Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

Αποκάλυψη σοκ από εισαγγελέα: Δεν με άφηναν να ανοίξω τη λίστα Λαγκάρντ - Μουζακίτης: Διερευνούσαμε τη λίστα Λαγκάρντ «υπό την απειλή πειθαρχικής δίωξης» [Τι θα κάνει η ευαίσθητη κα εισαγγελέας του Αρείου Πάγου;]

Σχετικό: Παρέμβαση εισαγγελέα για τις καταλήψεις στα σχολεία
Την παρέμβαση των κατά τόπους εισαγγελέων της χώρας για τις περιπτώσεις των καταλήψεων στα σχολεία ζητά η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη
με εγκύκλιό της προς τις Εισαγγελίες Εφετών και Πρωτοδικών της χώρας, προκειμένου να εξασφαλιστεί η κανονική λειτουργία των σχολείων.
Στην ουσία η κυρία Κουτζαμάνη παραπέμπει τους συναδέλφους της σε παλαιότερη εγκύκλιο του 2011 όταν εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν ο σημερινός Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς Ιωάννης Τέντες. [koolnews]
Παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας καταγγέλλει ο Μουζακίτης
Παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας καταγγέλλει ότι δέχτηκε ο Σπύρος Μουζακίτης, ο οποίος 15 μήνες μετά την παραίτηση του λέει πως στο διάστημα που εξέταζαν τη λίστα Λαγκάρντ, βρισκόταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης.

Προσθέτει επίσης  ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη.

Τα σχετικά Σχετικά για να μην ψάχνετε: 

1. Σάββατο, 11 Μαΐου 2013
 Παραιτήθηκαν οι δύο ικανοί οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης... Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς "εισαγγελείς"... οι_άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσι
Τα… βρόντηξαν οι Πεπόνης και Μουζακίτης!
 2. Τρίτη, 25 Σεπτεμβρίου 2012
Μόνο πολιτικά πρόσωπα φέρεται να περιλαμβάνει η λίστα του ΣΔΟΕ με τα 32 άτομα που ελέγχονται για «ύποπτο πλουτισμό». [Τα πρώτα στοιχεία...]
  υπόΣχετικό: Τα πρώτα στοιχεία από τις έρευνες του ΣΔΟΕ για 32 πολιτικούς
 3.  Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2011
Πλακάκια ΠΑΣΟΚικά! Παραμένουν στις θέσεις του οι εισαγγελείς :))) (βίντεο)
4. Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2011  
 5.  Παραίτηση με αιχμές των οικονομικών εισαγγελέων:
«Δεν θα αποτελέσουμε θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για συμφέροντα του οικονομικού εγκλήματος»
 «Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση», αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες, στην επιστολή παραίτησής τους, ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης (αριστερά) και ο αναπληρωτής οικονομικός εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης.
6.  Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012
Φοβάται ο Γιάννης το θεριό... ή αυτά που βρήκαν θα προκαλέσουν πολιτικό σεισμό και πρόωρες εκλογές; Νομικές υποθέσεις εργασίας πάνω από ένα κλειστό φάκελο που έφτασε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου με την ένδειξη «Άκρως εμπιστευτικόν» - Ο φάκελος της λίστας Λαγκάρντ...Τι συνέβη. 
  7. Παρασκευή, 5 Οκτωβρίου 2012

Πεπόνης «αδειάζει» Βενιζέλο: «Νόμιμη» η λίστα, αξιοποιήστε τη

Την πλήρη αξιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» ζήτησε προς το ΣΔΟΕ ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης. Ο κ. Πεπόνης «άδειασε» μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας ότι η επίμαχη λίστα δεν είναι υποκλαπέν υλικό, καθώς δόθηκε επισήμως από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.
Ο οικονομικός Εισαγγελέας ζήτησε συγκεκριμένα από τους υπευθύνους του ΣΔΟΕ να ελέγξουν όλα τα ονόματα που περιλαμβάνονται στον επίμαχο κατάλογο και να εντοπίσουν εάν υπάρχουν περιπτώσεις για τις οποίες προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων όπως η φοροδιαφυγή, η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό έγκλημα.
8.  Σάββατο, 4 Αυγούστου 2012
Nα ενημερωθεί ο Οικονομικός Εισαγγελέας κ. Πεπόνης και γι’ αυτά τα θέματα (βίντεο)

