Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ : Η γιατρός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κ. Περλεπέ-Σηφουνάκη αρνείται τον έλεγχο Updated:

Σχετικό: Μαρκόπουλος: Υπάρχει γιατρός με πλαστό πτυχίο στο νοσοκομείο Χαλκίδας; Τι κάνει ο Διοικητής;*
 από eviapost
Η αποκάλυψη του ονόματος θα πυροδοτήσει μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις τόσο στο νομό όσο και εθνικό επίπεδο αν αποδειχθούν αλήθεια. Καθότι η κα Κατερίνα Περλεπέ δεν ήταν απλός γιατρός αλλά και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ από την εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.

για καλύτερη εικόνα εδώ  


Updated: Απάντηση της κας Κατερίνας Περλεπέ σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα Αθηναϊκής εφημερίδας  με το οποίο επιχειρείται η αμφισβήτηση των πτυχίων της Παθολόγου γιατρού του Νοσοκομείου Χαλκίδας Κατερίνας Περλεπέ, συζύγου Γιάννη Σηφουνάκη, η τέως Βουλευτής  ενημερώνει την κοινή γνώμη και τον Ευβοϊκό Λαό για τα ακόλουθα:
 
«Αποφοίτησα το 1984 από  την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γένοβας (Ιταλία). ...



Απέκτησα κατόπιν εξετάσεων  το 1990, την ειδικότητα της Ειδικής Παθολογίας στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» της Αθήνας.


Όλοι οι τίτλοι σπουδών μου κατατέθηκαν στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπως μου ζητήθηκε από την πρώτη ημέρα που υπηρετώ ως γιατρός του ΕΣΥ.


Όποιος  αμφισβητεί  οτιδήποτε, δεν έχει παρά να προστρέξει  στα αρχεία  των ως άνω δημοσίων υπηρεσιών και να αντλήσει τις πληροφορίες του.


Παρόλο που συνειδητοποιώ  το κλίμα με το πλεόνασμα κανιβαλισμού και ανθρωποφαγίας και το έλλειμμα του ορθού λόγου, που έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια , ως απόρροια κι αυτό  της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα,  δεν μπορώ ακόμη να αντιληφθώ ποιοι και για ποιους λόγους  καλλιεργούν και  μηχανεύονται τέτοια μυθεύματα.


Αν η αφετηρία της ενορχηστρωμένης , ως φαίνεται, αυτής επίθεσης σε βάρος μου έχει να κάνει με τις επικείμενες εκλογές, τους πληροφορώ ότι δεν προτίθεμαι να θέσω υποψηφιότητα. Όμως ο παροπλισμός μου από την ενεργό πολιτική ζωή θα γίνει οπότε εγώ το θελήσω και το αποφασίσω.

Κλείνοντας η  κα Περλεπέ επισημαίνει:  «Δεν πρόκειται βέβαια, μπροστά σε τέτοια αθλιότητα να μείνω με “δεμένα τα χέρια”. Ήδη  προσφεύγω  άμεσα στη δικαιοσύνη, κατά της εφημερίδας και όποιου άλλου τολμήσει να θίξει την τιμή , την υπόληψή μου και βέβαια την επιστημονική μου επάρκεια.»

Μαρκόπουλος: Υπάρχει γιατρός με πλαστό πτυχίο στο νοσοκομείο Χαλκίδας; Τι κάνει ο Διοικητής;

Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας έχει προβεί σε ένα επιτόπιο έλεγχο και έχει αποστείλει δύο έγγραφα έως τώρα στο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας για πλαστό πτυχίο μιας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας. Όμως μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταγγελία, ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και δεν έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα ελέγχου της καταγγελίας. Αυτά αναφέρονται στην απάντηση που έδωσε ο Υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Ευβοίας Κώστα Μαρκόπουλου, 3 μήνες μετά την κατάθεση της.

Η ανησυχία είναι μεγάλη και τα ερωτηματικά πολλά, στα οποία χρειάζονται άμεσα απαντήσεις.

