Κυριακή 12 Οκτωβρίου 2014

Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ ξέφυγαν εντελώς; Υπάρχουν ΝΑΤΟϊκοί υπάλληλοι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

 Όταν η "ριζοσπαστική αριστερά" καλούσε τη "διεθνή κοινότητα" να δράσει υπέρ των ΝΑΤΟϊκών μισθοφόρων στη Συρία και ζητούσε να στηριχτούν πολιτικά και οικονομικά!
Έλεος! Χωρίς χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και πολιτικής μεταμέλειας!

Σχολιάζει η Μαριάννα Τσήπα

Μέχρι σήμερα όλοι πίστευαν ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την απόλυτη σιωπή του, θα είχε αλλάξει την ΝΑΤΟϊκή του θέση υπέρ των “επαναστατών” στη Συρία για να πέσει το “δικτατορικό αιμοσταγές καθεστώς”, έστω και χωρίς μια αυτοκριτική!
Αμ δε!

Οι άνθρωποι κάνουν ότι είναι δυνατόν για να διαπιστευτούν στους ιμπεριαλιστικούς κύκλους; Να δηλώσουν την προσήλωσή τους στα αμερικάνικα και σιωνιστικά συμφέροντα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής;

Ενώ το φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, αυτό που στήριξε και στηρίζει τους μισθοφόρους τρομοκράτες που δρουν στη Συρία, απαιτεί -ως αμερικανοσιωνιστικός λαγός- “ουδέτερες ζώνες” εντός ενός κυρίαρχου κι ανεξάρτητου κράτους (Συρία), μας έρχεται σε υποβοήθηση κι ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το Τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ”, χωρίς χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και πολιτικής μεταμέλειας για τη μέχρι σήμερα στήριξη των ΝΑΤΟϊκών σχεδίων στη Συρία, χωρίς να λάβει υπόψη του το διεθνές δίκαιο (ότι έχει απομείνει στον γελοίο πλέον οργανισμό που θέλει να ονομάζεται ΟΗΕ), ταυτίζεται με τις αμερικάνικες θέσεις κι απαιτεί: “αποτελεσματικό σχέδιο ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα, με την δημιουργία ζωνών ασφάλειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κούρδοι στην πλειοψηφία τους... στην πόλη Κόμπανι, στην Βόρεια Συρία”!
1. Ο Κουρδικός Λαός που ζει στη Συρία, απολαμβάνει ΟΛΩΝ των δικαιωμάτων του, όπως κι όλες οι θρησκευτικές και εθνικές μειονότητες στην κοσμική Συρία!
2. Ο Κουρδικός Λαός που ζει στη Συρία, υπερασπίζει την πατρίδα ΜΑΖΙ με τον Αραβικό στρατό της Συρία και υποστηρίζει το “αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς”, όπως το χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς, ο Νατοϊκός υπάλληλος που συνέταξε την επαίσχυντη ανακοίνωση θα πρέπει να ντρέπεται!
3. “Ζώνες ασφαλείας” εντός ενός κυρίαρχου κράτους απαιτούν -μαζί με απαγορεύσεις πτήσεων- οι ΗΠΑ, η Τουρκία, το σιωνιστικό ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς κι όλα τα αμερικανόδουλα αραβικά δικτατορικά καθεστώτα!
4. Γνωρίζουν στο ΣΥΡΙΖΑ ότι η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα -κι όχι μόνον- που είναι κοσμική; Γνωρίζουν ότι στο Σύνταγμα της Συρίας κατοχυρώνεται η ανεξιθρησκεία; Γνωρίζουν ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα είναι νόμιμο κι έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση; Γνωρίζουν ότι στη Συρία το κοινοβούλιο εκλέγεται και δεν το διορίζει ο μονάρχης, όπως στα αραβικά αμερικάνικα προτεκτοράτα;

Αιδώς Αργείοι!

Ως μια πρώτη προσέγγιση της ΝΑΤΟϊκής ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, θα σημειώσουμε ότι ...
απαιτείται άμεσα μια επίσημη απάντηση του κόμματος, που θέλει να διατείνεται ως “ριζοσπαστική αριστερά”, αναφορικά με την ανακοίνωση του “Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ” (άραγε πότε συνεδρίασε το Τμήμα;).

Κατόπιν θα συνιστούσαμε να διαβάσουν τις θέσεις του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας. Και να διαβάσουν τις θέσεις που εξέφρασαν στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ρωσία και η Κίνα, μπροστά στην προσπάθεια παραβίασης κάθε αρχής διεθνούς δικαίου από τις ΗΠΑ, για “δημιουργία ζωνών ασφάλειας” μέσα σε ένα κυρίαρχο κι ανεξάρτητο κράτος!

