Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Το σουτιέν της Καρυάτιδας, ο καλαμπουρτζής Σίμος και η κυβερνητική Σοφία

Για "Το σουτιέν της Καρυάτιδας" γράφει η Φιλοθέη Βαρσαμή
Θυμάμαι σα χθες τον Kεδίκογλου να αναγγέλει το κλείσιμο της EΡΤ καταλήγοντας: "Η κυβέρνηση αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. Με το ισχύον νομικό πλαίσιο και με κοινή υπουργική απόφαση σταματούν οι μεταδόσεις της ΕΡΤ μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος σήμερα το βράδυ. Και στη θέση της ΕΡΤ θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος, δημόσιος ― αλλά όχι κρατικός, ούτε κομματικά ελεγχόμενος ― Οργανισμός Ραδιοτηλεόρασης". Και έτσι όπως το θυμάμαι να συμβαίνει σα χθες, παραιτείται χθες ο διευθύνων σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ και ο αναπληρωτής του γιατί, λέει, νισάφι πια με τις κυβερνητικές πιέσεις που τους επιβάλλουν τι θα προβάλλουν και τι όχι. Αυτό το αφιέρωμα θα παίξει, το άλλο όχι και κερασάκι στην τούρτα η κυβερνητική καταπίεση να μη μεταδώσει η ΝΕΡΙΤ ζωντανά και τις δύο ομιλίες Τσίπρα από τη ΔΕΘ, αλλά μόνο τη μία (γιατί έτσι). Και όλο αυτό λίγους μήνες μετά την αποπομπή του προηγούμενου διευθύνοντος συμβούλου, ο οποίος εξοστρακίστηκε με συνοπτικές διαδικασίες επειδή ήταν, λέει, δύσκολος στις "συνεργασίες". ...

Ωραίο ανέκδοτο τελικά αυτός ο κομματικά μη ελεγχόμενος νέος φορέας. Έχει πει και άλλα ο καλαμπουρτζής ο Σίμος, αλλά για αυτό και μόνο αξίζει να (ζήσουμε να) τον θυμόμαστε.

Και πάλι χθες, γιατί ο ταχυδρόμος και η κυβέρνηση χτυπάνε πάντα δυο φορές, είναι να ψηφιστεί ο ΕΝΦΙΑ. Έξι "γενναία" παιδάκια της ΝΔ νίπτουν τα χεράκια τους και ζητάν αντικατάστασή τους από το τμήμα που θα τον ψηφίσει "για προσωπικούς λόγους". Ταυτόχρονα αντικαθίσταται και ο Σηφουνάκης του ΠαΣοΚ, ο οποίος, όμως, δεν είχε ζητήσει αλλαγή, απλώς δήλωσε ότι θα καταψηφίσει. Ο κανονισμός της Βουλής, λέει για τα θερινά τμήματα "τα μέλη που κωλύονται ή απουσιάζουν, αντικαθίστανται". Εδώ ο Σηφουνάκης ούτε κώλυμα δήλωσε ούτε απουσία. Σκέτη διαφωνία και τον έφαγε η μαρμάγκα. "Συνηθίζεται" αυτό στα θερινά τμήματα, λένε οι κυβερνητικοί. Δηλαδή το έθιμο καταργεί τον κανονισμό. Και όταν επιτέλους τελειώσει το θέρος, οι αλκυονίδες, το καλοκαιράκι του αγιοδημήτρη και ο,τιδήποτε άλλο κάνει τη Βουλή να λειτουργεί ΑΚΟΜΑ με τα καλοκαιρινά της, θα μπορούσαν να δημιουργήσουν νέο έθιμο: πέρα από τους 300 να βάλουν (έτσι, από λίστα επιλαχόντων) και 50 αναπληρωματικούς, ώστε να έχουν οι κυβερνήσεις πάγκο για αλλαγές, να σταματήσει αυτό το ψυχοφθόρο άγχος με τους 151.