Η ανησυχία είναι διάχυτη στον κόσμο, ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο να απευθύνεται στο νοσοκομείο Χαλκίδας, σε γυναίκα γιατρό (όπως αναφέρει η απάντηση), που έχει πλαστό πτυχίο και ως εκ τούτου διαχέεται κλίμα έλλειψης εμπιστοσύνης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας πως αντιμετωπίζει το πρόβλημα;

Ο Διοικητής κ. Καρούζος έχει προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για τον έλεγχο πτυχίων στο δημόσιο;

Γιατί το ΣΕΥΥΠ αναφέρει ότι ζητήθηκαν στοιχεία από το διοικητή τα οποία δεν έχουν αποσταλεί;

Γιατί το ΣΕΥΥΠ έχει αναγκαστεί να επανέλθει 2 φορές με έγγραφα του στο διοικητή και η υπόθεση δεν έχει κλείσει ακόμη;

Όλα αυτά δημιουργούν κλίμα συγκάλυψης και όχι διαφάνειας.

Οφείλει ο διοικητής να διαβεβαιώσει τον κόσμο ότι δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλούς υγειονομικής περίθαλψης στους ασθενείς που απευθύνονται στο νοσοκομείο Χαλκίδας, και να προβεί άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την διαλεύκανση της υπόθεσης. Ειδάλλως θα θεωρηθεί ότι και ο ίδιος ο διοικητής συγκαλύπτει και πιθανότατα θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Παρακολουθώ από κοντά την υπόθεση και θα προβώ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να λάμψει η αλήθεια και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη του κόσμου στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας.

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα: «Τα έγγραφα του ελέγχου πτυχίου γυναίκας ιατρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας» 

«Τα έγγραφα του ελέγχου πτυχίου γυναίκας ιατρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας»
Σε απάντηση του Υπουργείο Υγείας στις 29/09/2014, σε ερώτηση μου με θέμα «ποιά είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου πτυχίων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας», που είχε κατατεθεί στις 18/06/2014, αναφέρεται ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) έχει προβεί σε ένα επιτόπιο έλεγχο και έχει αποστείλει δύο έγγραφα έως τώρα στο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας για πλαστό πτυχίο μιας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταγγελία, ακόμα να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα ελέγχου της καταγγελίας.
Επισημαίνω ότι στην ερώτηση μου, αναφερόμουν για τον έλεγχο στο σύνολο των εργαζομένων και των ιατρών, ενώ η απάντηση που έλαβα επικεντρώνεται στον έλεγχο καταγγελίας για γυναίκα ιατρό, ο οποίος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, δίνοντας σαφώς την εντύπωση ότι σε αυτό τον έλεγχο εντοπίζεται πρόβλημα.

Είχα αναφέρει ότι στην Εύβοια, υπήρξε η υπόθεση που έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα, του γιατρού ο οποίος κατείχε τη θέση προϊσταμένου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου και επί σειρά ετών ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, ενώ είχε διοριστεί έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο και ως εκ τούτου το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας θα έπρεπε με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία να προβεί σε έλεγχο των πτυχίων όλων των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων των δομών υγείας που εποπτεύει.

Δυστυχώς η απάντηση του Υπουργείου Υγείας τροφοδοτεί τις φήμες, τις οποίες επίσης είχα αναφέρει, για παρακώληση και καθυστέρηση της διαδικασίας ελέγχου και συγκάλυψη, αφού όπως προκύπτει ο Διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.
Η εμπιστοσύνη του κόσμου στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας έχει κλονιστεί και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.

Κατόπιν των ανωτέρω,
Παρακαλείσθε να καταθέσετε στο σώμα τα ακόλουθα έγγραφα:

1. Την ανώνυμη καταγγελία με ημερομηνία 19-11-2013 (α.π. ΣΕΥΥΠ ΕΜΠ 1568/19-11-2013) περί κατοχής ή μη τίτλου πτυχίου γυναίκας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας, την οποία διερευνά το ΣΕΥΥΠ.

2. Την αρ. 22/10-01-2014 εντολή με την οποία ανατέθηκε σε επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ο επιτόπιος έλεγχος της εύρυθμης ή μη λειτουργίας του Νοσοκομείου, καθώς και η διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας.

3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών που περιέχεται στο φάκελο της ελεγχόμενης ιατρού.

4. Το έγγραφο με το οποίο το νοσοκομείο καλεί την ελεγχόμενη ιατρό για να προσκομίσει τον τίτλο, εφόσον απουσιάζει από το φάκελο της, στα πλαίσια επικαιροποίησης προσωπικού μητρώου υπαλλήλων σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ.14888/24-05-2013, αλλά και τις νεώτερες αυτής.

5. Τα έγγραφα του ΣΕΥΥΠ με αρ. 1568/20-03-2014 και 1328/09-07-2014 προς τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας και τις απαντήσεις σε αυτά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη αλληλογραφία μεταξύ ΣΕΥΥΠ και νοσοκομείου Χαλκίδας η οποία αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης.