1. Κύριοι Βουλευτές,
Ως μπορείτε να δείτε κατωτέρω ο οικονομικός εισαγγελέας κ. Πεπόνης καλεί τον Γεώργιο Παπανδρέου να καταθέσει γιατί, ενώ είχε ενημερωθεί και γνώριζε ότι το μηνομόνιο-1 οδηγούσε σε αποτυχία και καταστροφή της οικονομίας της Ελλάδας, προχώρησε εν γνώσει του γεγονότος αυτού σε αποδοχή του και εφαρμογή του.
Η κλήση του ΓΑΠ στηρίζεται σε δηλώσεις στους NY Times του κ. Ρουμελιώτη εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ (AMF) που τονίζει επίσης ότι την ίδια άποψη είχε και ο τέως πρόεδρος του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν
Στο βίντεο όμως  μπορείτε να ακούσετε τον πρωθυπουργό κ. Σαμαρά να αυτοκαταγγέλλει τον εαυτόν του ότι το μνημόνιο-2 είναι πολύ χειρότερο από το μνημόνιο-1 και ότι δεν θα το αποδεχόταν. ...
9.  Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012  
Ενώ ο Πεπόνης αναζητεί ποινικές ευθύνες Παπανδρέου, ο Παπαϊωάννου σκέφτεται πειθαρχικές διώξεις σε Πεπόνη
Σήμερα ο εισαγγελέας του Οικονομικού εγκλήματος Πεπόνης ο οποίος ερευνούσε την υπόθεση με την ΕΛΣΤΑΤ  για τα μαιμουδένια στατιστικά στοιχεία, έστειλε την υπόθεση στον προιστάμενο του Παντελή με την πρόταση να την στείλει στη Βουλή  και να αναζητηθούν  ευθύνες  Παπανδρέου και άλλων μελών της Κυβέρνησης.
Συμπτωματικά "τελείως" διαβάζουμε σήμερα ότι ο Υπουργός δικαιοσύνης Παπαϊωάννου "μελετά όλο το φάκελο που του έχει διαβιβάσει από χθες ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες και εξετάζει εάν θα στείλει ερώτημα (όπως λέγεται στη δικαστική ορολογία) στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου για την αντικατάσταση των δύο οικονομικών εισαγγελέων, μετά τις.......
παραιτήσεις (αίτημα αντικατάστασής τους) που έχουν ήδη υποβάλει."
Και εμένα που είμαι καχύποπτος ποιός θα με πείσει ότι αυτά τα δύο δεν έχουν καμία σχέση και απλά συνέπεσαν;;;
Λέτε ο Μιλτιάδης να ξέρει το μύθο και τώρα που έχει το μαχαίρι  να καθαρίσει το Πεπόνη......
10. Γ.Πεπόνης: Ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών Γ.Παπανδρέου για ΕΛΣΤΑΤ

Να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου αλλά και των τότε αρμοδίων υπουργών Οικονομικών ζητεί ο υπό παραίτηση οικονομικός εισαγγελέας, Γρηγόρης Πεπόνης, αναφορικά με την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και τις καταγγελίες του μέλους της, Ζωής Γεωργαντά, περί σκόπιμης διόγκωσης του ελλείμματος της χώρας.

11. Δευτέρα, 1 Απριλίου 2013
O ... ενοχλητικός κύριος Γρηγόρης Πεπόνης: «Εξπρές Σαμίνα», «Μπουρμπούλια», «Δομημένα ομόλογα», «Λίστα Λαγκάρντ»!!!
 12. Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2012
Αφόρητες πιέσεις στον ηρωϊκό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, μετά τη νέα κλήση του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ. Όλοι οι Έλληνες στο πλευρό του Έλληνα “Ντι Πιέτρο”
 Εάν θέλετε και άλλα σχετικά... όσα θέλετε: 
Αναζητείστε δημοσιευμένα θέματα στο "ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ"
<<<γράψτε δίπλα ότι θέλετε για "αναζήτηση"


Σε καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας προχωρά ο Σπύρος Μουζακίτης 15 μήνες μετά την παραίτησή του. Σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα, τονίζει πως θεωρεί ότι η ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2013 του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη του τύπου «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε». Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτει ότι οι δικογραφίες...


Σε σοβαρές καταγγελίες για παρεμβάσεις στο έργο του ως οικονομικός εισαγγελέας προχωρά ο Σπύρος Μουζακίτης, δεκαπέντε μήνες μετά την παραίτησή του.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Πρώτο Θέμα, τονίζει πως θεωρεί ότι η ρύθμιση τον Ιανουάριο του 2013 του τότε υπουργού Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη, με την οποία θεσπίστηκε ο θεσμός του εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς ήταν μήνυμα προς τον ίδιο και τον συνάδελφό του Γρηγόρη Πεπόνη του τύπου «κύριοι, κάτω τα μολύβια, είστε αναρμόδιοι, δεν μπορείτε να συνεχίσετε».

Και αυτό, όπως σημειώνει, ενώ είχαν «ανοικτές» υποθέσεις και σε εκκρεμότητα κλήσεις για απολογίες και πολιτικών προσώπων.

Ακόμα, προσθέτει ότι οι δικογραφίες που χειρίζονταν επέστρεψαν πάλι στους νέους οικονομικούς εισαγγελείς όταν, μετά από δύο μήνες και αφού είχαν παραιτηθεί οι ίδιοι, θεσπίστηκε μεταβατική διάταξη.

Επίσης, επισημαίνει πως «στο διάστημα που δουλεύαμε τη λίστα Λαγκάρντ ήμασταν συνεχώς υπό την απειλή άσκησης πειθαρχικής δίωξης».

Επιπλέον, αναφέρει ότι σχέδιο νόμου που προωθούσε ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ως υπουργός Δικαιοσύνης, επιχειρούσε την κατάργησή τους λόγω συγκεκριμένων ποινικών προκαταρκτικών δικογραφιών που είχαν ανοίξει.

Επίσης, υποστηρίζει ότι συνεπεία αυτών δεν τους παρασχέθηκε υλική και οργανωτική βοήθεια, ενώ εκτιμά ότι η δικογραφία που ενόχλησε περισσότερο ήταν εκείνη με τα δάνεια των κομμάτων, «μια και είχαν χορηγηθεί χρήματα από τις τράπεζες χωρίς εμπράγματες ασφάλειες».

Νάσος για τα "Στοχαστικά Γονατογραφήματα"

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.