Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ο κυρ Σταύρος και ο νέος αέρας στη πολιτική: "πάντα σκυφτός στους ισχυρούς να κοροϊδεύει τους φτωχούς"


από χρήστη του facebook

Σχόλιο αναγνώστη μας: Επιβεβαίωσε το προφανές ο Σταύρος Θεοδωράκης, στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ότι δηλαδή η δημιουργία του κόμματός του έγινε προκειμένου να υπάρξει ένα «μαξιλαράκι» για τον σχηματισμό μιας νέας συγκυβέρνησης μετά τις επόμενες εκλογές.
Ερωτώμενος συγκεκριμένα για το αν το «Ποτάμι» θα συνεργαστεί με άλλα κόμματα, ο Θεοδωράκης δήλωσε ότι «Είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε την στιγμή που πρέπει με αυτούς που ο ελληνικός λαός θα έχει αποφασίσει το πώς θα κυβερνηθεί η χώρα».
Επιβεβαίωσε, δηλαδή, ότι ο σχηματισμός του «Ποταμιού» έγινε προκειμένου να λειτουργήσει ως σωσίβιο για την νέα συγκυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές. ...
Το κακό, όμως, για τον τέως τηλεοπτικό παρουσιαστή παρακμιακών εκπομπών είναι το συγκεκριμένο ποτάμι δείχνει να στερεύει πολύ γρήγορα. Παρά την απίστευτη και προκλητική αβάντα που είχε από τα κατεξοχήν συστημικά ΜΜΕ (ποιος ξεχνάει το περίπου 15% που του έδινε το «Έθνος» λίγο καιρό πριν τις εκλογές;) το όλο εγχείρημα ξεφουσκώνει.
Το 6,5% περίπου των ευρωεκλογών φαίνεται πως έχει συνεχή πτωτική τάση και αφού έχει περάσει πλέον η μπογιά του «φρέσκου» από το συγκεκριμένο μιντιακό δημιούργημα ο δρόμος προς την παρακμή δείχνει σαν να είναι ο πλέον πιθανός.
Όσο και αν τα ΜΜΕ θα φροντίσουν να το διατηρούν στην επικαιρότητα είναι ολοφάνερο ότι το μόρφωμα αυτό έχει περιορισμένη χρονική χρήση και συγκεκριμένη αποστολή.
Να συγκρατήσει, δηλαδή ένα ποσοστό της καταρρέουσας κεντροαριστεράς του ΠΑΣΟΚ, όπως άλλωστε έκανε και με την ΔΗΜΑΡ, ώστε να μην προστεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα «τρομπάρουν» όσο το δυνατόν περισσότερο αυτή την εκτρωματική κομματική φούσκα ελπίζοντας ότι θα καταφέρει να μπει στην επόμενη Βουλή και δεν θα σκάσει πιο πριν.
Με δεδομένο ότι ως κόμμα εκφράζει την συναίνεση του στις πιο βασικές πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής τα ΜΜΕ έχουν κάθε λόγο να συντηρούν αυτή την προσωποπαγή κατάσταση, μήπως και προστεθεί και αυτή στον «μεγάλο συνασπισμό» συνεργασίας, με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις επόμενες εκλογές.
 Γιώργος Μάστορας

==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.