Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΝΕΡΙΤ: Οι παραιτήσεις, το «κόψιμο» Τσίπρα, το παρασκήνιο - Βούλτεψη: Η ΝΕΡΙΤ είναι ανεξάρτητη αλλά...

Σχετικό: Πραξικόπημα για να φιμώσουν τον Τσίπρα - Όλο το παρασκήνιο των παραιτήσεων από τη ΝΕΡΙΤ. Πόλεμος ΣΥΡΙΖΑ - Κυβέρνησης
Πρωτοφανής πολεμος στη ΝΕΡΙΤ για τη - μη - μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στη ΔΕΘ. Πώς σχετίζεται η υπόθεση με τις παραιτήσεις Μακρυδημήτρη-Μορώνη. Ολο το παρασκήνιο.

 
Εντονο παρασκήνιο κρύβεται πίσω από τη -μη- τηλεοπτική μετάδοση της αυριανής ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη, η οποία συνδέεται με τις χθεσινές παραιτήσεις της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ. Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Αυγής», η κυβέρνηση παρενέβη στην κρατική τηλεόραση -μέσω της Σοφίας Βούλτεψη-, απαιτώντας να μη μεταδοθεί live η αυριανή ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι θα μεταδοθεί «ζωντανά» η κυριακάτικη συνέντευξή του. Γεγονός που στάθηκε η αφορμή να οδηγηθούν στην έξοδο τόσο ο πρόεδρος Αντώνης Μακρυδημήτρης, όσο και ο αναπληρωτής πρόεδρος και γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΝΕΡΙΤ, Ροδόλφος Μορώνης.

Τηλεφωνήματα και παραιτήσεις

Τα γεγονότα, έχουν ως εξής: ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, επικοινώνησε με τον γενικό διευθυντή περιεχομένου της ΝΕΡΙΤ, Βασίλη Θωμόπουλο, ο οποίος τον ενημέρωσε ότι θα μεταδοθεί «ζωντανά» μόνο η κυριακάτικη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα και όχι η ομιλία του Σαββάτου. Ακολούθησε νέο τηλεφώνημα Σκουρλέτη στον -ακόμα- πρόεδρο, Αντώνη ...
Μακρυδημήτρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι θα μεταδοθεί live και η ομιλία του Σαββάτου, πράγμα που ερχόταν σε αντίθεση με τις πραγματικές προθέσεις της ΝΕΡΙΤ. Το «άδειασμα» του προέδρου -που η ίδια η κυβέρνηση είχε επιλέξει- στάθηκε φανερό. Ακολούθως είχαμε τις παραιτήσεις τόσο του κ. Μακρυδημήτρη, όσο και του κ. Μορώνη, ο οποίος μίλησε ξεκάθαρα για πιέσεις, τονίζοντας ότι οι νοοτροπίες που κυριαρχούν στη ΝΕΡΙΤ, δεν της επιτρέπουν να γίνει ανεξάρτητη...
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Αυγής» υπήρξε παρέμβαση της Σοφίας Βούλτεψη στη διεύθυνση ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, προκειμένου να «κοπεί» η μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα. Κάτι το οποίο η ίδια διέψευσε, τονίζοντας σε δηλώσεις της στο Βήμα FM ότι «η ΝΕΡΙΤ είναι ανεξάρτητη αρχή και η κυβέρνηση δεν έχει καμία σχέση μαζί της» -δήλωση, πάντως, που μετά και τις πρόσφατες καταγγελίες, ηχεί λίγο παράδοξα...
Την ίδια ώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, αναφέρεται σε προσωπική παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού ώστε να μη μεταδοθεί η ομιλία Τσίπρα.

Το παρασκήνιο στη ΝΕΡΙΤ

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΝΕΡΙΤ πάντως λένε ότι από τη στιγμή που σχεδιάστηκε η τηλεοπτική κάλυψη της ΔΕΘ και των εκδηλώσεων των κομμάτων σε αυτήν, ελήφθη η απόφαση να μεταδοθεί «ζωντανά» μία εκδήλωση κάθε αρχηγού κόμματος. Γιατί, όμως αποφασίστηκε αυτό, δεδομένου ότι τόσα χρόνια μεταδίδονταν δύο εμφανίσεις (πάγια τακτική της κρατικής τηλεόρασης ήταν να μεταδίδει και την ομιλία και τη συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αντιπολίτευσης);
Μόνος προφανής λόγος δείχνει το ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να κάνει μόνο μία ομιλία -όπως και πέρσι- οπότε αποφασίστηκε ότι κάτι αντίστοιχο θα γίνει και με τον Αλέξη Τσίπρα -ασχέτως αν εκείνος δίνει και συνέντευξη Τύπου....
Πρόθεση της ΝΕΡΙΤ είναι να καλύψει τηλεοπτικά μόνο τη συνέντευξη Τύπου, στην οποία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων και όχι την κεντρική ομιλία, όπυ αναμένεται να παρουσιάσει προγραμματικές δηλώσεις του.

