Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

Εικάζεται ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί χιλιάδες κινητά τηλέφωνα! Πώς θα καταλάβεις αν είσαι μέσα σ' αυτούς; - Ιδού πώς θα το καταλάβετε ΑΜΕΣΩΣ!

Έτσι θα καταλάβετε αν παρακολουθούν το κινητό σας… εύκολα και απλά. Μπορείτε να το δείτε και μόνοι σας!

Σχετικό: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Μας παρακολουθούν τα κινητά χωρίς ένταλμα! Δείτε πώς... [ΒΙΝΤΕΟ] 

Ο καλύτερος τρόπους σύμφωνα με τους ειδικούς είναι να κλείσετε το κινητό σας και να βγάλετε την μπαταρία. Τι γίνεται όμως όταν δεν μπορείτε να το αποφύγετε; Η μία λύση είναι να κάνετε επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων, η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις θα σβήσει το λογισμικό που σας κατασκοπεύει, σύμφωνα με το techfrog.gr.
Μια άλλη λύση είναι με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος. Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος του κινητού σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων, όμως με αυτή τη μέθοδο θα σβηστούν δεδομένα και εφαρμογές, οπότε καλό θα ήταν να πραγματοποιήσετε ένα back-up των αρχείων σας.

Πως μπορείτε να εντοπίσετε αν σας παρακολουθούν:

Οι ειδικοί στην ασφάλεια των επικοινωνιών λένε πώς αν θέλετε να είστε 100% σίγουροι ότι δεν παρακολουθούνται αυτά που λέτε ή γράφετε στο κινητό σας δεν έχετε παρά να το κλείσετε...
Διαβάστε μερικά απλά βήματα για να αποφύγετε την παρακολούθηση όπως δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Τα Νέα».
Η ΑΓΟΡΑ: Το Διαδίκτυο είναι γεμάτο με διαφημιστικές καταχωρίσεις για εφαρμογές παρακολούθησης. Πρέπει να τις αποφύγετε!
Σε περίπτωση που δεν μπορείτε να το αποφύγετε στην αρχή, πως αφαιρείτε τον κοριό
Με επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων
Είναι ίσως η πιο αποτελεσματική μέθοδος για να σβήσετε το κατασκοπευτικό λογισμικό που ενδέχεται να έχει εγκατασταθεί στο κινητό σας. Μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας ή, εναλλακτικά, να επισκεφθείτε ένα κατάστημα κινητής τηλεφωνίας κ να ζητήσετε να γίνει επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων (factory reset) στη συσκευή σας.
Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα τηλέφωνα:
(Android, iPhone, BlackBerry κ.λπ.). Η διαδικασία αυτή θα επαναφέρει το τηλέφωνό σας στην κατάσταση που ήταν όταν το αγοράσατε. Μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε προηγουμένως αντίγραφα ασφαλείας (backup), αν δεν θέλετε να χάσετε αρχεία.
Με ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος
Η αναβάθμιση ή εγκατάσταση από την αρχή του λειτουργικού συστήματος (software) του τηλεφώνου σας θα επιφέρει ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της επαναφοράς εργοστασιακών ρυθμίσεων. Το καλό είναι ότι με αυτή τη μέθοδο δεν θα σβηστούν οι εφαρμογές και τα δεδομένα σας, αλλά θα είστε σίγουροι ότι το κατασκοπευτικό λογισμικό θα αφαιρεθεί. Και αυτό διότι οι εφαρμογές παρακολούθησης εγκαθίστανται στο λειτουργικό σύστημα της συσκευής.
Πώς εντοπίζετε την εισβολή
1. Απενεργοποιήστε τη συσκευή
2. Παρατηρήστε αν υπάρχει ασυνήθιστη «συμπεριφορά» (π.χ. η οθόνη ενεργοποιείται μόνη της ή φωτίζονται τα πλήκτρα)
3. Ελέγξτε αν η μπαταρία είναι ζεστή. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι το τηλέφωνο δεν είναι στην πραγματικότητα κλειστό αλλά τρέχει κρυφά κάποιο πρόγραμμα
4. Ενεργοποιήστε ξανά το τηλέφωνο
5. Παρατηρήστε αν ακούγονται ασυνήθιστοι ήχοι όταν πραγματοποιείτε μια κλήση
Προστατεύστε τα δεδομένα σας
1. Να έχετε τη συσκευή πάντοτε μαζί σας και να μην επιτρέπετε σε κανέναν να τη χρησιμοποιήσει. Οποιοσδήποτε έρθει σε επαφή με το κινητό σας, έστω γι λίγα δευτερόλεπτα, μπορεί να εγκαταστήσει πρόγραμμα παρακολούθησης (spyware)
2. Ορίστε κωδικό πρόσβασης (password) στο τηλέφωνό σας για να το ασφαλίσετε από μη εξουσιοδοτημένη χρήση
3. Μην επιτρέπετε πρόσβαση σε άγνωστες συνδέσεις Bluetooth
4. Μην κατεβάζετε αρχεία από το Διαδίκτυο στο τηλέφωνό σας
5. Απενεργοποιήστε ή περιορίστε την πρόσβαση στο Ιντερνετ από το κινητό σας

