπαινιγμό για τον διάδοχό του Γιάννη Στουρνάρα.
 Αντικείμενο της συζήτησης ήταν ο τρόπος με το οποίο χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδος τη ...
νομισματική πολιτική σε ακραίες συνθήκες, χωρίς να «υπάρξουν παρατράγουδα» όπως σημείωσε ο πρώην τραπεζίτης.
Ο αιχμηρός υπαινιγμός Προβόπουλου
Σε ερώτηση αν θα έκανε ανάλογη δήλωση με αυτή που έκανε ο διάδοχός του στην ΤτΕ, ο κ. Προβόπουλος είπε: «Δεν θα μιλήσω τι θα έκανα εγώ, γιατί αυτό είναι θεωρητικό. Δείτε τι έκανα στο παρελθόν.» 
Αναλυτικά, μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Προβόπουλος δήλωσε: "Συζητήσαμε  για το πώς χειρίστηκε η Τράπεζα της Ελλάδας τα θέματα νομισματικής πολιτικής, χρηματοπιστωτικής πολιτικής,  παροχής ρευστότητας, όταν ήμουν εγώ διοικητής. Πώς τα χειρίστηκε και δεν υπήρξαν παρατράγουδα. Ξέρετε, τότε υπήρχαν ακραίες συνθήκες".

Κύκλοι ΣΥΡΙΖΑ: Υπεύθυνος ο Προβόπουλος, ανεύθυνος ο Στουρνάρας
Κύκλοι της Κουμουνδούρου χαρακτήρισαν «ουσιαστική και εποικοδομητική» τη συνομιλία Τσίπρα- Προβόπουλου, εξαπολύοντας ταυτόχρονα επίθεση κατά του Γιάννη Στουρνάρα.
Αφου επισημαίνουν ότι επί Προβόπουλου η Τράπεζα της Ελλάδος «είχε φροντίσει να διατηρηθεί μέχρι τέλους κλίμα σταθερότητας και εφησυχασμού για την ευστάθεια των ελληνικών τραπεζών», οι πηγές της Κουμουνδούρου σημειώνουν  ότι η νυν διοίκηση, δηλαδή ο Γιάννης Στουρνάρας.  εμφανίζεται ανεύθυνα να προκαλεί κρίση ρευστότητας, ενώ αυτή δεν υπάρχει. 
Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για ανεύθυνο κλίμα κινδυνολογίας, με πρωτοφανείς πολιτικές σκοπιμότητες και κλιμακώνει την επίθεσή της, σημειώνοντας ότι ο Γιάννης Στουρνάρας είτε θέλει να ανταποδώσει στο πρωθυπουργό το διορισμό του στη θέση του διοικητή, είτε κατά βάθος επιθυμεί πολιτικό ρόλο και όχι αυτόν του διοικητή της ΤτΕ.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.