Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Αυτό είναι "Ειδήσεις για success story Σαμαρά": "Έφεραν την Αλα-μουντίν στο τόπο μας... και με τα ρέστα μας την τάισαν ψάρια" - Τι δεν κατάλαβες;"


Διαβάστε πρώτα: Πόσο θα μας κοστίσει η επίσκεψη της κυρίας Κλούνεϊ στην Αθήνα; Της πληρώνουμε ακόμα και σοφέρ! Δείτε την υπουργική απόφαση (φώτο παρακάτω)
Διαβάστε επίσης μία παλιά ιστορία της πάλαι ποτέ "Καλαματιάνικης εποχής" του υπουργείου Πολιτισμού:
"To υπουργείο Πολιτισμού επί Α.Σαμαρά το 2009 είχε έρθει σε επαφή με το δικηγορικό γραφείο της Αμάλ Αλαμουντίν το οποίο ειδικέυεται στις επιστροφές κλεμμένων θησαυρών και σε θέματα αρχαιοκαπηλίας. Τότε είχε κριθεί πολύ υψηλή η αμοιβή της γνωστής στο χώρο της πλην ασημης παγκοσμίως δικηγόρου."

Συνάντηση με τον υπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Τασούλα και την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, περιελάμβανε το σημερινό το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν, η οποία βρίσκεται από χθες το απόγευμα στην Ελλάδα, προκειμένου να βοηθήσει στην υπόθεση επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Το πρωί έφυγε από ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος, όπου μένει και πήγε να συναντήσει τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα.

Το υπουργείο Πολιτισμού ήταν κατάμεστο από δημοσιογράφους, Έλληνες και ξένους από πρακτορεία που ακολουθούν κάθε της βήμα, ειδικά από τότε που παντρεύτηκε τον Τζορτζ Κλούνεϊ.
Μιάμιση ώρα κράτησε η συνάντηση με την ίδια να μην κάνει δηλώσεις - προφανώς θα τα πει όλα αύριο στην συνέντευξη Τύπου.
Το μόνο που μαθεύτηκε ότι είπε στον υπουργό Πολιτισμού είναι ότι θέλει να πάει ξανά στα ελληνικά νησιά.
«Το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα κορυφαίο θέμα, που σταθερά και διαχρονικά απασχολεί την Ελλάδα. Γι' αυτό και οφείλουμε, με σοβαρότητα, πίστη και αισιοδοξία, να κάνουμε το παν για την επιτυχία αυτού του στόχου, που δεν είναι στόχος μόνο εν ονόματι της Ελλάδος, είναι στόχος εν ονόματι της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Η στρατηγική που θ' ακολουθηθεί, θα αποφασιστεί αποκλειστικά και μόνο από την ελληνική κυβέρνηση. ...


Οποιαδήποτε γνώμη και νομική πρόταση προς την κατεύθυνση της καλύτερης διεκδίκησης των Γλυπτών είναι από την Ελληνική Δημοκρατία καλοδεχούμενη», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνος Τασούλας, μετά τη συνάντηση που είχε με την Αμάλ Αλαμουντίν- Κλούνεϊ, τονΤζέφρι Ρόμπερτσον, το Νόρμαν Πάλμερ και τον αρχαιολόγο και πρόεδρο του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός και οι τρεις νομικοί -οι οποίοι εκπροσωπούν ένα από σημαντικότερα δικηγορικά γραφεία του Λονδίνου («Doughty Street Chambers») που ειδικεύεται σε θέματα διεθνούς δικαίου- συζήτησαν επι μιαμιση ώρα στο γραφείο του, προτάσεις και ιδέες για τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών.
Όπως ανέφερε ο Κ. Τασούλας σήμερα η συζήτηση επικεντρώθηκε στο νομικό σκέλος της διεκδίκησης των Γλυπτών και όχι στο οικονομικό κομμάτι και αύριο στη συνέντευξη Τύπου θα δοθούν περισσότερες απαντήσεις επί του θέματος.
«Καλωσόρισα σήμερα στην Ελλάδα και στο υπουργείο Πολιτισμού μία ομάδα διακεκριμένων νομικών από το Λονδίνο, οι οποίοι μας επισκέπτονται για να μας υποβάλουν ιδέες και προτάσεις για τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα. Όπως ξέρετε, η Ελλάδα έχει φέρει το θέμα ενώπιον της Ουνέσκο και πρόσφατα στο Παρίσι (1-2/10), ο παγκόσμιος αυτός οργανισμός εξέδωσε μία ομόφωνη σύσταση προς το Ηνωμένο Βασίλειο, με την οποία ζητά από τη Μεγάλη Βρετανία να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης, που, ήδη, η Ελλάδα την έχει ζητήσει από το καλοκαίρι του 2013», είπε ο υπουργός.
Από την πλευρά του, ο Νόρμαν Πάλμερ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως είναι εξαιρετικά αισιόδοξος ότι μπορεί να βρεθεί μία συναινετική λύση, ενώ, αν δεν καταστεί εφικτό αυτό, θα πρέπει να εξεταστούν άλλες προσεγγίσεις.
Στη συνάντηση που διήρκησε περίπου μιάμιση ώρα, συμμετείχαν η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο διευθυντής του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης Δημ. Παντερμαλής, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοπωλείων και ιδιωτικών αρχαιολογικών συλλογών, Ελένη Κόρκα και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Μελίνα Μερκούρη, Χριστόφορος Αργυρόπουλος.
Το γεύμα της Αλαμουντίν
Στη συνέχεια η Αμάλ Αλαμουντίν πήγε σε εστιατόριο στο Μικρολίμανο, όπου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν της ο υπουργός Πολιτισμού.
Όλα ήταν έτοιμα από νωρίς για το γεύμα της Αμάλ Αλαμουντίν και των συνεργατών της με τον υπουργό Πολιτισμού, Κώστα Τασούλα στο Μικρολίμανο, κάτω από τον λαμπερό ουρανό και με θέα τη θάλασσα.
Την κυρία Κλούνεϊ και τους συνεργάτες της υποδέχτηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη αλλά και ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου.
Μάλιστα, η Αμ. Αλαμουντίν εντυπωσιάστηκε από την ελληνική κουζίνα.
«Με την βοήθεια της ελληνικής κυβέρνησης θα τα καταφέρουμε», είπε μετά το γεύμα η Αμάλ Αλαμουντίν.
Το αυριανό πρόγραμμα της Αλαμουντίν
Γεμάτο είναι αύριο το πρόγραμμα της Αμάλ Αλαμουντίν.
Αύριο το πρωί στις 11:30 η Αλαμουντίν αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.
Θα ακολουθήσει ξενάγηση στη 1 το πρωί στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημήτρη Παντερμαλή.
Μισή ώρα αργότερα θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.
Στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.
alamoudin 2
alamoudin 3
alamoudin 4
alamoudin 5
alamoudin 6
alamoudin 7