Στοπ στις υποκλοπές
1. Αφαιρέστε την μπαταρία του κινητού όταν δεν είναι σε χρήση
2. Χρησιμοποιήστε ένα καρτοκινητό για προστασία σε εξαιρετικά ευαίσθητες συνομιλίες
3. Εάν παρατηρήσετε ασυνήθιστη συμπεριφορά στο τηλέφωνο, ενημερώστε τον τηλεπικοινωνιακό πάροχό σας
4. Απενεργοποιήστε τη λειτουργία ασύρματου Ιντερνετ (WiFi) στο κινητό σας. Σερφάρετε μόνο από σημεία που γνωρίζετε ότι είναι ασφαλή, όπως το σπίτι ή το γραφείο
5. Να θυμάστε ότι το λογισμικό spyware σπανίως μολύνει τα τηλέφωνα που δεν έχουν πρόσβαση στο Ιντερνετ
6. Μην αποκαλύπτετε από το τηλέφωνο απόρρητες πληροφορίες, αν υποψιάζεστε ότι το κινητό σας έχει «μολυνθεί»
7. Κάντε επαναφορά των εργοστασιακών ρυθμίσεων στο κινητό σας για να αφαιρέσετε τυχόν λογισμικό παρακολούθησης
8. Εγκαταστήστε πρόγραµµα εντοπισµού κακόβουλου λογισµικού και ιών (antivirus) στο τηλέφωνό σας
9. Απενεργοποιήστε το GPS όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από επιτήδειους για να δουν πού βρίσκεται το τηλέφωνο σας (και ο κάτοχός του)
10. Απενεργοποιήστε το Bluetooth όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Ανοίξτε το μόνο όταν θέλετε να μεταφέρετε επαφές, αρχεία κ.λπ.
peiraxtiri.gr

Η ΕΛΑΣ και η ΕΥΠ παρακολουθούσαν τα τηλέφωνα περισσότερων από 50.000 πολιτών!
Μόνο τον τελευταίο χρόνο οι επίσημες παρακολουθήσεις τηλεφώνων, με επίκληση θεμάτων «κρατικής ασφάλειας», αυξήθηκαν κατα 70%!
Επιπλέον, επτά εταιρείες επικοινωνιών κατέθεσαν αναφορές ότι υπήρχαν προβλήματα ασφαλείας του δικτύου τους.

Τα εντυπωσιακά αυτά συμπεράσματα προκύπτουν από την τελευταία έκθεση της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) που συντάχθηκε με αντικείμενο τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων αλλά και τις καταγγελίες για παραβίαση επικοινωνιών.