Επιπροσθέτως, θα δώσει απάντηση ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ο ΝΑΤΟϊκός συντάκτης των ανακοινώσεων του “Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας ΣΥΡΙΖΑ”, για την ένοχη σιωπή του κόμματος απέναντι στην απέλαση από την Ελλάδα της πρέσβειρας της Συρίας, από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και την σιωπή τους απέναντι στη σφαγή των Ελληνορθοδόξων που μάχονται για τη Συρία και τον νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρό της;

Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου...

Σχετικά:

Περισσότερα για την ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας: ΕΔΩ

Ακολουθεί η “ανακοίνωση” του ΣΥΡΙΖΑ:
Ο ΣΥΡΙΖΑ στηλιτεύει την υποκρισία μέρους της  Διεθνούς κοινότητας  με αφορμή τις φονικές μάχες για την κατάληψη της πόλης Κόμπανι, εστία κούρδων, μουσουλμάνων και χριστιανών  αράβων στη βόρεια Συρία, από τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους, ενώ η δημιουργία, στήριξη, οικονομική χρηματοδότηση, εξοπλισμός και εκπαίδευση  των ακραίων Ισλαμιστών από κύκλους της Σαουδικής Αραβίας, Τουρκίας, Κατάρ, ΗΠΑ, και χωρών της δυτικής Ευρώπης, με σκοπό την αντιμετώπιση της επιρροής του Ιράν στην περιοχή  είναι αναμφισβήτητο γεγονός σήμερα, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής και πολιτικής μεταμέλειας. Την ίδια στιγμή εθνοτικές και θρησκευτικές μειονότητες τόσο στη Συρία αλλά και στο Ιράκ, βιώνουν ένα απαράδεκτο πογκρόμ από τις δυνάμεις του ισλαμικού κράτους. 
Η παντελής έλλειψη ουσιαστικού αποτελεσματικού  σχεδίου ανθρωπιστικής βοήθειας από την διεθνή κοινότητα, με την δημιουργία ζωνών ασφάλειας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ για τους εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες, κούρδοι στην πλειοψηφία τους παραμένει το ζητούμενο. Η πόλη Κόμπανι,  στην Βόρεια Συρία, προπύργιο κουρδικών δυνάμεων βυθίζετε τούτες τις ώρες στον απόλυτο μεσαιωνικό σκοταδισμό και την φρίκη.
Η Ελληνική κυβέρνηση που προτιμά τον «ρόλο του ουραγού» και πρόθυμου σύμμαχου «άνευ όρων», θα έπρεπε πρωτίστως να  δραστηριοποιηθεί  με ουσιαστικές πρωτοβουλίες, στον ανθρωπιστικό τομέα,  ώστε να αποσταλούν όλα τα αναγκαία φαρμακευτικά και αλλά υλικά για να αντιμετωπιστεί μια ανθρώπινη τραγωδία μαζικών διαστάσεων από την Ε.Ε. Ταυτόχρονα θα έπρεπε να ασκηθούν πιέσεις  προς την  Ε.Ε. και τον ΟΗΕ, για την απορρόφηση των Σύρων προσφύγων , ώστε η Μεσόγειος να μη γίνει ένας «απέραντος υγρός τάφος» για χιλιάδες ανθρώπους .
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εμμείνει στις παραπάνω θέσεις αρχών, προάγοντας την σταθερότητα και την αλληλεγγύη λαών και κρατών στην περιοχή, τον τερματισμό τον εχθροπραξιών, τονίζοντας το απαραβίαστο των συνόρων. Παράλληλα θα υποστηρίξει με όλες του τις δυνάμεις κάθε προσπάθεια για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην πολύπαθη περιοχή .
Η καθυστέρηση τούτες τις ώρες,  στο να σωθούν ζωές και οι εστίες του αμάχου πληθυσμού στην φλεγόμενη περιοχή, εν πολλοίς κρίνει και την ικανότητα διεθνών οργανισμών που κόπτονται για την «δημοκρατία» και τα δικαιώματα των λαών. Η υποκρισία περισσεύει, ο δήθεν ανθρωπιστικός ρόλος στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή αναδεικνύεται καθαρά, ενώ νέα σύνορα χαράσσονται με αίμα και αμέτρητο πόνο στον καμβά  των νέων λεωφόρων πετρελαίου και φυσικού αεριού, στο γεωγραφικό κατακερματισμό κρατών και τον σφαγιασμό εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.