Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ: ''Μόνος ρεαλισμός, η ανατροπή'' (Video)

Σχετικό: Το προγραμματικό συμβόλαιο του ΣΥΡΙΖΑ - Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ
Ισχυρό μήνυμα με τριπλό αποδέκτη, έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη. Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποκτήσει δυναμική θριάμβου και η χώρα αλλάζει σελίδα ταυτόχρονα με την εκλογική του νίκη. Και αποδέκτες, το λαό, την κυβέρνηση και τις άλλες πολιτικές δυνάμεις.
Ο λαός όμως, ζήτησε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πρέπει να εντείνει τώρα τις προσπάθειές του για την πολιτική ανατροπή, ενώ απευθυνόμενος προς τον Αντώνη Σαμαρά δύο φορές υπαινίχθηκε ότι ακόμη και αυτοί οι δανειστές τον αντιμετωπίζουν ως εκπρόσωπο αυτού που φεύγει… Και στο κάλεσμά του προς τις πολιτικές δυνάμεις, ζήτησε από τους εν δυνάμει συμμάχους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν καθαρή θέση στην πιο πολωμένη μάχη των τελευταίων ετών.
Η πόλη έδειξε το μεγάλο ενδιαφέρον της για όσα έχει να πει ο Αλ. Τσίπρας -όπως φάνηκε και από το μέγεθος της χθεσινής ανοιχτής συγκέντρωσης-, ένα ενδιαφέρον που καταγράφηκε και στις ουσιώδεις συζητήσεις που είχε με το δήμαρχο Γ. Μπουτάρη και τον περιφερειάρχη Απ. Τζιτζικώστα. Ενώ, όπως ήταν φυσικό, το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προσείλκυσε το ενδιαφέρον των παραγωγικών τάξεων, και όχι μόνο από λόγους εθιμοτυπίας… Στις παρουσίες που ξεχώρισαν, κατά τη χθεσινοβραδινή ομιλία, ήταν αυτές δύο ανεξάρτητων βουλευτών: της Χρυσούλας Γιαταγάνα και της Θεοδώρας Τζάκρη.
«Ζητάμε εκλογές χθες» ήταν το καθαρό μήνυμα που έστειλε σήμερα ο Αλ. Τσίπρας, και πρόσθεσε: «Θα είναι μια κυβέρνηση όλων των ελλήνων», τόνισε, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα απεμπολήσει τον πυρήνα των αξιών της ριζοσπαστικής Αριστεράς: «αυτές είναι οι κόκκινες γραμμές μας», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Αλ. Τσίπρα, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα την υπεράσπιση των αδυνάμων από την ανθρωπιστική κρίση, θύματα της οποίας έχουν γίνει τα τελευταία τέσσερα χρόνια. «Είναι παροχές τα μέτρα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης;», αναρωτήθηκε ρίχνοντας το γάντι στην, κλεισμένη στο γυάλινο πύργο, κυβέρνηση. ...
Και μια κυβέρνηση όλων των ελλήνων θα συμπορευτεί με άλλες πολιτικές δυνάμεις, πριν και μετά τις εκλογές, σημείωσε, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν συνέβαλαν στην καταστροφή του τόπου. Άρα, λοιπόν, ανοιχτά ψηφοδέλτια, αλλά «όχι πλυντήριο» και «κυβέρνηση με εκπλήξεις». Με καμβά το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και γνώμονα, πάντα, το συμφέρον των πολιτών. Δεν χωρούν πια τακτικές, που πατούν σε δύο βάρκες, είπε ο Αλέξης Τσίπρας, με σαφείς αποδέκτες…
Θα πρόκειται, εν τέλει, για μια κυβέρνηση τόσο διαφορετική από όσες προηγήθηκαν, που θα τιμήσει το λόγο της για αποκέντρωση και πέρασμα των εξουσιών στο λαό. Και με Συνταγματική αναθεώρηση, διαδικασία που θα κινήσει η επόμενη Βουλή.
Μια κυβέρνηση που θα δώσει τέλος στη μαφία και τα λόμπι που κυβερνούν τον τόπο, φέρνοντας σε υψηλούς τόνους ως παράδειγμα το χειρισμό της υπόθεσης Λαγκάρντ (απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της «Αυγής»).
Μια κυβέρνηση που θα διεκδικήσει νέα, λογική και εξανθρωπισμένη, οικονομική πολιτική και η οποία θα αντιμετωπίζει ως ίσος προς ίσο, τις άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
Μια κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει το αίσθημα δικαίου και στη φορολογική πολιτική με την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.
Χωρίς ψευδαισθήσεις για την ιδεολογία της πλειοψηφίας των συμπολιτών, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε το γεγονός ότι οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν γίνει πλειοψηφικές στη χώρα και δηλώνοντας περήφανος ότι τα ίδια λέει τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, συμπέρανε ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ συναντούν πλέον αποδοχή και έξω από τη χώρα.

Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ (Α' μέρος)


Συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ (B' μέρος)


Του Νίκου Παπαδημητρίου από την ΑΥΓΗ, για τις απειλές στην κ. Λαγκάρντ


Αλ. Τσίπρας: Ο μόνος ρεαλισμός είναι η ανατροπή


Τσίπρας: Ο ΕΝΦΙΑ είναι παράλογος και θα τον καταργήσουμε


Ερώτηση για το Δημόσιο χρέος και την φορολόγηση


Τσίπρας: Το ΝΑΤΟ αφορά παρελθούσα εποχή και δεν έχει λόγο ύπαρξης


Τσίπρας: Η δύναμη μας είναι η στήριξη του Λαού και όχι η στήριξη συμφερόντων


Απάντηση για εκλογικές συνεργασίες


Ερώτηση για Παπανδρέου και Καραμανλή

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.