Από τα στοιχεία της ΑΔΑΕ γίνεται σαφές ότι οι παρακολουθήσεις τηλεφώνων από τα συστήματα «νομίμων συνακροάσεων» της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ αυξάνονται σχεδόν με γεωμετρική πρόοδο. Οπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση το 2011 εκδόθηκαν 3.472 διατάξεις που αφορούσαν νέες περιπτώσεις άρσης επικοινωνιών για λόγους «εθνικής ασφάλειας» (υποθέσεις τρομοκρατίας και κατασκοπίας) έναντι 2.281το 2010.

Επίσης το 2011 εκδόθηκαν 4.061 εισαγγελικές παραγγελίες με τις οποίες παρατείνονταν προγενέστερες διατάξεις, έναντι 2.950 παραγγελιών το 2010. Αυτό σημαίνει ότι σ΄αυτές τις περιπτώσεις συνεχιζόταν η παρακολούθηση τηλεφώνων. Ακόμη το 2011 εκδόθηκαν 1.743 βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων, έναντι 1.169 το 2010, για την διακρίβωση εγκλημάτων όπως φόνοι, ληστείες, διακίνηση ναρκωτικών κλ.π.

Δηλαδή, αθροιστικά στην διάρκεια του 2011 εκδόθηκαν συνολικά 9.276 δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων έναντι 6.400 το 2010 (αύξηση μεγαλύτερη από 69%). Αν συνυπολογισθεί ότι σε κάθε μία από αυτές τις αποφάσεις περιλαμβάνεται η παρακολούθηση τουλάχιστον πέντε σταθερών ή κινητών τηλεφώνων, ο αριθμός των παρακολουθούμενων πολιτών από τον...Μεγάλο Αδελφό της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ είναι τεράστιος.

Εντύπωση προκαλεί όμως και το γεγονός ότι η ΑΔΑΕ εμφανίζεται να έχει επιφυλάξεις σε σχέση με την συγκεκριμένη διαδικασία παρακολούθησης τηλεφώνων, ενώ έχει ανακαλύψει παρατυπίες και «μαύρες τρύπες» στην όλη διαδικασία.

Η ΑΔΑΕ, όπως αναφέρεται στην έκθεση, έχει αποστείλει επιστολή στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «με προτάσεις και παρατηρήσεις που προκύπτουν από τα βουλεύματα και τις διατάξεις που κοινοποιούνται στη Αρχή». Ακόμη έχει επισημάνει «την ανάγκη της απαρέγκλιτης τήρησης της προβλεπομενης διαδικασίας άρσης του απορρήτου με σκοπό να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας κατά τη διαχείριση των σχετικών υποθέσεων...».

Στην έκθεση της ΑΔΑΕ αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι έλαβε 37 καταγγελίες παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών (οι 13 αφορούσαν συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας, 14 σταθερής, δύο για το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, δύο για συνδέσεις μέσω Ιντερνετ κ.λπ) χωρίς όμως να προσδιορίζεται πού κατεληξε η σχετική έρευνα. Ακόμη δεν παρέχεται καμμιά διευκρίνιση για τα «προβλήματα ασφαλείας» που εμφάνισαν εταιρείες επικοινωνιών κι αν βεβαίως αυτά επιλύθηκαν...

Για περισσότερα Νέα κάντε κλικ εδώ

Δείτε και το αρχικό σχετικό:
Τον τελευταίο χρόνο έχει παρατηρηθεί μία ιδιαίτερη αύξηση στις μεθόδους που χρησιμοποιούν διωκτικές αρχές στο εξωτερικό για να παρακολουθούν και να επιβλέπουν τις ζωές πολιτών...



Για μεγάλο αριθμό υποθέσεων οι υπηρεσίες επιβολής νόμου, οι ομοσπονδιακοί πράκτορες αλλά και οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αντλήσουν στοιχεία για τις υποθέσεις που ερευνούν. Σημαντικότατο ρόλο κατά την διάρκεια των ερευνών όλων των υποθέσεων αποτελεί η αξιολόγηση των επικοινωνιών μέσω κινητών τηλεφώνων των εμπλεκομένων.