Θα μου πείτε δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο από το Σύνταγμα και τον κανονισμό. Μα ούτε αυτό που έγινε χθες προβλέπεται. Και όχι μόνο δεν προβλέπεται, αλλα είναι και στυγνή, εξόφθαλμη, τρομακτική νόθευση του αντιπροσωπευτισμού. Δεν ψηφίζει ο αντιπρόσωπος που εκ των προτέρων επιλέχθηκε για να εκφράζει στο συγκεκριμένο τμήμα την άποψή του και την άποψη του λαού που εκπροσωπεί: ψηφίζει αυθαίρετα αυτός που συμφωνεί με τη γραμμή Βενιζέλου Σαμαρά. Και κανείς δε βγάζει τσιμουδιά, ούτε καν αυτός που χωρίς να το ζητήσει, αντικαταστάθηκε. Γιατί όλοι ειναι ευχαριστημένοι: η συγκυβέρνηση ψήφισε αυτό που ήθελε. Ο Σηφουνάκης θα πουλάει καουμποϊλίκι στο χωριό του και με πιστοποιητικό "εθνικής αντίστασης" και αντικατάστασης στον ΕΝΦΙΑ θα ξαναζητιανέψει την ψήφο της περιφέρειάς του. Και ο λαούλης χαμπάρι δεν θα πάρει τι πραξικόπημα έγινε (και) χθες, απορροφημένος από το σουπερκαταπληκτικό ενδεχόμενο να μη φόραγε η Καρυάτιδα σουτιέν.

Βούλτεψη: Τι θέλει ο Τσίπρας, κάλυψη Φιντέλ Κάστρο;

Η κυβερνητική εκπρόσωπος με δηλώσεις δίνει συνέχεια στην αντιπαράθεση για την μη κάλυψη από τη ΝΕΡΙΤ της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Όπως υποστηρίζει η Σοφία Βούλτεψη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει κάλυψη αντίστοιχη του Φιντέλ Κάστρο.

«Τι είναι ο κ. Τσίπρας; ο Σωτήρας του κόσμου; Τι είναι, ο Κάστρο, να μιλάει οκτώ ώρες και να τον καλύπτουμε με 6κάμερο;», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Σκάι. «Όλοι οι άλλοι λογικοί άνθρωποι έκριναν ότι έπρεπε να μιλήσουν μια ώρα, τι θέλει ο κ. Τσίπρας; Να μουρλάνει τον κόσμο το Σαββατοκύριακο στα ‘θα’;», συμπλήρωσε.

Για τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κυβερνητική παρέμβαση στη ΝΕΡΙΤ, η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως δεν υπήρξε καμία παρέμβαση και πρόσθεσε πως τα μόνα κόμματα που διαμαρτυρήθηκαν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή. «Από τη μια ο εκπρόσωπός του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τη ΝΕΡΙΤ και απο την άλλη τηλεφωνεί στα στελέχη της ΝΕΡΙΤ και ζητά κάμερες και συνεργεία. Από εκεί να καταλάβετε τι θα γίνει και με τα ‘θα’ του κ. Τσίπρα και την κρυφή του ατζέντα», συμπλήρωσε.

Προκλητική χαρακτήρισε τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου, Σοφίας Βούλτεψη, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης. «Ταιριάζει στη λογική της κυβέρνησης. Δηλαδή αυτή η αντίληψη αυταρχισμού και ελέγχου της ενημέρωσης. Το είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα με αποκορύφωμα το κλείσιμο της ΕΡΤ», τόνισε.

Παράλληλα ανέφερε πως η κίνηση να απαγορεύσει τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ ήταν «το καλύτερο προπαγανδιστικό event», καθώς τα μάτια όλου του κόσμου πλέον είναι στραμμένα στη συνέντευξη τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ. Επισήμανε, επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη επεξεργαστεί σε νόμο-πλαίσιο τις βασικές κατευθύνσεις για το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, ενώ μίλησε και για τα βασικά σημεία του προγράμματος του κόμματος, που θα παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Κράτος - λάφυρο «ξεσκονίζει» τον Τσίπρα στη ΔΕΘ
"Πρωτοφανή τα όσα συμβαίνουν: Βάζουν κρατικούς αξιωματούχους και διευθυντές του υπουργείου Οικονομικών να παρακολουθούν τα όσα λέει ο Αλέξης Τσίπρας και να τα αντικρούουν σαν να είναι κομματικά στελέχη!!!"
Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Το βράδυ του Σαββάτου, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, παρουσιάζει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, κατά την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση, με προσωπική εντολή Σαμαρά, "έκοψε" από την... κυβερνητική τηλεόραση ΝΕΡΙΤ, τη μετάδοση της ομιλίας του αρχηγού του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με μία κίνηση απολύτως δηλωτική του πανικού που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο και κυρίως ενδεικτική της αυταρχικής κατρακύλας του μνημονιακού κυβερνητικού συνασπισμού.

