Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Όταν τους ψηφίζεις, είσαι ο υπερήφανος λαός, όταν τους μαυρίζεις, φέρνεις την καταστροφή!


Tου MΑΚΗ ΚΟΥΡΗ

Ελληνικό λαό α λα καρτ θέλουν οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος. Και εκλογές όποτε τους συμφέρει. Α λα καρτ διαβάζουν και χρησιμοποιούν και το Σύνταγμα. Μέχρι του σημείου να υποστηρίζουν ότι για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας δεν χρειάζονται 180 ψήφοι αλλά 170, με επιχείρημα ότι οι 18 βουλευτές της Χρυσής Αυγής δεν μετράνε από τη στιγμή που παραπέμπονται για να δικαστούν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

«Προσκυνώ τη χάρη σου, λαέ μου», «Η Δημοκρατία νίκησε», «Ο λαός νίκησε», λένε όταν κερδίζουν, όπως πανηγύριζε τον Σεπτέμβρη του 2009 ο Βενιζέλος και τον Ιούνιο του 2012 ο Σαμαράς, όταν έγινε πρωθυπουργός.

Τώρα που ο λαός έχει χάσει τα αυγά και τα πασχάλια, που έχει τρελαθεί βλέποντας τη ζωή του να γκρεμίζεται, αφού τον έκαναν ζητιάνο, να τρέχει στα συσσίτια και να παρακαλεί γονατιστός για δουλειά, και ξέρει ποιος τον έφερε στο σημείο αυτό, εκλογές δεν πρέπει να γίνουν, γιατί θα είναι καταστροφή για τον λαό και τη χώρα.

Αντιλαμβάνεσθε, κύριε Σαμαρά και κύριε Βενιζέλο, τι λέτε;

Όταν σας έκανε κυβέρνηση ο λαός, ψήφισε σωστά. Ήθελε τη σωτηρία του. Τώρα, αν στηθούν ...
κάλπες, θα είναι η καταστροφή του! Τελικά, ποιος αποφασίζει για την Ελλάδα; Εσείς ή ο λαός, όπως λέει το Σύνταγμα; Αν και αυτό το έχετε κάνει κουρελόχαρτο...

Μπερδεύετε τα πράγματα. Ταυτίζετε τη δική σας σωτηρία με τη σωτηρία της χώρας, τη στιγμή που για την τραγωδία που ζει έξι χρόνια τώρα και τη διεθνή καταισχύνη ευθύνονται οι δικές σας κυβερνήσεις. Κυβερνήσεις τις οποίες σχηματίσατε με την ψήφο που με απλοχεριά σάς έδωσε ο ελληνικός λαός, πιστεύοντας τις υποσχέσεις σας. Αλλά, αντί για τη σωτηρία του, φέρατε τη σταύρωσή του... Και αντί να τον κάνετε εικόνισμα και να τον προσκυνάτε από το πρωί ως το βράδυ για την τεράστια ανοχή που δείχνει -ανοχή που έχει εκπλήξει όλη την υφήλιο, όταν μάλιστα καθημερινά τον μαστιγώνετε και τον χαρακτηρίζετε χαραμοφάη και υπαίτιο για όλα τα κακά που έφεραν την Ελλάδα εδώ-, του λέτε ότι αν ασκήσει το ύψιστο δικαίωμά του, που με αίμα το κατέκτησαν οι λαοί, θα είναι καταστροφή για τη χώρα...

Εκεί κατάντησαν δύο κόμματα του συνταγματικού τόξου. Όχι γιατί δεν παραμένουν δημοκρατικά, αλλά γιατί οι σημερινές ηγεσίες τους βάζουν τη δική τους επιβίωση πάνω από τον λαό. Ποιος θα επιβιώσει, όμως, όταν όλα γύρω έχουν διαλυθεί; Ακόμη και τα κόμματά τους; Τι ποσοστά είχαν παλιότερα και τι ποσοστά έχουν σήμερα; Πόσους βουλευτές είχαν και πόσοι τους έχουν απομείνει; Δεν έφυγαν γιατί θέλουν την καταστροφή τους, αλλά γιατί δεν μπορούν να στηρίζουν πολιτικές που οδηγούν σε λουκέτα, σε στρατιές ανέργων, σε φτώχεια και δυστυχία. Επειδή δεν αντέχουν να κοιτάζουν στα μάτια τους συμπολίτες τους.

Δεν σας φταίει ο λαός, κύριοι Σαμαρά και Βενιζέλο.

Τον λαό τον φοβάσθε. Όπως και οι γνωστοί νταβατζήδες. Όλων των χώρων. Γιατί ξέρουν ότι αν υπάρξει αλλαγή θα χάσουν τον λουφέ, θα σταματήσει το πάρτι, που συνεχίστηκε και αυτά τα έξι χρόνια.

Αλλά ο λαός σε όλες τις δημοκρατικές χώρες είναι η βαλβίδα στο καζάνι που βράζει...

Αν δεν ανοίξει η βαλβίδα, η έκρηξη θα είναι αναπόφευκτη. Και η καταστροφή δεν θα είναι η ψήφος...

Υπάρχει, βέβαια, και η άλλη λύση: Να απαγορευθούν οι εκλογές με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου...
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.