Αποφασίζουμε και διατάζουμε...

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η νεοσύστατη ΝΕΡΙΤ, η οποία μέσα σε ελάχιστους μήνες λειτουργίας έχει μείνει δύο φορές «ακέφαλη», χάνοντας ακόμα και τις διοικήσεις που η ίδια κυβέρνηση επέλεγε γι' αυτήν -μιλάμε για απίστευτο «κατόρθωμα»- επί του παρόντος δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα -και συνεχώς μεταδίδει επαναλήψεις -οπότε θα είχε ένα λόγο παραπάνω να προβεί στην απευθείας μετάδοση της συνέντευξης Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εφόσον την τηλεοπτική παραγωγή της, θα την κάνει έτσι κι αλλιώς.
Το τι θα γίνει τελικά είναι ένα θέμα που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση. Το βέβαιο είναι πως η κρατική τηλεόραση που επιχειρεί να φτιάξει η κυβέρνηση δεν μπορεί να πείσει ούτε τα στελέχη που η ίδια επιλέγει για την -έστω προσχηματική- επιθυμία της να δημιουργήσει έναν ανεξάρτητο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και είναι απολύτως έκθετη στο κοινό για τον τρόπο με τον οποίο έχει επιβάλλει καθεστώς τύπου «αποφασίζουμε και διατάζουμε» στην δημόσια και κρατικά ελεγχόμενη τηλεόραση.

Βούλτεψη: Η ΝΕΡΙΤ είναι ανεξάρτητη αλλά...
 ρνήθηκε η Σοφία Βούλτεψη ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει στη ΝΕΡΙΤ, όμως πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη της πρέπει να μεταδοθεί μόνο μία εμφάνιση του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

boultepsi-i-nerit-einai-aneksartiti-alla
Αρνήθηκε κατηγορηματικά η Κυβερνητική Εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι η Κυβέρνηση παρεμβαίνει στη δημόσια τηλεόραση και ειδικά τις καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ ότι το Μαξίμου κρύβεται πίσω από την απόφαση της ΝΕΡΙΤ να μη μεταδώσει και τις δύο εκδηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα -Συνέντευξη Τύπου, ομιλία- στην 79η ΔΕΘ το Σαββατοκύριακο.
Για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς η ΝΕΡΙΤ κάλυψε μόνο μία εκδήλωση, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την κάλυψη δύο
Η κ. Βούλτεψη, μιλώντας στον Βήμα fm, είπε ότι η ΝΕΡΙΤ «είναι Ανεξάρτητη Αρχή και «δεν έχει καμία επαφή με την Κυβέρνηση», ενώ  χαρακτήρισε ψευδή τα σχετικά δημοσιεύματα.
Αναφερόμενη στην παραίτηση του πρόεδρου Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου Ροδόλφου Μορώνη της ΝΕΡΙΤ είπε ότι δεν γνωρίζει τον λόγο για τον οποίο παραιτήθηκαν.
Για την κάλυψη της επίσκεψης του Α. Τσίπρα στη ΔΕΘ, είπε ότι για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς η ΝΕΡΙΤ κάλυψε μόνο μία εκδήλωση, την ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να να τους καλύψει και τη συνέντευξη Τύπου την Κυριακή και την ομιλία του αύριο το απόγευμα, τη ώρα μάλιστα που δεν αναγνωρίζει τη δημόσια τηλεόραση .
Τέλος προανήγγειλε προσφυγή στη δικαιοσύνη για το σημερινό δημοσίευμα της Αυγής στο οποίο εμφανίζεται το πόθεν έσχες της, ως απάντηση της εφημερίδας στη προχθεσινή δήλωσή της ότι δεν διαθέτει ακίνητη περιουσία. Η κα. Βούλτεψη χαρακτήρισε «άθλια» και «απαράδεκτη» τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ.
========================== "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.