Τετάρτη 29 Οκτωβρίου 2014

Ν. Βούτσης: Αν συμφωνήσουν όλοι, ψηφίζουμε τώρα την απλή αναλογική, ως μόνιμο εκλογικό σύστημα (Video)


Κατερίνα Μπρέγιαννη

«Αν συμφωνήσουν τα κόμματα στην απλή αναλογική, με πολιτική δέσμευση όμως, να συμπεριλαμβάνεται στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ως μόνιμο και πάγιο εκλογικό σύστημα, εμείς θα το ψηφίσουμε και με αυτή την έννοια απεκδυόμαστε του μπόνους, συμβαδίζοντας απόλυτα με το πνεύμα των δηλώσεων του Μανώλη Γλέζου», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης το πρωί στο Mega εκφράζοντας την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του εκλογικού νόμου.
Να σημειώσουμε ότι σε δηλώσεις του τη Δευτέρα στο ΒΗΜΑ 99,5, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαν. Γλέζος έθεσε θέμα ηθικής αναφορικά με το μπόνους των 50 εδρών του ισχύοντος εκλογικού νόμου εκφράζοντας την άποψη ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να επαναπροκηρύξει εκλογές.

Ο ύμνος του ΕΑΜ είναι ο ύμνος της απελευθέρωσης, δεν είναι δυνατόν να είναι στην παρανομία

«Να συμφιλιωθούμε με την ιστορία μας, με αυτή την έννοια τα στρατιωτικά εμβατήρια είναι μονομερής αντιμετώπιση της ιστορίας και για να συμφιλιωθούμε με αυτή δεν πρέπει το μέτωπο που έκανε τον κύριο αντιστασιακό αγώνα εναντίον του κατακτητή στην Κατοχή, το ΕΑΜ δεν πρέπει να είναι επί ποδόν και στην παρανομία. Οι γιορτές των σχολείων είναι σωστό να έχουν όλες τις μορφές και τις πολιτικές εκφάνσεις. Ο ύμνος του ΕΑΜ ήταν ο ύμνος της απελευθέρωσης.» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης για τις αντιδράσεις της Ν.Δ. για τα τραγούδια της αντίστασης και του ΕΑΜ τα οποία πλαισίωναν τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. ...
Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στον αδιανόητο για μια δημοκρατία αποκλεισμό των πολιτών της από τις εκδηλώσεις εορτασμού των επετείων. «Είναι δυνατόν μια δημοκρατία να είναι καγκελόφραχτη έναντι των πολιτών;» σχολίασε χαρακτηριστικά. Οι πολίτες της χώρας είναι οι κυρίαρχοι, το κράτος, μακριά από το λαό δεν έχει καμία σημασία, είναι ανούσιο και άβουλο.

Αυταρχική και ανόητη νοοτροπία ο αποκλεισμός των πολιτών από τους εορτασμούς των εθνικών επετείων

«Το μήνυμα που έστειλε ο πιλότος με το «κεφάλια ψηλά» ήταν για τους πολίτες αυτής της χώρας που ήταν δύο χιλιόμετρα μακριά και οι γονείς έβλεπαν με το κυάλι, τα παιδιά τους, που τα άφησαν πίσω από το Ζάππειο και έψαχναν να τα βρουν».
Κατήγγειλε ως «αυταρχικές, ανόητες νοοτροπίες, έξω από κάθε δημοκρατική διαδικασία» τον αποκλεισμό των πολιτών από τους εορτασμούς των εθνικών επετείων και σε σχέση με τις παρελάσεις πρόσθεσε ότι «πρέπει να γίνει ειδικά για τις μαθητικές παρελάσεις που κατά τη γνώμη μου πρέπει να απέχουν από τη στρατιωτικοποίηση, μια δημόσια συζήτηση ώστε να είναι ημέρα μνήμης, γιορτής και κατάθεσης απόψεων από όλους». Συμπλήρωσε τέλος ότι η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι «πρέπει να διατηρηθούν οι εορτασμοί στις εθνικές επετείους, το πώς θα γίνονται είναι θέμα συζήτησης».
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.