Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

«Μύλος» έγιναν Χαρδούβελης με Σαμαρά για τον Λαζαρίδη (ο περιβόητος και ως Γεωργαλάς της δεξιάς) - Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με την Τρόικα

Παραιτήθηκαν τρεις Γενικοί Γραμματείς της κυβέρνησης-Οσμή εκλογών;
Γνωστές έγιναν, πριν από λίγο, οι παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα Συντονισμού της κυβέρνησης, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, καθώς επίσης των Γραμματέων Επικοινωνίας, Γιάννη Παναγιωτόπουλου και Ανδρέα Κατσανιώτη.

Σύμφωνα όσα κυκλοφορούν στα δημοσιογραφικά γραφεία, οι Γενικοί Γραμματείς παραιτήθηκαν, προκειμένου να έχουν χρόνο στη διάθεσή τους, για να πολιτευθούν στις επόμενες εκλογές, όποτε κι αν αυτές …γίνουν. Εδώ προκύπτει λοιπόν το ερώτημα γιατί τώρα και εάν οι εκλογές βρίσκονται τελικά πολύ …κοντά.

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους επικεφαλής της τρόικας, τόσο για το δημοσιονομικό σκέλος, όσο και για τις δαπάνες στον τομέα της υγείας, ωστόσο μετ’ εμποδίων εξαιτίας της διαφωνίας του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη έναντι της παρουσίας του συμβούλου του Πρωθυπουργού Χρύσανθου Λαζαρίδη ως κομματικού οργάνου μπροστά στις συζητήσεις με την Τρόικα. Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να ειδοποίησε την Ευάγγελο Βενιζέλο για αυτή την …παρουσία και λίγο μετά φέρεται ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς να κάλεσε τον Γκίκα Χαρδούβελη και να τον …επανέφερε στην «τάξη»…

Από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, αποχώρησαν νωρίτερα ο υπουργός αναπληρωτής Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Γιώργος Μαυραγάνης και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης. Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η συνάντηση των εκπροσώπων των δανειστών με τον επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στέλιο Παπαδόπουλο.

Αναφορικά με τα δημοσιονομικά, υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών σημείωσε ότι «συζητήσαμε για τον προϋπολογισμό του 2014 και του 2015». «Άκουσαν τα επιχειρήματά μας», τόνισε χαρακτηριστικά αλλά απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2015.

Η Τρόικα εμφανίστηκε χωρίς τον Πόουλ Τόμσεν, που δεν έβγαλε τελικά εισιτήριο για την Αθήνα και το ΔΝΤ εκπροσωπείται από τον Ινδό Ρίσι Γκογιάλ. Στην Αθήνα δεν βρίσκεται ούτε ο Κλάους Μαζούχ, τον οποίο αντικαθιστά άλλο μέλος της ΕΚΤ, αν και οι πληροφορίες λένε πως θα φτάσει ...
αργότερα στη χώρα μας. Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκπροσωπεί ο Ντέκλαν Κοστέλο. Έτσι, η σημερινή αντιπροσωπεία της Τρόικας δεν έχει κανένα μέλος ίδιο με εκείνη που είχε έρθει για πρώτη φορά στην Αθήνα πριν από τέσσερα χρόνια.

Οι δανειστές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με απαιτήσεις για μέτρα κάλυψης δημοσιονομικού κενού ύψους 2 δισ. ευρώ και με πιέσεις για τρίτο δάνειο άρα και τρίτο Μνημόνιο για κάλυψη χρηματοδοτικού κενού 12 δισ. το 2015. 

Κοινοτικές πηγές αφήνουν να εννοηθεί ότι η διαπραγμάτευση δεν θα τελειώσει εύκολα. Τα θέματα είναι πολλά και αλληλένδετα: δημοσιονομικά, φοροελαφρύνσεις, εργασιακές σχέσεις, διαρθρωτικές αλλαγές σε δημόσιο και αγορά, στρες-τεστ τραπεζών, μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, τρίτο δάνειο κλπ.
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.