Συχνά όμως η έρευνα προσκρούει στην άρση απορρήτου των επικοινωνιών που ζητούν οι αρχές ώστε να αντλήσουν τα απαραίτητα στοιχεία. Κάποιες φορές αυτό παρέχεται, κάποιες άλλες όμως όχι, ανάλογα με την άποψη που έχει ο επιβλέπων δικαστικός για την σοβαρότητα της κάθε υπόθεσης.

Φαίνεται όμως, όπως αποκαλύπτει το secnews, ότι με την χρήση υψηλής τεχνολογίας, οι διωκτικές αρχές παρακάμπτουν την ανάγκη έκδοσης ενταλμάτων και άρσης απορρήτου και μπορούν να αντλούν τα στοιχεία που επιθυμούν απουσία των σχετικών επίσημων εγκρίσεων!

Ένα κατασκοπευτικό/παρακολουθητικό εργαλείο που έχει δημιουργήσει η εταιρεία Harris Corp με την ονομασία Stingray είναι αυτό που σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δεί το φως της δημοσιότητας χρησιμοποιούν πλέον οι διωκτικές αρχές.

Το Stingray είναι ουσιαστικά ένας ψεύτικος αναμεταδότης κινητής τηλεφωνίας που μπορεί να τοποθετηθεί εντός οχήματος και να καλύψει μια περιοχή παρακολουθώντας τον ύποπτο (σ.σ και πλήθος άλλων ανυποψίαστων πολιτών) συνήθως χωρίς ένταλμα ή επίσημη έγκριση από δικαστική αρχή. Το Stingray “αναγκάζει” ουσιαστικά τα κινητά τηλέφωνα μιας γεωγραφικής περιοχής να συνδεθούν σε αυτό, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη υποδομή κάλυψης των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Μόλις πραγματοποιηθεί η σύνδεση των κινητών τηλεφώνων στην ψευδοκεραία είναι εφικτή η παρακολούθηση των εισερχομένων και εξερχομένων μηνυμάτων, εισερχομένων και εξερχομένων μηνυμάτων e-mail, δραστηριότητα web browser και δυνατότητα παρακολούθησης συνομιλιών.



Δεν έχει αποσαφηνιστεί αν αυτό χρειάζεται την έγκριση των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, αν και όπως έχει αναφερθεί σε ΜΜΕ του εξωτερικού στην Φλώριδα των Η.Π.Α οι τοπικοί αστυνομικοί είχαν προχωρήσει στην χρήση του εξοπλισμού με μια απλή αίτηση παροχής πληροφοριών προς τους παρόχους. Μάλιστα όπως αποκαλύφθηκε η εταιρεία-κατασκευαστής έχει υπογράψει σύμφωνο μη-αποκάλυψης με όλα τα αστυνομικά τμήματα των Η.Π.Α το οποίο απαγορεύει ρητά σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί τη συσκευή να αναφέρει την χρήση της σε τρίτους συμπεριλαμβανομένου και άλλων κρατικών υπηρεσιών!! (πχ δικαστικές αρχές).

Το Stingray μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αναγκάσει τα τηλέφωνα να δημοσιοποιούν το IMEI τους και άρα με αυτό τον τρόπο οι αστυνομικοί να ταιριάζουν συσκευή κινητού με χρήστη ως πειστήρια ταυτοποίησης.
 Δείτε το σχετικό Video:

Η εταιρεία πίσω από το Stingray, η Harris Corporation εξειδικεύεται σε συσκευές παρακολούθησης με τα προιόντα της να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για denial-of-service επιθέσεις σε δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, παρακολούθηση φωνής καθώς και πιο εξελιγμένα εργαλεία εντοπισμού προσώπων που κινούνται σε μια γεωγραφική περιοχή.