6. Τα έγγραφα του ΣΕΥΥΠ που έχει αποστείλει στην παλιά νομαρχία (νυν περιφερειακή ενότητα) η οποία έχει εκδώσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος της ελεγχόμενης ιατρού καθώς και στον ιατρικό σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένη, και τις απαντήσεις που έχει λάβει.

7. Την έκθεση ελέγχου του ΣΕΥΥΠ για την συγκεκριμένη υπόθεση με ημερομηνία κατάθεσης 19-03-2014 και όποια νεώτερη, εάν έχει προκύψει.

8. Το έγγραφο που πρέπει να έχει αποστείλει το νοσοκομείο Χαλκίδας στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, για τον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της ελεγχόμενης ιατρού, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-03-2014 και ΔΙΔΑΔ/Φ.34/47/οικ. 18161/18-07-2014, καθώς και την απάντηση εάν έχει λάβει.

9. Το νεότερο έγγραφο που πρέπει να έχει αποστείλει το νοσοκομείο Χαλκίδας στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, για τον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της ελεγχόμενης ιατρού, σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.34/47/οικ. 18161/18-07-2014, εφόσον δεν έχει λάβει απάντηση στο αρχικό έγγραφο το οποίο οφείλει να έχει στείλει.

10. Τα έγγραφα με τα οποία ασκείται πειθαρχικός έλεγχος στον διοικητή του νοσοκομείου, εφόσον δεν έχει κάνει τις ενέργειες που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους ή δεν ανταποκρίνεται στο έλεγχο τον οποίο διενεργεί το ΣΕΥΥΠ. Ενδεικτικά υπενθυμίζω ότι η εγκύκλιος με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-03-2014 ρητά αναφέρει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας».

