Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Η «Final Solution-Ανοησία» του Χ.Γιανναρά στην Καθημερινή για την… Γάζα!

Είναι ο ίδιος που πάλι από τις στήλες της «Καθημερινής» χειροκροτούσε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και έβλεπε τον Μπιν Λάντεν σαν… Κανάρη!
Επιστολή από το Σωτήριο Έτος 1901 μ.Χ. εν μέσω «Ευαγγελικών» επεισοδίων,του Βλάση Γαβριηλίδη*
Με πρόσχημα τον πόλεμο στη Γάζα ο νεορθόδοξος θεολόγος  Χρήστος Γιανναράς γράφει σήμερα στην «Καθημερινή» για την «κόλαση της final solution στη Γάζα». Τολμά να χαρακτηρίζει τις βαρβαρότητες του νέου πολεμικού επεισοδίου στη Γάζα «Τελική Λύση»!
Είναι ο ίδιος που πάλι από τις στήλες της «Καθημερινής» χειροκροτούσε την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και έβλεπε τον Μπιν Λάντεν σαν… Κανάρη!
Απολαυστική όμως είναι η «Τελική Μπούρδα» με την οποία καταλήγει το σημερινό άρθρο του, για τον....
«καίριο ρόλο του [Πατριάρχη] στην  ευρωπαϊκή σκακιέρα»:

Aυτό το μάθημα για τον ρόλο του «τρόπου» ή πολιτισμού στη διαμόρφωση της Iστορίας, θα μπορούσαμε να το είχαμε διασώσει στη συλλογική μας μνήμη, αν δεν μας είχε ρημάξει η επαρχιωτίλα της ξιπασιάς από τα «φώτα» της Eσπερίας. Θα παρακαλούσα τον αναγνώστη να αναζητήσει το μελέτημα του Hering Gannard, «Oικουμενικό Πατριαρχείο και Eυρωπαϊκή Πολιτική 1620 – 1638» (Eκδόσεις MIET). Nα πάρει μια γεύση για το πώς ο ραγιάς τυραννισμένος Πατριάρχης έπαιζε τότε ρόλο καίριο στην ευρωπαϊκή σκακιέρα. Xάρη στο επίπεδό του και μόνο.
H μεγαλοσύνη δεν είναι οικονομικό μέγεθος.
Nα σημειώσουμε πως και το όνομα του συγγραφέα Γκούνναρ Χέρινγκ (Gunnar Hering) ο Γιανναράς το γράφει λάθος: Hering Gannard. Δυο λάθη σε μια λέξηΚαι βέβαια δεν γνωρίζει ποιο είναι το όνομα και ποιο το επώνυμο.
###
[*] Οι αγώνες του Βλάση Γαβριηλίδη για την ελευθερία της έκφρασης είχαν σκληρό τίμημα. Οι επιδρομές των εθνικοφρόνων τραμπούκων της εποχής του δεν τον έκαμψαν όμως, ακόμα κι όταν το 1894 κατέστρεψαν ολοσχερώς τα τυπογραφεία της εφημερίδας του («Ακρόπολις»)









==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.