StingRay_Mobile
Παραθέτουμε μερικά από τα προιόντα της εταιρείας Harris Corporation παρακάτω μαζί με ενδεικτικές τιμές και δυνατότητες:

  • Η συσκευή Triggerfish επιτρέπει στις αρχές να παρακολουθούν μυστικά τις επικοινωνίες κινητών τηλεφώνων. Κυρίως παρέχει την δυνατότητα γεωγραφικού εντοπισμού και με την απαραίτητη προσθήκη επιτρέπει την παρακολούθηση επικοινωνιών. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον εντοπισμό της τοποθεσίας που πραγματοποιήθηκε μια κλήση. Επιτρέπει ταυτόχρονη παρακολούθηση 60.000 διαφορετικών τηλεφώνων. Κόστος 90.000$ – 102.000€
Triggerfish

  • Η συσκευή Kingfish επιτρέπει την άντληση δεδομένων από κινητά τηλέφωνα σε μια προκαθορισμένη γεωγραφική περιοχή. Η χρήστης δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι είναι θύμα παρακολούθησης. Μπορεί να υποκλέψει IMEI numbers, συνδέσεις μεταξύ τηλεφώνων(κλήσεις). Ελέγχεται απομακρυσμένα μέσω ενός notebook ή Bluetooth. Επιπλέον λόγω του μικρού μεγέθους μπορεί να τοποθετηθεί εντός χαρτοφύλακα.Τιμή περίπου 25.000$
kingfish
  • Η συσκευή Amberjack είναι ουσιαστικά μια ενδυναμωμένη κεραία κινητής τηλεφωνίας που επιτρέπει τον εντοπισμό και παρακολούθηση κινητών τηλεφώνων. Χρησιμοποιείται σε συνδυασμό  με το Stingray και εντοπίζει σε πραγματικό χρόνο την δύναμη σήματος του υπό παρακολούθηση τηλεφώνου. Η συσκευή είναι μεταλλική, τοποθετείται πάνω σε αστυνομικό όχημα (μαγνητικά) και δεν εντοπίζεται εύκολα με γυμνό μάτι.Χρησιμοποιείται ακόμα και σε εν κινήσει οχήματα από το FBI,DEA,Secret Service και Αμερικανικό Ναυτικό. Κόστος περίπου 35.000$
amberjack
  • Η συσκευή Hailstorm είναι ότι πιο σύγχρονο παρέχει η εταιρεία Harris στις αρχές επιβολής νόμου. Αποτελείτε από μια standalone μονάδα και διαθέτει τις πλέον εξεζητημένες και σύνθετες λειτουργίες. Σε κάποιες περιπτώσεις επιτρέπει την επισύνδεση στην κεραία κινητής τηλεφωνίας μέσω του λογισμικού Pen-Link μέσω Internet ώστε να βελτιώσει την παρακολούθηση των στόχων. Το κόστος της λύσης αγγίζει τα 170.000$ με ένα επιπλέον κόστος 10.000$ για εκπαιδεύσεις.
Τα ερωτήματα που γεννιόνται είναι πολλά και κυρίως για την διασφάλιση της ιδιωτικότητας των προσώπων που τυγχάνει να ευρίσκονται στην ίδια περιοχή με τον υπό παρακολούθηση ύποπτο αλλά και με την κακόβουλη χρήση των αντλούμενων δεδομένων από διεφθαρμένα στελέχη των διωκτικών αρχών που πιθανούν κληθούν να χρησιμοποιήσουν τις εν λόγω συσκευές.
Δεν έχει αναφερθεί ποτέ περίπτωση χρήσης αντίστοιχων συσκευών στην Ελλάδα ή αν υπάρχει παρόμοιος εξοπλισμός σε χρήση.
Το σίγουρο είναι ότι επειδή οι δικαστικές αρχές έχουν επιδείξει τα τελευταία χρόνια υψηλή τεχνογνωσία με την εκπαίδευση εξειδικευμένων δικαστικών λειτουργών σε τεχνικές παρακολούθησης  και υποθέσεις ηλεκτρονικού έγκληματος, μια τέτοια παράτυπη χρήση εξοπλισμού θα ήταν ιδιαίτερα δύσκολη έως αδύνατη να πραγματοποιηθεί εντός του Ελλαδικού χώρου, εν αγνοία των εισαγγελικών αρχών.

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.