Αθήνα, 14 Οκτωβρίου 2014

Ο αιτών βουλευτής

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

Καθυστέρηση και συγκάλυψη του ελέγχου για το πλαστό πτυχίο της γιατρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας
Τον έντονο προβληματισμό του για την απάντηση που έδωσε το Υπουργείο Υγείας στην ερώτηση για τα αποτελέσματα του ελέγχου του πλαστού πτυχίου μιας γιατρού στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, εκφράζει με επιστολή του ο Κώστας Μαρκόπουλος.
Κώστας ΜαρκόπουλοςΣε απάντηση του Υπουργείο Υγείας στις 29/09/2014, σε ερώτηση μου με θέμα «ποιά είναι τα αποτελέσματα του ελέγχου πτυχίων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας», που είχε κατατεθεί στις 18/06/2014, αναφέρεται ότι το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (Σ.Ε.Υ.Υ.Π.) έχει προβεί σε ένα επιτόπιο έλεγχο και έχει αποστείλει δύο έγγραφα έως τώρα στο διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας, για τη διερεύνηση ανώνυμης καταγγελίας για πλαστό πτυχίο μιας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας, χωρίς όμως μέχρι σήμερα, σχεδόν ένα χρόνο μετά την καταγγελία, ακόμα να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να έχει εκδοθεί σχετικό πόρισμα ελέγχου της καταγγελίας.
Επισημαίνω ότι στην ερώτηση μου, αναφερόμουν για τον έλεγχο στο σύνολο των εργαζομένων και των ιατρών, ενώ η απάντηση που έλαβα επικεντρώνεται στον έλεγχο καταγγελίας για γυναίκα ιατρό, ο οποίος ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, δίνοντας σαφώς την εντύπωση ότι σε αυτό τον έλεγχο εντοπίζεται πρόβλημα.
Είχα αναφέρει ότι στην Εύβοια, υπήρξε η υπόθεση που έλαβε πανελλήνια δημοσιότητα, του γιατρού ο οποίος κατείχε τη θέση προϊσταμένου στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου και επί σειρά ετών ασκούσε το επάγγελμα του γιατρού, ενώ είχε διοριστεί έχοντας καταθέσει πλαστό πτυχίο και ως εκ τούτου το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας θα έπρεπε με ιδιαίτερη προσοχή και ευαισθησία να προβεί σε έλεγχο των πτυχίων όλων των γιατρών και των υπολοίπων εργαζομένων των δομών υγείας που εποπτεύει.
Δυστυχώς η απάντηση του Υπουργείου Υγείας τροφοδοτεί τις φήμες, τις οποίες επίσης είχα αναφέρει, για παρακώληση και καθυστέρηση της διαδικασίας ελέγχου και συγκάλυψη, αφού όπως προκύπτει ο Διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει ανταποκριθεί στα αιτήματα του Σ.Ε.Υ.Υ.Π.
Η εμπιστοσύνη του κόσμου στους γιατρούς και το προσωπικό του νοσοκομείου Χαλκίδας έχει κλονιστεί και πρέπει άμεσα να αποκατασταθεί.
Κατόπιν των ανωτέρω,
Παρακαλείσθε να καταθέσετε στο σώμα τα ακόλουθα έγγραφα:
1. Την ανώνυμη καταγγελία με ημερομηνία 19-11-2013 (α.π. ΣΕΥΥΠ ΕΜΠ 1568/19-11-2013) περί κατοχής ή μη τίτλου πτυχίου γυναίκας ιατρού του νοσοκομείου Χαλκίδας, την οποία διερευνά το ΣΕΥΥΠ.
2. Την αρ. 22/10-01-2014 εντολή με την οποία ανατέθηκε σε επιθεωρητές του ΣΕΥΥΠ ο επιτόπιος έλεγχος της εύρυθμης ή μη λειτουργίας του Νοσοκομείου, καθώς και η διερεύνηση της ανωτέρω καταγγελίας.
3. Φωτοαντίγραφο του τίτλου σπουδών που περιέχεται στο φάκελο της ελεγχόμενης ιατρού.
4. Το έγγραφο με το οποίο το νοσοκομείο καλεί την ελεγχόμενη ιατρό για να προσκομίσει τον τίτλο, εφόσον απουσιάζει από το φάκελο της, στα πλαίσια επικαιροποίησης προσωπικού μητρώου υπαλλήλων σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ.  ΔΙΔΑΔ/Φ.34/35/οικ.14888/24-05-2013, αλλά και τις νεώτερες αυτής.
5. Τα έγγραφα του ΣΕΥΥΠ με αρ. 1568/20-03-2014 και 1328/09-07-2014 προς τον διοικητή του νοσοκομείου Χαλκίδας και τις απαντήσεις σε αυτά, καθώς και οποιαδήποτε άλλη αλληλογραφία μεταξύ ΣΕΥΥΠ και νοσοκομείου Χαλκίδας η οποία αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης.
6. Τα έγγραφα του ΣΕΥΥΠ που έχει αποστείλει στην παλιά νομαρχία (νυν περιφερειακή ενότητα) η οποία έχει εκδώσει την άδεια άσκησης επαγγέλματος της ελεγχόμενης ιατρού καθώς και στον ιατρικό σύλλογο στον οποίο είναι εγγεγραμμένη, και τις απαντήσεις που έχει λάβει.
7. Την έκθεση ελέγχου του ΣΕΥΥΠ για την συγκεκριμένη υπόθεση με ημερομηνία κατάθεσης 19-03-2014 και όποια νεώτερη, εάν έχει προκύψει.
8. Το έγγραφο που πρέπει να έχει αποστείλει το νοσοκομείο Χαλκίδας στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, για τον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της ελεγχόμενης ιατρού, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-03-2014 και ΔΙΔΑΔ/Φ.34/47/οικ. 18161/18-07-2014, καθώς και την απάντηση εάν έχει λάβει.
9. Το νεότερο έγγραφο που πρέπει να έχει αποστείλει το νοσοκομείο Χαλκίδας στην πρεσβεία της Ελλάδας στην Ιταλία, για τον έλεγχο της γνησιότητας του τίτλου σπουδών της ελεγχόμενης ιατρού, σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ΔΙΔΑΔ/Φ.34/47/οικ. 18161/18-07-2014, εφόσον δεν έχει λάβει απάντηση στο αρχικό έγγραφο το οποίο οφείλει να έχει στείλει.
10. Τα έγγραφα με τα οποία ασκείται πειθαρχικός έλεγχος στον διοικητή του νοσοκομείου, εφόσον δεν έχει κάνει τις ενέργειες που προβλέπονται από τις σχετικές εγκυκλίους ή δεν ανταποκρίνεται στο έλεγχο τον οποίο διενεργεί το ΣΕΥΥΠ. Ενδεικτικά υπενθυμίζω ότι η εγκύκλιος με αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.34/45/2843/20-03-2014 ρητά αναφέρει ότι «ο έλεγχος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός προθεσμίας ενός μηνός από την κοινοποίηση της παρούσας».
Ο αιτών βουλευτής
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ

==========================
"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.