Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Τι να εννοεί η Κριστίν Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες [χωρίς ονόματα και διευθύνσεις ή αναφορά σε λίστες δεν μας λέει τίποτα μανδάμ! - εκτός και εάν μας εκπλήξεις με "φερόμενα" στοιχεία...]

Σχετικό: κυρά Κριστίν Λαγκάρντ (Christine Lagarde)

Απειλές για τη ζωή της καταγγέλλει ότι δέχθηκε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, όταν είχε μιλήσει για πλούσιους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους.

Σε συνέντευξή της στους Financial Times, σε ερώτηση σχετικά με την Ελλάδα, είπε: “Καλύτερα να μην πω πολλά γιατί ξέρετε, όταν είχα μιλήσει παλαιότερα για την Ελλάδα και τους φόρους της, δέχθηκα απειλές για τη ζωή μου και χρειάστηκε να αυξήσω τα μέτρα ασφαλείας”.

“Όμως πληρώνουν οι εφοπλιστές φόρους; Οι άλλοι; Δεν νομίζω” πρόσθεσε η Λαγκάρντ,

Ακολούθως, η δημοσιογράφος τη ρωτάει: “Όμως δεν αποτελεί μέρος του προβλήματος το ότι τόσοι πολλοί Έλληνες – ή άλλες πλούσιες ελίτ- έχουν μετακομίσει σε μέρη όπως το Λονδίνο, σε αναζήτηση εργασίας ή χαμηλότερης φορολογίας”.

Σε αυτό η επικεφαλής του ΔΝΤ αναγνωρίζει ότι δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα. ...
“Μαθαίνω από την πρεσβεία ότι έχετε άτομα στα 30 τους, λένε, που εγκαταλείπουν τη Γαλλία”, φέρεται να λέει και προσθέτει: “ όταν ταλαντούχοι άνθρωποι νιώθουν ότι πρέπει να αφήσουν τη χώρα τους επειδή δεν νιώθουν ότι μπορούν να στήσουν τις επιχειρήσεις τους ή να βρουν ευκαιρίες, είναι πολύ λυπηρό”.

Newsroom Enet
==========================
 "O σιωπών δοκεί συναινείν"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To μπλόκ " Στοχσμός-Πολιτική" είναι υπεύθυνο μόνο για τα δικά του σχόλια κι όχι για αυτά των αναγνωστών του...Eπίσης δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχεται από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οποιασδήποτε φύσεως ευθύνη.