Όμως η κυβέρνηση δεν μένει εκεί. Σύμφωνα με απολύτως ασφαλείς και διασταυρωμένες πληροφορίες του Periodista.gr, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ενεργοποιήσει τα διευθυντικά στελέχη της κεντρικής υπηρεσίας ώστε να "παρακολουθούν" καθ' όλη τη διάρκεια της παρουσίας του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, τα όσα θα πει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (κυρίως στη συνέντευξη Τύπου και στην ομιλία του), αλλά και τα στελέχη του κόμματος στο πεδίο της οικονομίας. Οι κρατικοί αξιωματούχοι, λοιπόν, τίθενται στην υπηρεσία της καταστροφικής συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όχι για να κάνουν τη δουλειά τους για την οποία πληρώνονται από τον ελληνικό λαό, αλλά για να αντικρούσουν τις εξαγγελίες και τα όσα θα δηλώσει ο Αλέξης Τσίπρας για το οικονομικό - κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ναι, καλά διαβάσατε, κρατικοί αξιωματούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, διευθυντές της κεντρικής υπηρεσίας του υπουργείου Οικονομικών και όχι κάποιοι από τους υψηλά αμειβόμενους συμβούλους του υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη ή άλλα κυβερνητικά στελέχη θα αναλάβουν το "ξεσκόνισμα¨ του Αλέξη Τσίπρα και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και το έργο να απαντήσουν ως τμήματα του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης στα όσα θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑι, είτε μέσω διαδικτύου, είτε με άλλους τρόπους.

Με προκλητικό λοιπόν, τρόπο και λίγο μετά το πραξικοπηματικού χαρακτήρα "κόψιμο" της ομιλίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τη ΝΕΡΙΤ (για πρώτη φορά στα μεταπολιτευτικά χρονικά), η κυβέρνηση Σαμαρά, ο ίδιος ο πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, καθιστούν απολύτως δηλωτικό ότι αντιμετωπίζουν το κράτος ως λάφυρο καταφεύγοντας, εξαιτίας του πανικού τους για την επικείμενη κατάρρευση και δημοκρατική ανατροπή τους, σε πρακτικές που θα έπρεπε να έχουν παρέλθει προ πολλού και θυμίζουν "μαύρες" σελίδες και εποχές της ελληνικής πολιτικής ιστορίας.

Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με τις ίδιες απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, την ίδια "δουλειά" θα αναλάβουν επίσης κρατικοί αξιωματούχοι (και όχι σύμβουλοι κυβερνητικών στελεχών) τόσο στο υπουργείο Ανάπτυξης, όσο και στο υπουργείο Εργασίας.

Και όλα αυτά λίγο μετά τις καταγγελίες της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, οι οποία δήλωσε ότι δέχτηκε απειλές για τη ζωή της όταν στο παρελθόν είχε αναφερθεί σε Έλληνες φοροφυγάδες.

Αλήθεια, όμως: Η ελληνική κυβέρνηση είχε ενημερωθεί για αυτές τις καταγγελίες και αν ναι, τι είχε πράξει ώστε να διερευνηθούν; Ή μήπως μόνο της μέλημα είναι να χρησιμοποιεί τους αρμοδίους κρατικούς αξιωματούχους, τα στελέχη των υπουργείων - και ειδικά του υπουργείου Οικονομικών που θα έπρεπε να έχουν ενεργοποιηθεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής - για να παρακολουθούν τα όσα δηλώνει ο Αλέξης Τσίπρας για το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και να τα αντικρούουν με επιχειρήματα που τους υπαγορεύονται είτε από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, είτε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, με εντολή Σαμαρά πάντοτε;

Όταν το κράτος γίνεται λάφυρο, όταν ο κρατικός μηχανισμός τίθεται στην υπηρεσία κομματικών, μικροκομματικών ή μικροπολιτικών συμφερόντων, τότε πρώτη από όλους απειλείται η ίδια η Δημοκρατία.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.