Στο «Βαρούλκο», στο Μικρολίμανο, για ψάρι η Αμάλ Αλαμουντίν [εικόνες]

Στο «Varoulko Seaside», στο διάσημο εστιατόριο του σεφ Λευτέρη Λαζάρου που βρίσκεται στο Μικρολίμανο του Πειραιά, έφαγε το μεσημέρι η διάσημη δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν, καλεσμένη του υπουργείου Πολιτισμού.
Η κ. Κλούνεϊ συνέφαγε με τον υπουργό Πολιτισμού Κώστα Τασούλα, την υπουργό Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, την γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη. Στο τραπέζι του εστιατορίου σερβιραν λευκό ξηρό κρασί Traminer από το Κτήμα Αβέρωφ, όπως ήταν η επιθυμία του υπουργού Πολιτισμού, κ. Τασούλα, ο οποίος διατηρεί αδιάτάρακτες σχέσεις με την οικογένεια του αείμνηστου πολιτικού. Ωστόσο η Αμάλ ήταν η μόνη που ήπιε κόκκινο κρασί.

Δείτε τι έγραψε ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου για την Αμάλ και τη φωτογραφία που ανέβασε



Στην παρέα τους βρίσκονται και οι δύο βρετανοί διακεκριμένοι νομικοί Τζέφρι Ρόμπερτσον και Νόρμαν Πάλμερ και ο αρχαιολόγος καθώς και πρόεδρος του Παγκόσμιου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ.




"Είχαμε μια εποικοδομητική συζήτηση. Σας ευχαριστώ" αρκέστηκε να πει η κυρία Κλούνεϊ, ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τασούλα.


Νωρίτερα η ίδια αποκάλυψε ότι έχει έρθει στο παρελθόν για διακοπές στη Σαντορίνη και εξέφρασε την επιθυμία της να επισκεφθεί και άλλα ελληνικά νησιά στο μέλλον.


Οι δημοσιογράφοι τη ρώτησαν επίσης:
«Το όνομά σας Αμάλ σημαίνει στα λιβανέζικα ελπίδα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουμε ελπίδες όσον αφορά στη διεκδίκηση των γλυπτών;» Εκείνη απάντησε «Το ελπίζω, το εύχομαι...»

To μενού που ετοίμασε ο Λευτέρης Λαζάρου περιλαμβάνει αχινοσαλάτα, καρπάτσιο λαβράκι, τραγανό μπαρμπούνι πάνω σε μους καπνιστής μελιτζάνας, αλλά και χριστόψαρο σε μους σελινόριζας.
Για επιδόρπιο θα σερβιριστεί  παρφέ μασκαρπόνε πάνω σε μπισκότο λεμόνι και κρέμα φρούτα του πάθους.












Διαβάστε περισσότερα





==========================

"O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.