Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Είναι αδίστακτοι και επιλήσμονες: Στη Δικαιοσύνη οδηγείται ο Καρατζαφέρης, μετά τα "Αν δεν, δεν θα…." - Ομόφωνα αποφασίστηκε η παραπομπή του!!!

Βρήκαν και τρίτη offshore του Καρατζαφέρη!
Αυτή που δεν έβλεπαν μαζί με τις άλλες δύο όταν ήταν συγκυβέρνηση...
 ομού και (εξ) αδιαιρέτως!!!

Σχετικό: Γιώργος Καρατζαφέρης...: «Αν δεν, δεν θα….» (VIDEO)

Με ομόφωνη απόφαση η επιτροπή της Βουλής αποφάσισε την παραπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη στη δικαιοσύνη για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες και για συμμετοχή σε off shores εταιρείες.

Η απόφαση της επιτροπής είναι καταπέλτης, καθώς θα ζητηθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο να κάνει διαχωρισμό των κτηθέντων, κάτι που ουσιαστικά σημαίνει πως θα ελεγχεί το έμβασμα του 1 εκατομμυρίου ευρώ, έτσι ώστε να μπορεί να επιστραφεί στο Δημόσιο ή να λάβει το δημόσιο τα νόμιμα.

Εντύπωση προκαλεί και το γεγονός ότι μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, βουλευτής που δεν κατονομάζεται αποκάλυψε πως υπήρξε και τρίτη off shore που δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο τη θέση του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Το δισέλιδο πόρισμα των ορκωτών λογιστών, που ερεύνησαν εξονυχιστικά τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη και παραδόθηκε στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και περιείχε στοιχεία για τραπεζικούς λογαριασμούς και ακίνητα, συζητήθηκε την Τετάρτη από τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής και ελήφθησαν...
οι τελικές αποφάσεις.


Σύμφωνα με το νόμο του 2010 η συμμετοχή πολιτικών προσώπων σε υπεράκτιες εταιρείες επιφέρει έκπτωση από το αξίωμά τους, ποινή φυλάκισης από 2 έως 5 έτη και χρηματικό πρόστιμο από 10.000 εως 500.000 ευρώ. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002 – 2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ εντοπίστηκε η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες.

Παράλληλα στο πόρισμα αναφέρεται πως η άλλη υπεράκτια εταιρεία ονόματι Homeric ιδρύθηκε στις 28-10-1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ.

Η πρώτη εξωχώρια είχε δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του οικονομικού έτους 1992 και 1993 χωρίς ωστόσο να γίνεται αναφορά ότι είναι offshore. Η δεύτερη δεν είχε δηλωθεί ποτέ. Επιπροσθέτως, οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι η Catalina παρουσιάζει σήμερα μηδενικό χαρτοφυλάκιο ενώ και μετοχικά έχει αλλάξει χέρια περνώντας στην ιδιοκτησία στενού συγγενικού προσώπου του κ. Καρατζαφέρη.

Βρήκαν και τρίτη offshore του Καρατζαφέρη!
Τον εντοπισμό και τρίτης offshore εταιρίας που φέρεται να ανήκει και αυτή στον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργο Καρατζαφέρη γνωστοποίησε η βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη, μέλος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης στον ΑΝΤ1,
Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής η βουλευτής των ΑΝ.ΕΛ προσκόμισε έγγραφα υποστηρίζοντας ότι στο αντίστοιχο ΓΕΜΗ (μητρώο εταιρειών) του Βρετανικού Κράτους, ο ΓιώργοςΚαρατζαφέρης φέρεται να συμμετέχει και στην offshore Deckrock Limited.
Οι ορκωτοί λογιστές έλαβαν γνώση των εγγράφων και αναμένεται να πραγματοποιήσουν περαιτέρω έρευνα.
Σημειώνεται ότι την παραπομπή του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Δικαιοσύνη αποφάσισε χθες ομόφωνα η κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Εσχες.
Το θέμα παραπέμπεται και στο Ελεγκτικό Συνέδριο, προκειμένου να γίνει ο καταλογισμός (κατάσχεση) των παρανόμως κτηθέντων από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.
Πληροφορίες κάνουν λόγο δύο ποσά συνολικού ύψους 1,65 εκατ. ευρώ, που φαίνεται πως δεν δικαιολογείται η προέλευσή τους.
Τα κακουργήματα που αποδίδονται στον Γιώργο Καρατζαφέρη είναι η ανειλικρινής δήλωση «πόθεν έσχες» και η παράνομη συμμετοχή σε offshore εταιρείες.
Η Επιτροπή της Βουλής, επικύρωσε ομόφωνα τα αποτελέσματα του ελέγχου των ορκωτών ελεγκτών της, που πραγματοποιήθηκε με βάση τον φάκελο που απέστειλε στη Βουλή ο εισαγγελέας Εφετών, Π. Μπρακουμάτσος, διαπιστώνοντας τα αδικήματα της παράνομης συμμετοχής του προέδρου του ΛΑΟΣ σε υπεράκτια (off shore) εταιρεία και της ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Η εταιρεία Καταλίνα φέρεται να είναι αυτή που δέχθηκε τα δύο επίμαχα εμβάσματα ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ. Η εταιρεία δηλώθηκε στα πόθεν έσχες του κ. Καρατζαφέρη δύο φορές το 1994 και μία το 1996.
Σύμφωνα με το πόρισμα, η άλλη υπεράκτια ΕΟ, ονόματι Homeric, ιδρύθηκε στις 28 Οκτωβρίου 1983 αλλά δεν δηλώθηκε ποτέ. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η εταιρεία Καταλίνα άλλαξε επωνυμία σε Sunlight Ltd και τον Ιανουάριο 2010 μεταβιβάστηκε στην αδελφή του κ. Καρατζαφέρη.
Να σημειωθεί ότι οι ετήσιοι έλεγχοι των δηλώσεων πόθεν έσχες στη Βουλή δεν εντόπισαν την «εξαφάνιση» της εταιρείας.

usay
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.